Uğraşsınlar bakalım şimdi 😏😏😏
Neden insanlar bir başkasının başarısını bu kadar kıskanır?
Uğraşsınlar bakalım şimdi 😏😏😏

Çünkü artık insanlara kazanmak da yetmiyor. Aynı zamanda kaybetmelerini de istiyorlar başkalarının...
Öğretmen sınıftaki zeki fakat kıskanç öğrenciye “Niçin arkadaşlarını çekemiyor, onların yaptıklarını bozup kavga ediyorsun?” diye sordu. Öğrenci, bir süre düşündükten sonra, “Çünkü onların beni geçmelerini istemiyorum” dedi. “En iyi ben olmalıyım.” Öğretmen, masasından kalktı, eline bir parça tebeşir aldı ve yere 15 cm. uzunluğunda bir çizgi çekti, kıskanç öğrenciye bakarak, “Bu çizgiyi nasıl kısaltırsın?” dedi.
Öğrenci bir süre bu çizgiyi inceleyip içinde çizgiyi birçok parçaya bölmek de olan birkaç yanıt verdi.
Öğretmen, yanıtları kabul etmedi ve yere ilkinden daha uzun bir çizgi çekti.
“Şimdi birinci çizgi nasıl görünüyor?” diye sordu.
Öğrenci utana sıkıla,
“Daha kısa” diyerek başını öne eğdi.
Öğretmen bu yanıt üzerine öğrencisine unutmaması gereken şu öğüdünü verdi:
- Bilgini ve yeteneklerini artırarak kendi çizgini uzatman, rakibinin çizgisini bölmeye çalışmandan daha iyidir
Çünkü toplum olarak bizde imrenme değil kıskanma duygusu geliştirilmiştir bu şekilde. İnsanlar mutsuzluklarının içinde sizi de çekerek sizi de mutsuz etmek isterler. Çünkü o mutsuzken sizi mutlu görmek dayanılmaz bir psikolojik mobbingdir onlar için. Halbuki kıskanmak yerine imrenmeyi deneseler herkes çim dünyanın çok daha yaşanılabilir bir yer olduğunu görecekler. Ama toplumun geneli böyle olduğu için maalesef herkes böyle yetişiyor kimse de bu zinciri kırmak istemiyor. Ve bu böyle kuşaktan kuşağa aktarılıp gidiyor.
İnsanlar kendileri ulaşamadığı ya da sahip olamadığı her şeyi kıskanırlar genelde. Bu başarının içeriğinin ne olduğunun bir önemi yok aslında. İster mutluluk olsun, ister kariyer. Muhakkak bir kulp takılır.
İnsan diyerek hatalı giriş yaptın :)
Cevap
30Cevap
Altında bir sebep ararlar, çabalayak başarı elde etmediğini düşünürler. Çok uğraşıp bir şey yapamamış insanların kıskançlığı böyle bir durumu doğurabilir.
Bu bir nevi hastalıktır hased, çekememezlik, kıskançlık. Hased her türlü günahların başlangıcıdır.
Hased eden kimse başkasının iyiliğine ve elindeki nimetlere üzülür, hatta bu nimetlerin onun elinden gitmesini ister. Gitmediğinde üzüntüsü artar.
Unutmamak gerekir ki;insan, ruhuyla insandır, bedeniyle değil. Ruhundaki zarafeti ve insani
özelliklerini kaybeden kişi her türlü kötülüğe bulaşır. İnsan gönlünü her türlü kötülükten fesattan arındırmalı. Arınma gönülden olur, gönlü arınırsa gülistan olur.
Hased öyle bir ruh hastalığıdır ki, ona hiç bir doktor çare bulamaz. Yeter ki Allah (c. c.)’ın yardımı tahakkuk etsin."
Bu nedenle hased, Müslümanın hayırlı amellerini yok eden çok çirkin bir ahlâktır.
İnsan kalbini her türlü hastalıktan; kinden, nefretten, hasetten, fesattan, kibirden korumanı... Kirlenen vicdanını temizlemeli.
Bizim ülkede özellikle bu çok birisi başarılı olsun iş adımı olsun şöhret olsun kıskanıyorlar ve taşlıyorlar valla çok üzülüyorum bu duruma , Bende bizzat iş yerinde başarılı olduğum için , bir çok kişi tarafından farklı şeylere mağruz kaldım birisi başarılı ise ben mutlu olurum yapmış başarmış , kendime derim sende yapabilirsin.
herşey çok çalışmadan geçer, çok çalışırsan olur aklını kullanırsan bir yerlere gelirsin.
Kalbin ne kadar temizse , o kadar iyi hayat yaşarsın kalbinin ekmeğini yer insan.
İyilik et iyilik bul fesatlık içten pazarlıkla çekememezlikle bir yere gelemez insan, bu kişiyide mutsuz eder.
Varoluştan itibaren içimizde yaşattığımız bir histir kıskançlık, ancak nedense ben bunu hiç yaşamadım, onda var bende de olsun! nasıl almış elde etmiş? vay efendim hemen daha iyisini elde etmeliyim!!!
Kıskançlık tamamen kişinin kendinde olmayan bir özgüven meselesidir bendem uzak durmalı
Kalpleri fesat hepsinin çünkü.. Başkalarının başarısını veya sahip olduklarını kıskanırsa bir insan eğer onun hayatında da hiçbir şey yolunda gitmez istediği hiçbir şeyi elde edemez bu yüzden kalbi temiz tutmak o kadar önemli ki, başkalarının sahip olduklarına gıptayla bakmak..
Ahh ahh ne çektim neler yapıldı bana. Kendi zavallı egolarını tatmin etmek için kendilerini rahatlatmak için senin üzerine oynarlar, açık ararlar bir zayıflığını bulmaya çalışırlar sürekli sürekli. 🤦🏻♀️
Çünkü ego, çünkü nefs, çünkü aileden güzel yetiştirilmeme, çünkü rekabet, çünkü kibir ve çünkü sorun kendileri.
Kıskançlık ve özenme denir bu duygulara. Neden ben ona sahip değilim? benim ondan neyim eksik? O değil ben almalıydım onu (daha çok o kişinin buna layık olmadığını düşünürler) ya da nasıl başardı o bunu hayatta yapamazdı (birda bir iş var) gibi düşüncelerle kendini avutup başkalarının yükselmesini hazm edemezler ve o kişinin başarısını alt etmek için üstün çabalara girerler . Mesele bu kenilerini her kesden üstün gördüklerinden kaynaklanan kıskançlık ve layık görmeme duygusu. BENCE
çok basit
kimse kimsenin mutlu olmasını istemiyor iyi bir yerde olmasını istemiyor
bencil insanlar özünde..
Başarı ne olursa olsun kim olursa olsun her zaman benim nazarımda takdire şayanlıktır..
Emeğe saygı))
Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır..
İyi sahurlar
Herkesin var hedefleri, hayalleri, mücadele arzuları... Ve de insanlar başarıya giden yolda en iyisi olmak istiyorlar. Karşılarına rakip çıkınca da aslında hayata, hedeflerine olan hirslarini o kişilerden çıkarmaya çalışıyorlar.
Herkes kendinden söz edilmesini, kendine hayran olunmasını herkesin gözdesi olmak istiyor sen bir başarınla gözde olduktan sonra onlarda arka planda olmayı kendilerine yediremiyorlar.
Başkasının başarısında parasında huzurunda sevgilisinde gözü varsa bil ki kendinde yoktur ve bunun eksikliğini kendine yakistiramiyor kabullenemiyordur
Ben yapamıyorsam, başaramıyorsam kimse yapamasın, başaramasın zihniyetindeki insanlar bunlar. Kısaca fesatlık.
Karalamak başarılı olmaktan daha kolay olduğu için olabilir. Kıskançlığın temelinde başarısızlık ve korkaklık yatar.
Çünkü bizim insanımız da var o birbirini çekememe dalga geçme aslında kendinşn zekasız olduğunu ezikliğini gösterir
İnsanlar birbirlerinin ekmek yemesini istemezken bu çok normaldir diye düşünüyorum öteye gitmeye gerek yok. 😊
Kendinde başacarak potansiyel veya cesaret olmadığı için. Bir de bunların sürekli kıskanıldığını düşünen versiyonu var. Al birini vur ötekine
Ben sevinirim. O insanlar değersizlik hissini dışa vuruyor olabilir
Fesatlık olur bunun adı bende yok onda neden var? Neden o? Mantıgi
Camur atmak cabalamaktan kolaydir. Asagi cekmekte tırmanmaktan
Çünkü bir başkasının yükselişi kişiye kendini eksik ve yetersiz hissettirir.
Çekemeyeni çoktur bizim milletin
çekemeyen anten taksın diyelim
Fesatlar fesat oldukları için kendileri başarıya ulaşamıyorlar ulaşanı görünce de çekemiyorlar.👍
Bu hayatta yapabildiğim en iyi şey takdir etmek, insanları mutlu görmek yaşama hevesimi arttırıyor.
insanı kasıp kavuranda hasetliktir illaki cezasını er ya da geç çeker biraz sabır
Kıskançlık ulaşamamaktan kaynaklıdır. Baltalamak ise bambaşka bir şey. O karaktersizliğe giriyor.
kendi başarısız bireyler bunu yapar..
ben başaramadım, kimse başaramasın mantığı..
yetersizlik..
Yapabileceği halde yapmamak ve bu durumda karşısındakini suçlamak kıskanmak.
İnsanlar reakbet halinxedir hep en iyisi ben olayım isterler seni karalaması da kıskançlıktan ileri gelir bunu sana yapıuorlarsa bil ki bir şeylerde ondan iyisin demektir bundan gurur duy bence 😁
Çünkü mutsuzdurlar ya da kendileri istediği şeyi başaramamışlardır
Çünkü eziklerdir ve hayatları boyunca hiç bir cacık becerememişlerdir gözleri başkasının başarısına düşer
Elalem bencil işte, anlaşılması zor değil. Herkes en üstte kendisini görmek istiyor başkasının başarısını yediremiyor kendine..
Kendileri bir yere gelemez ya da genelde başkasının mutlu olmasından nefret duyan insanlar kıskanır özgüvensiz grup bence
Bence kendileri de öyle olmak ister olamadıkları için üzülür ve kıskanırlar insanoğlunun yapısında var bu gayet normal
Valla kimse umrumda degil benim skmden asagi Kasımpaşa.
Kendileri hiçbir zaman o imrendikleri yere gelemeyecekleri için... Öyleleri iyiyi, güzeli, mutluluğu, huzuru, başarıyı, her şeyi kıskanır ve onun yerinde olmak için yapmayacakları hiçbir şey yoktur.
Genelde hayatında pek bir başarı elde edememiş, kendine güvenemeyen insanların problemidir bu
Bence öyle düsünenler karaktersiz ve insanlikdan nasibini almamislar
Kendisi başarılı olamadığı zaman destek olmak yerine köstek olur. Takma sen kafana :)
Kendileri daha eksiktir
Çünkü insanlar kıskançlar çekemiyorlar :(
Kendisi başaramadığı için
Baltalamam ama kendimde hırslanırım
Imm bizi kiskandiklari gibi mi
Kendileri başarısız oldukları için
Habil ve kabilden gelen ırsi bir durum.
Bencillik ve benmerkezcilik
Maalesef insanların çoğunluğu böyle...
Kıskançlık insanın doğasında var
Kendisi yapamadığı için
Aşağlık kompleksinden.