Bu particilik davasını bırakmadığınız sürece hangi tarafı seçtiğinizin bir önemi yok. Hangi tarafı seçerseniz seçin sonunda kendinize ve ülkenize zarar vereceksiniz. Türkiye de kalıplaşmış olan bu tarafların ortaya çıkış amaçlarından farklılaşarak uzaklaştığının ve iki taraf arasında bir savaşa dönüştüğünün farkında dahi olmadan bilinçsizce benim seçimim bu diyebiliyorsunuz. Dünyada hangi devlet ya da hükümet olursa olsun gerçek anlamda hiç biri halklarını düşünmezler onlar için insanlar kullanılacak araçlardan ibarettir. Tabi bazı ülkelerde gizli gruplar tarafından hükümetler tamamen kontrol altına alınmakta ve bu yerlerde yönetime kimin geçtiği önemsiz bir hale gelmektedir. Bu sınırlı sayıdaki ülkelerde önce devletin ve sonrada halkın çıkarı diğer devletlerin ve halkların çıkarlarından üstte tutulmaktadır. Devlet olgusu sadece devletin kişi hak ve özgürlüklerine gerçek anlamda saygı duyduğu müddetçe kabul edilebilir. Sadece hükümetlerin çıkarlarının üstünlüğünün olduğu devletler er ya da geç yıkılmaya mahkumdur. Yapmakta olduğunuz bu şey özgürlük değil. Bilinçsiz bir şekilde taraflar arasında kuklaya dönüşmek. Sadece ego tatmin etmeye çalıştığımı düşünebilirsiniz. Ya da olaylara tarafsız bir gözle bakmayı tercih edebilirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ezelden evvele büyük Turan kurulana kadar Alsancak tüm kıtalarda salınıncaya kadar dağlarda çakalların yerine bozkurtlar dolanıncaya kadar Alem-i nizam ülküsüne kavuşancaya kadar mazlumların suskunluğu gidene kadar Tüm yurt LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH sedası ile yankılanıncaya kadar inadına sonuna kadar Ülkücüyüm... Ailemde öyle
60 Yorumla
+1 yılBen sağcıyım akp ye oy veririm ya da solcuyum chpye oy veririm kafasında değilim hükümetin başındaki kişilerin yaşam tarzları dinlerine bağlılığıda benim için önemli değil isterse cumhurbaşkanı ateist olsun banane ya da şeyh olsun sevabı banamı? yani demek istediğim kim Türkiye' yi daha ileriye taşıyacaksa oyumu ona veririm tabi bunu anlamak içinde iyi bir araştırma yapmak gerekir yaptığım kadarıylada CHP nin türkiyeyi yıllardır yerinde saydırdığını hatta dahada geriye çektiğini MHP nin ise sırf demokrasinin güçlenmesi adına var olan bir parti olduğunu gördüm ve ülkem için en hayırlısı olan partinin AKP olduğuna karar verdim T. C 1923 de kuruldu 90 yıllık bir cumhuriyet ama sadece 10yıldır bir ilerleme var geriye kalan yıllarda neden ilerleyemedik bunu dönüp bir sormak lazım kendimize güney kore 1948 kuruldu ama şimdi gelişmiş ülke statüsüne sahip demekki türkiye çok geç kalmış türkiyenin başına çok yanlış kişiler gelmiş bunları görmek , sorgulamak lazım ailemde aynı şekilde akpye oy veriyo tam olarak benm gibi düşünmeselerde...
70 Yorumla
Türkiyeye gelmeden önce siyaset partiler görüşler açık kapalı yok bu kürt bu türk anlamış değildim. Beni de bulaştırdılar. İyi mi kötü bilmiyorum. Ama sürekli siyaseti konuşmak bana özel hayat olmadığını göstergisi. Ya da vatana o kadar sevgisi belirtisi. Sevgi varsa ne bu kadar kin, nefret.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
138Cevap
ne sağcıyım ne solcu Atatürkçüyüm - çünkü sağ ya da solu seçip abd ya da rusyanın kuklası olmak aptallık ve Türklüğe aykırıdı
Türklüğe aykırı çünkü; Türkler binlerce yıllık destansı tarihinde herzaman bağımsızlığına düşkündü
Aptallık çünkü; Atatürk bu ülkenin mükemmel geleceğini oluşturucak 6 temel ilkeyi yaratmıştır
biz diğer ülkeler gibi değiliz hepsinden farkliyiz çünkü herkesin imrendiği Atatürk bizim başimiza Gelmiş ve yolumuzu bize çizmiştir, şimdiye kadar o yolu kullanamadık ama artık kullanmak zorundayız10 YorumlaÜlkucuyum ama ailemle ilgili degil kucuk yasta alparslan turkesi arastirirdim oyuzdn. Ailem ulkucu ama hni yillardir degil. Sadece babam bize derdi sonradan yapilma bir parti degil köklu bir partiyi benimseyin diye. Biz derdik ya o parti dogruysa diye oda derdi. O parti dogru olsa size yol gosterirmiyim derdi. Yani yillardir olmasada hic bir zamn akpli olmdi
40 YorumlaAilem hiçbir zaman sağ sol radikal muhafazakar komünist vs diye düşünmemiştir... İlla ki bir taraf olmak gerekmez en güzeli sentezdir. Gerektiği ölçüde benimsemek...
Ben de ne sağcıyım ne de sol. İnsanım sadece ve insan gibi yaşamak ve insanlığı ilerletmekten başka bir felsefem de yok...
kısaca şu an sistemde var olan hiçbir parti beni temsil etmiyor... Bu yönden bakacak olursak ailemle aynı görüşteyim.31 Yorumla
+1 yılbabam boykotçu kaypakkayacı son yıllarda ölüm korkusu mudur nedir islam merakı başladı. annem hdpli sosyalist (çerkes) ben de hdp'liyim kardeşim de öyle. yakın görüştüğümüz çerkes kuzenleri bile hdpli yaptım aileden sağcı çıksa daha yüzüne bakmam fanatiğim bu konuda
30 Yorumla
+1 yılHepsi amerikancı parti olmuş hepsi.. yeni ATATÜRKÇÜ ve anti-emperyalist parti lazım bu ülkeye.. chp cemeate ve abdeye satılmış mhp cemaate ve akp ye satılmış akp ise önce cemaate ve amerikaya satıltı sonra herkese satıldı.. şu teröristlerin partisine bişey demeye gerek yok zaten alayı satılık hain.. kısacası Milli bir oluşum lazım..
https://www.youtube.com/watch?v=gBg0ae1oAy820 Yorumlaben sıyasetten hıc ama hıc anlamıyorum bu konuda cok kotuyum aılemın sıyası gorusunu bıle bılmıyorum bı ara abıme bana anlatırmısın dedım partılerı bılıyormusun dedı mhp nın baskanı kemal kılıçdaroglumu dedım kactı :D ama dewlet bahcelıydı galıba cok sempatık buluyorum konusması fılan =) =) =)
10 Yorumla
+1 yılBence ailenin ne olduğu, kişinin ne olacağını büyük oranda etkiliyor.
Sadece siyasi görüş olarak bakmamak lazım olaya, hayat tarzı, dini eğilimler, hangi okullarda okuyacağını bile ailenin ne olduğu belirliyor..60 Yorumlasiyasetle dünyayla alakam yok salaş biriyim tekrar gelme şansım olmayan bir dünyada bukadar saçma ve anlamsız şeylerle uğraşamam :) ailemde annem oy kullanmaz babamda kullanmaz tek çocuğum zaten bende kullanmam seçim kağıtları geldiği gibi çöpe atılır bizde :) umrumda değil dünya istediğim ülkeye giderim gerekli işlemleri yaparım dünyalı dil uzaylıyım anlıycan :) şu gün başbakan seçilsem kabul etmem yani :) çok boş şeyler bunlar :)
10 Yorumla
+1 yılBüyük anneannemden ailenin en küçük bireyine kadar doğru bulduğumuz siyasi görüş mustafa kemal atatürktür :)
116 Yorumla- +1 yıl
Budur..
- +1 yıl
Insanımıza yazıklar olsun başkada bişey demiyorum atatürkten bahsedince basmışlar eksiyi, insanımız bugün bu kadar nankör ve nerden geldiğini unutuyorsa nedeni şuanki iktidardır.
- +1 yıl
Ademden geldik unutmadık vesselâm..
- +1 yıl
Eğer hz ademden geldiğini unutmuyorsan mustafa kemal cumhuriyeti kurmasaydı, fransız ve ingilizlerin sömürüsü altında bugünkü dinini yaşayamayacak olduğunuda unutmuyorsun demektir.
- +1 yıl
Peygamber efendimiz bile kalbini yarıp bakmadım ki bileyim gerçekte ne olduğunu derken sen hangi vasıfla kafir diyebiliyorsun bir kula?
Ailem klasik bir küçük burjuva Kemalist aile idi. Laiklik takıntılı, şeriat paranoyalı... İki çocuk üniversiteye gidip ufuk genişlettik, sosyalizmi getirdik aileye... Kürt sorununda anlaşamadığımız noktalar olsa da sonuçta puro yakılası bir ev, Havana tadında
00 YorumlaSiyasi görüsüm yok ama annem akp li babamda sirf anneme giciklik olsun diye chp li :)
135 Yorumla- +1 yıl
Bizimkilerde öyle ya :DD
- +1 yıl
:D chp zaten gıcıklık için var :D
- +1 yıl
öyle anneye can kurban :D
+1 yılAga geçenlerde bir test yaptım
% 33 milliyetçi
% 33 sosyalist
% 22 liberal çıkmıştı
Aslında bu sonuç gerçekten de doğru benim siyasi anlamda tam çizgim yok karşıyım da zaten sistemi bütün hepsinin sentezi olarak kurmak gerek birinin doğrusu öbürünün yanlışı olabiliyor
bu yüzden ben ortadirek oluyorum sanırım ailemde aynı00 Yorumla
+1 yılbizde siyasi görüşü kimse bilmez olması gerektiği gibi hep gizli tutulur ama ben solcuyum ama aklınıza CHP zihniyeti gelmesin gerçekten dürüst eşit bir insan çıkana oyumu saklıyorum şu anda gündemdekiler hırsız çıkarcı biride 2 kelimeyi bir araya getiremiyor biride hain
10 Yorumladaha adam akıllı tuttugu görüşleri bilmeyenler var ad olarak bılerek ben sagcıyım, solcuyum anarsıstım, vs vs vs demek yerıne önce kendı görüşünü bir oku ıyıce bir kavra sonra karşı oldugun görüşe bir bak aradaki farkları görde hangısı dogru ona göre karar var benim görüşüme gelince 1-10 yaş arası solcu bir çevrede büyüdüm taki ÜLKÜ OCAKLARI ile tanısıp iştişareler yaparak ülkemiz ve idolojik olarak bence en güzel görüş olan ÜLKÜCÜLĞÜ seçtim vesselam...
20 YorumlaFidanlara kiyarlar ama yenileri her zaman yetişir.
https://i.hizliresim.com/lzQDnk.jpg51 YorumlaAilem AKP destekliyor.
son yerel seçimlerde ülkücüleri pek sevmesem de MHP ye verdim oyumu, sonra verdiğime pişmanım oldum.
cumhurbaşkanlığnda tayyipe attım oyumu.
önümüzdeki genel seçimlerde siyasey bugünkü gibi giderse AKP ye atarım. bakacaz o gün...20 Yorumla
+1 yılAilem yok, peder zamanında solcuymuş, ben sağcı-muhafazakarım.
260 YorumlaSolcu sağcı diye bir ayrım yapmam sonuçta her AKPli hırsız her CHPli dinsiz her BDPli terörist değildir. Bunlar beni ilgilendirmez. Ben doğuluyum evet ama sonuna kadar ATATÜRKÇÜYÜM tek inandığım budur.
30 Yorumla
+1 yılBen düşünen bir bireyim. Ailem solcu ve alevidir. Ben solcu ve ateistim. Onların beyinlerine bağlı çalışmam gerekmiyor düşünme yetim olduğu sürece düşünerek hareket edeceğim. Başkalarının arkasından sorgulamadan, koyun gibi gitmek bize göre değil. ;)
32 Yorumla- +1 yıl
parti olarak?
- +1 yıl
Cumhuriyetçiyim, Atatürkçüyüm ve CHP diyorum
Bence sağcı, solcu saçma sapan terimler benim için eğer ülkenin menfaatini kim düşünüyorsa o görüş doğru görüştür. Ben milliyetçi biriyim ama bir o kadar da cumhuriyetciyim sonuç olarak ikisi de baktığın zaman vatan 'a hizmet için var. Siyasi görüşün ne olursa olsun ayak bastığın vatan toprağına ihanet etmiyorsan ha sağcı olmuşsun ha solcu ne fark eder...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdi görüş olarak sağcıyım. Ama bir parti desteklemiyorum çünkü hepsi birbirinden beter. Annem Ak partili. Babam solcu. Hiçbir zaman radikal olmamı istemez. Amcam soldu sağa kaydı. Halamda öyle. Baba tarafım genelde solcu. Anne tarafım akcı :d
Öyle ne yediği belirsiz bir aile...22 YorumlaAilecek Atatürk'ün yolundayız.
Bunu herhangi bir parti ile kısıtlamak yanlış olur. Fakat illaki birini seçecek olursak elbet ki, CHP.74 Yorumla- +1 yıl
hdp çok güzel gelsenize heval
babam akplı annem hıc bellı degıl secımden secıme.. ben mhplıyım, babam benı bırgun ınme gecırtıp oldurecek kadar akplı hemde, kanıma dokunuyor:S
50 YorumlaAilem koyu sagci bende onlarin etkisinde kalarak bilmeden körü körüne savunuyordum okul kazanip sehir dışına gittikten sonra solculuk ve komünist dusunceyle tanıştım ve sürekli okumaya basladim babam ve aile buyuklerimle cok fikir catismasina girdik halada devam ediyor ama ben kendimle gurur duyuyorum
00 Yorumlateorik olarak b dedim ama ben ne dersem aile ona oy verir. çünkü önce tartışırız ona göre fikirbirliğine varırız.
hiçbi partiyi desteklemiyorum hepsi kokuşmuş rezillerden geçilmiyo ama akape dendiği zaman ekstra tiksiniyorum. üstelik cüppeli burkalı sarıklı çarşaflı rezillerden utanıyorum. ülkeyi ele geçirmelerini kabuledemiyorum. gökten melekler inip vahiy getirse akapeye asla hiçbişartta ortamda oy vermem.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbabam mhp annem chp ben partisiz bir sosyalist olmama ragmen hepimizin birleştiği tek yer Kemalizm olmustur..
90 Yorumla
+1 yılSiyasetten başımız yandı be bedevi. akpyi destekliyorum ailem eski kemalistlerden ama gercek tarihin %10 unu anlattigimda kemalizme chpye ve kurucusuna bakislari degisti cok mutluyuz :)) herkesin gorusu kendine kimse yorum yazmasin yeterince ugrastim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilemdeki herkes sol görüşlü, ben de sol görüşlüyüm fakat sırf ailem bu görüşü benimsediği için değil "ben" benimsediğim için bu görüşteyim.
70 Yorumla
+1 yılAilem yıllardır merkez sağa oy verirdi. Taki 2002 yılına kadar. Biraz da benim çabalarimla artık solcular.
82 Yorumla- +1 yıl
Saol;)
Blue1990
Bozkurt.. Asil, milliyetçi, asortik ağır başlı ve zeki insanların görüşü diye düşünüyorum 😝 Davacılık..
32 Yorumla
+1 yılBabam solcu yani chp dim ben sana hep chpye verir ben ise milliyetciyim yani farkliyiz babam mhpye soverken ben guluyorum icten ice bilmiyo tabi :)
30 YorumlaBERABER BU YOLLARDA YURUDUK BIZ !! SONUNA KADAR AKP
51 Yorumla- +1 yıl
yağan yağmurda !!!
Gizli Üye(25-29)+1 yılUlkenin en genc komunistlerinden biriydim ben, saygilar.
aileme gelirsek, annem ve babamda solcu zaten63 Yorumla- +1 yıl
Komunistlik kaldımı ya :) Rusyada bile komunist kalmadı siz neyin kafasındasınız
- +1 yıl
Merak etmeyin dünya yine komünizm e dönecek emperyalizden sentezledikleriyle
- https://youtube.com/watch?v=qp8gVo1tqII
Not: Tabii ki değiliz.10 Yorumla
+1 yılben siyaset sevmiyom ama kim hakediyorsa onu desteklerim ayrıca babam akp ye oy atar mhp li olmasına rağmen adama bakar baştaki yani, annem de chp ye atar ama siyasetten pek anlamaz :D
10 Yorumla
+1 yılŞu an ki siyaset devrine bakarsak hiç biri ailecek Ata izinden gitmeyi tercih ediyoruz^^
70 YorumlaAilecek mhp liyiz hatta sulalecek olmayanlarda baska partiye oy verdigini yanimizda gizler...
41 YorumlaCok sukur MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ. NE MUTLU TURKUM DİYENE!!
51 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun kardeşime
+1 yılAnnem solcu babam nötr. Hiçbirine bir şey hissetmiyor.
Ben de solcuydum 2 yıldır nötrüm. Umrumda değil hiçbiri. Apolitik apolitik yaşayıp gidiyoruz babamla.00 YorumlaO nasıl Bir anket sorusu ve cevapları yav. Ailem akp Li ben mhp liyim. İki partide sağ olmuş oluyor. Şimdi ailem sağcı ben de sağcıyım seçeneğini işaretlesem ailemin ideolojisini takip eden biri olarak görülüyor olacağım. Senin ankette ki amacın ailenin görüşüyle bir olup olmadığımızı öğrenmekse ona göre seçenek sunmalıydın.
03 Yorumla- +1 yıl
O kadar anket şıkkı yok. Ay bayılazam! Anket öylesine, yorumda belirt ideolojini.
- +1 yıl
Yankee go home!
apocuyu eklemeyi unutussun burada ben nesagcıyam ne sol cuyam Allahına kadar apocuyam diyenler cıkar hdpli degilim alakam yok ama eklenmesi lazımdı aslen ailem akpli mhpden akpye geçtim bende
12 Yorumla- +1 yıl
Helal
Annem sağcı babamda anneme inat solcu ben sağcıyım ama bu ailem kaynaklı birşey değil, eskiden sol görüşlüydüm.
10 YorumlaHiçbiri 😊 annem sağcı, babam solcu
Bende sol görüşlüyüm10 YorumlaAilecek chp :D mustafa kemal atatürk annemi ben ikna ettim :D
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen ne sağcı ne solcuyum. Müslümanım ben. Ailem solcuymuş bu durumda evde yobaz oluyorum ben gerisini siz anlayın.
44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@unsocial hayır müslüman olduğumu söylediğim için evde ben yobaz oluyorum.
Cevap sahibi+1 yılSolcuyum sağcıyım diyenlerin hepside evde klavye başında artizzz lik yapıyor :)
Ne sağcıyım nede solcu Turancıyım. Hiç bir siyasi partiyi desteklemem, mecliste ki tüm partilerden tiksinirim. Ama sırf mecburiyetten Hak ve Eşitlik partisine oy veririm.
10 YorumlaTüm ailemle beraber solcuyuz.
Mustafa kemal Atatürk , Che Guevera, Deniz Gezmiş..30 Yorumla
+1 yılsoru çok yanlış dostum :( yani eğer ailenin bireyin ideolojisine etkilediğini düşünüyorsan soruyu aileniz ile siyasi görüşünüz aynı mı diye soru sor en basitinden neden insanların görüşlerini buradan yazmasını bekliyorsun anlamadım
00 Yorumlaanam akp babam mhp abım hepar dı bı ara :D ben ne oldugum belırsız ooop
10 Yorumla
+1 yılAtatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e ve Laikliğe en çok Cumhuriyet Halk Partisi sahip çıktığı için CHP diyorum.
40 YorumlaSağcı ya da solcu gibi düşünmüyorum aslında. Ama benim oy verdiğim partiyle ailemin oy verdiği parti çok zıt.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne sağci ne solcuyuz.. vatanimizi topragimizi Cumhuriyetimizi Atamizi seviyoruz okadar
60 YorumlaÖzellikle bir siyasi görüşleri yok. "Vatan millet sağ olsun" derler.
Akpyi sevmezler o cepte, ben de çok sonralar anladım neden sevilmemesi gerektiğini.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCiddi söylüyorum;
Ben anneannem, annem ve dayumla yaşıyorum ve,
Ben AKP'liyim
Annem MHP'li
Anneannem CHP'li
Dayım Komünist.22 Yorumla- +1 yıl
Dayilar hep mi komünist olur arkadaş bizdekilerde de öyle
Cevap sahibi+1 yılFenadır ya yasaklı kitapları bulundurmuş gençlik yıllarında halende komünisttir o eski zamanları olmasa da... :) O çatışmaların olduğu döneme denk gelmiştir senin dayıda büyük ihtimalle
Çoğu düşüncemiz uyuşmasada siyasi görüşümüz ayni akp
40 Yorumlababam selanik göçmeni tam bir solcu ben tabiki sağcı :D
40 Yorumla
+1 yılBabam Milliyetci Annem Solcu Akrabalarımın Çoğu Sağcı Solcu Ben Pantürkistim
00 Yorumla
+1 yıl56 sağcı kız 65 solcu kız 121 kın
64sağcı erkek 47 solcu erkek 111 erkek
120 sağcı 112 solcu 232cvp12 Yorumla- +1 yıl
YSK dan seni yolladılar sanırım :)
- +1 yıl
Devlet Bahçeli'nin matematik hesabı gibi :)
+1 yılAilemde farklı görüşlere katılanlar var ben biraz sağ görüşü benimsiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbabam chp annem ve ben akp :) ve sonrak i oyu babamında akp :)
60 Yorumla- Devamını Gör (186)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat