Çevremden gelen eleştirilere tahammül edemiyorum, onları dinledikçe kendimden daha çok soğuyorum. Bu özgüvensiz halimi nasıl aşacağım? Meditasyon falan yapsam geliştirebilir miyim?
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Meditasyon Özgüveni Geliştirir mi?
Evet tabii ki meditasyon özgüven gelişimine güçlü katkı sağlar. Ama bunun sebebini anlayabilmek için kişi önce neden özgüven kaybı yaşadığının farkına varmalıdır.
Özgüven kaybı özellikle gençlik döneminde sıklıkla rastlanan ve kişinin hayatını çok zorlaştıran bir durumdur. Sebebi çoğunlukla dışarıdan gelen baskı, eleştiri ve beklentilerin, kişinin kendi gerçeği ile uyuşmamasından kaynaklanır. Yani kendi gücünü henüz eline alma bilincine sahip olmayan çocuk ya da genç, beklentileri karşılayamadığı için (aslında daha doğrusu karşılamak istemediği için) suçluluk duygusu ile karışmış bir güven problemi yaşayabilir.
Sizin de tam olarak deneyimlediğiniz budur.
Ama bilin ki bu durum aslında sizin gerçeğinizi yansıtmıyor. Toplum kuralları kişileri belirli kalıplara sokma eğilimindedir. Gelişmekte, daha yeni yeni kendini tanımakta olan çocuk üzerine baskı içeren beklenti oluşturmak o kadar normal kabul edilmiştir ki, çocuk suçu kendinde aramaya başlar.
Şunun ivedilikle farkına varmanız gerekir ki, sizde bir anormallik yok. Normal olmayan toplumun insanları kontrol altında tutmaya yönelik bu çabaları ve bunu bilinçsizce kabul eden kişilerdir.
Meditasyon kişiyi toplum tarafından şekillendirilmeye çalışılan ve bu yönde maske takmaya zorlanılan sahte kişiliğiniz ardındaki gerçek özü bulma yolculuğudur. Ona bir kere eriştiniz mi o zaman diğerlerinin ne dediğinin ve ne düşünüp beklediğinin hiçbir önemi kalmaz. Kendini bilen kişiyi farkına vardığı hayat yolundan kimse geri çeviremez. O yolda suçluluk ya da güvensizlik değil, sonsuz bir iç huzuru, teslimiyet ve evrene güven hissi vardır.
Özgüveninizi Geliştirmek için Yapılması Gerekenler
O yüzdendir ki meditasyona başlamanızı ve bu yolda kalmanızı şiddetle öneririm size.
Meditasyon son derece keyifli ve çığır açan bir yolculuk başlatır kişinin hayatında. Bu anlamda başladıktan sonra belirli bir disiplin ve kararlılıkla bu yolda kalmanız hiç de zor olmaz.
Meditasyon sayesinde birçok farkındalık yaşanır. Bununla beraber cesaret doğar, bu öyle güçlüdür ki kişi kendine inanamaz. Geçmişe dönüp baktığında özgüven eksikliğinden çok zor gözüken adımları kolaylıkla atmaya başlar.
Meditasyonun Faydaları
Meditasyonun faydaları saymakla bitmez. Ama özellikle vurgulamak istediğim fayda beynimizin düşünce dalga boyunu değiştirmesi ile ilgilidir. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki meditasyon yapan kişilerde beyin dalgaları betadan alfaya iner. Beta endişe bazlı stres düşünceleridir ki, bu sizde de özgüvensizliğin ana kaynağıdır. Alfaya inen beyin dalga boyu kişinin içsel hayatında kendi gücünü fark ederek şefkat dolu bir huzur hissetmesini sağlar.
Hayatı beta dalgasında yaşayanlar kendilerini sürekli hayatta kalma modunda stres yüklü bir çaba içerisinde bulurlarken, alfa beyin dalga boyunda yaşayanlar ise sürekli bir akış halinde, yaratıcılıkla beslenmiş şefkat dolu bir huzur içinde ve cesaretle yaşarlar. Gerçek yaşam budur.
Umarım cevabım yeterli olmuştur. Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.