Yapan ve cidden ise yarayan? Hangi meditasyonları yaptınız kaç gün
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Öncelikle olmazsa olmaz sakin sessiz bir ortam. Meditasyonu gece 23'den sonra ya da sabah çok erken saatlerde yapman daha iyi odaklanmanı sağlar. Olduğun ortamda ışık loş olursa iyi olur ya da mum da yakabilirsin. Sonra dik oturur şekilde uzan ya da otur gözlerini kapat neyin gerçekleşmesini istiyorsun istediğin şeyin gerçekleşmiş durumunu gözünün önüne getir gerçekten isteklerinin beklentilerinin gerçekleştiği anı yaşamaya hissetmeye çalış olumsuz şeylerin vücudundan zihninden uzaklaştığını fırlatıp attığını düşündüğünde sadece olumlu şeylere odaklandığında inandığında bilinçaltına olumlu enerjiler işlicek zihninde ne düşünüyosak hayatımıza daha çok onu çekmeye başlıyoruz. Bu uzar gider bunla ilgili çok güzel videolar var onlar eşliğinde yapmayı denemelisin iyi gelceğini düşünüyorum umarım öyle olur :) ilk seferde olmadı diye pes etme yaptıkça daha iyi odaklancaksın. Günlük hayatta çoğumuz hatta herkes doğru nefes almıyoruz doğru nefes derin nefes alınıp verilerek oluyor ben bunu yapmaya çalışıyorum ara ara derin nefesler alıp veriyorum bu da çok iyi geliyor. Faydasını görmeni diliyorum. 🌸
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
10Cevap
Afirmasyon diye bi sey var netten de bakabilirsin. Eğer karamsar düşünen bi şeye inanmayan ruh halime girdiysen YouTubedan afirmasyom videoları açıp dinliyebilirsin ve tekrarlayabilirsin. İnsan ilk dinledikten sonra dahi daha iyi hissediyo ve böyle 21 gün en az dinlemek ve kötü enerjiden uzak durmak lazımmış dinlediğin sürede
20 YorumlaAfirmasyon diye bi sey var netten de bakabilirsin. Eğer karamsar düşünen bi şeye inanmayan ruh halime girdiysen YouTubedan afirmasyom videoları açıp dinliyebilirsin ve tekrarlayabilirsin. İnsan ilk dinledikten sonra dahi daha iyi hissediyo ve böyle 21 gün en az dinlemek ve kötü enerjiden uzak durmak lazımmış dinlediğin sürede
10 Yorumla- +1 yılhttps://www.youtube.com/embed/zOxWPLc0j-M
Bu kanalın 21 gün serisi var, tavsiye ederim. Her güne özel meditasyon videosu var. Çok faydalıdır.
10 Yorumla - +1 yıl
Merhaba,
Meditasyon zihnen dinginlik ve rahatlama sağlar
Özgüven arttırır
Huzur getirir
Bilinçaltı temizleme meditasyonu
Sade nefes ile yapılan meditasyon
Çakra şifalandırma meditasyonu
Bunları öneririm:)10 Yorumla - +1 yıl10 Yorumla
Ben uyumadan önce yapıyorum, uyku konusunda sıkıntı çektiğimde. Çabucak uyuyorum sonrasında.
10 YorumlaMeditopia uygulaması var ordan bir kaç şey yapıyordum ben uyumadan önce filan, işe yarıyor bi rahatlıyosun tavsiye ederim indir bi bak istersen. Ama odaklanmak önemli ve sessiz rahat bir ortam
10 Yorumla- +1 yıl
Sessiz ortamda yap ve kafan temiz olsun boş olsun kafan bu şekilde rahatlarsin
00 Yorumla - +1 yıl
meditasyon insanın kendi kendini dolduruşa getirmesidir. ben dolmuşa binmem. :)
00 Yorumla Önce sakinlik bul sessiz bir ortam sadece sen kendini dinle ruhunu serbest bırak nefes al ve inan😉
10 Yorumla- +1 yıl
Namaz kılıyorum, zikir çekiyorum, faydası oluyor.
10 Yorumla Meditasyon değil de durugörü yapıyorum.
00 Yorumla- +1 yıl
ben sürekli kendime ne istediği flan söylüyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Yarıyor kanka
10 Yorumla - +1 yıl
Yapma
00 Yorumla Rahat kafa
00 YorumlaLambaya püf de
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Meditasyon yapmanın en önemli puf noktası ondan beklenti içinde olmamaktır. Meditasyon sadece “var olma” halini deneyimlemektir, zihin ve bedenden sıyrılarak yüksek bilince erişme yolculuğudur.
Oysa tüm beklentiler zihinden doğar. Zihin sürekli daha iyisini ve fazlasını arzular ve bu sonu hiç gelmeyen bir mutsuzluk döngüsü yaratır. Her şeyin olduğu şekliyle zaten mükemmel olduğunu algılamak ise kişiyi çok farklı ve kalıcı bir zihin/duygu durumuna taşır. Bu ancak meditasyonla elde edilebilir.
Beklenti meditasyonun dağıtıcısıdır çünkü zihin hala aktif demektir. Meditasyon ise dış dünyada her ne olup bitiyorsa iç dünyada her şeyin yolunda olduğunu, orada ölümsüz/ilahi bir bilincin ifadesinin yer aldığını keşfetme ve o bilince erişme serüvenidir.
Meditasyon yapan kişi gözlemci haline gelir. Ya da tersten okursak, her şeyi (olaylar, düşünceler, duygular) gözlemler hale gelebilirseniz, işte o zaman meditasyon yapıyorsunuz demektir. Bunu illa sessiz bir ortamda deneyimlemek zorunda da değilsiniz, gün içerisinde bile yaşamı tepki vermeden gözlemler hale gelirseniz, o da bir meditasyondur (daha da doğrusu “mindfulness” denen haldir).
Bir an için her ne oluyorsa olsun, her şeyin yolunda olduğunu düşünün ve tüm duygusal tepkileri bir taraf bırakarak (eğer sizi iyi hissettirecekse bir an sonra onlara tekrar “kavuşabileceğinizi” de hayal ederek) sadece gözlemleyin. Etrafınıza bakın ve hiçbir değerlendirmede, suçlamada, eleştirmede ve yargılamada bulunmayın. Bir ağaca bakıyorsanız, ona “ağaç” ya da “yeşil” dahi demeyin aklınızdan. Bunlar da zihni etiketlerdir ve her etiket insanı gerçek yaşamdan ayıran bir duvardır. İşte, meditasyona (ya da mindfulness’a) giriş yaptınız bile.
Hiçbir düşünce ve duygu katmadan sadece ve saf “algılama” durumunda olmaktır meditasyon. Zihinden bağımsız beş duyuya gelen veriyi hiçbir düşünce ve duygu prosesinden geçirmeden gözlemleme yetisidir. İşin en önemli püf noktası bunu iyice anlamaktır.
Bu durumdaki insan olumsuz duygulardan arınır ve hayatı yüksek bir kabulleniş içerisinde tepki vermeden fakat sürekli olumlu “karşılık” vererek yaşar. Kabullenmek demek olan bitene maruz kalmak demek asla değildir. Tam tersine gücümüzü yıpratan olumsuz duygular olmadan, tam kapasitemizle olumlu yaratıma yönelik sürekli adımlar atmak demektir. Gerçek hayat ancak bu şekilde yaşanabilir.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.