Maddi imkanları çok olan insanlarda mutsuz olabiliyor. Manevi anlamda gerçekten yaşıyor musun?

İnsanların zaafları, beklentileri ve zayıf noktalarıyla şekillenen bir süreç; tecrübeleri ile tamamlanan bir olgu bu..
Daha fazlasını mı istiyorsun, aklında bir uç nokta var mı, gayelerinin sınırından haberdar mısın; bu sorulara yanıt verebilmek mühim olan.
Benim için güne huzurla başlamak ve bana huzur veren insanları çevremde bulundurmaktır esas..
Kimseye muhtaç olmayacağım ve isteklerimi karşılayabileceğim düzeyde kazancım var, sonuç olarak maddi beklentim yok..
Tek eksik huzur, onu da elde edeceğimi umuyorum.
Ben yaşıyor muyum yoksa sadece nefes mi alıyorum?
Yaşadığım söylenemez, nefes almıyorum da diyemem
Çünkü almaya çalışıyorum , gerçekten deniyorum
Sürekli bu savaşla geçiyo zamanım
Ya kaybedicem nefessiz kalıcam (zaman geçtikçe zorlanıyorum yorulmaya başladım) ya da en son mutlu olucam
Ne kadar kırılsam da yine tutunucak bi şeyler bulmaya çalışıyorum kendime ama her denediğimde daha da yorgun paramparça hissediyorum, zorlama oluyo sanki
Daha 19 yaşındayım ama sıkıştığımı hissediyorum son çırpınışlarım sanki
Artık mutlu olmak istiyorum
Sunulan hayatı yaşıyoruz çoğumuz. Bir koşturma, bir savaş veriyoruz. Anlamadan, çoğu duyguyu yaşamadan, sahip olduğumuz duyguları tanımadan göçüp gidiyoruz.
Bana kalırsa yaşamak,
Kimilerinin yağmurun altında sadece ıslandığı..
Kimilerinin o yağmuru hissettiği, hissetmek için altına girdiği gibi bir şeydir..
Gerçek olan şu ki,
Ömürden hayat yapabilmektir..
𝔖𝔲𝔫𝔰𝔥𝔦𝔫𝔢
Yaşamak aynı yemek yapmak gibidir. Tarifi olan herkes yemek yapar ama her kes lezzetli yapamaz. Herkes hayttadır ama herkes yaşayamaz. İş içerisinde olduğun hayata lezzet katabilmekte. Eğer hayatına lezzet katabiliyorsan yaşıyorsundur. Lezzet katmıyorsan sadece verileni yerine getiriyorsundur.
Cevap
7Cevap
Nefes alıp vermekten başka birşey değil şu aralar onuda maskeyle sınırlandırdılar yani o bile zulüm artık
Hayatın tüm yüküne katlanıp,
Mutluluğu bulabilmektir yaşamak.
Aldığı her nefes için şükür edip,
Ömrünü bereketlendirebilmektir yaşamak.
Gerçekten yaşamak ve var olmak çok farklı şeyler. Yaşamak var olduğunun zevkine vardığını fark ettiğinin zirvesidir bence
yaşamak insan bedeninin ruhunun özgürlüğüdür. özgür sen yaşıyorsun zaten demekdir değilsen yaşayan ölüsün zaten
Benim için yaşamak, huzurla geçen her andır. Huzur yok ise yaşam yoktur.
Hayatın her konusunda İstediklerini adım adım gereken yaşta ve zamanda yaşamak ve elde etmektir..
Benim için yaşamak anı yaşamaktır. Yaşayan insan anı yaşayabilen insandır.
Çabuk ve ipucu vermeyen bir şey
Huzurluysam yaşıyorumdur
Hergün ölmek demek benim için
Ölmediysem yaşıyorumdur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?