• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Öz güvensizlik nasıl aşılır?

Cherry-Blossom
Cherry-Blossom Takip Et
Yoda Yaş: 25
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
20
Yapay Zekaya Sor
İnsanlarla iletişimimde sorun yok, konuşmam da akıcıdır.
Sadece fiziki olarak kendimi sevmiyorum ve bu konuda öz güvensizim.
Bunu aşmaya çalıştım çokça ama başaramıyorum.
Nasıl yenebilirim bunu?
Öz güvensizlik nasıl aşılır?
Sevgi Soruları Fizik Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • AyşeAfraa
    AyşeAfraa Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 25
    +1 yıl

Diş görünüş sevmeyen insan kendi kendini soyutlamaya baslar kendinden, insanlardan halbuki kimse müthiş bir güzelliği sahip değil. Herkes aynı güzellik kalıbına sığmaz. Herkes aynı güzellik algısına sığacak diye de bir şey yok. Su hayatta kimse müthiş değildir. Sizi kötü yönden etkiliyor olabilir bu durum çünkü insanın karakterine bakılması gerekirken öncelik diş görünüş oluyor maalesef. Dış görünüşe çok fazla önem veren insanlar sığ olan insanlardır. Herkesin güzellik anlayışı kişiden kişiye göre değişiyor. Kimse herkesin güzellik algısına uyamaz, bunun imkanı yok. Bundan dolayı öz güvensizlik yaşamanız gayet normal çünkü insanların yarısı bundan dolayı öz güvensizlik yaşıyor. Halbuki diş görünüş önemlidir ama değişken bir şeydir. Değişen şeylere değil de kalıcı şeylere önem vermeliyiz. Çünkü kalıcı olan daima olandır.
    Diş görünüş olarak kendinizi beğenmeme konusunda dış etkenlerde, etki olmuş bu duruma. Çünkü bana göre bir insan kendini kendine bazı olumsuzlukları tek başına yaratmaz buna etken olan şeyler vardır. O yüzden insanlar diş görünüş olarak seni beğenip ya da beğenmesi kişiden kişiye değişir. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin çünkü diş görüşünü kafaya çok fazla takar iseniz o zaman hayatın güzelliklerinden çok kendi diş görünüşünüze takarak hayatını doya doya yaşamaya engel olursunuz. Tabi bu aşılması zor bir durum ama zorlukları aşarak öğreniriz bu hayatı. Öz güven sadece diş görünüşe bağlamamak gerekiyor. İnsan kendini sevmeli, kendi sevginiz size şifadır. İstediğiniz güzellikte olsanız ne olacak? Erkeklerin ya da kızların sana olan yaklaşımı mı değişecek? Eğer öyle bir durum var ise büyük yanılgı içindesiniz. Sizin istediğiniz güzelliğe sahip bile olsanız insanlar diş görünüşünüze bir yerden bir şey bulup küp takmaya çalışacaktır. Bir kadının tek gayesi güzellik olmamalı çünkü ondan daha güzel olan şeyler vardır. Eminim çok güzel bir bayansınız diye düşünüyorum ama sadece toplum tarafından dayatılan güzellik algılarına o kadar çok bize işlemiş ki insan güzel bile olsa kendini güzel bulamıyor.

1
    5 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Evet, herkesten soyutluyorum kendimi.
      Sebebini de açıkladığım zaman umursamıyorlar çünkü anlamıyorlar.
      Ben beni beğensinler diye değil, kendim mutlu olmak için istiyorum.
      Kendimi birine beğendirmek zorunda değilim, güzel görünüyorsam mutlu oluyorum yoksa tersi olduğu zaman mutsuz oluyorum.
      Benim psikolojimi etkiliyor fazlasıyla.
      Bence dediğiniz şeyler doğru, belki dış etkenler de etki etmiş olabilir bana.
      Kız kardeşim çok güzel bir kız, bebekliği manken gibiydi ve herkes onunla ilgilenirdi.
      Bense küçükken çok ezildim, çirkin hâlim de oldu küçükken.
      Hep erkek gibi saçla gezdim saçlarım az olduğu için.
      10-13 yaşındaki hâlim felâket zaten hiç anlatmama gerek yok.
      Sonraki yaşlarımda da çok da iyi değildim zaten.
      Sıkıntılar yaş ilerledikçe çoğalırmış ya doğru cidden.

Yorumla
    • AyşeAfraa
      AyşeAfraa
      +1 yıl

Anladığım kadarıyla diş görünüşten çok etrafınızdaki kişiler senin istediğin doğrultusunda değer ve sevgi verimi eksik olduğundan dolayı da bir öz güvensiz olamanıza bir sebebiyet olmuş. Hayatta yemek yemeğe nasıl ihtiyaç duyuyorsak bazı duygulara da ihtiyaç duyarız. İnsan ihtiyaç duyduğu duyguları en yakın kişilerden alamadığı zaman bazı şeyler hep eksik oluyor hayatında...
      Anlaşılan kız kardeşinizi biraz kıskanıyorsunuz çünkü ona gelen ilgi alaka size gelmediği için biraz bundan dolayı bir burukluk içindesiniz. Ne diyebilirim hayat bu, insan kendi istediği şeyler doğrultusunda ilerlemiyor. Hayat tatlı olduğunu kadar acı da insan o acı tarafı tattığı vakit olumsuz yönden etkilenebiliyor. Bu ve bunun gibi pek çok sıkıntılar ile yüz yüze geleceğiz, önemli olan olumsuzluklara daha fazla kucak açmamak.

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Evet, yeterli değeri görmediğimi düşünüyorum.
      Kardeşimi kıskanıyorum, ona da söylüyorum her zaman.
      Her şeye rağmen yine ayakta kalmaya çalışıyorum işte, yoksa istediğim şeylere ulaşamam.

Yorumla
    • AyşeAfraa
      AyşeAfraa
      +1 yıl

Ayakta durmayı çalışın aynen çünkü hayat sürprizlerle doludur. Her gün yeni bir güne uyanıyoruz bizi ne sürprizler beklediği bilmeden. Hayattaki güzellikler sizi bulması dileğiyle... 🙂

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Teşekkür ederim. 🌸

Yorumla

En İyi Cevaplar

• DreamWhileAwake
    DreamWhileAwake Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl

Dış görünüşünde beğenmediğin yönlerin varsa kendinde ufak değişiklikler yapabilirsin. Fazla kilon mu var, zayıfla. Çok mu zayıfsın, biraz kilo al. Sivilcelerin çok mu, eczaneden krem alıp kullan. Cildin soluk mu, yine eczaneden krem, tonik gibi ürünler alıp deneyebilirsin. Saçlarından mı sıkıldın, güzel bir şekil verdirip kestirebilirsin. Bakımsız mı hissediyorsun, kendine bakım yapabilirsin. Bunların hepsini yapıp yine özgüven sorunu yaşamaya devam ediyorsan ve kendini beğenmiyorsan bu noktada kendini kimseyle kıyaslamaman gerektiğini bilmelisin. Herkesin kendine has bir görünümü vardır ve hepimiz farklılıklarımızla güzel ve özeliz. Eminim sen de çok güzel bir kızsın sadece biraz değişikliğe ihtiyacın var. Bunları yapınca daha iyi hissedeceğini düşünüyorum. Dış görüntün dışında herhangi bir sıkıntın yoksa, insanlarla iletişimin iyiyse harika. Bu durumda yapman gerekeni biliyorsun :)

1
    5 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Kusurlarım var o yüzden böyle hissediyorum. 😕
      Aynaya çok bakan bir insanım.
      Ayna insanı cidden çok yanıltıyor.
      Telefonda o kadar güzel görünmüyorum.
      Yüzümde asimetri sorunu var o yüzden ayna fotoğraf farklı olunca öz güvenim kırılıyor. 😕
      Bunun tek çaresi estetik, ona da para lâzım.
      Son zamanlarda estetikten mağdur çok insan var o yüzden korkuyorum açıkçası.

Yorumla
    • DreamWhileAwake
      DreamWhileAwake
      +1 yıl

Hepimizin kusurları var. Onlarla barışık olduğumuz zaman mutlu oluruz. Yine de çok fazla rahatsızlık duyuyorsan paranı biriktirip ileride iyi bir yere gidip estetik yaptırabilirsin. Tabii gerçekten ihtiyacın varsa. O mağdur olanlar saçma sapan yerlere gittikleri için memnun kalmıyorlar ve sorun yaşıyorlar.
      Zaten hepimizde simetri sorunu var kendine bakım yaparak, makyaj yaparak, tarzını değiştirerek, kendini sevmeye çalışarak bu açığı kapatabilirsin bence. Sağlıklısın, elin ayağın tutuyor. Bunu da düşün. Ben ne zaman kendimi beğenmesem bunu hep kendime hatırlatıyorum ve iyi hissediyorum. Sen de başarabilirsin 🌸

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Onlarla barışık değilim, olmayı denedim ama olmuyor.
      2014'ten beri bunu yaşıyorum, bu konuda ailem de destek olmuyor zaten.
      Estetik konusuna gelince evet kendi paramı kazandığım zaman biriktirip olacağım İnşallah.
      Hayırlısıyla iş bulabilirsem belki biraz daha iyi olabilirim, çünkü o zaman bir umudum olacak.
      Desteğin için çok teşekkür ederim benim için çok önemli. ❤️🌸

Yorumla
    • DreamWhileAwake
      DreamWhileAwake
      +1 yıl

Kendi paranı kendin kazandığın zaman kesinlikle işler yoluna girecek bence. Senelerdir ben de aynı görünüyorum ve değişmek çok istiyorum. Çalışmaya başlayınca ilk yapacağım şey bu olacak. Umarım her şey güzel olur senin için de. Ne demek elimden geldiği kadar 🌸❤️

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

🥺🌸❤️

Yorumla
  • _ToxiCs_
    _ToxiCs_ Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Öncelikle şunu bilmen gerekiyor; Bu öz güven eksikliğini çok insan yaşıyor. Bilgisiz ve kulakta dolma bilgilerle, çevrede tavsiye veren pek çok insan görebilirsin. Problemi çözeceğim diye işleri çok daha kötü bir hale getirebilirsin.

Özgüven eksikliği ile mücadele erken genellikle şu hata yapılır; Ben her şeyde iyi olmak zorundayım! Böyle bir şey söz konusu değil.! İnsan kendini beğenmediği sürece, hiç kimse tarafından sevilmez. Önce sen kendini beğenmeyi ve sevmeyi öğrenmen gerekiyor. Bu durumunda öz güven ile ilgisi yoktur. Sen sadece kendini yetersiz hissediyorsun.

Tek başına aşamayacağın durumlar da, hiç kimseyi dinleme ve profesyonel bir destek al. Sana en önemli tavsiyem bu.

2
    6 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Çok teşekkür ediyorum.
      Zaten almak istiyorum ama imkânım yok maalesef.
      Bir seansla olacak iş olsa çoktan gitmiştim.
      Çalışmıyorum da maalesef, o yüzden çıkmaza girdim zaten. 😕

Yorumla
    • _ToxiCs_
      _ToxiCs_
      +1 yıl

İmkan neden yok? Zaman mı? Maddiyat mı? Bir seans yetmeyecektir elbette fakat bir seans bile bir ışık tutacaktır.

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Maddiyat açısından imkân yok. 😕

Yorumla
    • _ToxiCs_
      _ToxiCs_
      +1 yıl

Umarım kısa zamanda çözebilirsin.. Ne zaman istersen bir görüş kadar uzaktayım.

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim, aklımda olacak. 🙏🏼

Yorumla
    • _ToxiCs_
      _ToxiCs_
      +1 yıl

Rica ederim.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

8

Cevap

• 54srp
    54srp Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 44
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.

Öz güvensizlik, fikir belirtememe, karar almakta zorlanma, sosyal ortamlara girmeme, hayır diyememe, kendini beğenmeme, insanlar tarafından reddedileceğine inanma, kendini başarısız ve olarak değerlendirme, risk almama ve eleştirelere karşı aşırı hassas olma olarak kendini gösterir. Bu durumu çözmek için çaba göstermek insanı daha çok yoruyor. Bu yüzden herkesin mükemmel olmadığını düşünerek eksik olduğunu düşündüğümüz yönlerimizi kabul ederek kendimizi sevmeyi denemeliyiz.

1
    1 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Karar almakta bazen zorlanıyorum, sosyal ortamlara girmeyi oldum bittim sevmiyorum, hayır demeyi biliyorum çok şükür ki, evet reddedileceğim korkusu var, başarılı bir insan olduğumu düşünmüyorum.
      Sıkıntım da bu zaten kabul edemiyorum.

Yorumla
  • ouzinyo
    ouzinyo Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 30
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.

Kişisel olarak kendini geliştirerek. Neden böyle düşündüğünü bulmak gerekir. Neden kendini sevmiyorsun buna sebep olan nedir bir takım sorulara doğru cevaplar vermen gerekir. Ve bunları düşünerek değil bir danışmanla yapman daha faydalıdır onlara verecek param yok diyorsan kağıda yaz fayda etmiyor diyorsan bana yaz yani daha ne deyim :D

1
    18 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Kendimi sevmeme sebebim kusurlarım, o yüzden sevmiyorum.
      Kendimi güzel bulmuyorum.

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Seni sen yapan veya sen olmana olanak veren kusurlardır bence Kimse mükemmel değil tabii ki değiştirmek istediğin şeyler olabilir lakin bunlar senin kendini sevmeni engel teşkil etmez. Diyelim ki estetik yaptırdın ve umduğun şeyi bulamadın o zaman ne yapacaksın sence senin aradığın veya senin sorunun gerçekten dış görünüşün mü

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Deme öyle öyle olmasından da korkuyorum zaten.
      Evet, sorunum dış görünüşüm yoksa gayet öz güvenli biriyim, tek sıkıntım bu. ://

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Yani nacizane fikrimce ben öyle olduğunu düşünmüyorum lakin seni çok fazla etkiliyorsa hayatını çok fazla yıpratmaya başladıysa dediğim gibi bir danışmana gitmende fayda olacaktır.

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Aşırı yıpratıyor hem de öyle böyle değil.
      Peki sana göre sebebi nedir?

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Bana göre içsel bir sorun kendinle barışık değilsin bu konuda. Bunun birçok sebebi olabilir toplum baskısı, yetiştirilme tarzı, çevrenin etkisi gibi konular insan üzerinde olumsuz düşüncelere yer açabilir. Genel anlamda takılmadığımızı söylesek de veya gerçekten bunlara artık takılmıyor olsak bile bilinç altımıza yerleşmiş ve bizle artık özleşmiş olan düşünceler de olabilir bu durum. Özgüven eksikliği dış görünüşle oluşan bir durum değil bana göre bu psikolojik sorun çok fazlaca gördüm gerçekten kadın çok güzel her erkek isteyebilir ama kadın kendinden nefret ediyor güzel bulmuyor.

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Dediklerin belki doğru olabilir ama bence kendimi beğenmediğim için.
      O yüzden sürekli bir fotoğraf ya da video çekme istediği oluyor yani kontrol diyebilirim.
      Sürekli nasıl göründüğümü merak ediyorum.
      Güzel hissedersem moralim çok iyi oluyor ama tersi olursa psikolojim yerlerde oluyor.

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Bana göre gerçekten fiziksel olsaydı sadece sürekli kontrol etmezdin sonuçta fiziksel olarak bir darbe almıyorsun günlük hayatında ne denli bir değişiklik olabilir ki. Sürekli kontrol etme isteği senin anlık ruh değişimlerine göre şekilleniyor ve cevapları da o denli oluyor bence. Tabi tekrar söylüyorum bunlar doğru veya yanlıştır bilemem yanlış algı yaratmakta istemem

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Hayır yanlış algı değil, belki benim fark edemediğim bir şeyi sen fark edersin olabilir.
      Bilmiyorum ya psikolojik destek almadan olmayacak bu iş.

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Pahalı hainler en son seansı 400 tl idi şimdi ne kadar oldu bilmiyorum ama faydası olur illa ki

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Hepsi o kadar pahalı değil yav. 😶

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Yani olmayabilir tabii ki zaten gitmedim. Ben kendim atlatmaya çalıştım :D hafif çıtırında bir delirdim ama kim akıllı ki zaten. d

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Kimse değil son zamanlarda. Shshjsjs

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

demi demi o da var ksdkjdsjk aa bak bu arada hayatında genel anlamda seni olumsuz olarak etkileyen çevreden uzaklaş yok arkadaşlarımdan vazgeçemem diyorsan onları uyar negatif enerji her zaman sıkıntı verir.

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Ailemden uzaklaşmam gerekiyor o zaman, o da imkânsız şu an. :))

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Konu gittikçe özelleşiyor artık çok fazla kurcalamayım :), umarım hayatın daha da güzelleşir ve istediğin gibi şekillenir. İyi kal, iyilikle kal

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Teşekkürler. ✨

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 42
    +1 yıl

kendini sevmeye başlaman lazım
    buda kendini yüzleşmenle başlar
    oturacaksın kendinle yüzleşeceksin neden fiziki olarak sevmiyorsun neren eksik mesala?
    Senin bir yerin eksik diye içerlerken senden daha çok kendini seven bir bacağı olmayan kaç insan vardır kimbilir.
    sağlamsın değil mi?
    Belki boyun kısadır belki burnun eğri ya da gözlerin iridir ya da küçük saçların uzamıyor olabilir..
    Ama özünde tam bir insansın değil mi?

1
    8 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Neyim eksik, açıklayayım.
      Ya doğuştan bazı kusurlarım var.
      Yüzümde ve kafatasımda biraz sorun var.
      Görünüşte sıkıntı yok gibi görünüyor ufak bir şey gibi görünüyor ama benim açımdan öyle değil.
      O ufacık sorunlar benim saatlerce hazırlanmama neden oluyor.
      Saçımı toplarken zorlanıyorum, ortadan ayırdığımda sorun yaşıyorum.
      Yüzüm ve kafamın sağ tarafında biraz sıkıntı var.
      Plastik cerrahiye gitmiştim ve doktor da fark etti zaten.
      Çenemde de bir sıkıntı var ama onu çözemedim bir türlü.
      Dışardan bakınca bir şey yok gibi görünüyor ama o ufacık sorunlar beni çok zorluyor, çünkü ben yaşıyorum bu durumu.
      İstediğim saç şeklini yapamıyorum.
      Düz kafa sendromu var belki duymuşsunuzdur, benim kafatasım da öyle.
      Küçükken annem öyle değildi diyor ama anlamadım neden böyle olduğunu.
      Sonra kafatasımın sağ tarafı sola göre biraz daha basık gibi, saçımı ortadan ayırdığım zaman saç aşağıda kalıyor, sağ arka tarafı da basık duruyor.
      Bir tane röntgen görüntüsünde kafamın düz olduğu bayağı belli duruyor.
      Ne kusurum varsa anlattım, bunlar böyle olunca işte anlattığım gibi gerisi.
      Bunlar doğuştan olan şeyler, genetik maalesef.
      Benim annem de yüz felci geçirmiş onda da sorunlar var.
      Benimki de doğuştan böyle.
      Kendi kusurlarımı fark edince insanları çok detaylı incelemeye başladım, kimde ne kusur varsa hemen anlıyorum.
      Şimdi bu yüzümdeki asimetri aynada belli olmuyor ama arka kamerada belli oluyor, yani ayna görüntüm güzel ve gözüm ona alışkın.
      Gerçeği görünce de öz güven falan kalmıyor bende.
      Arka kamerada da çok farklı çıkıyorum, aynadaki ve çektiğim fotoğraflarla alâkası yok.
      Bu sorunu yaşayan çok insan buldum, internette çok okudum ama çaresini bulan olmamış henüz.
      Diğer dedikleriniz evet doğru, ben de öyle olabilirdim.
      Ama işte maalesef aşamıyorum bu durumu, herkes güzel görünmek ister ve güzel olan insanlar daha öz güvenli bu da bir gerçek.

• Affedilmeyen
      Affedilmeyen
      +1 yıl

Belki bu durumlar sen fark ettigin icin oyle lakin baskasi fark etmiyor sen fark ettigin icin bu sekilde hissediyorsun degil mi?

• Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Söyleyince fark ediyorlar.
      Evet ben fark edince böyle hissediyorum çünkü öyle olduğunu biliyorum. 😕

• Affedilmeyen
      Affedilmeyen
      +1 yıl

sen söylemezsen kimse fark etmez..
      o halde temeli konunun kendinle barışman..
      herkesin buna benzer bir takım sıkıntıları var kimse yüzde yüz mükemmel değil ki bu kendini sevmene engel değil

• Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

İşte ne kadar denesem olmuyor, az önce de dayanamadım ağladım.
      Depresyona girdim bunun yüzünden, anksiyete de cabası.
      Hayatım zindan oluyor her gün. 😕

• Affedilmeyen
      Affedilmeyen
      +1 yıl

bir uzmandan yardım almayı denedin mi peki?

• Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Maddi imkânım yok maalesef.

• Affedilmeyen
      Affedilmeyen
      +1 yıl

sana destek olacak arkadaşların peki?
      yani bir insanın kendisini sevmesi için onu çevresinde seven insanların olması gerekiyor birazda..
      kayıtsız şartsız seven insanlar
      yok mu sana destek olacak insanlar?

• _LydiaMartin_
    _LydiaMartin_ Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Psikolojik destek almak en doğrusu bence. Ayrıca, YouTube’da öz güven üzerine bir çok içerik var, onlara bakmanı da tavsiye ederim. Düşünce yapını büyük oranda değiştirebiliyor.

1
    1 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Beyhan Budak'ı takip ediyorum.
      Dinliyorum, dinlerken iyi ama bende değişen bir şey olmuyor.

Yorumla
  • BeyazAtlıBirPrens
    BeyazAtlıBirPrens Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 93%
    +1 yıl

Kendinde ufak değişiklikler yaparak işe başlayabilirsin. Saçında veya yüzünde değişiklik yapmak belki kendinizi iyi hissettirecektir.

1
    2 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Zaten yüzümde değişiklik yapmak istiyorum ama istediğim şey estetik.
      Tabii günümüzdeki gibi komple kendimi değiştirmek istemiyorum.

Yorumla
    • BeyazAtlıBirPrens
      BeyazAtlıBirPrens
      +1 yıl

Tabi benim dediğim de komple değil ufak değişiklikler

Yorumla
  • DarioSarmiento
    DarioSarmiento Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    +1 yıl

Çirkin hissediyorum kendimi boyum kısa 1.70 öz güvenim yok benimde

1
    3 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Çok da kısa değil bence.

Yorumla
    • DarioSarmiento
      DarioSarmiento
      +1 yıl

Tipim nasıl sence?

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Kötü bir tipin yok, bakım yaparsan daha da iyi olursun.

Yorumla
  • KanlıKıçAksırığı
    KanlıKıçAksırığı Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Bu sorunu bende yaşıyorum yaşım 23 ama hala aşabilmiş değilim psikoloji okuyan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

1
    0 Yorumla
  • Detruire
    Detruire Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 66%
    +1 yıl

Kendini kabul edemiyor musun?

1
    1 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Evet. 😕

Yorumla
  • qhmetkayq
    qhmetkayq Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Cherry-Blossom müsaitmisiniz sizinle bu konu hakkında bir kaç soru sorabilirmiyim

0
    0 Yorumla
  • Xxxsudenaz
    Xxxsudenaz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 91%
    +1 yıl

Profildeki senmisin

1
    1 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Keşke ben olsam. ://

Yorumla
  • kahveligünler_
    kahveligünler_ Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

Aşılamıyo

1
    0 Yorumla
  • quickly_1
    quickly_1 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 105
    +1 yıl

yaş doğru mu? 20 mi?

1
    14 Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Evet.

Yorumla
    • quickly_1
      quickly_1
      +1 yıl

peki, profildekinin sen olduğunu düşünerek söylüyorum;
      1-fiziki olarak nereni beğenmiyorsun?
      2- bu durumu özgüvenini neden ve nasıl etkiliyor?

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Ben değilim.
      Yüzümü beğenmiyorum, kendimi güzel hissetmiyorum ve güzel bulmuyorum.

Yorumla
    • quickly_1
      quickly_1
      +1 yıl

makyaj diye birşey var ama :) ayrıca tüm dünyada artık güzellik algısı değişiyor, fit bir vucut bebeksi bir yüzden daha rasyonel bir güzellik göstergesi bence :)

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Makyaj gerçek güzelliği yansıtmıyor, tamamen kandırmacadan ibaret.
      Yalan şeylerle kendimi kandıramam.
      Vücut vs bunlar kişinin elinde olan bir şey ama yüz güzelliğini kendi ellerinle değiştiremiyorsun. 😕

Yorumla
    • quickly_1
      quickly_1
      +1 yıl

yani bu çerçevede bakarsan estetiğe de mesafelisin öyleyse

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Estetiğe mesafeli değilim.

Yorumla
    • quickly_1
      quickly_1
      +1 yıl

evet bir girdap durumu var :) eğer estetiğe mesafeli değilsen ve finansal olarak karşılabiliyorsan ve tabi en önemlisi bu seni gerçekten mutlu edecekse genel sağlığını göz önünde bulundurarak estetik seçeneğini düşün derim :)

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Maalesef finansal olarak imkânım yok yani dediğin doğru girdapdayım. 😒

Yorumla
    • quickly_1
      quickly_1
      +1 yıl

anlıyorum ama bu girdap senin create ettiğin birşey :) çerçeveleme etkisi diye birşey var, sen tam o noktadasın yani yüzünü fiziki olarak güzel değil biçiminde çerçevelemişsin ve kendi create ettiğin acıda kendini kıvrandıyorsun, yapma bence bu kötülüğü kendine, bak fenomen olmuşsun 5000 kişi seni takip ediyor bu açıdan bak bence konuya

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Burayla ne alâkası var? 😄

Yorumla
    • quickly_1
      quickly_1
      +1 yıl

yani hayatında olumlu olan şeyleri görmeye çalış o anlamda söyledim, seninle ilgili ulaşabileceğim tek information da buradan olduğu için burayı söyledim :)

Yorumla
    • Cherry-Blossom
      Cherry-Blossom
      +1 yıl

Olumsuzluk girdabındayım bakalım sağ çıkıyor muyum. 😄

Yorumla
    • quickly_1
      quickly_1
      +1 yıl

çıkarsın bence :)

Yorumla
  • asrıeldrummer
    asrıeldrummer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

Kavgada

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Öz güvensizlik nasıl aşılır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Öz güvensizlik nasıl geçer? 3 cevap verildi
Öz güvensizlik nasıl yenilir? 17 cevap verildi
Öz güven eksikliğini nasıl yenersiniz? 219 cevap verildi
Öz güvensiz olmayla nasıl baş edilir? 13 cevap verildi
Öz güvensizliğimi nasıl yenebilirim? 16 cevap verildi
Öz güven eksikliğini nasıl yenerim? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Çabuk sinirlenen insanlar mı daha gerçekçi?
  • En son ne zaman bebis öptünüz🥲?
  • Konserde giydiğim eteğim nasıl?
  • Müzik ondan sorulur! Mahmut Orhan gerçekten iyi bir dj mi?
  • Bazı şeyleri görmemek için sergilediğim performans! Bu gözlüğü satın alayım mı?
  • Siz kilo almada mı zorlanıyorsunuz kilo vermede mi?
  • Size hangi abur cuburu vereyim?
  • Hiç kemiğiniz kırıldı mı?
  • Gece insanı mısınız gündüz mü?
  • Albenisi yüksek biri misin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨