herkesten güzel sorular soruyorum diye mi acabaa xd
Ulaşılabilir olan her şey değersiz midir?
herkesten güzel sorular soruyorum diye mi acabaa xd

Semavi olsun olmasın tüm dinler veya dini geleneklerde insanın nankörlüğüne örnek olarak bu sorun metaforlarla anlatılır. Bence bu sorunun cevabınca ulaşılabilecek sonuç, ulaşılan şeylerin değersizleştiği değil insanın doyumsuzluğunun git gide kendisini nasıl değersizleştirdiği..
Bu durum iki kapıya çıkabilir
Birisinde kişi gerçekten ne istediğini anlamadan peşinde koşar ve elde ettiğinde gerçekten istediğinin o olmadığını düşünüp hevesi geçebilir. Ondan soğuyabilir. Bu durumda kişi istediğinin o olmadığını düşünürse bu durum olumlanabilir böylece ne istediğini farkedebilir. Karşındaki eğer bir kişiyse ona bu konuda açık sözlü olarak niyetini içindeki duyguları düzgünce dile getirirse karşındaki kişiyide fazla kırmamış olur. Biz ünsanlar samimi ve gerçek olan içtenlikle dile getirilen olumlu ya da olumsuz tüm duyguya biraz olsun anlayış gösterebiliriz.
İkinci durumdada kişi peşinde koşma durumunu seviyordur kaçma kovalama olayını istiyordur o duygu onu besliyordur. Uğraşmayı seviyordur. Mücadelesi son bulduğunda bütün hevesi biter artık kovalayacağı kalmamıştır elde etmiştir. Heyecanı biter hevesi geçer.
Bu yüzden kaçma kovalamacayı seven insanlarla ne istediğini tam bilmeyen ikilemle yaşayan insanlara temkinli ve mesafeli davranmak doğru olur.
En iyi görüşü yazdığın için teşekkürler.
Çok kolayca istenilen anda elde edilen şey çoğu zaman değersiz ola bilir.. Her kes biraz parası olan bir araba ala bilir ama çoğunluk Lombardigin alamaz.
Bence çok saçma ulaşılamaz olan her şey değersizdir, ulaşmak çabalamanın sonucudur. Kimse elde etmeyeceği bir şey için çabalamaz.
Cevap
8Cevap
İnsanlar kendini çok büyük görmeye devam ettikçe
bu algı değişmeyecek
Ulaşılmayacak olarak gördüklerin sadece algıdan ibaret
Onun için uğraşırsan ulaşamadığında sana ulaşılabilir hale gelir
Ulaşamadığın şey elde edemediğini düşündüğün için
sana cazip gelir
Bu mantığı sadece ucuz insanlar kurar
Kıssadan hisse; değersiz değildir. Değere kolay ulaşır olmak, ulaşılanın değerinden kısmaz. İsteğe kolay ulaşır olmak, akıllı insana rahatlık değil, huzursuzluk hissettirir.
katılıyorum Cey.
çoğu zaman kolayca ulaşılabilir olan herşey gözümde değerini yitiriyor. o yüzden nerede zor şey varsa orada ısrarcıyım.
O kişiye bağlı. Ulaşılmaz olmak ile alakası yok. Eğer insan kıymet biliyorsa ne kadar kolay ulaşırsa ulaşsın elindekinin kıymetini yine bilecektir.
Tabi zaman içinde değerini kaybediyor
Ne yazık ki
Hayır tam tersi benim yanımda olan ulaşmış olduğum şeyler benim için daha kıymetlidir ulaşamadıklarım zamanla önemsizleşir gelecekle ilgili bir plan ya da iş değilse
Bilmiyorum. Psikolojim bozuk benim. Huzurlu düşüncelere sahip olabilsem kesinlikle değersiz olmazdı benim için huzur mutluluk.
çok doğru, bir şey ne kadar imkansız gözükürse o kadar çekici gelir insanlar açısından örnek verilecekse de biz buna kaçan kovalanır diyoruz
Bu durum bende tam tersi. Elimdekinin kıymetini bilirim. Başka şeyler umrumda olmaz.
malesef öyle
Ben yazınca sorun tutacak😂
Hayır değildir
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?