Arkadaslar ben şimdi bunu düşündüm de isaya iman etmeyen herkes cehenneme gidecek hristiyan inancına göre. Fakat bakıldığında isaya iman etmeyen tek semavi din yahudilik. Hristiyanlarda hz isaya iman ediyor müslümanlarda. Yani bizzat tanri tarafından gönderildiğine inanıyor. Tek farkı müslümanlar onu tanri olarak görmüyor hristiyanlar tanrı olarak görüyor. Ama incilin hicbir yerinde de ben tanrıyım demiyor hz isa.. Su anki inciller de zaten hz isanin ağzıyla değil direkt 2. Kişinin ağzından yazilmis kitaplar.. yani hz isanin gercek duyguları fikirleri yok içinde gözleme dayalı sonuçlar var. Simdi hristiyan inancina göre Müslümanlarının cehenneme gitmesi bana çok mantıksız geliyor cunku zaten hz isanın varlığına yalancı olmadığına inanıyoruz. Hristiyanlar ise yahudilerin ve kendilerinin cennete gideceğini söylüyor bu mantiksiz degil mi cubku yahudilerin hz isa ile hicbir alakasi yok
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Iman etmek başka inanç başka. Biz hz. Isaya iman etmiyoruz inanıyoruz. Hristiyanlarsa direk tapıyorlar ve bizimde tapmamızı istiyorlar
Kitaplara ve peygamberlere iman.. imanın şartı 6 dır
dinlerde çok fazla mantıksızlık var sadece bu değil ki
Ben Müslümanım bunu benimsiyorum fakat hristiyanligi falan da araştırıyorum bilgi sahibi olmak için
araştırmayı çok seviyorsan googleye kurandaki hatalar yaz islamdaki hatalar yaz çıkan sitelere gir bakalım kuranda ne gibi hatalar varmış kuran gerçekten allah tarafından gönderildiyse hata olmazdı ancak kuranda hatalar olduğuna göre allah kitap peygamber göndermemiş demektir
Kanka din inanc meselesi bende sizin inananlarla derdiniz ne onu anlamıyorum. Bi tek siz akıllısınız zaten
inananlarla derdim şu olur ki müslümanlar devleti ele geçirirse beni öldürecek benim gibi bütün ateistleri de öldürecek şeriata göre ceza bu şekilde aynı zamanda islam şeriatına göre 9 yaşında kızlarla evlenmek gayet normal görülüyor yani ben islamda hastalıklı düşünceler olduğunu düşünüyorum şimdi kuranda onlarca hata var bunu öğrenmek için internete yazman yeterli hiçbiri mi gol değil hepsinin mi açıklaması var yani? araştırmadan sorgulamadan körü körüne inanmayın
Koru korune inandigimizi nerden çıkardın cidden komiksin tek araştıran siz misiniz cidden. Islamiyeti yaymak için cok fazla savaş yapıldı karsi taraflar da bunun tam tersi gorusundeydi islamiyetin yayilmasini engellemek ve önüne geçmek. E hal böyle olunca illaki öldürülmesi gerekiyor yaşlılar çocuklar ve kadinlarin öldürülmesi yasak esir tutulan kisiler zaten hain oluyorlar ve olduruluyorlar islami tercih edenleri ise Allah öldürülmesini haram kılıyor. Allah aşkına kim hristiyan diye öldürülmüş peygamber efendimize peygamberlik verildiginde allah inanci cok azdı ve inanmalari için cok uğraştı aaa bu inanmiyor hadi öldürelim demedi savaş acarlarsa savaştı hz nuh peygamber de öyle 900 yıl mücadele verdi kendin araştırmayıp sağdan soldan duyduğun bilgilerle çıkıyorsun. Ergenliğe girmemiş kizlari evlendirmek ise büyük harama giriyor zaten 9 yaş ne allah aşkına? 60 70 yıl önceki nesil cogunlukla 14 15 yaslarinda evleniyorlardi zaten anneannem o yasta evlenmiş tam da Osmanlı kadını. Su anki yasa ile evlilik yasi 18 o zamanlar öyle bir yasa yoktu 14 15 yasindaki cocuk dedigin kisiler oyun oynamiyordu tarla da tapanda ev işlerinde ailesine yardım ediyordu
islamiyeti yaymak için neden savaşlar yapıldı allah gökyüzüne islam doğru din yazsın herkes müslüman olsun neden bir dinin yayılması için kan dökülmesi gerekiyor allahın dini böyle mi olur? eğer bir yaratıcı din indirmişse adam gibi medeni bir şekilde oturup konuşarak yayılmalı mucizeleri kanıtları göstererek yayılmalı hem islamın doğru din olduğuna hiçbir mucize kanıt yok hem de inanmayanlarla savaşalım esirleri öldürelim köle yapalım köleleştirdiğimiz kadınlara tecavüz edelim ben böyle bir dinin allahtan geldiğine asla inanmam gelelim nuh peygambere 900 sene davet yapmış sözde sonra da beddua ediyor allahım kafirlerden bir kişiyi bile sağ bırakma hepsini öldür böyle peygamber mi olur sırf inanmıyorlar diye bu insanlar ölmeyi mi hak ediyor bu ölen insanların arasında hiç mi yardımsever iyi kalpli insanlar yok? 9 yaşında kızla evlenmeyi de ben söylemiyorum bizzat buhari hadisinde geçiyor hz. muhammed ayşe ile 9 yaşında evlenmiştir
9 yasinda evlendi diye bir hadis yok başka kaynaklarda da 20 yaslarinda evlendiği yazıyor. Bu ara da bi dinden beklentin nedir senin sence dediklerine göre ateistsin sen
buharide hadis var bilip bilmeden sırf işine gelmediği için inkar ediyorsun daha inkar ettiğin hadis nasıl birşey onu bile bilmiyorsun al sana kaynak hz. ayşenin hayatı tr.wikipedia.org/.../Ai%C5%9Fe_bint_Eb%C3%BB_Bekir
kuranda birçok hata var diyorum sana googleyi aç kurandaki hatalar yaz bir sürü hatası çıkıyor koskoca yaratıcının indirdiği kitapta hatalar olur mu? demek ki kuranı uyduran araplardır
körü körüne araştırmadan inanıyorsun araştırsan islamı bırakırsın böyle saçma din olmaz dersin
Öldükten sonra görürüz kardeşim
ölmeden önce neden göremiyoruz? ya hıristiyanlık doğru dinse onlar da ölünce görürsün diyor hiçbir kanıtları yok hıristiyanlık dinine göre cehenneme gidersen ne olcak o zaman hıristiyan da ol ne olur ne olmaz :D