Merhaba ben de tesettürlü biriyim. Bir kaç şey söylemek istiyorum bu konuyla alakalı. Kur'an'da şöyle yazar. "Peygamber eşi gibi örtünün" bu şu demektir tesettür her müslüman bayana farzdır. Bunda hemfikir olmamız gerekir. Allah bunun yanı sıra bize irade vermiştir. Bir takım şeyler irade ile gerçekleşir. İrade tesettürü de etkiler. Şöyle söyleyebiliriz. İradesine çok iyi sahip olan insalar vardır. Bunlar sizin de örnek gösterdiğiniz gibi ferace ve ya çarşaf giyinip farklı davranışlarda bulunmayan kimselerdir. İradesine az sahip olan insanlar vardır ve genellikle ergenlik evresinde olan genclerdir bunlar. Bu kimseler ise tesettur yoluna girmis fakat tamamlayamamis kimselerdir. Bir de iradesine az sahip olabilen kimseler vardir. Bunlar tesettur ile ilgilenmeyen kimselerdir. Demek istedigim sudur herkes bir iradeye sahiptir. Senin cok benim az onun daha az olabilir. Herkes bir degildir. İrade insanin tercihi olarak ortaya cikar ve sadece tesetturde kullanilan bir guc degildir. Sigara icmekte ayni sekilde iradeye baglidir. Haklisiniz olmasi gereken tesettur tam tesetturdur. Ama herkes tam tesetture girseydi herkesin iradesi tam olsaydi cehennem neden olurdu degil mi? Burada sizin yapmaniz gereken karsinizdaki kisiyi uyarmaktir. Dinimizce de farzdir. O kimseye birsey soylemeden etestirmeniz ise giybettir. Simdi bana sen nasilsin ki diye sorabilirsiniz hakkinizdir vok konustum :D ben iki yil once tesetture girdim iki yil oncesinde muslumanliktan bir haber biriydim dovmelerim var icki icerdim ve cok gezerdim basima tas dustu bir de boyle denedim cok hosuma gitti tabiiki bende tam tamamlayamadim dolabimda feracemde var tunigimde. Bu demek degildir ki irademe yenemeyip tam tesetture giremeyecegim. Acik konusmak gerekirse ben de arkadaslarima cok ozeniyorum saclarina bakim yapmalari onlarin guneste parlamalari vs. Beni bosverirsek demek istedigim uyarın. Uyarın ki bilsinler. Bir sure sonra istemsizce dogruya yonelecektir. İnsan beyni boyledir bu yuzden uyarmak farzdir :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Tamam ama onları eleştirirken kendimize baksak daha iyi olmaz mı? :)
Mesela ben olsam şöyle düşünürüm. Acaba ben Allah'ın emrettiği şekilde kapanıyor muyum ki bir başkasının kapanma şeklini eleştiriyorum. Sonuç itibariyle günah, günahtır. Onun yaptığı çok günah, sizin yaptığınız az günah diye bir şey yok. O da farza uymuyor, siz de farza uymuyorsunuz. Fark yok.72 Yorumla- +1 yıl
Ben yazıcaktım sen yazmışsın canım. Zaten hayatta herkes kendine dönüp baksa başkalarını eleştirmese daha yaşanılabilir bir yer olucak :)
- +1 yıl
Yani. Sanki onların günahını gördükçe bizim günahlarımızda eksilme olacak.
İşte şeytanın harika bir oyunu bu. Bak sen en azından böyle kapanmıyorsun. vs. gibi şeyler deyip açıklığı hoş göstermeye çalışıyor. Oysaki mantıklı düşünülse öyle kapanmayla, başı açık olmanın ne farkı var..
İkisi de farza uymuyor. İkisi de günah.
+1 yılkapanma sekli belli ama acıklık seklı ve sevıyesi yok kapanmanın sekline uygun olmasını insan kalpten dilemeli ve yaşamalı yoksa o da insan ama kotu insan olabilir faca kotu acıklık kapalılık gibi herkes kendine bakmalı ve guzele iyiye dogru olana yonelmeli biri boyle yaptı diye pire için yorgan yakılmaz en buyuk iyiliği ve kotuluğü insan kendi kendine yapar bugün cahil düşünürsün yarın ögrenir dogru yaparsın niyetimiz önemli ne acıklar var miden bulanır rezillik ne kapalılar var aynen rezillik insanoglu yaptımı yaparda içine ederde yapıcak birseyim yok Allah tüm müslüman alemine hidayet versin...
00 Yorumla
herkesin yanlışı var doğru dinim sadece alt tarafını kapat demiyor üstünü başını da ''ADAM'' gibi kapancaksan kapan diyor bazıları için doğru kapanmasınlar daha az günaha girerler oyun oynuyorlar gibi alay ediyorlar bir de ve dini başka kişilerin ağzına sakız yapıyorlar bu gibi kötü niyetli kişiler diyeceğim o ki insanın kendi iç dünyasında biten bişey açık olmuş kapalı olmuş kişi kendini bilirse açıkkende yapmaz kapalıykende yapmaz benim görüşüm bu yönde..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
+1 yılbir tane suri gördüm urfadayken Hanımefendinin firavun konseptli bir göz makyaji vardi siyah boydan bir şey giyinmisti hatları belli değildi saclarini ortadan ayirmis bir kismini acikta birakmis gerisi siyah bir örtüyle ortuluydu. dedik ki ne anladim ben bu ortunmeden. yahu eyvallah herkes istediğini yapmakta özgür amma bu kiz ve müritleri islama ve örtülü tüm kadınlara karsi onyargi tepki vs toplatiyor basini tamamen kapatip kolu Lisa tişört ve pantolon giyeni de gördü bu gözler kaprili taytli yarim kollu ve hatta göğüs dekolteli olan kapalilari da ve ben bunu elimden geldiğince hakkiyla yapmaya calisan biri olarak bu insanları hoş karsilamiyorum
00 Yorumla
+1 yılaynen canım ya sana katılıyorum çok iğrenç ve itici sanki beynimi okumuşsunda buraya yazmışsın gibi hissettim bende hep görüyorum saçı kapalı ama bazıları var altına tayt giyiyo veya ayağında 10 15 cm topuklu var bide sakız da çiğneyeni var iğrenç gereksiz bir çaba harçıyolar maksatları ne ben çözemedim bende dinimize ihanet ediyolar tamam ben açığım hemde baya açığım ama göze batmıyorum onlar gibi. ben ne kapalılar gördüm öpüşmekten dudakları moraran , ben ne şortlu kızlar gördüm bir erkekle göz göze gelemeyen sevgilisinin elini tutmaya utanan.
00 YorumlaŞöyle soyleyeyyim insanları değiştiremezsin dünyada milyonlarca insan var hangi birini takicaksin sence takman gereken sadece kapalilar mi var ülke de onca şehit varken savaşa doğru surukleniyorken problemlerimiz bunlar olmamalı küçük dusunmemeliyiz herkes özgü iradeyle istediğini giyebilir doğru demiyorum ama özgü iradesi var nasıl açık bir bayan mini etek şort giyiyirsa kapalı bir bayanda topuklu giyip makyaj yapabilir bu yanlıştır ama onun seçimi bizim yapmamaiz gereken bu insanlara doğruları göstermek olur
00 YorumlaBazı kapalı kızlar kafalarını kapatınca namuslu, imanlı olduklarını zannediyorlar ama sokağın ortasında sevgilileriyle yapmadıkları, çıkmadıkları adam kalmıyor. Kafalarını kapatıp başka yerlerini açanlarda cabası.
Komik buluyorum. Sadece kendilerini rezil ediyorlar bence.30 Yorumla
+1 yılTabiki kisi istediği gibi giyinir ona yorum yapamam ama madem kapanıyor onuda hakkıyla yapmasını tercih ederim ama bir maruzatı vardır nefsini anca bu kadar kontrol edebilmiştir olabilir tabiki ama peygamberimizinde saçı deve hörgücü gibi olanlar için bir hadisi var zaten ve dediğim gibi herkesin isteği dini kendine
30 YorumlaKapalılığı neye bağlıyorsunuz önemli olan o. Eğer Allah (c. c) için kapalıysa o kişi zaten hal ve hareketleriyle örnektir. Ama bahsettiniz kişiler zorla ya da zevken , meraktan ya da hastalıktan kapanan kişiler olabilir. Bence bakılması gereken niyet. Kişinin karakteri ve kişiliği değil.
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılOnlara ''sözde kapalı'' deniliyor. Haliyle onları kapalılardan saymıyoruz biz. Bileği dövmeli ve kolu façalı olabilir onu yargılamam. Çünkü öncesinde farklı bir hayat yaşayıp onları yapıp daha sonrasında doğru yolu bulup kapanmış olabilir. Haliyle sırf kapalı diye ne biçim birşeysin dövmen var demek olmaz.
10 Yorumla mini eteği nasıl savunuyosam başörtüsünüde öyle savunuyorum. Bırakın artık kadınların kıyafetini şuyu buyu kardeşim!!! daha önemli işlerimiz olmalı bu hayatta şuna kafa yorduğın dakikaya yazık isteyen örtüsünü takar topuğunu giyer isteyen çarşaf isteyen mini kimse kimseye karışmasın artık 3. dünya ülkesi olmaktan sıkılmadınız mı
12 Yorumla
+1 yılAtatürkü sevenler kapalıları sevmez gibi algılanabilir bu yazın.
ben Atatürküde seviyorum Osmanlıyıda Kapalılarıda seviyorum herkesi seviyorum. biraz hümanist olun be. o kapalı kadın istediği gibi giyinir sanane ister tamamen kapanır isterse yarım herkesin kendi tercihi...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaklı olduğun yanlar var ama bende kapalıyım ve bunları yapmıyorum ve maalesef bişy demekte istemyiyorum ama gerçekten kapanan kızlarada laf gelebiliyor bunların yüzünden.. ve bende dinim islam, dini kuralları biliyorum deyipte mini giyip hadi giyimini geçtim sevgilisiyle yemediği halt kalmamış üstüne bide Atatürk ün peşinden gidiyorum ama dininimide öğreniyorum diye laf yapan kızlardan nefret ediyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin yaptigini bana gore ters. Kim müslüman kardesinin ayini orterse Allah'da onun ayibini örter. onlara laf yapmak icin onlardan iyi olan gerekir. Ben kurabiye yapiyorum tadi guzel degil ama yapana da hic guzel degil diyorum iste yanlis. Ayiplarini ortmen gerekirken burada itici soyle boyle demen bana gore itici
00 YorumlaOlan onlardan için ; acik olanlardan daha cok yanacaklar cok azap cekecekler diyor..
Kapanmanin maksadi vucudunu saklamak onkarin yaltigi ilgi çekmek.. ben bugun gordum bitanesi tayt giymis topuklu giymis tuning de yok üzerinde arkasi besbelli ama kapalı.. bu yuzdrn ISLAMI KTU GORUYOR MILLET..10 Yorumlafaçadan dövmeden sonra belki aklı başına gelip kapanmışta olabilir o kız diğer anlattığın tipler açık bayanlardan da fazla dikkat çekiyorlar geçen hafta gördüğüm bir kızda başını örtmüş ama kolsuz gömlek giymiş kapanmanın mantığını ben mi, anlamadım o kız mı bilemedim
00 Yorumla
+1 yılMalesef bu tarz kapalı insanlar diğer kapalılarin da kötü taninmasina neden oluyor ben kapali biri olarak karşılaştığım bazı kapali arkadaslarda çok hata görüyorum aslında olmamasi gerekir
10 YorumlaKimsenin kiyafetini yargılamak bir düşmez. Ben yapmam kizimin eşimin yapmasına da musade etmem. Geri kalani da ne b. k yerse yesin. Herkesin Allah la arasındaki mesele.
00 YorumlaZaten amaç o değil mi biraz? Satrışın bir kız vardı yazıştığım çoook güzeldi Kız bir kapandı o güzellikten eser yok ama hoşuma gittii ne güzel başkası bakmyacak işte. benim gibi kıskançlar için bence güzel bi'şi yani.
10 Yorumla
+1 yılEvet bahsettiğin şekildekiler itici.. Ama seviyesini bilenler ve göze çarpamayan, şirin kıyafet giyinen gençler sıkıntı olmuyor hiç bir zaman.. Ama sen yolunda ilerlemeye devam et..
00 Yorumla
+1 yılBu kadar ön yargılı olmamanı öneririm şekillere takılmak bu ülkeyi geride bırakan. Din Allah ile kul arasında bir mevzu sen iyisini yapıyorsun kafan rahat olsun.
00 YorumlaKapali da olsa acik da olsa insanlarin nasil giyindigiyle ilgili yorum yapmak daha itici bence. Kapali olup mini etek giyse bile bize ne?
20 YorumlaHerkesin anlayışı farklı. Saygı duymak gerek. Bahsettiğin konu tasvip edilecek bir şey değil. Fakat kimseyi de yargılamal bize düşmez. Benim sınırlarımı aşmadığı sürece...
10 Yorumlaonlarda kendı tarıznı yaratıo demekkı :D benım gordugum daha komıktı kız şal atmış kafasına onunde kahkul bombe yapmış yarıa kadar sal bağlı koptumm resmen :D
00 Yorumla
+1 yılTamam. Sen niye doğru bir biçimde kapanmıyorsun? :))
30 Yorumla
+1 yılKapalıları savunmak değil amacım yanlış anlaşılmasın. Bazı açık kızlarda çok itici ama nasıl olucak? Ötekileştirmeyi bırak sırf konuşmak için konuşmaya çalışma.. İki taraftan da çok itici çok gerrksiz insanlar var. Ve bu muhabbete hiç gerek yoktu
20 Yorumla
+1 yılişte zorla kapanınca ve bu da bilinçsizlikle birleşince öyle görüntü kirlilikleri oluşuyor maalesef..
10 Yorumla
+1 yılGeçen metrobüs durağında bir kapalı gördüm, sevgilisiyle bir öpüşüyordu yedi çocuğu, ama kapalıydı işte,
içi pis olduktan sonra kapalı olsa neye yarar, onların yaptığı dahada günah.20 YorumlaBende senin gibi düşünüyorum kapalılar ama açıktan daha çok dikkat çekiyorlar oysaki bazı kapalılar ne kadar güzel hanım hanımcık çok beğeniyorum öylelerini
10 Yorumla
+1 yılDini tesettürünle bütünleşir kapan o zaman din hakkında o kadar bilgiliysen Allaha inancın tamda itaat et kapan hurda ahkâm kesme.
10 YorumlaRenkler ve zevkler kuzucuk... bu konuda insanları yargılamak kimsenin haddine değil...:) ben kendime bakarım. ..
00 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün o kız yeni kapanmaya başlamış olamaz mı bu kadar şüpheci olma
10 YorumlaÖnce dinimizi sana mı soracağız diyen Statürk çüler şimdi dini her konu da insanlara hesap soruyor ne büyük tezar.
22 Yorumla- +1 yıl
Atatürkçüler geri kafalı
+1 yılBende kapaliyim bu dediklerinin hic biri yok bende. En fazla dugunde topuklu giyerim ve hergun degil arada makyaj yaparim
00 Yorumlabencede cok sacma bşi kendine özen ver ama abartma 2 tane salak yüzünden de güzelliğinden gencliğinden vaz geçme sakn
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 529 cevap paylaştı. Herkes yapabildigi kadar yapiyor bacim.. Mükemmel insan yoktur.. Kapalilikla ölcülmez bu dini nasil yasatip yasamadigin.. Ama tabiki iyi örnek olmuyorlar baskalarina.. Ama herkesin seçimi kendine.
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 596 cevap paylaştı. Dini böylesine salakça kullanan insanları yeri gelmişken kınayayım boşa gitmesin.
00 Yorumlainsanların nasıl giyindiği neler yaptığı hiç kimseyi ilgilendirmez her koyun kendi bacağından asılacaktır başkalarını yargılamak seni iyi biri yapmıyor hoş bulmadım sorunu da detayını da.
00 Yorumlane yaptığını bilmeyen insanlar bazı insanlara kapalılık son derece de yakışıyor hakkın vermek lazım bazıları bilinçsiz giyince öyle görüntüler ola biliyor
00 YorumlaYeni birşey bulmuşlar bir de. Sadece saçı örtmeye yetiyor. Bone gibi birşey. Geçen gün bir kız gördüm. Göbek açık bacak açık ama başında bu bonelerden var. Nasıl kapalılık bu?
00 Yorumlaolay kapalı veya açık değil açık olup gtünü başını açan da var kapalı olup açık kızdan daha çok açık giyinen var tüm genellemeler tehlikelidir.. bu genelleme dahil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence çok kısa giyinen kızlarda itici şortun eteğinde bir adabı var. O yüzden milletin giyinişine karışmıycan. Atatürkün inkılapları doğrultusunda gidiyosan kıyafet özgürlüğü nede uymalısın
30 Yorumla
+1 yılİşte onlar giyinmiş çıplaklar oluyor. Başı açıklara göre dahada cezbedici oluyor
00 YorumlaBu Atatürk ilke ve inkılaplarında ilerleyen tipler kimse onlara karışmasın ister ama kendileri herkese karışır. Geri kafalılar sizi.
10 YorumlaBugun izmirde kadin gordum cok ciddi basi kapaliydi ama sort vardi altinda dizinden
00 YorumlaMakyaj , dar pantolon , yüksek topuklu ayakkabı gibi kapalı bayanlar var ilk önce yaptıkları ayıpları kapatmayı deneseler daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılValla Çok Güzel Söyledin. Kapalılar şu an mini Eteklilerden de Beterleşiyor. Makyaj'ından Topuklu Ayakkabısına Dar Giyinmeleri var Bide. Haklısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllaha gönülden inanıyorsan hakkıyla kapanmalıydın
diğerlerine bakıpta kapalılığı kötülüyorsan bu senin cahilliğini gösterir30 Yorumla
+1 yılbunu kapalı ve açık diye ayırmamamk lazım iticicilik bununla alakalı degil.
00 Yorumlaben eleştirmeye hep kendımden başlarım başkalarını hiç eleştirmedım :D
10 YorumlaBende kapalym kolumda Faça var bileqimdede eşimin adi yazio ama bunlari kimse gormuo
00 YorumlaÖzellikle kapalı diye kendini bir bok sananlar kapatmış kafasını yüzüne bir ton makyaj yapmış yapmacık geliyor bana
10 Yorumla
+1 yılKapanmanin seklini nur suresi 31. ayette acikca soylenmistir. gunumuzdeki cogu kapananlarin vay haline allah belasini versin onlaein
00 Yorumlahaklısınız, bilinçsizlik ve özenti. o bahsettiğiniz kapalılar açıklardan daha çok dikkat çekiyor ve örtüyü lekeliyor
10 YorumlaKızım neyin peşindesin sen erkek arkadaşın kapalı bir kızla mı aldattı yoksa
20 Yorumla
+1 yılkyun potu giymiş kurt onlar zannettiğinizden daha ateşliler o. O
00 Yorumla
+1 yılheh ıste oyle tonla makyaj yapanların ustu mekke altı paris yazık ya :(
00 Yorumla
+1 yılherkes istediği gibi giyinsin sanane, nedir bu şekilciliğiniz anlamıyorum ki.
00 YorumlaÜstad boşuna söylememiş...
“İlimsiz din topal, dinsiz ilim kördür”01 Yorumla
+1 yılCelisiyosun kanka ama behsettigin kapalilar hakkinda haklisin^^
00 YorumlaKapanip neler yapan insanlar gördüm, onemli olan Allah icin kapanmak..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl kapanıcaklarını şaşırmışlar benımde böyle bı arkadasım vardı konuşmayı falan kestım bı ısı yapıyosan doğru duzgun yapıcaksın
10 YorumlaEvet bazı kapalı olmayan kızların iticiliği gibi,
20 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler