İnsanın söyledikleri ve yaptıkları, hele ki söz verdiyse bir de bu sözü tutması gerekir. Bunların tümünün bir ahenk içinde olması gerekir. Tabi kavun değil koklayıp anlayalım. Anlayamıyoruz işte.. Hain, tutarsız, yalancı ve sahtekar insanları ne kadar tutabilir ki bir insan yamacında..
Sözü ve davranışları birbirini tutmayan o tutarsız insanı hayatınızda tutar mısınız?
Yaptıklarıyla söyledikleri uyuşmayan tutarsız davranan kişileri sevmiyorum fakat tutarsızlığında bir vadesi vardır karşımdaki kişi veya kişileri gözlemlerim kısa vadede tutarsızlıksa ve elindee olmayan durumlardan dolayı tutarsızlığa itilmişse ara sıra bu durumla karşılaşıyorsam sorun etmeyebilirim ama uzun vaadede tutarsızlık! İşte bu durum tehlikelidir kişi sürekli tutarsız davranışlar sergiliyorsa bi dediği diğerini tutmuyorsa yaptıklarıyla kendide tezat düşüyor ve en önemlisi bunu benimsemiş alışkanlık haline getirmişse kendini insanlara öyle kabul ettirmeye çalışıyorsa her seferinde bir şekilde olayın içinden sıyrılıyorsa bu karakterdeki bir kişiyle herhangi bir ilişkim (dost, arkadaş, sevgili vs) olamaz. Böyle karakterdeki bir kişi bu tutarsız davranış/ları bana karşı sergilemiyor fakat etrafındaki diğer insanlara karşı böyle davranıyorsa durumu anladığım ve durumdan emin olduğum anda yine o kişiden soğurum ve uzaklaşırım iletişimimi keserim. Tamamen iletişimimi kesemiyorsam iş ortamı vs olan bir kişiyse soğuk davranım ve gerekmedikçe muhatap olmamm..
Tutarsızlıklarını yüzlerine söylediğiniz halde bunu sorgulamak yerine, size saldırarak sıyrılmaya çalışanlar var. Sadece tutarsızsa ikinci bir şans verilebilir, masum karşılanabilir ama hem tutarsız hem yüzsüzse o kişinin hayatınızda yeri asla olmamalı.
Asla tutmam, niye basım ağrısın ki. Insanlar zannediyor ki dikat etmiyorum, oysa ağzından çıkan ve sergilediği her davranışı kafama yazıyorum ve bunları düşünüyorum bana ters olabilecek tek davranışı hayatımdan çıkarmam için bir sebep. :)
Bu soruyu cevaplarken acaba kaç kişi ince düşünecek merak ettim..
Tutarsızlık ile anlık tutarsızlık arasında büyük bir fark var.. Hangisi gerçeği yansıtır? Bugün kullandığınız bir cümleyi, yarın elinizde olmayan bir sebep karşısında uygulayamadığınızı bir düşünün..! Bir de seni kandırmak veya etkilemek için söylenen ama hiç bir zaman göremediğin o davranışı bir düşün. !
Çok ince bir çizgi var değil mi? Sözler ve davranışlardaki tutarsızlık sürekli bir birini tekrar ediyorsa, hayatımdan çıkarırım. Fakat anlık tutarsızlıkları her insan, her an yaşıyor ama görmüyor.
Bu dediğin insan tipinden yani "tutarsız insanlar" az da sayılmazlar... Yakınında olanları mecburen çekiyorsun... Arkadaş çevresinde ise, mesafe koyarak kendini koruyor ve uzaklaşıyorsun...
Sözü ve davranışı bir olan insan; hem Rabbine, hem kendine, hem de etrafındakilere dürüst ve samimidir...
Sözü ve davranışı bir olmayan insanlar (başka bir zaviyeden); Adeta Araftaki insanlar gibi... Onlarda düşündüğü ve inandığı gibi davranmadığı, yaşamadığı için, hem dünyada hem de ahirette bunun cezasını çekiyor ve çekecekler...
Bana bir zararı dokunmuyorsa veya tutarsızlığı beni etkilemiyorsa hayatımda da tutarım. Ki böyle arkadaşlarım da var. Bugün “yapmam” dediğini yarın yapan insanlar var. Zararı kendine. Ben karşımdaki insanın nasıl biri olduğunu bildiğim için ona göre hareket ederim sadece.
Sahtekarlık ve peşpeşe yalanlar da işin içine girerse hayatımda tutmak elbette imkansız hale gelir..
Bayanların da aslında bir çoğu duyguları ile hareket ettiği için ağzından çıkan söz ile, yaptığı bazen farklı olabiliyor. Ancak bu hemen hemen her konu da böyleyse sıkıntı var demektir.
Sözü ve davranışı, elinde olmayan sebeplerden ötürü birbirine denk düşmeyen kişiye anlayışla yaklaşır, hâl ve gidişatı incelerim. Bu bir tesadüf ise ne âla, yok kastîyse o vakit işler değişir.
Her söylediği ile davranışları tutarsızlık gösteren, hele ki namus olan verdiği sözü tutmayan birinin zihnimdeki profili elbette değişir.
Dediğini tutan insanları hep sevmişimdir. Aksi tavırdakilerden ise kısa sürede istemsizce soğur ve uzaklaşırım.
Tutarsız birinin benim hayatımda tutunabilmesi imkânsız. Net olmayan şeylere ayıracak vaktim yok gelecek yeterince muallak ve bunu düşünmek fazlasıyla yoruyor zaten. Bir de hayatımdaki insanın beni yormasına izin veremem.
İnsan söylediklerinin malikidir. Yaptıkları söylediklerinin zıttıysa zaten bana söylediği şeylere de inancım kalmaz. Acaba yine mi öylesine söylüyor yine mi yalan söylüyor yine mi dediğini yapmayacak yine mi lafından çıkacak kuşkusuyla yaşayacağıma onsuz yaşamayı yeğlerim
Hayır tabii ki. Aslında pürüzler hep baştan belli oluyor biz hoşlandığımız, sevdiğimiz için görmek istemiyoruz. Ama o pürüzler çok sürmüyor artık görmezden gelmek mümkün olmuyor. İşte o anda anlıyoruz yanlış insanı hayatımıza aldığımızı baştaki bütün ısrarlar boşa oluyor. İlk başta tüm şeffaflığıyla tartıp biçmek ve ona göre yol almak lazım böyle durumlarla, tutarsızlıklarla karşı karşıya kalmamak için en doğrusu bu olacaktır.
Kopamayacağım noktaya geldi ise maaalesef bir şey yapamıyorum.. İnsanları fazla önemseyip dahil etmiyorum kendime 🤗 İş işten geçtiysede bende az ruh hastası değilim körler sağırlar birbirini ağırlıcak artık 🤗
Kavun değiller belki koklayamazsın ama bir tutarsız sezdikten sonra el frenini çekmek bizim elimizde. Ben çok tahammül edemem, yaptığının tersini söyleyenlere. Kafa karıştırmasın, başkasının sınavı olsunlar.
Sorunun cevabı zaten soruda gizli.. Tutarsızlık insanı yorar.. Ilişkiyi de yıpratır. Tutulamayacak vaatler senfonisi olur bir süre sonra ilişki.. Keyifli geceler..
Bende tutarsiz bi insanim bi lafim bazen digerine uymaz hangisi eglenceme gelirse oyleyim ama oyle detaydaki gbi degil.😄 belki sozunu tutamama sebebi vardir insan oglu bu derdi bitmioki
Çok zor, öylelerine usul usul yol vermek lazım. Tutarsız ve kararsız hareketleri olan insanlardan o kadar çabuk soğuyorum ki, iletişimi kestiğim zaman nedene niçine bakmadan kafam rahat oluyor.
Duygusal olduğum için (duygusal demek ışığı sesi görüntüsel işitsel ayrıntıları ortalamanın üstünde hissediyor demek) çok zor benim için. Elimden geldiğince uzak dururum. Öyle istediğin gibi silip atmak diye bir şey olduğuna inanmıyorum.
Böyle kişiler kim olursa olsun hayatımızda olmamalı bence. Birisi bir şey diyorsa sözünün arkasında durmalı yanlış olmadığı taktirde. Bu kişilerden hayır gelmez bence.