Ailesinden çoğu kişi ile görüşleri ayrı olan var mı acaba benim gibi -.-
Cevabın nedir?
+1 yılDüzenli bir aile yaşantısında birbirilerine yakın olan bireylerin etkileşimleri çok doğaldır. Çalkantılı olmayan bu düzende insanlar aynı doğrultuda ilerledikleri için yakın fikirlere, benzer zevklere ve aynı görüşlere sahip olurlar. Örneğin annesine benzeyen bir kadınla evlenen adamın durumu gibi. Tersten anlatmak gerekirse içki babanın dindar oğlu olması yine şaşırtıcı olmayan bir durumdur.
Benim ailemle olan yakın ve samimi olan ilişkilerimiz neticesinde onlardan çok şey öğrendim. Hayat görüşlerime müspet katkıda bulundular. Onlarla bir çok konuda paralel düşünüyoruz. Elbette aldığım eğitim onların zamanındakilerden çok farklı. Bambaşka bir dönemde yetiştim. Bu da bir takım farkları oluşturuyor. İşte böyle vaziyette ise bende onlara etki ediyorum. Ekonomiyi ebeveynlerime göre çok daha yakından takip ediyorum. O yüzden anlattıklarımı dinliyor ve benim fikirlerimden etkileşim sağlıyorlar.
Bana baskı kurmadıkları gibi bir çok şeyi sebep ve sonuçlarıyla etraflıca anlattılar. Mantıklı yapıları hal ve tavırlarına da yansıdığı için onları özümsemem hiç zor olmadı. Onların bu akılcı düşünceleri sevgi ve saygımla birleşince ortaya bir bütünü oluşturan parçalar çıktı.
Farklılıklar daha çok üslup ve şekil üzerinden ilerliyor.
Babam daha keskin düşünür ve erkek olmanın da etkisiyle kolayca yan düşünceleri özümser. Annem daha yapıcı ve birleştiricidir. Genel resmi takip eder. Ben ise analiz yeteneğimi kullanırım.
Gerçi bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasal yapı hem tartışmaya açık hem de insanı hayrete düşürecek kadar saçma. O yüzden ailemin etkisinden ziyade bu çarpık yapının varlığı benim için ayırt edici.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Genelde insanlar tam tersi görüşlere sahip oluyorlar aileleri ile. Bunun nedeni ailenin o görüşü sürekli dikte etmesi, sürekli hatırlatması gibi durumlar etkiliyor. Bu da insanları o görüşten soğumaya itebiliyor. Hele bir de o görüş hakkında şüpheleri varsa... Hatta bu aralar bu İslamiyet için de yapılıyor, dine biraz uzak birisine uygulanan baskılar sonucu tamamen uzaklaşması sağlanıyor. Her neyse benim aile yapım düzgündü, gerekli şeyleri öğretip kendi düşüncelerini bana söylediler. Sonra bana karar senin dediler.
114 Yorumla- +1 yıl
Baskı ve zorlama her türlü inancı yıkabiliyor haklısın. Ailem ne derse o diyen varsa özgüveni olmayan, sorumluluk almaktan çekinen birisidir. Ailen çok iyi bir tavır almış
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılevimizde babam mhpli annem chpli bende partisiz bir sosyalistim. aslında bahsettiğin durumu da en cok karsı cıkanlardan biriyim takım tutar gibi fanatikçe parti tutan, ata yadigarı gbi partisine körü körüne sarılanlara anlam veremem. eic'de oldugu gibi bunda en buyuk faktör aile. ben liseyi bitirene kadar evde kim kime oy verio bilmezdim. anneme her sordugumda kime oy verdiğin söylenmez derdi. anne biz hangi partiliyiz die sorardım cunku arkadaşlarım ilkokulda bile konusurdu. bizim hangi partili oldugumuz önemli değil oku arastı kendin sec hangi partii destekleyeceğini derdi. yoksa bende dededen mhpliyiz dededen chpliyiz die ortada dolanan körlerden olacaktım
10 Yorumla
+1 yılSiyasi goruşlerimiz aynı ama ailemin etkisi yok diyen aldanmış olur. Küçüklükten beri hep aynı konular konuşuluyorsa aynı gazeteler okunuyorsa şayet bir gün aldıgım gazete yüzünden babamdan tepki görmüştüm evleneceğimiz kişiye kadar onların seçmesinden daha kotu bişey varsa o da ailem herşeyin en iyisini bilir deyip hayatın gerçeklerini kavrayamayan insandır. Bu insanların kafasını yerin altına sokmuş deve kuşlarından hiçbir farkı yoktur. Çocuğunu kuçuk bir eyleme bile gondermeyen ama sosyal medyada dunyayı birbirine katan aileler olduğu surece bizden bişey olmaz..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
130
Cevap
123Cevap
Annem ak partili ve kadın kolları başkanlığı yaptı bir dönem. Ve partisi tarafından verilmiş başarı ve teşekkür belgeside mevcuttur. Babam chplidir. Ve olumlu veya olumsuz herşeyi olumsuz bir şekilde eleştirme huyu vardır. Tıpkı başkanı gibi herşeye muhaliftir. İstemezükçüdür. Ben genç partili ( imf ve dünya bankasını türkiyeden defedeceğiz bizi bu iki kurum sömürüyor demişti ve sırf bu yüzden genç partiye üye oldum. ilk önce müşahit sonra sandık görevlisi olarak 2 dönem hizmette bulundum fakat şimdi ise genç parti diye bir parti bırakmadılar sessizliğe gömüldü ) Kardeşim mhplidir. Hep milliyetçiliği savunur fakat giydiklerine ve tütkketiklerine bakınca yabancı sermaye ürünlerini tükentmekte en öndedir kendince ve hiç yellrli malını desteklediğin görmedim.. Hangi parti iktidar olursa olsun ben icraratlerine bakar puan verir ve savunurum. İdeolojik savunmaya karşıyım. Putperest değilim. Kuru gürültü tarzı siyaset yapan partiye asla oy vermem. Bana gözle görülür elle tutulur icraat yapan bir partiyi üyesi olmasamda savunurum. Hiçbir parti sütten çıkmış ak kaşık değildir doğruları olduğu gibi yanlışlarıda illaki olmuştur.
10 Yorumla
+1 yılHiçbir aile ferdimle siyasi görüşüm uymaz. Sorgulayarak, düşünerek her şeyden önce vicdanla hareket ederek siyasi fikirlerim aile fertlerimden bağımsız olarak şekil aldı. Tabi bu yolda sürekli hata yaptım, ancak bu hatalardan yeri geldiğinde dönmesini bildim. Mesela Akp'nin ilk döneminde Akp'li idim, sonra bir şeylerin ters gittiğinin farkına vardım... İnsanları aldattığına şahit oldum. Sonra Mhp'li, Sonra Chp'li, en son olarak ise düzendeki bütün partilerin aynı kirli oyuna hizmet ettiğini düşünüyorum... Atatürk'ten sonra gelen, en samimi liderin Necmettin Erbakan olduğunu düşünüyorum. Ancak onun partisine de sızıldığını düşünüyorum zaten Siyon Lider Protokolleri'nde bir liderin ardından gelen 2. adamı kullanmanın çok basit olduğu söylenir, hakikaten de öyle. Aynı örneği İsmet İnönü'de de görebiliyoruz... Kendini bazı odaklara alet etmiştir bu zat. Öte yandan şimdilik oyumu Osman Pamukoğlu'nun partisi HEPAR'dan yana kullanacağım, hatta bizzat üye olmayı da düşünüyorum partiye ama asıl hedefim kendi partimi kurmak ileride... Bu doğrultuda çalışmalarım da var. Gençliğe Hitabe'de benden istenildiği üzere; Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini kurtarmak için...
00 YorumlaDostum ben cok kucuk bir mahallede yetistim ailem hatta sulalem sag gorusludur ulkucudurler mahallenin tamami oyledir ve benim cocuklugumda bana hep bu telkin edildi o yasta bende bunun dogrulugna inandm 14 yasnda sehir disinda lise kazandm ve gittim orda komunist dusunceyle tanistim ve okumaya basladm magna cartayi insan haklarini anayasayi komunist manifestoyu das kapitali okudum ve bu gorusu benimsedim 10 yildir hala ailemle ve cevremle bunun tartismasini yasiyorum ama ben buyum kimligmi buldumm
00 Yorumla
+1 yılBabamın konuşması ve bilgileri beni etkilemiştir... Düşüncelerimiz aynı olsada kimi zaman bir konu üzerinde farklı fikirleri savunup tartışabiliyoruz. Dogmatik şekilde sadece din kabul edilir bence siyeset araştırma ve hayat felsefene en uygunu siyasi görüşü seçmeyi gerektirir :)
05 Yorumla- +1 yıl
Benimki akpli ben hükümet karşıtı ortak olduğumuz en etkili şey ve konu ne mutlu Türküm diyene
- +1 yıl
Babanın fikirlerine değer vermeni tavsiye ederim çünkü bu ülke Ne Mutlu Türküm diyebilmek için ilk önce kendi özgürlüğünü kazanmalı bence bundan 10-15 sene öncesini veya 20-25 sene öncesinde aklı kesen bireylerin fikirleri daha olgun çünkü o dönemde ki zorlukalrı ve bu dönemde ki gelişmeyi görebiliyorlar ancak 90 dan sonra doğanlar olarak görüşlerimiz bugün içinde kısıtlanmış durumda yani dünü göremiyoruz bugün ki Türkiyenin hep var olduğunu sanıyoruz o yüzden aile baskısı altında kalmayarak ama onların gördüklerini fikirlerimizze empoze ederek daha mantıklı kararlar alabiliriz bence
- +1 yıl
Peki ya 90 öncesinden bile daha beter bir dönemde yaşıyorsak? EVET Ekmek su elektrik yoktu ama ADAM gibi adamlar vardı. Ben kendi ülkemde mülteci olarak anılmaktansa Atatürke atama Ayyaş denilmesini duymaktansa 90larda yaşamayı isterdim
- +1 yıl
Peki eyvallah yani aç olalım ama atamıza laf söylenmesin diyorsun veya adamlık kavramı atamıza karşı saygıdan mı geçiyor. ? Bu ülke de saygı gibi bir kavram olduğuna inanmıyorum en iyi Atatürkçülerin kalkıp Osmanlıya hakaret etmesi ne kadar uygunsa onlara Osmanlıcılarında kalkıp onlara hakaret etmesi o kadar normal. Bizim ülkemizde sevgiden bahsetmiyorum bile ancak saygının gerekliliğini savunuyorum ben kimseyi sevmek zorunda değilim ancak ben saygı duymak zorundayım kim olursa olsun. Unutmadan insanlar açken insanlar susuzken Atanın bir önemi kalmıyor çünkü Atatürk aç kalın susuz kalın da bana hakaret etmeyin dediğini duymadım bilmiyorum. Ve bence asıl hakaret bu ülkenin halkına değer vermemektir çünkü atamız bu insanlara kendilerini değerli görmelerini ve bu ülkeyi onların yönetmesini istedi kusura bakmayın aç bir toplum atasını dedesini babasını sevemez
- +1 yıl
Tek bir madde söyledim gerekçem çok. Mevcut hükümetin sevmediğim yönlerini buraya yazmakla bitiremem. Ben manevi değerlere maddiyattan daha çok önem veren biriyim arkadaşım. Zengin olup ataya söven biri olacağıma fakir olup ataya saygı duyan biri olmak isterim HER zaman. Sahte Atatürkçülerle Atatürk'ün adını kirletme. Hiçbir Atatürkçü Osmanlıdan tamamen nefret etmez. Ben Osmanlı torunu Cumhuriyet çocuğuyum ayrım yapmam. Halka değer vermek onu doyurmakla OLMUYOR. Halkı HAYVAN yerine koymaktır o dediğin. Yemeğini yesin huzurlu olsun ses çıkarmasın der gibi. Ayrıca halkın huzurlu olduğunu hiç sanmıyorum. Hangi görüşten olursa olsun
+1 yılAilemle aynı görüşü paylaşıyprum ama ailemin etkisi olduğunu söyleyemem. Kendi gözlemlerimle siyasi görüşümü belirledim.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
- +1 yıl
Teşekkürler
akplı babanın mhplı cocugu:)
babamın sıyası tercıhını degıstırmek ıcın verdıgım cabayı bır allah bılır bırde ben:) adamlar musluman yahu! bıktım bu soylemden.. allah ıle aldatanın vay haline...72 Yorumla- +1 yıl
Mhp de Turk yahu bizden daha turk nasil olcuyorlarsa...
- +1 yıl
(Ahir zamanda dünya menfaati için dini âlet eden riyakârlar çıkar. Sözleri baldan tatlıdır. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurttur.) [Tirmizi]
Ailenin tek kızıydım erkek gibi büyütüldüm. Siyasi görüşümden tuttuğum takıma kadar babamı taklit ettim. Lisedeyken babamın partisi için çok çalıştım. Ama referandumda üniversiteyi başörtülü okuyabilecekken bizim partimiz istemedi. Ailecek görüş değiştirdiler ama ben yine değişmemiştim. Üniversiteye başladığımda tam bir karşı görüş oldum çok mutluyum , doğru yolu buldum. İstikrar sürsün Türkiye büyüsünn
00 YorumlaAslında aileden çok kişinin kendini eğitmesiyle ilgili bir şey. Elbette başta ailenin yönlendirmeleri olabiliyor tabii. Ama dediğim gibi kişi kendini eğitmeye açıkça, ya da ilgileniyorsa siyasi konularda görüşler aileyle çok çok alakasız uçlara yönelebiliyor.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. valla bizde öyle şu görüş bu görüş yoktur o yüzden görüşlerimiz ayrı ya da aynı gibi bir olay yok adamına göre değil söylenenin doğruluğuna göre bakarız biz olaya yani aynı siyasetçi bir gün iyi diğer günde kötüdür
sezarın hakkı sezara yani
unutmayalım vatandaş siyaset için değil siyaset vatandaş için bakma şimdi vatandaşta siyaset de siyasetçinin cebi için oldu o ayrı;)00 Yorumlalisede, iki siyasetçi adı öğrenip üç kitap okuyup dikilirdim zavallı ebeveynlerimin karşısına, vatan kurtaran şaban misali :D o gariplerim de saatlerce beni dinlerdi hahaha... hiiiç karışmadılar, ben de apolitik, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı bir insan oldum çıktım.
00 YorumlaKişi hangi duygularla yetişir, kendisine ne tarz kitaplar okunur, ona kimlerin hikayesi anlatılırsa büyüyünce de ister istemez o yöne eğilimi artıyor. En azından benim için öyle oldu. Birçok farklı grubun içinde bulunmama rağmen, nihayetinde beni içine çeken ve ruhen tatmin eden görüş şu an aileminki ile paralellik gösteriyor.
00 Yorumla
+1 yılbizim ailede siyast konuşulmaz. malum iş yüzünden. ailemin nasıl siyasi goruşu oldğunuda bilmem. bende pek anlamam o işlerden. galiba etkiliyor. ama şu varki büyüdükçe bakış açısı değişiyor. değiştikçe ve çevre faktörüyle kafanda kendin çözümlüyorsun. he mesla ailesi kendini manyak derecede siyasete adamış arkdşlarmın aileleri var. çocukta aynı ailesi gbi.
00 Yorumla
+1 yılAsla ailemin etkisi olmadı ailemin görüşünü bilmiyodum bile kendim karar verdim sonr onlara söylerken tedirgin ldum konuştuk filan annemle filan anyıymış bir babamla değilmiş babamında mazisi var yoksa görüşümüzzisi var diye o partiye verirdi oyunu en sonunda onuda kendimden yaptım :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAile baskısınına falan hiç gerek yok bu devirde :D hırsızlık yolsuzluk diz boyu günlük haber izleyen insan ailesinin görüşü ne olursa olsun kendi fikrini kafasında kuracaktır zaten ama ailede idol alınacak biri varsa ne ala ona baskı kurmasını bırak birde ondan faydalanır
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAtsız okuduktan sonra ailenin görüşünün pek önemi kalmıypr:) Türk Milliyetçisi oluyorsun içinde Türklüğe dair duyguşar kabarıyor gerçi benim babamda Ülkücü tam bir idol :)
+1 yılpeder ömründe 3 oy kullanmış birisi ve bizlerinde oy atmamıza hiç bir şey söylemedi. annem de kadasına göre oyu belli değildir o da büyük ihtimalle boşa atmıştır. ben büyüdükten sonra mhp ve chp ve terör partileri haricinde hepsine verin de dedim o istemeye gelen bunlara sakın dedim vermediler. onlar benden etkileniyorlar :))
00 Yorumla
+1 yılKendi çevremi göz önünde bulundurursam ikiside esit durumda. Bana gelirse, ailem siyasetle pek ilgilenmezler zaten benimde neyi savundugumla ilgilenmezler. Ama annem su aralar deistligimle cok ilgilenmeye başladı o ayrı :D
00 Yorumla
+1 yılGörüşlerim ayrı onlar siyasette kendi görüşlerine sahip çıktıkça bende soru işareti bıraktılar ve araştırıp kendi görüşümü sekillendirdim kafamda ama tabiki de onlarla oturup enine boyuna savunmuyorum fikirlerine saygım vardır
00 YorumlaSiyasi görüş , kişilerin bilgi birikimine dünyayı algılamalarına göre şekillenir. ailenin bunda önemli etkisi olsa da düşünen bir insan , bir kör gibi yol almaz. ( ailemle aynı siyasi görüşe sahip olsam da farklı görüşlere daha açık bir yapım var. )
00 Yorumla
+1 yılAffedin ama koyun muyuz yahu aile ne derse o olsun... onların yaşam algıları başka, bizimki başka... ama aynı olur ama farklı olur... fakat önemli olan, akıl süzgecinden geçirerek kendi doğrularını bulmaktır...
00 Yorumla
+1 yılHayır. Uç noktalarda değiliz tabii ama, okuyarak ve araştırarak oluşturduğum kendi dünya görüşüm ailemin muhafazakar duruşuyla pek örtüşmüyor. Siyasi olarak aktif kişilikler de var ailemde, ama bana karışılmadı hiç.
00 Yorumla
+1 yılAilemden farklıdır siyasi tercihim. Kimseye ''ona oy verme, buna oy ver'' gibi telkinlerim olmamasına rağmen ailemin benden etkilenerek oy kullandığı seçimler olmuştur. Ama yine de farklı görüşlerdeyiz:)
03 Yorumla- +1 yıl
Etkili eleman olmuşsun :)
- +1 yıl
Arabistanlı Lawrence gibi de değilimdir ama etkilemişim demek:)
Sevmiyorum öyle yönlendirmeyi falan. Sonra umdukları gibi olmayınca ''vay senin lafına uyup oy verdikte, şudur da budur da...'' diye başımın etini yiyeceklerine kendi tercihlerini yapsınlar dimi ama;) - +1 yıl
Aynen. Bende onu demeye çabalıyorum aslında. Herkes tercihini kendi yapmalı ve sonuçlarına kendi katlanmalı. Sorumluluk almalı herkes
+1 yılBen varim benim ailem maalesef a partili ben ise onların tam tersi olan sol partiliyim bunun yüzünden evde bir cok tartisma oluyor ve her seferinde kendilerini hakli saniyorlar fakat yaniliyorlar ailemin ya da akrabalarimin a partili olması beni asla etkilemedi ben gorusumun sonuna kadar arkasindayim her birey kendi görüşünde halidir
10 Yorumla
+1 yılAnnem sol görüşlü Atatürkçü. Babam Sağ görüşlü Atatürkçü. Ben de parti tutmuyorum Sol görüşlü Atatürkçüyüm. Devrime de olumlu bakarım. Din ve siyaset birbirinden tamamen ayrılmalı ve verilen kararlar toplumun bütününü ele alarak verilmeli. 500 tane cami yaptırıp 50 tane okul yaptırıyorsan ordaki devlet anlayısında bir sorun var demektir..
00 YorumlaBizim bütün akrabalar solcu CHP yani bir tek ben MHP liyim :D
10 YorumlaKarismazlar aksine cok belli etmemi istemezler ama ilgisi yok ya cunku kimse bana alparslan turkesin hayatini oku demedi
20 Yorumlasadece aile değil yaşadığın yer ve süzgeçten geçirdiğin düşüncelerinle seçtiğin parti önemli.
tüm aile tüm ilçe hdp. doğal olarak fikirleri cazip geliyor aile içinde o yüzden daha gönül rahatlığıyla tabi en çok kendi seçimimle destek veriyorum.00 Yorumlagenel olarak toplumda aile ile orantılı oluyor. sonuçta bir şeyler küçüklükten empoze edilmeye başlıyor. ama mutlaka zaman yaş eğitim bunların değişmesinde etkin rol oynayabilir.
00 Yorumla
+1 yılBenim gorusum ailemle ayni. Ancak bir zorlamayla degil. Babam hep oku ogren kendi kararini kendin ver derdi. Ben de oyle yaptim ve kararimi o şekilde verdim
00 YorumlaVar tabi olmaz mi agac yasken egilir ben icimdeki Mustafa Kemal ATATURK askini babama borcluyum. Siyasi gorusumuzde ayni ailecek chpliyiz. Suanki chp yonetiminden memnun olmasakta yillardir oyumuz hep ayni.
00 YorumlaKimse inkar etmesin ki en az %50 ailesinin görüşünü neredeyse körü körüne benimsiyor. Kalan %50 ya direk ters düşüyor ya da akıl mantık çerçevesinde kendince doğru olanı savunuyor.
00 Yorumla
+1 yılAilece ayni görüsteyiz ama zaman zaman ters düstügümüz konular oluyor, bildigim dogrunun arkasinda oldgum icin ve cenem iyi laf yaptigi icin ailem degil ama benim etkilerim oluyor.. :)
00 Yorumlayorumlari okudum gördügüm kadariyla aile bireyleri bile ayri ayri siyasi düsüncede oluyormus meyer
biz genelde chp tek kadesim BDP tutuyor oda kürtlere gelin oldu diye sonrda degisti00 Yorumla
+1 yılBenim ailem bu konuda cok hosgorulu.. Hic bir sekilde etkilenmem. bazi dusuncelerimizi aile sekillendirir, aile temellerini atar ama bize gore tek gercek vardir. onu da buyuyunce ogreniyoruz zaten :D dusuncelerime kimse hukmedemez.
00 Yorumlahepimiz solcuyuz ama siyaset konusu açılsa pek anlaşamayız özellikle babamla. kuşak farkı sanıyorum bazı şeyler. eskiler yeni dünyayı tam anlamayabiliyor
00 Yorumlasiyaset boktur. ben de boka bulaşmaktan nefret ederim. b*k hakkında konuşmaktan, boku izlemekten, incelemekten, bence en iyi b*k şu boktur demekten nefret ederim. etrafımda boktan püsürden muhabbetler döndüğünde, off burası b*k koktu der yavaştan uzaklaşırım. herhangi bir b*k hakkında fikrim sorulduğunda, boktan püsürden konuşmam kardeşim ben derim. kısacası, sıçtığımın muhabbetini etmeyi sevmem.
00 YorumlaYetiştiğin ortam çok önemli tabii ki, ailemle siyasi görüşüm aynı olsa da onlara nazaran daha sert ya da daha fazla savunurum görüşlerimi, yani onlara göre daha aşırıcıyım..
00 YorumlaBence ailenin etkisi büyüktür çünkü biraz yetiştirilme tarzıyla alakalı bir çpcuğu bebekliğinden beri atatürkçü yetiştirirsen sağcı olması biraz zordur
00 Yorumla
+1 yılaileme göre karar vermiyorum.. kendi görüşüme uyanı tercih ederim.. ben bir bireyim.. kendi kararlarımı kendim veririm görüşüm için de kimse hesap soramaz bana
00 Yorumla
+1 yılAilemden farklı bir partiyi destekliyorum, ailem de biliyor.
Ama seçtiğim parti onlarınkine yakın sayılabilicek türden, o yüzden evet etkisi var hem de çok.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır ailem mhp'liydiler ben oraokulda ikende okulun %80 mhp'li idi. Hiç sempati duymazdım. Sonra 24-25 civarında onlar refah ve akp gönul vermislerdi. Bende o sırada akp sempati duyuyordum. Ailemden cok az etkilendim diyebilirim.
00 Yorumla Hiç yok. Ben kimsenin düşüncesinden etkilenmem. Hepimiz akpliyiz ama benimde öyle olmamın onlarla ilgisi yok
10 Yorumla
+1 yılAilem atatürkçü ben proleteryacıyım ve gerilla hareketini destekliyorum ve her zaman karşı karşıya geliyoruz
12 Yorumla- +1 yıl
Tum Turkiye karsindayiz
- +1 yıl
Benim için sorun değil karşımda olacağınızdan hiç şüphem yok
Babam mühalif partiden. Anam iktidar partiden. Kardeşim laik. Ben Sosyal Demokrat.
12 Yorumla- +1 yıl
Torun anarşist, yeğen komünist, kuzen milliyetçi diye devam ediyor sanırım
+1 yılAilecek ayni gorusu paylasiyoruz ama bana bunu zorla kabul ettirmediler sukurler olsun dusunebilecegim bir beynim var
00 Yorumla
+1 yılO kadar çok sinir oluyorum ki bu siyaset içlerine artık onlardan tek bir şey bile duymak istemiyorum bu konuyla ilgili
00 Yorumla
+1 yılhayir bence herkes kendi dusuncesini belirleyebilir belli bir yastan sonra ailem bana o konuda hic karismamistir
00 YorumlaBence kesinlikle var. Babam sağcı olmasaydı kesin solcu hatta anarşist olurdum çevremden dolayı, şu an nötrüm.
00 Yorumla
+1 yılailem ve ben biz bir butunuz, ne gorus ne baska hic bir ayrilik yok.
ejdadimi reddetmem, bilirim tanirim sayarim.00 YorumlaAilem akp, Bende tüm partileri arastirdim aralarinda birtek akp kriterlerime uyuyor, ama seneye belki hdp'ye oy vermeyi düsünüyorum.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYok hacı herkes ayrı telden çalıyor. Birbirimizin oylarını nötrlüyoruz. Birimiz a partisi, birimiz b, birimiz c. Oy kullanmasakta aynı yani sonucu etkileyemiyoruz.
00 Yorumla Ailemin belirli bir görüşü yok yani bu durumda ters düşemem ve benim görüşümde ne olursa olsun insan olabilmek en önemlisi bence..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 768 cevap paylaştı.
+1 yılAilemle goruslerimiz birbirinin tam zitti. Kendimi bildim bileli boyleyim ben, etkileyemediler beni :)
00 Yorumla
+1 yılAcikcasi benim ailemin bu konuda bir etkisi olmadi
dogruyu egriyi ayiracak yasa geldikten sonra arastirdim..
dogru uldugum görüse yakinlastim00 YorumlaAnnemle cok ters dusuyorum goruslerimle. babam saygi duyar dusuncelerime
01 Yorumla- +1 yıl
Sorun oluyor mu fazla
+1 yılEtkileri yok. Annem ve babam sağcı takılıyolar şu ara ben ortadan gidiyorum Akp ve terörist partileri hariç geri kalanına oy verilebilir.
00 Yorumlabizde yok babam mhpye oy veriyor ben ak partiye oy veriyorum :) Anlaşıyoruz genel de mecliste ki gibi yumruklu kavgalar olmuyor :))
03 Yorumla- +1 yıl
Akpyi salla mhpye ver mhp tek kurtuluş
- Kişilik & Karakter konusunda 448 cevap paylaştı.
+1 yılşekillenmesinde ailemin rolü vardı ama zamanla bende haklı buldum. fakat şu an ailecek vazgeçeceğiz gibi:D
00 Yorumla Benim ailem üzerinde etkim var ya :D Siyasi görüşlerimiz çok farklıydı 2 sene öncesine kadar ama şu an hemen hemen aynı.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Bizim aile bildim bileli CHP'li.
Bana etkisi yok. Benim kendi düşüncem de o yönde sadece.10 YorumlaTabiki var Biz ailecek Siyasi Parti desteklemiyoruz bizde parti anlayışı yoktur biz sevdiğimiz politikacıları destekleriz...
00 Yorumla- Devamını Gör (193)
Devamını Gör(238)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem