Benim de ondan var mı diye merak ediyorum, dikkatimi tam olarak bir şeye toparlayamıyorum ve aklım sürekli dolu. Kitap okurken bile üzerinden geçermiş gibi okuyorum asla tamamen anlayarak ve odaklanarak okumuyorum. Kafamda sürekli şarkılar çalıyor bazen bu durumdan bıkıyorum hep arkada bir şarkı oluyor, derslerime kendi isteğimle odaklandığım görülmüş bir şey değil, kendimi saçma sapan alakasız bir konu hakkında düşünürken buluyorum ara versem de değişmiyor bu durum. Yapmam gereken dersi odaklandığımda 1 saatte bitirebilirim ama sarkıyor da sarkıyor, o bir saat 3 saate, üç saat 5 saate dönüşüyor. Yanımda biri varken daha iyi odaklanıyorum ama mesela bir dersin tamamını asla dinleyemiyorum hiç odaklanamıyorum en fazla 20 dakika odağımı koruyabiliyorum. İnternette arattıklarım yeterli olmuyor, ortak noktalar çok fazla ama sadece normal de olabilirim. Benim gibi olan var mı ya da ADHD teşhisi konmuş birisi? Sizce bu durum normal mi?
Benim dikkat eksikliğim var ve lanet bir şey eğitim hayatımı s1kmekten beter etti. Daha da üniversiteye hazırlanmıyorum hatta benim ki ileri derece bile olabilir. Mesela bir paragraf için genelde sınavda 2 dakka verirler ya ben 10 dakka da bile çözemiyorum. Diyecekler kitap okumuyorsun okusam ne olacak ya okurken ken de ne okuduğumu anlamıyorum ki bir sayfayı okuyorsun diğer sayfayı unutuyorum hemen. Ritalin önerdiler ilaç olarak bir boka faydası olmadı hatta zararı bile olduğunu öğrendim yabancı kaynaklardan içeriğine baktım falan ilacın.
Ebeveynlerini kandırsan bile, alanında uzman bir doktoru kandıramazsın aloecim. Onun testleri var, soruları var, başkaları için hakkında doldurması gerekecek formları var.. kısacası var oğlu var. En kötü, farklı iki doktora muayene ol, sorun ortadan kalkar.
Şimdilik bu durumla alakalı yapabileceğim bir şey yok dolayısıyla her zaman yaptığım gibi "kafamdan uyduruyorum odaklanmak istemediğim için bunlar ööö" diye kendimi geçiştireyim azıcık. Bence psikolojik ya kuduruyorum yine.