Ne sendromudur bilemem ama uyanalı birkaç saat olmasına rağmen kendime gelemiyorum. Kahve içiyorum ama kafa hala yerinde değil. Kalkmam da gerekiyor. Nasıl kendime gelirim ben hı? 😕
Kendine bir uyku düzeni oluştur. Yatış ve kalkış saatlerin aynı olsun. Düzensiz uyku insanı sersemleştiriyor. Haftada 4-5 gün en az 30 dk egzersiz yapmaya çalış. Vitamin değerlerine baktır. Özellikle D vitamini eksikliği yorgunluk ve halsizlik yapabiliyor.
Benim b8rakma sebebime benziyor bu :) Bu kahve yani kafein öyle bir şey ki, içtikçe vücuttaki hazne büyüyor sanki ve her seferinde bunu doldurmak için daha da fazla içmek gerekiyor. Buna yetişemeyince de vücut bu şekilde enerjisiz adeta melankolik bir durumda oluyor. Ben bıraktım çok memnunum tavsiye ederim ama bağımlılık olduğunu da biliyorum :) Sonu -in olanların hepsi insanları bağımlı yapıyor.
Kahve içmek sana vitamin vermiyor ki, çok az besleniyorsun. Yeteri kadar vitamim almadığından ötürü de vücudun bazı zamanlarda özellikle hareketli günler geçirdikten sonra ve geçireceğin zaman bu şekilde oluyor... Biraz daha vitamin alıp, daha dengeli beslenmen lazım
Sorudan 8 saat geçmiş ve eğer kalkmasından yuh yani denir ama kalkmişsindir. Kalktıktan sonra da bir şey önermek gereksiz olur diye bir şey önermiyorum ana yarın sabah için uyanır uyanmaz hic duraksamadan, bir an önce yataktan kalkıp elini yüzünü soğuk suyla yikarsan hemen ayılırsın.
Bazen kendimizi mutsuz hissedebiliyoruz ve yataktan çıkamıyoruz yanda sürekli uykulu moda olabiliyoruz. Ya da yapacak önemli bir işimiz yoksa beyin sanırım hemen tembellik moduna geçiyor😂😂 Bu durumlarda bana göre aniden beyne yapcak önemli bir işi olduğu sinyali gönderilmeli sanırım. Çünkü kimse önemli bir işi varken uykulu olamaz onun için de başkaları yatarken ben kalkıp bir şeyler yapayım moduna sokabiliriz kendimizi🤷🏻♀️😂
kahve enerji vermez. kahve vucutta mevcut olan enerjiyi kullanmanı kolaylaştırır. enerjin yoksa daha da yorgun hissedebilirsin. onun yerine antioksidan içeren gıdalara yönel. c vitamini e ve a vitamini bol gıdalar mesela. ayrıca çinko alımına da dikkat et.
Genelde çok uyuduğum için uyku bana hiç yetmiyo gibi geliyo ve bunun sebebide 7-8 saatten fazla uyumamla alakalı.. Yani çok uykuda sersemlik yapar o yüzden tam 7-8 saat uyuyacağın biçimde alarm kur kendine ve alarm çaldığı gibi uyanmaya zorla kendini. Böylece vücudun bi düzene giricek dengeleneceksin, o sersemlik hisside artık olmayacak.
Uyanamazsan artık ertesi günü beklemen lazım. Nadiren bende de olur ve duş alsam bile kendime gelemem gene. Genelde çok uyuyunca oluyor bende. Berbat bir durum, tarif edilemeyecek düzeyde. Uyuyana kadar idare et.
Normalden 2-3 saat önce uyanıp dışarı çık ve bol bol sabah güneşi alEn kısa zamanda kahvaltını etYalnızca sabahları spor yapHer gün aynı saatte öğle yemeği ye ve 19:00'dan sonra hiçbir şey yemeSaat 15:00'ten sonra kafeinden uzak durSaat 16:00'dan sonra kestirmek yokNormalden 2-3 saat önce yatağa git ve akşam saatlerinde ışık miktarını azalt
Akşam yatmadan önce spor yapmanı tavsiye ederim. Güne çok zinde başlamani saglıyor. Sabahları bir tatlı kaşığı tarçını , bir bardak suya ekleyerek kaynatıp içmekte çok iyi geliyor
seni kalkmaya mecbur edecek sebepler bul mesela ben alarm kuruyorum sesinide sona alıyorum telefonuda bana en uzak yere koyuyorum çalıncada mecbur kapatmak için kalkıyorum yataktan zaten kalkınca uyku çözülüyor
Duş aldığında ilk suyu sıcak yaparken soğuk suyu vücudundan bir geçir sonra sabun, şampuan vs. Kullandıktan sonra soğuk suya getir yine her yerinden geçir ama bu sefer kafana tamamen vur suyu kendine gelirsin rahatlatır 😇😇