Anksiyetem var
Doktora gittim ama hiç bi faydası olmadı , şu an antideprasan kullanıyorum ,
Yardım edin sanırım ölüyorum
Doktora gittim ama hiç bi faydası olmadı , şu an antideprasan kullanıyorum ,
Yardım edin sanırım ölüyorum
Benimde anksiyete var. Sana yapabileceğin ve sana gerçekten iyi gelecek maddeler söyleyeceğim bunları yapacaksın.
Bendeki belirtileri sana söylüyorum ondan sonra baş başa çıkabileceğini söyleyeceğim.
1. ben şizofreni miyim , deli mi olacağım
2 . Bende epilepsi mi var yoksa
3. Codart sendromu mu var yoksa.
4 . Acaba bende ruhsal başka bir rahatsızlık var mı
5 . Herhalde intihar edeceğim bu durumdan asla kurtulamayacağım.
Ahanahjahaha şimdi bunlara bakınca gülüyorum. Doktorlar en az 6 ay sürekli sürer dedi ama ben 1 ay oldu ve atlattım. Gerçekten o kadar kafamızda büyütüyoruz ki anlatamam ya vallaha. Neyse sana büyülü çözüm yöntemlerini söyleyeyim 😂
1. Panik atak veya anksiyete başladığı zaman gözlerini kapat ve o anda kendine bak. Mesela ruhunu içinden çıkarmış gibi düşün ve salonun ortasına doğru ruhunla git. Kendine dön ve salonun veya odanın ortasından bedenine bir bak. Ruhun sana desin ki şu an panik atak geçiriyor elleri titriyor kalp çarpıntısı var desin. Yani kendine üçüncü kişi gözüyle bak. Her şeyini yorumla ve 5 dakika yaptıktan sonra ruhunu bedeninin yanına götür ve gözlerini aç çok iyi hissedeceksin o verilen haplardan daha iyi hissedeceksin.
2. Anksiyete de kendine en kötü olayı kafanda canlandırıp acaba bende de olur mu düşüncesine kapıldıktan sonra kendini çok rahatsız hissedersin sanki gerçekten delirmişsin gibi gelir ama delirmedin delirmek o kadar kolay birşey değil. İnsan deli ise o deli olduğunun farkına bile varmaz ama sen acaba deliriyormuyum diye sorup anksiyeten tavan yaptığında o atak sırasında vücudunun her kılcal damarına odaklanırsın. Merak etme ne deli olacaksın ne öleceksin ne de başka birşey olacak. Zaten hepimiz bir gün öleceğiz kafana takma bu hayata bir kere geliyorsun o yüzden rahatla azıcık. Düşüncelerin seni yönetemez. Hangisi daha üstün sence? , Bir tarafa sadece düşünce yani tek bir şey , bir tarafta beyin , irade , bedenin , ruhun , psikog , ilaçlar... Sence hangisi galip gelebilir tabikide fazla kişi olan. Kafana takma diyince eminim nasıl kafama takmayayim diyorsun , kafana takma ama düşün. İnsan herşeyi sorgulayabilir. Dünya gerçek mi , insanlar gerçek mi , şu an biz neredeyiz , nasıl doğduk , rüyalar nasıl oluyor vs birsuru düşünce var ama bunların hepsini yapan ve bizim iyiliğimiz için yapan bir yaratıcı var. Oyuzden düşünebilirsin sorgulayabilirsin ama asla düşüncelerin veya sorgulamaların seni panik atağa sürüklemesine izin verme. Düşünce sadece bir düşünce gerçek değil ve sen istemedikçe onlar oradan geçip gider.
3. Bol bol süt iç ve meyve ye. Okadar yararı var ki anlatamam özellikle sütun faydalarını anlatamam. Bana bu serüvende çok yardımcı oldu sağolsun.
4. Maneviyat'ını yükselt. Bol bol namaz kıl dua et zikir çek sadaka ver birsuru şey var yapılacak. Bu dünya simülasyondan ibaret. Asıl dünya ahirette başlıyor burası sadece bizim gibilerin sınavı için yapılmış simülasyon gibi bir yer.
5. Egzersiz yap. Çok faydası dokunuyor insana nefes egzersizi , spor , yoga. Bunları yaparsan çeyrek yolu kat etmiş olursun.
6 . Sosyalleş , ailene ve arkadaşlarına bu durumu anlat. Anlatmak ve sana yardımcı olacak birilerini görünce moodun düzelecek ve onlarla sürekli takılınca unutacaksın.
7. Anksiyete ve birsuru rahatsızlıkların. Hastalık değil sadece psikolojik bir durum olduğunu unutma lütfen. Hastalık dediğimiz şey ömür boyu yakamızı bırakmaz. Ama psikolojik birşey dediğimiz de herkesin düşündüğü ama bazılarının kafaya taktığı için rahatsızlanmasıdır. Oyuzden bunun bir psikolojik rahatsızlık olduğunu bil ve ona göre hareket et.
Psikolojik bir sorunu 1 saniye içinde bile bitirebilirsin. Ama fiziksel hastalığını sen istesende istemesen de bitiremezsin.
Doktorların en az 6 ay dediği rahatsızlığımı. 3 haftada maksimum bir şekile düşürüp. 1 haftada yok ettim. Nasıl olduğunu yukarıya yazdım zaten. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Tamamen sana bağlı
Korkmaya alsın bu hayat bir simülasyon. Asıl gerçek öldükten sonra ortaya çıkacaktır. Ne zaman istersen yazabilirsin. Düzenli uyku ve düzenli beslenmeyi sakın unutma
Cevap
8Cevap
Bende kullanıyorum iyiyim lakin ilaç yetersizse doktorunla görüş
İyi gelir ilaç zamanla
Lütfen üzülme, lütfen böyle yapma. Şimdi lütfen derin derin nefes al ve sakinleş... Sen çok iyi ve değerli bir insansın. Bu gerçeği hep hatırla...
Bende de varoluş sancısı var genelde hep geliyor depresyona giriyorum böyle bir şey mi sende ki
Xigxkgdiy
Hayır anksiyete yüzünden
Anksiyete bozukluğu olan kişilerde, yoğun, sürekli devam eden bir endişe hali ve günlük hayatta rastlanılan durumlara karşı korku vardır. Panik atak krizleriyle de kendini gösterebilir. Bu duyulan aşırı endişe, kaygı, panik durumu günlük aktivitelerin süregelmesini sekteye uğratır. Kontrol edilmesi ve yönetilmesi zor olduğu gibi, zaman öngörüsünde de bulunulamamaktadır. Bu halin belirtileri çocukluk, gençlik yıllarında başlayıp yetişkinliğe kadar devam edebilmektedir. Yetişkinlik döneminin ardından azalma eğilimindedir. Anksiyetesi olan bir kişi, her zaman en kötü senaryoyu düşünür ve bu düşünceler kontrolü dahilinde gerçekleşmez.
Sürekli olarak kaygı, endişe yaşayan bir kişinin sosyal hayatı sekteye uğrayabilir, ruhsal sağlığı bozulabilir ve gündelik işlerde ki verimi azalabilir. Bu yüzden kaygı bozukluğu olan kişilerin hayat kalitesi oldukça düşmektedir.
%50 varsa nasıl hasta olmuyosun
%100 oluncami hasta oluyosun
nE¿ yazdıktan sonra pisman oldum ne aptalca bi yazı diye ugufyfyofoyfphfou
Cidden
Biraz önce ağlıyodum şimdi gülüyorum
Çıldırıcam
Uvcyxyxxt8x bu nasıl random
Random mum bile kötü
Sinirden gülüyorum
Özür dilerim 🕳
Bide oturup random yazmakla uğraşamam basıyorum rastegele artik ne çıkarsa
Rezil olup seni mal etmişim ya
Bencede random işte gülmüşüm geç ne uzatiyon
Kedileri çok mükkemel zaten aptallar
Evet katılıyorum
1 sanırım
mantıklı konuştun
Sen 1 kisimdasin ben değilim o zaman
Ftxtcuvuvu cümle çok iyi bağımlılık yapiyo
Niye küfür ediyim
Ağlarken güldürdün beni
Mutluyum şu an
Kolay kolay küfür etmem günah
Bende sen böyle yazınca mutlu oldum thankss
Bulursan banada yaz
Yapcam deyince yapılıyo mu
Ee ne bekliyon o zaman
Hm neyse benim yatma saatim geçti iyi geceler
Spora başla faydası olacaktır.
Antıdepresan 1 ay içinde seni çok rahatlatacaktır
1 kutu bitirdim 2 . Kutudayım ama hala rahatlamadım
Markası nedır
Lustral
Secita en iyisi
Doktor onu verdi
Haftaya yeni ilaca başlayacakmış ama ne vereceğini ve ne için vereceğini bilmiyorum
şu an nasılsın
Ağlamam yeni kesildi ama ağlıyo gibiyimde
Iğrenç hissediyorum ve nefes alamıyorum gibi yâda aldığım nefes yetmiyo gibi
Aynı ben. Ah neler çektim
Atlattın mi
Şimdi iyi misin
Atlattım neyseki
Nasıl atlattin
Secita ile
Geçmiş olsun
Size de
Geçer üzülme
hangi ilacı kullanıyorsun? Cipralex mi?
Lustral
hm daha önce hiç kullanmamıştım ama birçok antidepresan kullanmıştım ne zamandır tedavi görüyorsun?
1 ayı geçmiştir
kendini eskisinden daha iyi hissetmiyor musun? bir değişme olmadı mı?
3 günde 1 ağlıyorum önceden 2 3 haftada 1 ağlardım
Kıyamam
Ağlama krizleri oluyor mu?
Evet
Içinde bir sıkıntı var hiç gitmiyor ve gitmeyecekmış gibi hissediyorsun?
Evet
İçimi okuyosun
ben de o yollardan geçmiştim ondan :)
Nasil atlattın tavsiye edicegin bişey var mı
şu an iyi misin
ilaç tedavisi oldum ben
şu an iyiyim :)
Geçmiş olsun
teşekkür napıyosun?
Yatıyorum sen
oyun oynuyorum ben de :) nasıl gidiyo hayat?
Anksiyeteyle nasıl giderse öyle işte
Senin
benim süper şu an video izliyorum youtube'de komik röportaj :)
Peki
nefes egzersizi ve bir kaç yolu dha var.
Nefes egzersizi yapıyorum zaten ama boş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?