20 yaşındayım ama kendimi geç kalmış hissediyorum. Gençliğimi, ergenliğimi hiç yaşayamadım. Her şeye sıfırdan başlamak için geç mi kaldım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir şeyler yapabilmek için zamanın esareti altından çıkmak gerekir. İçinde olduğunuz şimdi'nin kıymetini bilmeli.
Yaşınız 20'de olsa 40'ta olsa hiçbir zaman bir şeyler yapabilmek için geç değildir. Yeter ki ruhumuz bedenimizden önce yaş almasın..
İçinde olduğunuz an'ın kıymetini bilin. Geçmişte yaşanılan kederli ve bunlardan dolayı geç kalınmış hissini bir kenara bırakın ve kendinize bir yol belirleyin. O amaç uğruna ruhen ve bedenen kendinizi hazırlayın. Ömrü hayatınız yettiği sürece yapılacak çok şey, alınacak çok yol vardır mutlaka. Siz yeter ki kendinizi zamanla, yıllarla sınırlandırmayın.
Zamanla yerleşir yaşadıklarınız, düşünceleriniz, anlamlanır ve konumlanır her şey. Siz yeter ki içinizdeki çocuğu canlı tutun. Yaşınız kaç olursa olsun, ömrünüz hep baharmışcasına cıvıl cıvıl hissetsin. Hissetmesini bilin..
Rabbim ömür verirse ileride kırkında ya da ellisinde hala yapacak şeyleriniz olacaktır.
O yaşlara gelince kendinizi hala bu yaşta hissedin..
Ve dört bir yanınızı mutlu olduklarınızla kuşatın. Zorunda olduklarınızı bir kenara atın ve zamanın gölgesinde kalmaktansa yüzünüzü güneşe, sırtınızı rüzgara verin.
Yaşınız kaç olursa olsun yapılacak çok şey vardır hala..
Yüzünüzden gülümseme, gündüzünüz gece olmasın yeter ki..
İçinizdeki çocuğa selam verin, onu canlı tutun. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayın.
Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın.12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Ne demek..
Rica ederim. Huzurunuz daim olsun.
En İyi Cevaplar
Hiç bir şey için daha geç değil. Hayat daha yeni başlıyor. Her gün yeni bir güne uyanıyoruz hayat önümüze neler sunacak bilmeden o yüzden geç başlamak demek doğru olur mu? Hayır olmaz. Olumsuz düşünceler olumsuzu çeker ve olumsuz düşünceleri doğurur. Aynı yaştayız sizinle daha yolun başındasınız. Böyle düşünmenize sizi iten etkenler nedir bilmiyorum ama her şeyi tekrar yaşayacağız diye bir şey yok. Her şey aynı düzlükte ilerlemiyor. Hayatını doya doya yaşa. Yaşamadığınız hayatınıza dönüp bakarken keşke böyle olmasaydı diyeceğinize hayatınızı yaşayın ki arkanıza dönüp baktığınız vakit güzel anılar ile karşılasın. Ve sunu da unutmayın lütfen hayat düz bir yol değil ki rahat bir şekilde yürüyelim. Hep inişleri çıkışları olandır hayat. Hayatınız ve kendinizin değerini bilin çünkü illaki sizin sizde görmediğiniz değerli bir yanınız vardır.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim💜
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılGeç?
Geç kavramı toplumsal dayatmalardan ortaya çıkmış bir kavramdır aslında. Geç diye bir şey yok, insan istedikten sonra geç diye bir durum söz konusu olamaz.
Hayat dediğimiz olay bir döngüden ibarettir. Döngüye nerede dahil olduğumuz nerede durup dinlendiğimiz çok da önemli değildir, asıl olay o döngünün içine tekrar dahil olabilmektir.
Her şeye her zaman sıfırdan başlayabilirsiniz, yeter ki başlamak için gerekli olan gücü içinizde bulabilin.
Kolay gelsin..22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Gençliğin baharındasın ben her 10yılda bir reset atıyorum🤭
Her sabahta yeniden doğuyorum.
İçinden geldiği gibi davran sen bunu istiyorsan hazırsın. Kendi içsel yolculuğunda atacağın her adım doğru zamanlamadır. Doğru olmasa bu fikir içinde aydınlanmazdı 🤷♀️21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
14Cevap
“20 yaşında evlenebilirsin.
40 yaşında hala bekar olabilirsin.
18 yaşında okulu bırakabilirsin.
50 yaşında okula başlayabilirsin.
Dünyayı gezebilirsin.
İstediğini giyebilirsin.
İstediğini düşleyebilirsin.
Hayat senin hayatın.”Normal” kriterini belirleyecek olan tek kişi sensin.”53 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim💜
- +1 yıl
"mutlu mesaj" 😊
Sakin ol poncik
Daha yolun basindasib
Ne geci10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılŞaka mısın sen. Nedir ki 20 yaş, zaten daha yeni başlıyorsun hayata...
10 Yorumla çok geeeç bide soruyor musun 20 yaş ne demek ohaaa çoğu seyi yasamalıydınnn
08 Yorumla
Soran+1 yılDalga mı geçiyorsun ciddi misin kanka?
- +1 yıl
dalga gecıyorum tabi deli misin. ben 23 yasındayım senin yasında olmak için nelerimi vermezdim ki kendi yasımı bile geç görmüyorum daha uzun yıllar var önde üçün beşin hesabını yapma hiçbirimiz 4 4lük yaşamıyoruz bu hayatı ve klişe şeylere takılma mesela 30 yasına kadar evlenmezsen evde kaldın yok bi zaman sonra dil öğrenemezsin ağaç yaş iken eğilir gibi böyle saçma sapan seylere uyup da hem psikolojini hem de enerjini yorma sen ne istiyorsan nasıl istiyorsan öyle yasa
Soran+1 yılTeşekkür ederim moral verdin💜
Soran+1 yılÜniversiteye başlamak istiyorum, dil öğrenmek, arkadaş edinmek ve bazı psikolojik sorunlarım var onlardan kurtulmak istiyorum. Şu an yaşamıyorum sadece nefes alıyorum. Her günüm aynı.
- +1 yıl
ben de dil öğrenmeye senin yaşında başladım şimdi de 2. dilimi öğreniyorum hiçbir şey için geç değil evet belki bunlara 7-8 yaslarında baslasaydık daha iyi yerlere gelebilirdik ama her insan farkına vardığı sürece yaşar bu hayatı sen daha çok gençsin çok körpesin her şeye yetişirsin yeter ki iste azmet ve insanların kendileri yapamadığı şeyi senin yapmana müsade etmeyen senin modunu düşüren insanların olumsuz düşüncelerine kulaklarını tıka
- +1 yıl
ve okula baslamak için asla geç sayılmazsın senin yasında baslıyor zaten insanlar ki kaç yaşına kadar okuyanlar var 2. bölümünü okuyan yüksek lisans derken 30 yaşına gelmiş insanlar var ama okumak bir yere kadar önemli olan senin kendini geliştirmen ve bunu yaparken mutlu olman haz duyman
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Umarım başarabilirim
Sen geç kalmadın. Yaşadığın topluma yavaş yavaş kaynamaya başlıyorsun. Zihnin muhtemelen gördüğü bu çılgın hız karşısında şaşkınlık yaşıyor olabilir mi?
10 Yorumla
+1 yılBiraz daha açsaydınız soruyu belki yardım edebilirdik. Neye geç kaldın , sıfırdan başlamak derken ne yani ilk okul mu ablacım?
10 YorumlaHayır geç değil tabiki konuşmak fikir almak ister misin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeç desem vazmıgeçersin?
112 Yorumla
Soran+1 yılBilmem sadece duygularımı paylaşmak istedim
Cevap sahibi+1 yılGençsin daha.. Hiç intihar denedin mi?
Soran+1 yılDenemedim ama düşündüğüm zamanlar oldu.
Cevap sahibi+1 yılBiliyor musun bende uzun süredir düşünüyorum, yaptıysan tavsiye alacaktım :S :) O yüzden sordum. Ama gençsin merak etme, gençlik 30'a kadar...
Soran+1 yılSen de zor şeyler yaşıyorsun sanırım. Benim bazen aklıma geliyor ama düşününce vazgeçiyorum. İntihar etmek kolay zor olan hayatta kalıp savaşmak.
Cevap sahibi+1 yılBence intihar da kolay değil, can tatlı sonuçta.. Ama şahsen okb den bıktım artık, böyle yaşanmıyor. Hiçbir şeye tam odaklanamıyorum üstüne gittikçe daha da kötü oluyor
Soran+1 yılPsikolojik destek alıyor musun? Bi ara bende de vardı dua etme takıntısı. Sürekli dua ediyordum. Kendiliğinden geçti. Zaten bu rahatsızlık stresten başka sorunlardan kaynaklanıyor.
Cevap sahibi+1 yılAlmıyorum ama ilaca da başvurmak istemem hemen... Dua etme takıntısını biraz daha açar mısın? Okb tanısını kendin mi koymuştun?
Soran+1 yılAynen. Zaten okb’nın bir çok çeşidi oluyor. Mesela her gece mutlaka dua ediyordum aklımdan başka şeyler geçtiğinde sürekli duayı başa sarıyordum. Bir de Allah’ın isimleri aklıma geldiğinde onu sesli sayma zorunluluğu hissediyordum ama artık geçti.
Cevap sahibi+1 yılBende kendim tanı koydum. Çünkü belirtileri uyuyor okb'ye. Mesela dinden örnek verdin, o türden de var.. Örneğin; dua etsem aklım hep orada kalıyor ( artık her zaman dindar olmam lazım, yani hemen dindar olduğumu düşünüyorum içime geçtiklerini... artık değiştim gibi... ) veya diyelim ki sala okunuyor, eğer onu dinlersem de aynı şeylerin olacağını düşünüyorum. Parantez içinde yazdıklarımın... Hayatım böyle ve bunlar sadece din konusunda değil.. Nasıl geçti peki?
Soran+1 yılHiç bilmiyorum kendiliğinden geçti. O an aklıma gelse de yapmamaya başladım.
Cevap sahibi+1 yılNe güzel.. Belki kendin takıntı yapmışsındır da farkında değildin.. Geçmiş olsun.
Gizli Üye(25-29)+1 yılsaçmalama ya daha hayatın başındasın
13 Yorumla
Soran+1 yılAma öyle hissetmiyorum. Sanki ruhum 30 yaşında.
Cevap sahibi+1 yıl30 yaş da geç değil ki a mq
Cevap sahibi+1 yılsen nerde yaşıyosun neyin kafası bu?
Hahahahha tam yaşındasın kız 🤍
10 Yorumla
+1 yılHayır kardeşim hiç bir şey için geç değildir
10 YorumlaHiçbir şey için geç değil.
10 Yorumla
+1 yıl20 yaş sıfırdan başlamak için geç değil.
10 Yorumla
+1 yıl20 yaş nasıl geç olabilir tabii ki değil.
10 Yorumlageç değil...
10 YorumlaHıc bır zmn gec kalmazdın
10 Yorumla
+1 yılHayr
10 Yorumla
+1 yılMesela canım
10 Yorumla
+1 yılHayır tam zamanı
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
+1 yılKanka emrindeyim
12 Yorumla- +1 yıl