Mmm bilmiyorum sanki öyle gibi geliyor bana. Kadın zekiyse erkek pek tercih etmiyor; kaçıyor adeta. Zeki kadınlardan kaçmak mı lazım; bence hayır🎈Peki sizce erkekler çevresinde neden zeki kadınları pek tercih etmez?
Genelde zeki kadın diye tanımlanan kadın tabiri erkekte güçlü kadın diye betimlenir. Bundan sebep Güçlü kadın kendi ayaklarının üzerinde durur ve ne istediğini bilen kadın modelidir. Bu kadınlar sudan sebepler sunmaz, saçma sapan bahanelere de kanmazlar. Onları oyalamak mümkün değildir ve özellikte sezgileri kuvvetlidir ki yapacağımız her eylemin neden ve nasıl-larını ve sonuçlarını önceden farkındadırlar.
Aksine aradığım tam olarak zeki kadındır. Biraz karmaşık cümleler kurduğumda yabi anlamı derinde gizli cümleler kurunca, bakıp kalanlar çok ilgimi çekmiyor. Hazır tüketime alışmışız anlamak için çaba gösteren yok. Ben anlamak in çaba gösterenlere ilgi duyuyorum.
Zeki kadın ne istediğini bilen kadındır, erkeklerin de bu işine gelmez çünkü sevgileri gerçek olmadığı için korkarlar kendilerine güvenmezler. zeki olmayan kadınları kontrol etmesi ya da yönlendirmesi daha kolaydır.
Tercih edilmeyen kişilerin kendini avuttuğu şehir efsanelerinden bir tanesidir. Bu mantığa göre çok başarılı iş kadınlarının hepsinin bekar olması gerekir ama öyle bir durum yok. Hatta neredeyse tamamına yakını evlidir.
Genellikle maalesef ama kendisini zeki zanneden ama karşıdakinin gözünde hiç de öyle olmayan kişiler tercih edilmeyince bu silaha ya da diğer tabirle bu yalana sarılıyorlar diyebilirim. Hiçbir erkek birisini sırf zeki diye, hali vakti yerinde diye istememezlik yapmaz.
Ama ülkemizde zeki olmamasına rağmen kendisini zeki zanneden çok kişi olduğundan reddedince bu tür efsanelerin doğmasına neden olabiliyor maalesef.
Aptal kadınlara tahammülüm yok. Zeki kadınlara hastayım. Güzellik ne kadar önemliyse o ölçüde zekası da çok önemlidir benim için. Sapyosexuel miyim yoksa hetorosexuel miyim tam emin değilim. Ancak yalnızca birine sahip olan kadınla uzun süreli birşey yaşayamam. Erkekler neden kaçıyor istemiyor sorusuna cevap vermek gerekirse, her kuş kendi cinsiyle uçar diyorum. Kargalar karga ile kartallar kartal ile. ( bu arada kartalların yalnız uçtuğunu biliyorum anlaşılması için söyledim. Teşbih te hata olmaz)
İnsanların büyük bir kısmı yönetebileceği ( daha nazik bir kavramla nazının geçeceği ) bireyler ile ikili ilişkiler kurmayı severler ve tercih ederler. Zeki insanlar pek eğilip bükülmeyi karşısında ki insana göre şekil almayı sevmedikleri için insanların tercihleri olmazlar 😂 Özellikle ataerkil toplumumuz sayesinde " erkek her konuda üstündür" algısı zihinlere yerleştiğinden zeki kadınlara tahammül etmeleri güçtür ✌
Ülkemizde maalesef erkekler kadınlardan daha üstün görülür ve kendi ayakları üzerinde duran kadınlardan hoşlanmaz erkekler. Daha baskın taraf olmak ister ve bundan dolayı zeki kadınlardan kaçarlar yönetebileceği kendine muhtaç olacak kadınları tercih ederler ancak ben kaçmam aksine hoşuma gider.
- Kandırılmamız çok zordur. - İleri görüş, isabetli tahminlerimiz yüksektir. - Cıvıklık ilgimizi çekmez. - Çabuk etkilenmeyiz. - Kendi ayaklarımızın üstünde durabiliriz bir erkek olmasa bile başımızın çaresine bakabiliriz. - Elde edilmesi zordur bu yüzden erkekler uğraşmak istemezler ve sohbeti bırakırlar.
zeki kadinlar kararlarini kendileri alabildikleri icin isin ozu zeki olduklari icin zaten kendileri gelecektir, elde etmeye calismak icin sekilden sekile girmek bisileri ispat etmek sadece onlari eglendirmekten baska bir ise yaramaz maymun olursunuz ustune ustluk...
Size sorsak , erkeğe yaklaşırken , zeka mı yoksa dişilik mi kullanıyorsunuz diye Erkekler için zeka kullanmaya gerek yok diceksinizdir ya da o anlama gelen cümleler kuracaksınızdır. Hayatınız boyunca zeka yı hiç kullanmadığınız için kafa gelişmiyor. Zeki kadın vardır ama milyonda 1 görürsün ama kendini zeki gören kadın çok var. Bizde onlardan kaçıyoruz
Kendini zeki sananlar ve olgun sananlar haricinde Zeki kadınla eğlene bilirsin Gündem psikoloji tarih bilim konuşabilirsin Bir çok erkek gibi kadında bunları merak etmiyor O yüzden istemezler Misal ben doğru Ya yanlış diyemem Ama kızlar yavşaklara takılır Sonra tüm erkekler böyle derler Kusura bakmayin
Herkesi bir tutmuyorum, genel çoğunluğa da hitap etmiyorum bu yüzden linç yemek istemiyorum :-) Ama erkekler çekip çevireceği kadınları tercih ederler, söz dinlesin, cevap vermesin, her dediğimi yapsın gibi istekleri olan erkekler var. Bu erkekler zeki kadınlardan kaçarlar.
Bu bence genellemesi zor, kişiden kişiye değişen bir durum. Bütün erkekler için geçerli bir durum değil kesinlikle. En azından benim de içimde bulunduğum bir azınlık için böyle. Zeki kadınlardan kaçmıyorum, bilakis zeki kadınlar daha çok ilgimi ve dikkatimi çekiyor. Entelektüel sohbetinden keyif aldığım, yanında mutlu ve huzurlu hissettiğim, bazı şeyleri söylemeden de anlayacak kadar zeki kadınlar benim gözümde candır..
Kime gore neye göre bu dediğim, Bana akıllı kadın, bilgili kadın çekici gelir, burada ince bir detay var bunu söylemem lazım,, erkekler çin çin fikirli kadınlardan kaçar, erkekleri kullanmaya çalışan, salak yerine koymaya çalışan kadın kardan kaçar, yoksa akıllı kadın aklını iyi ve temiz şeylere Kafa yorar,, erkeğini de gereksiz üzmez, Kendi de kraliçeler gibi yaşar,
Zeki kadın nerede aptalı oynaması gerektiğini bilendir. Ayrıca zeki kadınlardan kaçmıyoruz. Farkındalığı yüksek kadınla olmanın keyfi bir başkadır. İnsanın hayatını her yönden kolaylaştırır.
Bazı erkekler kadınları kendinden daha alt seviyede ister zeki kadın kendinden emin olur ne istediğini bilir bu yüzden kaçar çünkü erkek dediğini yaptıramaz hata veya yanlış yapsa da zeki kadın uyanık olur
En başta çekici bulurlar. Sonrasında kadın sorgulayan biriyse tedirgin olurlar. Bence her erkek korkuyor diyemeyiz bazıları sever zeki kadın.. Keyifli geceler.
Erkeklerin çoğu güçlü kadınları sevmez. Kadınları sürekli kontrol altında tutmaya çalışırlar onlar da genel de muhafazakar gelenekçi kültürden gelenler oluyor...
kadınların zekilikleri ilişkilerine pozitif olarak yansımıyor malesef.. daha kaprisli daha egoist oluyorlar.. basarılı kariyer yapan herkesin bi yerleri daha cok kalkıktır piyasaya bakıverin..
Cinsiyeti ne olursa olsun zeki bir insandan kaçılacağını zannetmiyorum. Gözükmeye çalışanlardan kaçılıyordur orası başka...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zeki olmayan kadın yok ki... 😊 Hepsi birbirinden akıllı birbirinden kurnaz Maşallah... 😊 Allah hepsini sevdiklerine bağışlasın. 😊 Saygıdeğer hanımefendiler beni tercih etmiyorlar. 😊 Benim kendileriyle ve zekalarıyla bir problemim yok. 😊
Beyinleri ile değilde hormonları ile hareket eden erkekler kaçıyor çünkü bu türün en dikkat çekici özelliği kadınları seks makinesi olarak görmeleri, zeki bir kadının karşısında mal gibi kaldıkları için ondan istifade edemezler ve kaçarlar
Sapyolar son dönemde türemişken ve sayıları artıyorken ben bu fikre katılmıyorum, kaçmıyorlar. Sadece korkuyor olabilir bir kesim onlar da yetemeyecekleri içindir.
Genelleme yapmayalım lütfen daha zekisi bizi bulmadı orası ayrı 🧜🏼♂️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Saçma bir yanılgı. Kaçanları zevksiz, akılsız, güvensiz tiplerdir. Hayatını, zamanını paylaşacaksan tabii ki zeki olmalı. Bir de terk edilip, zeki olduğum için erkekler benden korkuyor diyen kadınlar var🤣🤣 Onlar en uzak durulası.