- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet açık sözlülük her zaman için güzeldir ama burada insan açık sözlü olmak ile bence patavatsızlığı karıştırmaması gerekiyor. yani bende her zaman için açık sözlüyüm. ama açık sözlüyüm diye saygısızlık yapmazdım ya da her şeyi her yerde söylemezdim yani benim için yeri ve zamanı vardır bu tür şeylerin. bu yüzden de her zaman karşımda ki kişiye göre davranırım ben. ama yine de mesela doğrudan söylemek ve karşımda ki kişi üzülse bile her zaman doğruları söylemek yalan söylememek lafı dolandırmadan söylemek benim için oldukça önem taşıyan nedenlerdir. bu yüzden de her zaman açık sözlü olurum karşımda ki kişiden de açık sözlü olmasını beklerim yani sırf beni kırmamak için yalan söylemektense bence her zaman için bana karşı açık sözlü olmaları lazım ki bende aynı şekilde o insana güveneyim ve açık sözlü olayım. ama eğer güvenmediğim sevmediğim bir insan ise o zaman hiç bir şekilde açık sözlü olmuyorum ve açık sözlü olmayı da düşünmüyorum. yalan da söylemem ama sadece bilmiyorum derim ya da cevap vermek istemiyorum derim karşımda ki insan da nasıl olsa anlar anlamıyorsa da zaten ben iletişim kurmazdım hiç bir şekilde o insan ile ya da umursamazdım o insanı. günümüzde zaten açık sözlü olan insan sayısı da azaldı kime güveneceğimizi bilmiyoruz.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
söyldiğin her şey doğru olsun ama her doğru da her yerde söylenmez...
bu sorunun Türkiye'de alanında ilk ve tek diyebileceğimiz kızlarsoruyor sitesinin yani sorum platformunun kuruluş amaç ve ilkelerine gayet uygu olduğunu düşünüyorum. özellikle dağların da doğu batı doğrultusunda uzandığı ve dolayısıyla batımızdaki ege denizinde girintili çıkıntılı kuzeyimizdeki karadeniz ve güneyimizdeki akdenizde dağların denize paralel olması dolayısıyla daha düzgün sahil şeridi olan ve daima doğu ve batı arasında bir köprü olarak nitelendirilen ülkemizdeki bu başarılı ve örnek paylaşım platformu sayesinde bu anlamlı ve cevabını merakla beklediğimiz soruya tatmin edici ve yol gösterici cevapların bulunabileceğinden zerre kadar şüphe duymuyorum. Açıkçası bu soruya verdiğim bu cevapta ilgisiz şeyler söylediğimi iddia edecek sığ düşünceli insanar da çıkacaktır. Ama açık sözlülük konusunun ülkemizin kültürüyle ve o kültürün de coğrafya ile bağıntısını anlamayacak kadar idrakten yoksun birine ne anlatsak boş.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılAçık sözlü bir insanım ama karşımdaki insanın algısı, kapasitesi ve sindirim sistemi benim için önem arz eder.. Keyifli geceler..
15 Yorumla- +1 yıl
sindirim sistemi beni hiç ilgilendirmiyor hazmedemeyen maden suyu içsin geceniz güzel olsun
- +1 yıl
Etrafı uzakta kokutsunlar mümkünse :D Teşekkürler..
- +1 yıl
tuvalet eğitimi almışlardır diye düşünüyorum :D bu saatten sonra eğitim verecek halim yok :D
- +1 yıl
Eğitim almayla eğitilmiyor bazıları maalesef, o yüzden kapasitesine bakıyorum zaten :D Renkli geceler..
- +1 yıl
:D mersi :)))
- Kişilik & Karakter konusunda 8,4b cevap paylaştı.
u +1 yılAçık sözlü dürüst olmak benim için daha iyidir
10 Yorumla
u +1 yılAçık sözlülük patavatsızların uydurması.
18 Yorumla- +1 yıl
o nasıl oluyor :)))
- +1 yıl
Catut uyuyorum aslında :D tek gözüm açık yazıyorum ok mu. Detaylara takılma
- +1 yıl
maşallah tek gözle de epey iyi yazıyorsun noktalama işaretlerine kadar dikkat edilmiş :D
- +1 yıl
Tabii, başka türlüsü imkansız. Uyurken bile harikalar yaratıyorum, düşüüün.
- +1 yıl
İki gözün açık olsa kim bilir neler yapacaksın :o
- +1 yıl
😅 düşünme böyle şeyleri.. soruna dönecek olursak; açık sözlü olduğunu düşünen boşboğaz/patavatsız çok angutla uğraştık zamanında.
- +1 yıl
işte sınırlarını bilmeli insan :))) o ince sınırı geçerse patavatsızlık olur dediğin gibi
- +1 yıl
Bilmiyor bunu insanlar. Hiç öğrenemeyecekler, uğraşmasınlar da zaten artık. Herkes o koca çenesini tutup haddini bilse yeter
Açık sözlülük, iletişimde dürüst ve açık olmayı ifade eder. Bu genellikle iyi bir şeydir, ancak her zaman geçerli değildir. Örneğin, bazı durumlarda başkalarının duygularını incitebilecek veya gereksiz endişe yaratabilecek gerçekleri söylemek yerine, daha nazik bir yaklaşım benimsenebilir. Ayrıca, bazı durumlarda özel bilgileri korumak için gizlilik de gereklidir. Bununla birlikte, genel olarak, açık sözlülük ilişkilerde güveni arttırır ve dürüstlük ve dürüstlük beklentisini sağlar. Ancak, her zaman doğru zamanda ve doğru şekilde kullanılmalıdır.
10 YorumlaAçık sözlülük, genellikle dürüst ve güvenilir bir davranış olarak görülür. Ancak, her zaman iyi bir şey olmayabilir. Açık sözlülük, dürüstlük ve güvenilirliğin bir işareti olsa da, her zaman iyi bir şey olmayabilir. Duruma ve kişilere göre, bazen daha diplomatik veya taktiksel bir yaklaşım daha iyi sonuçlar verebilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Hiç politik davranamam 🤣
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer zaman her yerde açık sözlü olmak patavatsızlığa girer bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Her zaman girmez bence insanlar genelde karşıdan dürüstlük bekler baktığın zaman
+1 yılHerzaman iyi değildir. Ben cok zorda kalmadıkça kimseyi kırmamak adına açık konuşmam. Karşımdaki bana açık konusmamı söylüyor, gerçek fikrimi merak ediyorsa tabi ki söylerim ancak diğer türlüsü can acıtır.
Ben açık konuşurum herzaman diyenlere de inanmıyorum. Herzaman açik konuşulsa etrafimizda insan kalmazdı.
22 Yorumla- +1 yıl
Başak burcu musun
- +1 yıl
@Doctor-Strange hayır terazi
+1 yılBoşboğazlık ve Patavatsızlıkla karıştırılmadığı sürece benim için hep iyidir.. Benim hayatımda mümkünse herkes net ve açık sözlü olsun hatta..
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılİyidir. Açık sözlü olduğun için bazen kaybeder gibi gözükürsün ama kazanırsın. İyi ki açıksözlüyüm patavatsız diyenlerse bir düşünsünler açık sözlülük patavatsızlık mı oluyor diye
12 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum. Açık sözlülük ile patavatsızlık arasında ince bir çizgi vardır. Bazı insanlar o sınırların içinde kalamayabiliyor. Ben şahsen halimden memnunum.
- +1 yıl
Şükür.
+1 yılHayır. Hatta çoğunlukla kaybettirir dürüstlük. Yine de her şeye rağmen dürüst kalmak ve açık sözlü olmak en güzeli
21 Yorumla- +1 yıl
bence bir şey kaybettirmez
Her zaman iyiliği yol açmaz bazen olumsuzluklara da yol açar.
10 Yorumla
+1 yılAçık sözlül ama kisiyi de rencide edecek gibi de degil daha naifce daha ponçikimsi 😀
27 Yorumla- +1 yıl
ponçikimsi ne ya :D
- +1 yıl
Kirmadan, incitmeden filan iste 😀
- +1 yıl
Öyle de o zaman 🤣
- +1 yıl
O daha tatlı gırünüyor 😀
- +1 yıl
Hiç tatlı değil 🤣
- +1 yıl
O da senin sorunun 😀 ben soruna cevap verdim mi verdim tamam 😀
- +1 yıl
Evet yeni kelimeler tureterek 🤪
Zaman zaman iyi olabilir ama yalnız kalmak istemiyorsak nabza göre şerbet de vermeyi bilmeliyiz.
28 Yorumla- +1 yıl
nabza göre şerbet vermek hiç tarzım olan bir şey değil :)))
- +1 yıl
Niye birinin gururunu okşayacak ve hoşuna gidecek şekilde davranmak zorundayım yalnız kalmamak için ki bu olduğumdan farklı biri olarak davrandığım anlamına gelmez mi
tr.wiktionary.org/.../nabza_g%C3%B6re_%C5%9Ferbet_vermek - +1 yıl
nabza göre şerbet vermeyi pek iyi anlamda kullanmayız biz :))) yalnızlık kalacaksam da sebebi doğruluk olsun benim düşüncem o yönde
- +1 yıl
Niye tebrik ettin anlamadım
+1 yılAçık sözlülük ve patavatsızlığı karıştırmadıkları müddetçe iyidir
11 Yorumla- +1 yıl
Adı üstünde o patavasızlık 🙃
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAçik sözlülüğü karşi tarafı kırmadan incitmeden olduğu sürece savunuyorum. Kendi özel hayatımda da açık ve net bir insanım.
Ama patavatsiz söylediğinin nereye gittiğinden bile habersiz insanlardan hiç haz etmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBence evet her zaman iyidir ama ne konuda açık sözlü olduğumuzda çok önemli bir detaydır karşımızdaki kişiyi kıracak şeyler söylemek hoş bir şey değil.
20 Yorumla
+1 yılHer zaman değildir, hatta birçok şeyde değildir. Belli başlı şeylerde işe yarar sadece, onun dışında insanlarda çok sevdiğim bir özellik değil kendisi.
10 Yorumla
+1 yılAçık sözlü olmak ve patavatsız olmak arasında ince bir çizgi vardır. Bu çizginin neresinde olduğunuza bağlı
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılSusmak daha iyi konustuklarina pisman olmassn konuştuklarin hep başa bela her dogru heryerde soylenmez
10 Yorumla Ölçülü olmakta her zaman fayda var. Unutmayın ki söz kurşundan daha tesirlidir. Çünki direk kalbe dokunur.
10 YorumlaKonudan konuya durumdan duruma değişir. Eğer söyledikten sonra fazla kırılacağı birşeyse açık sözlü olmamak gerekebilir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAçık sözlü insanları severim ama dozunu ayarlayabilmeli. Çünkü her doğru her yerde her zaman söylenmez.
10 Yorumla
+1 yılEvet..
ne demisler.. Ne söyledigin degil..! Nasil söyledigin önemli! Uslubuna dikkat ederek hersey söylenebilir!10 Yorumla
+1 yılAçık sözlülük iyidir net olmam lafı evirmem çevirmem ne dediysem arkasında dururum hayatta ki itibarımı bu huyuma borçluyum
10 YorumlaAçık sözlüluk ile patavatsız olmak arasında ince bir çizgi var her zaman açık sözlü olunmamali
20 Yorumla
+1 yılYerine göre ayarlamak gerekiyor bunu. Bazen açık sözlü olayım derken patavatsız olunabilir.
20 Yorumla
+1 yılHayır bazen patavatsızlığa kaçıyor her şey ayarında olmalı
10 YorumlaAçık sözlü olmayacağıma ölürüm daha iyi. Net ve kesin. Dümdüz.
10 Yorumla
+1 yılAçık sözlü olmak iyidir sırf açık sözlü olmak için de dengesiz olmaya gerek yok.
10 YorumlaAçık sözlüluk iyidir
Ama patavatsız likla ayırt edilmelidir.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılPatavatsızlıkla karistirmamak lazim aksi halde iyidir insan kendini en iyi böyle ifade eder
11 Yorumla- +1 yıl
Ama her doğru da her yerde söylenmez bunun da bilmek lazim
+1 yılAçık sözlülğk ve patavatsızlığı farklı başlıklar altında alırsak evet cevabı verilebilir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılAçık sözlülük patavatsızlıkla karıştırılmadığı sürece iyidir
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Her zaman iyi değil. Açık sözlülük ile patavatsızlığı karıştırıyor bazı insanlar.
10 Yorumla
+1 yılAçık sözlülüğü patavatsizlikla karıştıranlar var o olmazsa sıkıntı olmaz
10 Yorumla
+1 yılTabiki iyidir eğer açık sözlü olmayım onlar benim yanımda kalsın giderlerse tek kalırım diye düşünmeyin gerçeği söyleyin kalmak veya gitmek onlara kalsın ama tabi bazı soylenmeyecek şeyler vardır yerine göre değişir 🙏🏻
10 Yorumla
+1 yılAçık sözlülük iyi bişey ama bazen yanlış anlaşılmayada yol acabilir.
13 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi bir yanlış anlama 🤔
- +1 yıl
Bazen san adoğru gelen başkasının kalbini kırabilir
- +1 yıl
Doğru bu kalp de kırar kalp de yapar dürüstlük isterim der bir çok insan ama doğrulardan canları yanar 🙃
+1 yılher zaman kazanırsın..
ama patavatsızlık yapmadan..11 Yorumla- +1 yıl
Başkan sen misin yeni hesap mı 🤔
Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Topluma göre iyi değil.
ama açık sözlü ve samimiyim.10 Yorumla
+1 yılAçık sözlü olmanın zararı olmuyacağını düşünüyorum. Ama sözünü daha ince ve incitmeden söylemen önemli bence
10 Yorumla
+1 yılCanını acıtsa da iyidir.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle herkes bana doğruları söyle der ama doğruları kaldırabilen sayısı gerçekten azdır
- Kişilik & Karakter konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu zaman iyi değildir...
13 Yorumla- +1 yıl
neden öyle diyorsun modum :)))
- +1 yıl
Kırıcı bir şekilde söylemek yerine daha iyi bir şekilde belirtilebilir bazı şeyler diye düşünüyorum. Onun dışında içi dışı bir olanı severim tabii ki :)
- +1 yıl
Bazı şeyleri ne kadar kibar söylersen söyle karşı gene kırılacaktır bunun önüne geçemezsin
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAçık ve net olmak daha iyi bence.
11 Yorumla- +1 yıl
kesinlik ;)))
Hayır ya acısını çok çektim.
11 Yorumla- +1 yıl
ne tür şeyler oldu mesela
+1 yılAbi kesinlikle iyidir tartışmasız
11 Yorumla- +1 yıl
aksini iddia edenler var :)))
+1 yılher zaman değil inan ki
14 Yorumla- +1 yıl
neden değil :)))
- +1 yıl
çünkü söz konusu sevilen kişi olduğunda bazen kalp kırılabiliyor da ondan
- +1 yıl
sevilen kişi diye yazmıyor soruda peki sevilmeyen kişi ise :D
- +1 yıl
o zaman da patavatsız olmamak lazım sevmiyorsun diye birinin kalbinde derin yara açılmasına gerek yok
+1 yılaçık sözlülükle patavatsızlık arasında kıldan ince bir çizgi vardı. onu aşmazsak iyidir. severim...
10 Yorumla
+1 yılbazen iyi değildir çünkü doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye boşuna dememişler
10 YorumlaHer zaman değil tabikide ama yerinde bir şekilde insan dürüst olmalı düşüncelerinde
10 Yorumla
+1 yılHayır insanlara duymak istediklerini söyle doğruyu söylemek seni kötü insan yapar
10 Yorumla
+1 yılHer zaman degildir bazi durumlarda acik sozlu olmak size zarar verir
10 Yorumla
+1 yılPatavatsızlıkla karıştırılmadığı sürece iyidir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir. Kırıcı olabilir.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 542 cevap paylaştı. evet, açık sözlülük her zaman iyidir.
10 YorumlaPatavatsızlık saçmalık iyi değildir
10 YorumlaYerinde olduğu sürece her zaman iyidir 🙂
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,5b cevap paylaştı. Kime karşı olduğu önemli
10 YorumlaHer zaman iyi sonuçlanmıyor
10 Yorumla
+1 yılİyidir her zaman olmasa da
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılİyidir iyi
15 Yorumla- +1 yıl
Bence de bro ama iyi değil diyen sayısı daha çok gibi
- +1 yıl
Acık sözlü birisi yüzlerine ne var ne yok saydırmıstır ondan. Ağğğrına gitmiştir kimse o 😂
- +1 yıl
Öyle yapınca da küsüyorlar bro 🤣
- +1 yıl
Küsen yatagını ayrı sersin der buyuklerımız.
- +1 yıl
Sersin be bro ne yapalım 🤣
- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler