Gün içinde sürekli huzursuzum, gerginim bir şeylere kaygılanıyorum ve bu beni çok yoruyor. Elimde değil hep bir evham, stres, heyecan, korku içindeyim. Ama doğru söyleyin, sizde benim gibi hissetmiyor musunuz? Trafik terör, kazalar, iş hayatı, kötü insanlar, borçlar hastalıklar hayatın içinde yaşanan o kadar çok problem var ki , bunların hepsi insanın kendini tehlike ve stres altında hissetmesine neden olmaz mı?
Allah'a teslim olmalıyız, her şeyi ona bırakmalıyız, ona güvenmeliyiz, hayatımızı kendimizi ona emanet etmeliyiz. Ancak o zaman huzur bulabiliriz. Namaz ve oruç borçlarımız yoksa, üzerimizde kul hakkı yoksa ve haramlardan uzak duruyorsak ölümden korkmaya gerek yoktur. Benim hiç kaygım yok huzursuz değilim aksine Allah benim elimden tutuyor, yalnız bırakmıyor diye çok mutluyum.
Kendini ve neslini düşünen her insan bir şekilde geleceğine dair bir kaygı besler. Bu olağandır. Fakat hayata sürekli olumsuz tarafından bakarak daha da kötü hale getirebiliriz kendimiz için. O yüzden mümkün olduğu kadar sakin kalarak ve bazı şeyleri akışına bırakarak yaşamak lazım. Yoksa gerçekten uçurumun kıyısına gelmiş kadar hissederiz kendimizi. Dozunda olan her şey elbette iyidir, bizlere yön verir. Fakat aşırısı zararlıdır. O yüzden sınırı bilmek gerekiyor 🍃
Ahh ahh... bende öyleyim maalesef son bir senedir neden oldum tam olarak bilmiyorum ama genel olarak çok yorucu ve kimse. seni anlamıyor anlatmak içinde hiç uğraşmıyorum🙄