İnsanlar ne giyinmek istiyorsa nasıl giyinmek istiyorsa öyle giyinirler kimsenin bir şey demeye hakkı yok dine uygun olup olmadığını söylemek kafalarında tartmak yahut yargılamak konusunda bu tarz şeylere de takılmamak lazım insan ağzı çuval değil ki büzelim. Şahsi fikrim kendisine yakıştırına yakıştığı konusunda. Sen böyle giyindiğin için memnunsan ben de memnunum.
Bunlar aslında kıyafetin reklamını yapan manken kızlarımız. Yani aslında kapalı olmayıp da iş icabı giyinenler. Hee şu da var, bazı tesettürlü kızlar da sırf moda adı altında böyle giyiniyorlar. Hee takva sahibi değilim beni de alakadar etmez. Doğruyu yanlışı yine de biz insanlar biliyoruz ama kendi zevkimize keyfimize göre doğrular oluşturuyoruz.
İtici bence. Açık olsun saygı duyuyorum kapalı olsun saygı duyuyorum ama bunun gibiler gibi bir ondan bir bundan olsun diyenlere saygı duymuyorum. Bu tesettür değil ki, saçınızı neden kapatma ihtiyacı duyuyorsunuz onu anlamadım. Mesela saçını kapatıp makyaj yapmanın mantığı nedir. Bir yol belirleyin ordan ilerleyin bence. Böyle komik duruma düşüyorsunuz. Kimle dalga geçiyorsunuz ki Allah ile mi.
Bu beni eksileyen hanımefendi çokmu biliyor ki Müslüman kadının giyiminde esas mesele, tesettürü sağlamasıdır. Eli ve yüzü dışında bütün vücudunu örtmesi, açık kalmamasıdır. Giyilen bir elbisenin tesettüre uygun olması için de altını göstermeyecek şekilde kalın ve avret yerlerini örtecek kadar uzun olmalıdır. Bunun için altını gösterecek şekilde ince ve şeffaf olan bir elbise ile örtünme gerçekleşmiş olmaz.
En İyi Cevaplar