Kendimi anlatırken bazen dibine kadar anlatıyorum. Başlarsam ağzım susmuyor kim olursa olsun özelim kalmıyor açıkçası, birisine fikrimi söyleyeceksem de üçüncü gözden bakıp söylüyorum kalbi kırılır mı falan hiç uğraşmıyorum direk dobra dobra konuşuyorum, yanlış mı?
Kalbi kırılır mı uğraşmıyorum dersen belayı bilmem ama çevrende insan kalmaz. Dobralıkla kalp kırmayı birbirine karıştırdığın sürece açık sözlülük iyidir
Açık sözlülükle patavatsızlığı karıştırmamak lazım. Açık sözlülük başa bela olmaz ama, açık sözlülük kisvesi altında ki patavatsızlıklar insanları uzaklaştırır, hoş olmayan tepkilere neden olur.
patavatsız değilim aslında sadece konuşmayı çok seviyorum o da kafa dengim olan insanla her konudan konuşmayı severim o farklı konu biliyorum ben ek yapmak istedim, açik sözlü olmak konusunda da kendimi frenlemem lazım çok kalp kırıyorum haklısınız
Dobra dobra konuşmaz açık sözlülüktür farkındaysan ona bi kelime yapmadım fakat özelim kalmaz kelimesi de agzı gevşekliktir bunu kimse inkar edemez git kime soruyorsan sor (NET)
Ama dobralıktan bahsediyoruz degilmi benim dobralık dedigim mesele bu işte kız erkek kalbi kırılacakmış düşünmem varsa bi yanlışı söylerim yüzüne bunun için gönül koyma olmaması gerek
Ben de öyleyim. Özele varan konulara kadar girmek başa bela getirir. Onun yanı sıra karşı tarafın senin hakkındaki düşünceleri olumsuz yönde de etkilenebilir.
dürüst olmak ; her zaman ve her yerde olanı oldugu gibi anlatmaktir.. halbu ki dogru olan ; gercekler ve yasanmisliklar her zaman ve her yerde ve herkese söylenmez... bunu dengelemen lazim... buna olgunluk denir 😉😊
ben de senin gibiyim ya filmlerdeki gibi adam gibi dinleyen de yok ki hemen yargıç kesiliyorlar hemen küçümsemeye baslıyorlar ya da destek verse de ileride destek için başına kakıyorlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
hic tanismak firsat olmadi insallah birgun olur ama herzaman herkese herseyini detaylu anlatman dogru degil kardesim o yuzden. daha dikkatli olmalisin cunku dost bilip anlattigib insanlar yeri geldiginse sana o anlattiklarini koz olarqk kullanabiliyo