sorumda gayet ciddiyim. çirkef ya da halk arasında yırtık diye bahsedilen bir tip nasıl olabilirim. öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim. ailemden ayrı bir şehirde tek başıma yaşıyorum. buraya işim için geldim. bir işitme merkezinde sorumlu müdür olarak çalışıyorum. her işitme merkezinde çalışan bir odyometristin diploması gereklidir ve o kişi sorumlu müdür olarak geçer. matah bir şey değil yani müdürlük deyince. nişanlıyım ve nişanlım dahil beni tanıyan herkes benim iyi niyetli ve temiz düşünceli olduğumu bilir ve yeni tanıştığım insanlar dahil kendimi çok çabuk sevdirmeyi başarabilirim. mükemmel biriyim demiyorum. sadece karşımdaki insanı kırmamaya, insanlarla güler yüz, tatlı dille muhatap olmaya çalışan biriyim çünkü hayat yeterince acımasız. bizler de birbirimizi kırarsak kimse kimsenin suratına bakmaz. herkes birbirinin arkasından konuşursa ya da konuşanları susturmazsa ortada düzgün insan kalmaz. tabi günümüzde hangimiz ne kadar düzgünüz bilinemez ama ben olabildiğim kadarına gayret ediyorum. ben önceden çok içine kapanık ama çevremdekilere de ters bir insandım. kişisel gelişim anlamında düşünce olarak kendini geliştirebildiğimi ve olumlu yönde baya bir yol kat ettiğimi düşünüyorum. hatta sanırım bu güler yüz olayını abarttım ve insanlar beni salak, ezik falan sanıyor. sosyal olmayı severim. tanımadığım insanlarla muhabbet edebilir, şakalaşırım. asıl olaya gelelim. malum esnaf olunca insanlara kendinizi sevdirmeniz, komşuculuk olaylarını kavramanız gerekiyor. ben işim olmadığı zaman kapı önünde komşularla sohbet ederim. geçen gün 2 tane komşum -biri erkek 40lı yaşlarda, diğeri kadın 60 yaşında- sen çok sakinsin, çok yumuşak başlısın, biraz yırtık ol, böyle seni kocan bile ezer deyip durdu. oysaki nişanlım benim sakin oluşumu sever. hatta bir olay olduğunda ben direkt tamam şimdi ne yapabiliriz, diye çözüm yolunu konuşmaya odaklanırım. o da, biz ne zaman kavga edeceğiz sen niye bu kadar anlayışlısın, iyi ki varsın falan der. ben de bilirim kavga etmeyi ve konu gayet müsait ama kavga etmek sadece ilişkimizi ve bizi yıpratır. o yüzden ne gerek var, derim. neyse olaya döneyim. ortada böyle bir konu bile yoktu konu nereden benim ezik gibi görünüyor oluşuma geldi anlamadım. giyinmeme özen gösteririm yani eziklik bir durum giyinişimde yok. konuşmam da gayet özgüvenlidir. güler yüzlüyüm derken her söylenene kafa sallayıp gülen biri değilimdir. ben evet bazen çekingen olabiliyorum ama hakkımı aramam gereken durumlarda asla susmam. ben terazi burcuyum zaten adaletsizlik varsa ben susamam. sadece bana karşı yapılması da gerekmez. bazen çekingen olabiliyorum, insanları kıramayabiliyorum ama saflık olarak değil. mesela o kadın komşu her seferinde gelir çağırır kapıda oturmaya, ben de çıkarım konuşuruz kırmam yani ama demek ki kırmak gerekiyormuş. asıl sorum şu, ben daha da sosyal olmak istiyorum. biraz çirkef ya da yırtık olmak istiyorum nasıl olabilirim. ne yapabilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
mesela başka bir örnek, ben kalabalıkta da olsa, mıymıntı değilimdir ama yavaş yemek yerim. çevremdekiler de yesene, sen böyle kibar kibar davranırsan aç kalırsın herkes bitirir sen bakarsın gibi saçma ve aşağılar gibi yorumlar yapıyorlar. bu artık çok canımı sıkıyo :(

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer