Eğer bu soruya mantığın dört temel ilkesi ile baksan bu soru içinde boğulup gitmezsin. Ve bu derece mantıktan gayet uzak bir soru dahi sormazsınız.
İnsan yalnız zekâdan ibaret değildir, meselâ tilki ve karga gibi varlıklar da zekî olarak bilinirler lâkin şuurları yoktur. Aynen bunun gibi de, kadın veya erkek fark etmiyor çok dehşetli zekâ sahibi olabilirler fakat zihniyet, karekter ve ahlâk yönünden doğru yolda ki eğri yolcu olabilirler, fikirleri zehirli olabilir, veya o kabiliyetini kötüye kullanıyor olabilirler. Tarihte çok zekî olan zâlimleri sizin bilmememenize imkân yoktur.
Meselâ yüksek zekâ kabiliyeti kendinde bulunan bir insan, erkek veya kadın fark etmiyor, o kabiliyetine istinad ederek çok kibirlenir ve kendisini çoklarının üstünde görür.
Elbette bunlardan bırak seni veya onu bunu vahşî canavarlar dahi kaçacaklardır.
Yâni senin sualin tıpkı şuna benziyor, çok zekî bir firavun ve nemrut bulunsun fakat onlardan kimse kaçmasın ve uzak durmasın.
İnsan bildiği kadar soru sorabilir, bildiği kadar idrâk edebilir, ve bildiği kadar cevap verebilir ve bildiği kelime kadar cümle kurabilir...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 5,9b cevap paylaştı. 1. Toplumsal rollerin sarsılması
Geleneksel olarak erkekler, “bilgili, yön gösteren, güçlü” rolde görülmeyi öğrendi.
Zeki ve kendini iyi ifade eden bir kadın bu düzeni sorgulatır. Bazı erkekler bu durumda “yetersiz hissetmekten” korkar.
2. Egoyu tehdit ediyor olabilir
Bazı erkekler zekayı “üstünlük” gibi algılar ve bu da egosunu zedeler. Çünkü zeki kadın, sorgular. Sadece güzel olduğu için değil, düşündüğü ve ifade ettiği için ilgi görür. Bu da yüzeyde kalan erkekleri zorlar.
3. Yönetilme değil, yönlendirme arzusu
Bazı erkekler ilişkiyi “benim sözüm geçsin” şeklinde yaşar. Zeki kadın ise sorgular, tartışır, karar alır. Bu da kontrol isteyen erkekleri rahatsız eder. Aslında korktukları şey “kadın değil, eşitliktir.”
4. Zekâyı yanlış okumak
Ne yazık ki toplumda “çok bilen kadın” hâlâ bazı çevrelerde “ukala, dominant, itici” gibi algılanıyor. Oysa bu, karşısındaki erkeğin kendi özgüvensizliğini yansıtmasından başka bir şey değil.
5. Sınanma korkusu
Bazı erkekler, zeki bir kadının onların bilgi düzeyini ya da entelektüel derinliğini sürekli test edeceğini düşünür. Aslında bu bir önyargıdır, ama bu korku geri durmalarına sebep olur.
Kendine güvenen, olgun ve entelektüel gelişime açık erkekler zeki kadınlardan çekinmez hatta etkilenir. Zeki bir kadın olmak zordur; çünkü seni herkes anlamaz.
Ama seni anlayan biri olduğunda, o bağ çok daha derin olur.12 Yorumla
Ben çekinmiyorum açıkçası olduğum gibi davranırım hangi insanın Zeki olup olmadığını da Allah bilir neticede bugün Zeki geçinen kadınlar da görüyoruz hayatlarını aldıkları hödük tiplerle mutlu olmaya çalışıyorlar. Halbuki alakası bile olmuyor Zeki olmak demek kendini akıllı sanmak demek değildir İnsan dünyada hiçbir şeyi bilemez bunu erkekte belli kadındı belli ya şöyle söyleyeyim Aslında erkekli kadın arasında bir düşmanlık yok kadınlar Bence kendi cinslerine bakmalı kadınların en büyük düşmanı kendi cinsleridir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
TVGIRLYYY, zeki kadınlar bazı erkeklerin özgüvensiz taraflarını tetikleyebiliyor, bu çok net. Çünkü zekâ biraz meydan okuma gibi algılanıyor; karşı taraf “ya yeterince iyi değilsem?” kaygısına kapılabiliyor. Kimisi güç yarışına giriyor, kimisi ise kolayca korkup uzaklaşabiliyor. Ama unutma, senin zekânı tolere eden değil, hayranlıkla yanında duran insan gerçek partnerin olur! 😉🧠✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılAklı yerinde, ortalamanın biraz üzerinde zekaya sahip bir kadını manipüle etmek zordur, yani "senin yalanlarına yerim" der ama yemez 😀 düşünür, sorgular ve analiz eder...
Düşünsene bu bir çok adam için korkunç bir senaryo...
Hayatında hiç ateş görmemiş bir insan hayal edelim ettik mi tamam hayallerinizi duya düşüreceğim şimdi 😀
Bu adam çok güçlü, her şeye meydan okuyabiliyor sonra bir gün çakmak görüp korkuya kaplıyor...
Tıpkı buna benzer bu olay, 🔥 yakmayı bilen kadının karşısında çaresizlik yaşarsın mevzu derin ama
Demirden korksak trene binmezdik diyerek öküz ve tren denklemine dem vuruyor 🚆🚆
Öküze güzel bir tuzak kuruyorum😀
10 Yorumla
1 yılZeki adında bir arkadaşım var ama hiç Zekiye adında bir arkadaşım yok. Zeki bir kadınla henüz karşılaşmadım sanırım. Peki, hiç gerçek anlamda bir kadınla karşılaştım mı? Anam babam bacım akraba olan kadınlarla tabi ki iletişimim var. Ama bir erkek olarak bir kadınla karşılaşmak özellikle bizim ülkemizde çok mümkün değil. Tabular örtünme biçimleri ve roller buna çok engel oluyor. Erkek olarak bir erkekle de bir insan olarak bir insanla da gerçek anlam da karşılamak çok mümkün değil dünyamız için. Ancak yazılan çizilen ve çoğunlukla dayatılan karşılaşmaları yaşıyoruz. Bu yüzden ben hala kendi hayal ormanımda bir Tarzan olarak yaşıyorum.
00 Yorumla
1 yılÇünkü egoları incinir bazı erkekler ezik bir karaktere sahip oldukları için kendinden birçok açıdan daha üst bir konumda olan kadınları çekemezler veya onlardan çekinir kendilerince yollu gözüyle bakarlar onlardan korkarlar kadınların hayatlarını yaşıyor olmasını çekemezler mesela
34 Yorumla- 1 yıl
Maalesef daha da kötüsü bizim ülkemizde böyle erkekler tonla var mesela kadınların nasıl doğuracağına kadar karışmaları yine benzer bir kafa yapısının ürünü ve aslında bir noktada bu gerçekten çok tehlikeli hele ülkemizdeki kadın cinayetlerinin oranına bakarsak çünkü yine bu da toplumumuzda süregelen kadın nefretinin bir sonucu ama tabiki hiçbir şey yapılamıyor malum iktidar değişmedikçe bir halt değişmeyecek ne yazık ki
- 1 yıl
Ya çok utanılacak bir durum o kadar rezil bir durumdayız ki bu konuda
1 yılBazı erkeklerin zeki kadınlardan çekinmesinin nedenleri bireysel psikoloji, toplumsal beklentiler ve cinsiyet rolleri gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Ancak bu durumun evrensel olmadığını ve birçok erkeğin zeki kadınları değerli bir birey olarak gördüğünü unutmamak önemlidir.
10 Yorumla
1 yılGüncellemede söylediklerine katılıyorum. Dış görünüşün cazibeli olmaması ret cevabı almak istenmemek psikolojiyi bozuyor. Onlarda senin dediğin gibi saçma sapan videolar çekerek konuşarak anlatım yaparak içlerindeki acıyı ve stresi azaltmaya hafifletmeye çalışıyorlar.
Soruya gelirsek sadece bazı erkekler için evet haklı olabilirsin. Ama çoğunlukla böyle bir çekinme durumu olduğunu düşünmüyorum.
00 YorumlaBazı erkekler evde sadece kendi sözünün geçmesini istediği için istemiyorlar bence yani kadının ekonomik olarak refahta olması onların işine gelmiyor çünkü söz sahibi oluyor kadın bu da onlara ters bu yüzdende kırıp dizini oturacak kadınlarla evlenmek istiyorlar. Tabi bu dediklerimin dışında olan erkeklerde vardır ama çoğunluk böyle ataerkil sistem sağolsun üzücü
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 679 cevap paylaştı. Erkeklerin geneli degil bazıları kendisini yetersiz gördüğü için ya da onun yanında zayıf gozukecegi icin kacmak ister çünkü ya eşit durumda ya da ondan güçlü durmak ister erkeklerin tabiatı böyledir
10 Yorumla
1 yılYoo ben zeki kadin seviyorum, aptal kadin istedigi kadar guzel olsun asla ilgimi cekmiyo
20 Yorumla
1 yılZekaları yetmediği için bebeğim 😂😂 korkuyorlar. Zeki kadını kandırmak zor olduğu için fikrim.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Her erkek değil belki ama bazıları zeki bir kadının sorgulayan gözlerinden, laf oyunlarına gelmeyecek oluşundan çekiniyor sanki. Çünkü zeka karşısında maskeler düşüyor, oyunlar bozuluyor. Ve bu da onların konfor alanını sarsıyor galiba
00 Yorumla
1 yılZeki kadınlarla bir sıkıntım yok, ama nedense hem zeki hem alçak gönüllü hem samimi insana rastlanmıyor. Zeki kadınsa paket program olarak, kibir ve gereksiz yüksek ego da oluyor, doğal olarak da iletişim kurmuyorum.
00 Yorumla
1 yılEsas mevzu kadınlar kendinden zeka olarak aşağıda gördüğü bir erkekle ne kadar süre birlikte kalabilir? Eğer çıkar ilişkisi varsa çıkarı sağlayan unsurun ömrü kadar. (Sadece maddi değil manevi çıkar da geçerli)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ataerkiller çekiniyor sebebi gayet açık, söz geçiremeyecekleri kadınlar onlar.
10 YorumlaHiç çekinmedim ben sosyal medyasını çok kriter noktasına koyanı yaşam biçimi saçma sapan kızlardan çekinirim ve istemem aman aman benden uzak herşeye yakın olabilir.
00 Yorumla
1 yılZeki kadından niye çekinelim. Zeki kadın her erkekle flört etmez. Seçicidir.
Ben zeki kadına bayılırım. Hatta güzellikten daha öncedir benim için.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Erkekler az konuşup çok icraat tapan kadını sever. Ağzına vur lokmasını al tarzı. Zeki kadınlar da bu durumu sorgular ve hikaye burada başlar. Özetle erkekler çok sorgulanmayı sevmez.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 395 cevap paylaştı. Bende zeki bir insanım karşımdakinin de zeki olmasını isterim, dominant olsun yeri gelir onun dediği geçer. Saf kız istemiyorum.
00 Yorumla
1 yılGerzkalı oldukları için kendiletinden zeki insanları görünce kaldıramıyorlae.😄😄😄hahaahahahapuahahahhahaj
00 Yorumla
1 yılÇekinen kendine çeki düzen versin. Zeka kıymetli ve aranılan bir şey olmalı.
Zeka yoksa diğer tüm güzellikler boş.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 812 cevap paylaştı. Yönetemeyeceği istediği şeylere inandıramayacağı kendini ön plana koyamayacağı için zeki kadın istemez erkekler
00 YorumlaSorsan çoğu zeki kadına ayrılıyor, bayılıyor ama ben çekindiklerini düşünmüyorum. Varsa da eğer kendi s@lak oluşu ortaya çıkacak diye herhalde jkj
00 Yorumla
1 yılGüzellik bir güç, zekilikte öyle. Erkekler güzellik ile baş edebilirler ama bir kadının zekasıyla baş edemezler. Bence bundan dolayı.
00 Yorumla
1 yılaldattığımı anlamasın diye :D
21 Yorumla
1 yılZeki oldukları için. Güzel ve zeki ve de zengin. Bulabilir mi kendine dengin bir engin.
00 Yorumla
1 yılYalan söyleyemezler çünkü zeki bir kadın durumun ayırdına varır.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılKonuşurken beni tek seferde anlayacak kadın isterim o yüzden zeki olması lazım 😅
00 Yorumla
1 yılBen çekşnmem, hatta, vurulabilir alanları açarım
00 Yorumla
1 yılZeki olmayan erkek zeki kadınlardan çekinir
00 Yorumla
1 yılBen hiç cekinmedim, hatta zeki kadın iyidir :)
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılZeki kadınlardan çekinme yok kendini zeki sanan kadınlardan çekinme var
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 559 cevap paylaştı. Ahahaha
zekiden değil, zeki olduğunu düşünen zekasızlardan uzak duruz genelde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılZeki kadına sahip olmayı çok isterdim hatta sosyal statüsü bile benden yüksek olmasını isterdim
00 Yorumla
1 yılAksine çekici geliyor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadınların saçı uzun, aklı kısa derler atalarımız. Bugüne kadar zeki kadına rastlamadım.
00 Yorumla
1 yılRahat yalan söyleyemedikleri için alışmışlar herkesi kandırmaya Zeki kadın görünce bu benden zeki bunu kandıramam der
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇünkü lafın altında kalıyorlar bastıramıyorlar
18 Yorumla- 1 yıl
Havlama
- 1 yıl
Sus köpek
- 1 yıl
0-6 yaş grubu ile muhatap olacak değilim
- 1 yıl
Kaybol
Kendini zeki sanan kadınlardan çekiniyorum çoğu kendini öyle sanıyor
00 Yorumla
1 yılSoruyu şöyle değiştirsek "Aptal olan erkekler neden zeki kadınlardan çekiniyorlar?"
00 YorumlaZeki kadın nedir mesela.
04 Yorumla
1 yılerkekligin 10da 9u kacmaktir cunku.
02 Yorumla- 1 yıl
nesi sacma?
Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Zeki kadın gördüm de ben mi çekindim
08 Yorumla- 1 yıl
Aslında tam olarak öyle değil. Sokrates in tek bildiğim şey aslında hiç bir şey bilmediğim sözüdür benim demek istediğim. İnsan bilgiye aç bir varlıktır bu neden ile iyi veya kötü bu bilgiyi edinmeye bakar. İnsanın öğrendiği her bilgi insana yük olur ve öğreneceği bir şey kalmadığında hiç bir şey bilmeyen bir varlık olur
1 yılKandıramadıkları için
11 Yorumla- 1 yıl
Kandırmaya gerek yok. Duygularımı dile getiririm
İstedikleri gibi yönetmeyecekleri için
00 Yorumla
1 yılAptallarla takılmak daha kolay olduğu için.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 796 cevap paylaştı.
1 yıl@ptal kadın Yoktur
Sal@ga yatan Kadın vardır00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılAksine zeki kadınları çekici buluyorum.
00 Yorumla
1 yılÖz güvensizlik
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. Kandırmak zor olduğu için korkuyorlar
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılZekasına guvenmeyenler çekinir
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 26,8b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü zeki kadın kandırılamaz kolay kolay
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 787 cevap paylaştı.
1 yılValla zeki kadına rastlamak zor
00 Yorumla Kim demiş onu
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
1 yılÖyle bir şey yok
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılzeki kadın mı puhahahahahahaha
04 Yorumla- 1 yıl
bak itiraf ettin olmandan dedin :)
Gizli Üye(36-45)1 yılEMPATİ yaparak anlamak istersen şöyle düşün
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 41,4b cevap paylaştı. Çekinmem severim aksine
00 Yorumlayüoo çekinmiyorum
00 Yorumla
1 yılZeki oldukları için.
00 YorumlaYok öyle bir şey
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılKorku yorlar
00 Yorumla - Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat