Ne yaparsak yapalım doğru şekilde yapmak mı daha önemli yoksa yapılan şeylerin doğru olması mı sizce?Bazen yapılan şey kötü bile olsa “yapmayı başarana Eyvallah” diyesim geliyor. Yalnız değilimdir umarım. 🥴
Hangisi daha önemli: Doğru işi yapmak mı, yoksa bir işi doğru yapmak mı?
Doğru işi yapıyor olmak, birçok kişiye göre doğru yolu seçmiş olmak veya kişiye göre daha mantıklı, faydalı olanı yapmak olabilir. Doğru işi yapmayı seçen insanlar, bu işle ilgili farklı amaçları ya da çıkarları olan insanları rahatsız edebilir.
Yapılacak bir işi doğru olarak yapmak, işi başarılı veya başarısız yapmakla alakalıdır. Bir insan, yaptığı işin yanlış olduğunu bildiği halde kendi çıkarlarını düşünerek, işi yapmayı kabul etmiş olabilir. Bu işin doğru olduğunu savunmak pek mantıklı olmaz. Ve sadece çıkarını almak üzere, işini doğru, başarılı şekilde yapmaya odaklanmıştır.
Bir işi doğru yapmak önemli bence. Doğru iş tanımı değişir, kime göre neye göre doğru iş. Bana doğru gelen iş başkasına yanlış gelebilir. Herkesin doğrudan anladığı farklıdır.
Eylem eylemdir, o eylemin iyi doğru veya kötü olmasının insanlara göre değişkenlik gösterdiği için veya çıkarını sağladığı için kesinlikle bir işi doğru yapmak
doğru iş veya mevcut işi doğru yapmak bu aralar zaten hepimizin kafasını karıştıran soru bu dengeler değişti pandemi yüzünden neyin doğru neyin yanlış olduğunu bence bilmiyoruz artık😏
Doğru yapabilmek çok daha değerli benim için. Her ne yapıyorsan yap yeter ki doğru yap. Doğru iş dediğimiz şeyde herkesçe değişir neticede.. sana doğru iş gibi gelen bana yanlış gelebilir
Maalesef bir çok kişi yeteneklerine uygun ya da kendini mutlu hissettiği işi yapamıyor. Yine de yaptığımız iş her neyse hakkını vererek özverili bir şekilde yapmak önemli bence
Soygun yapmak doğru değildir ama iz bırakmadan ve yakalanmadan yapıyorsan işini doğru yapmış olursun. Doğru iş ise genelde faydalı bir şey yapmaktır, birçok örnek verilebilir.