Dikkat eksikliği ve algılama problemim?

Artık yakın çevreme bu durumu yakınmaktan rahatsızlık duyduğum için hiç tanımadığım insanlara anlatmak istedim bu yüzden ilk paylaşımım bu. 6 yaşımdayken kreşteki öğretmenler ailemi çağırıp bu kız duymuyor doktora götürün demiş.3-4 hastane gezdik hiçbir şekilde kulakta problem çıkmadı. En son beyin sinyal testi yapıldı uyutulup vs vs dikkat eksikliği teşhisi konuldu. Concerta başlattılar dayanamadım o yaştayken 1-2 kullanıp bıraktım. şu an 20 yaşımdayım ve ömrümün her anında bu hastalıktan dert yakındım. Çocukluğumdan beri diyalog kurmaktan, telefonla konuşmaktan nefret ettim. Çünkü sorun şu, duymuyor değilim. Duyduğumu algılamıyorum. Çok kitap okudum hala okurum, derslerim muhteşem ötesiydi. Gayet güzel bir üniversite okuyorum sayısal sözel hiçbir alanda problem yaşamadım. Ama artık bir şeyleri duyupta anlamamaktan bıktım. Bu beni canım gibi gösteriyor ve öyle hissettiriyor. Her şeyi anlamamak değil. Aşırı sessiz ortamlarda sıkıntı yok. Ama kafe ortamı, telefon konuşması, dışarıda yürürken, otobüste otururken bir insan karşısındaki anlattığı her şeyi duyup nasıl anlamaz? Karşımdaki insan dakikalarca konuşuyor bir şeyler anlatıyor ama ben onca ses arasından onun sesini birebir ayırt edip asla söylediklerini anlayamıyorum. Herşey uğultu gibi geliyor delireceğim yakında. Tekrar ettirmekten utanıyorum kafamı sallıyorum anlıyormuş gibi veya konuyu değiştiriyorum çünkü fikrimi soracak. Gürültü olmayan alanlarda ise mesela babamla bulaşık yıkıyoruz. Birden derslerin nasıl? diyor. Ama ben bunu desnlsfdsd? gibi bir şey anlıyorum. Ve duymamış gibi yapıyorum ki tekrar etsin ben söylemeden. Ani söylenen şeyleri ve karşımdaki insanı anlamamaktan gerrrrçekten yoruldum. Anlamadığım için bunca sene ağız okumaya alıştım. Bu sefer maske çıktı. Artık duyma engelli taklidi yapıyorum vallahi çok bunaldım. Ve karşımdaki kişi bu rahatsızlığımı bilmeyince sağır mısın? diyor. Hoş bilende aynısını yapmıyor değil.2 senedir concerta kullanıyorum 36 mg. Kalp atışımı artırmak ve uykumu açmak haricinde bir halta yaramadı. Bunu travmaya bağlayanlarda var. Çocukluktan sadece 1 tane şiddet travmam var. Kavga ayırmaya çalışırken bende o an dayak yiyip duvara savrulup kafamı çarptım.4 yaşında falandım. Annem bazen o olaya bağlar bu hastalığımı. Buraya yazmamın sebebi belki benim gibi olanlar vardır diye. Çözüm aramıyorum içimi dökmek istedim.
Dikkat eksikliği ve algılama problemim?