AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Siz bence eğer gerçekten dini araştırıp ona gore haklı bir seçim yapmak isteseydiniz yani kısacası gerçekleri öğrenmek isteseydiniz bunu burda sormak yerine gerçekten size doğru cevapları veren insanlara sorarsınız kendiniz araştırırsaydiniz gerçekleri bulursunuz baskalarin fikirlerine ihtiyacınız yok dimi siz sadece kalkmış insanların inançlarını sarsiyorsunuz yani sadece sarstiginizi zannediyorsunuz uzgunuz biz böyle oyunlara gelmeyiz
İnanmayan için cehennem ateşi yoktur. Kimin dini inancını sarsıyorum? İnsnmauan için dinde yoktur. Sen biliyor musun ateistler videolar yüklüyor ateistlik içib kanıtlar bilmem ne onlar insanları ateist yapmaya çalışınca ne olacak. Merak etme araştırdım. Ne bir Müslüman olarak ne ateist deist. İnsan olarak sadece. Ne mantıklı kabul etsek de etmesek de İslam hak din. Ve mahşerde hepimiz toplanacağız bana dersen çok mu inançlısın? Hayır şu an imanım ancak %5 tarafsız bakarsam hak din ne %100 Müslümanlar haklı
inanamayn birine cehennem örneğini vermek pek akıl karı değil haberin olsunn:))
? İnançsız birisine mi Müslüman birisine mi sormuş olabilirim bu soruyu?
İyide inanmayanların cennet cehennem olgusana inanışı yok anca birbirinizi gazlıyorsunuz
Evet yok. Ben hak mı diye sordum. Ağır bir ceza ondan. Ama insan farklı gözle bakınca değişiyor. Bizim gazlamamız değil. Biz de bu cehennemdeki inançsız insanlardan birisi olabiliriz. Benim inanmam ya da inanmamam bu gerçeği değiştirmez. Reddedemiyorum islamiyet hak din gerçekten ama inancımı sorarsan %5 ancak maaalesef. İnançsız isen benim gibi inanmamanda senin sonunu değiştirmiyor
Bizce evet ama inanmıyorlarsa onlara ateş de yok. Garip bi paradoks. Düşününce içinden zor çıkılan bi mesele bu. Allah şaşırtmasın.
Amin hiçbirimizi. Aynen inanmıyorlar. Bende çok inançlı değilim maalesef ama benim gördüğüm araştırdığım islam gerçekten de hak din. İnsanlar ölünce büyük bir şoka uğrayacak hele de mahşer alanı boşuna tarif edilmemiş. İnsanlar anne çocuktan kaçacak diye ve insanlar o gün gerçekten de bu tipte olacak şekilde artarak ilerliyorlar
Aail inanip da milleti sömürenlere haktır.
Elbet ben onların düşünüyorum ve de öyle inkarcılar var ki dinle dalga geçiyorlar. Ve bence gerçek mümin yalan söyleyip insan dolandırmaz
Tanrının varligina ve bizi duyduguna asla suphem yok ama yillar suren arastirmalarim sonucu din işlerinun yuksek ihtimalle yalan olduguna karar verdim.
Valla araştırma demek insanoğlu’nun bilgisi Tanrı’dan doğrudur demek. Bilim bile sürekli değişen bir şey. Benim dedem Müslümandı ölürken felç geçirmeye başlamış. Arabaya atmışlar hastaneye gidiyorlarmış. Adam yolda durun acele etmeyin geldiler demiş. Azrail ile cehennem cennetteki yerini görürsün ölünce. Büyük ihtimal oradaki akrabalarını nereye gittiyse artık gördü. Ve de ben de ahiret ile ilgili şeyler yaşadım gördüm rüyalar. Ölen hocam rüyamda hastalıktan öldüpünü söyledi kendisi de müslümandı. Gerçekten de covidden ölmüştü. Cennet var mı dedim var dedi. Dedemin evinde görmüştüm ki 1 hadta geçmeden Müslüman dedem öldü. Allah rahmet eylesin. Daha böyle çok şey yaşadım gördüm. Cinlerde vardır büyü de. Müslüman cinlerde vardır. İnkar eden etsin ama hiçbir şeyi değiştirmez ki Kuran’da da cinlere dinin indiği anlatılır
Tamam arkadasim ben zaten hayat kredi kartindan masadsn sandalyeden ibarettir demiyorum. Hayat cok karmaşık ve gördüklerimizin cok da otesinde bir sey
Yok ya kardeşim sen de kurtulursun inşallah. Kurtuluşa erenlerden olursun. Ben sen öyle diyince anlatıvermişim ckrmdkekd
Kurtulus ne alaka musluman olmanin dogru yil. oldugunu da nereden cikardin? Sscmalama bu dunyada i milyar insan var bunlardan sadece 1.5 milyari musluman size kalsa geri kalan hepsini cehenneme süpüreceksiniz.
Ben çıkarmadım. Ben öyle imanlı bir insanda değilim maaalesef ama gerçek budur. Ölünce anlarsın beni anarsın zaten. Öyle küçük bakma. O kadar az insan değil. Daha çok insan var ölenlerden. Cehennemi cenneti o kadar küçümseme. Müslümanların da cehennemden kurtulması imkansız Allah’ın merhameti olmasa
Cehaletine hayret ettim diyecem de bu ulkenin yuzde 90 i senin gibi. Sozun bittigi yer
Ölünce kim cahil imiş görürsün güzel kardeşim. İyi akşamlar.
Sen once kuranin turkcesini bir ac oku sonra gel tekrar konusalim
Ha ha haa ya. Bu da olmasa insanlar ne savunacak. Biz bütün ayetleri Arapça okuyoruz. Hepsini okumadım. Yalan söyleyemem. Ama baktım ateistler ne demiş neleri beğenmemiş. Kendi okuduğum ayetler var. Araştırdığım başka şeyler. Asıl cahiller ateistler. Kadınları dövün diyormuş. Ne kadar öyle okuyup geçtikleri belli. Bu yüzden inanmıyorlar. Ama Allah’ın mahşerde hayvanlara yapılan eziyetleri diğer bütün öldürülen insanların kadınların hakkını sormasını ex geçiyorlar. Çünkü çok merhametliler. Hepimiz yok olacağız onların haklarından bizene ama Oeygamber bu iş hakkında ne demiş demeden ayet ne diyor demeden sallıyoruz. Bir de desitler var elbet. Tanrı bizi yarattı bıraktı. Sizin tanrınıx ne yapacakmış ne dedi? Hangi hayvan için hesap soracakmış? Ne yapmamız gerekiyormuş? Bir şey fğnah ise deseydi keşke ahirette ölünce bizi hesaba çekince ne bileyim adam belki de neden bana inanmadın diyecek Allah kim diyecek? E bir din gönderideymiş ya?
Ecet atesitler cidden mantiksiz. Ama yuce yaratıcının isminin Allah oldugunu nereden biliyorsun.
Ben bilmiyorum, bildiriliyor. Sadece Allah’ta değildir adı. 99 adı vardır. Er-Rezzak : rızık veren. Rahman: dünyadaki bütün insanlara merhamet eden. El-Hâlık: Yaratan. El-Bâis: Ölüleri dirilten.
Arkadasim bos yapma senin bin katın bilgim var bu konularda. Ben bu duruma hava atma amacli gelmedim gercegi arayis yolumun ve yolculugumun bir neticesi. O dediklerin esmaulhusna addan cok sifattir onlar. Allahi tanimlar.
İyi ki dedin biz Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile sıfat bilmiyorduk. Gizli hesaptan ne hava atacağım? Bilgin olabilir doğru şekilde kullanamadıktan sonra sıfırdır. Hadi bb
Arkadasim hala bos yapiyorsun. Sen once bir kuranin turkcesinin tamamini bir ac oku sonra gel konuşalım
Evet sen doğru yorumladın.
Arkadasim ben asla kesin ithamda bulunmuyorhm oku gel bilgi edin ondan sonra konusalim diyorum egiriyi doğruyu
Bana bir şey de cinler var mı yok mu?
Var evet ama ne alaka? Bu afrika kabile dinlerinde bile kabul edilen bir gercek onla rda bu evrendeki baska boyut varliklari. Sen saniyor kusun ki cinler sadece islamda var? Dunyadaki bir cok medeniyetin dinlerinde varlar
Sen inanıyor mısın diye merak ettim. İnanmayan çok insan var. Ondan dolayı. Büyüye de inanmıyorlar
Neye inanıyorsun inanmıyorsun diye
Büyü vardır ve afrika vudu buyulerinden cindeki hatta avrupanin kelt buyulerine kadar islamla hristiyanlikla hic ilgisi olmayan bir cok kulturde aktif olarak kullanilmistir. Buyu bir cinin bir insan uzerine musallat edilmesidir
Evet teşekkür ederim
Sen kendi Tanrına nasıl ulaştın peki? Çok araştırmışsın gerçekten de. Peki o sana ulaştı mı hiç
Senin tanrin benim tanrim diye bir sey yoktur bu ve diger evrenlerin tek bir yuce yaraticisi vardir. Ve ona ulasmak da ancak gercek sevgi fedakarlik ibadet temiz kalp ve baskalarinin degil kendi günahlarını gormekle olur. tek bildiğim bu. Bunun da en kolay yolu dogru durust bir dine uymak olabilir. Yobazlik yapmadiktan sonra islama uymak iyi bir yol olabilir mesela.
Öyle de tek bir Tanrı var da. Ateistlere göre yok hiç. Size göre kafanızda başka bir Tanrı. Sen gibi bir deistle, başka bir deistin kafasındaki Tanrı figürü aynı mıdır, gerçekten?
Ben deist degilim ki deistler tanrının evreni yaratıp sonrs ilgilenmediğini iddia ederler. ben yaraticinin bizden haberdar olduğunu ve bizi duydugunu düşünüyorum. Yabi her an evrenin her yerine hakim olduğunu. Ama tabi buna bir kanıtım yok bu sadece bir his. Mesela bir deist ya da ateist bana gelio madem ganrin seni duyuyor hadi dua et de sana 1 milyin dolar gindersin dese ben de dua etsem ve haliyle o 1 milhin dolar asla gelmese bana diyecekleri sey belli. Al bak tanri seni duymuyor ya da ilgilenmiyor diyecekler. Yani bu ispatlanabilir bir sey degil bir noktadan sonrasi inanc ve his.
Hee deizm saçma değil mi evet bana da öyle geliyor. Bence de evet mallar. Yaratan duydu diye 1 milyon mu geliyor
Ateizm mantik olarak sacmalik evet ama deizm konusunda mantik olarak sacmalik diyemem ancak hissiyat olarak sacmalik diyrbilirim onu da deminki verdigim ornekteki gibi asla kanitlayamam. Ama bu dunyada herseyin siradan fizik kanunlariyla islemedigi bir gercek. Bir cok paranormal olay oluyor
Evet öyle elbette. Gerçekten paranormalite çok fazla. Bizim haricimizde bir şeyler dönüyor. Ve ölüm anında insanlar gerçekten başka bir aleme geçiş yapıyor.
Tamam ama senin demin dedigin gibi olsa diger dinkerden olume yakin deneyim yakin yasayip geri dönen insanlarin cok koru seylwr anlatmaları lazim tam tersi geneli. Tam bir huzur ve mutluluktan bahsediyorlar
Hocam tam ölmemiş iseler ya öldük sanıyor iseler? Ölümden geri kanıtlanabilir mi? Başka olaylar da var elbet. Öyle bakarsak
Youtubedan olume yakin deneyim videolarini izle ankattiklari seyler oyle sacma sapan seyler degil adamin bilinci kapali ameliyatta olmek uzere amaeliyathanenein ustunden her seyi izliyor her detayi da anlatiyor bunun gibi binlerce farkli ornek var
Mezarlık açma olayları da var. İslamiyet dinine mensup bir kadın öldükten sonra mezarı açılmış 10 yıl sonra bu videoda değil. Benim arkadaşımın mahallesinde olmuş. Kadının kefeninde bir toz bile yokmuş. Ne bir leke ne de eskime. Bir şehidin de cesedi de kefeni de 41 yıl sonra bakıldığında hiçbir eskime yok ne cesette ne kefende. 154﴿ Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. Bu ayettir
Ölmüş insan mı ölüme yakın şnsan mı gerçekten dinde?
Tamam da swnin dedigin bozulmayan ceset ornekleri hristiyanlarda da yahudilwrde de ve diger dinlerde de var. Zaten sorun da burada sanki bunlar bir tek muslamanlara has saniyorsunjz aradtir intwrnwtte binlerce ornegini bulacaksin diger din mensuplarında da.
Of ya bıktım gerçekten. Anasını satayım ne yapacağız hocam ölürken
Ama o dinlerde Allah’tan geldi biliyor musunuz?
Benden daha iyi biliyorsunuz gerçi
Nr bileyim ben yahu. Ben sana temel anahtarlari veriyorim iste
1. Bu evrenin bir tek tanrisi var
2. Bizi hatta baska galaksilerde baska boyut evrenlerinde yasayan yarattigi he rkulundan haberdar
3. Temiz kalpli iyi bir insan olmak yaratıcıya ve yarattiklarina saf bir saygiyla sevgiyle yonelmek
4 yobazlik yaomadiktan sonra tek tanrili bir dini guzelce yasamak.
Gerisi artik bizlwri asan seyler
Ama bizim cahil yobaz milletin dinden tek anladiklari kadin cinselliginden ibaret
Teşekkür ederim. Peki İslamşyeti neden beğenmedin? Ben senin düşünceni merak ettim
Benim islamiyetle bir sorunum yoktu ki hatta senden bile belkj daha inancli birisiydim ama turkce olarsk bir kac kere okuyunca bunjn insan yazmasi oldugu zaten anlasiliyor. Kesin konjsmak istemiyorum istemedim hatta hayallerim yıkıldı ama görünen maalesef bu. Ama ben yine de müslüman olarak yasamaya calisiyorum. Sadece arrik baska dinden insanlari küçük ya da cehennem odunlari olarak görmeyi biraktim.
Ne benim ne senin ne de onlarin bir sucu yok eger tanri isteseydi hic supheye yee birakmayacak net kanitlari olan yazdigi soyledigi hic bir seyde hata bulynamayan din ya da kitaplar ya da öğretiler gönderebilirdi. Ama Olmadığına göre biz ne yapabiliriz ki? Biz de sonucta bilgisi sınırlı aciz insanlarız.
Peki bir insan neden bunları yazsın? Hala Müslüman olarak yaşamaya çalışmanın nedeni nedir?
Baska alternatif mi var ne yapacaksin başka? Dogru ya da yanlis orasi beni aşar. Ben tanriya saygımi sevgimi gistereyim ibadetimi yapayim da gerisi ona kalmis
Teşekkür ederim. İyi geceler
Sana da.
Yanımds soba görürcem üstünde çay demleriz
Aynen bence de suyunu da cehenneme giderken döktüğümüz gözyaşlarından katarız? İman nasip olmaz ise
Naptım la size kendi çapımda ateistim ben
Bu yorumda bile üstteki inanmasan bile dalga geçiyorsun?
Evet ya dalga geçtim diye katil olmakla aynı günahı işledim
Sana böyle mi dedim?
Dalga geçtim diye cehenneme yolladın az önce bi nevi aynı
Benimle dalga geçtin diye yollamadım? Din ile dalga geçtin diye yolladım. Seni katil etmedim. Sen kendini katil ettin
Evet, her inananda cennete giymiycek zaten
Evet ya Hz. Peygamber bile Allah’ın merhameti olmasa ben cennete giremem diyor. Ve şefaat olmasa Allah’ın merhameti hiçkimse giremez gerçekten. Neyi tam yapsak bile ne yapabiliriz ki
Herşeyi yapıp Müslümanım diyenlere Allah imanlı ölmesine izin vermez
Nasip insan nasıl bir hayat yaşarsa ama öyle ölürmüş. Çok kötü insanlar gerçekten hak din ne görmüyorlar inanmıyoruz ama ölüm anında Azrail’i görünce herkes anlayacak
Ben birkaç kez ölen insanlara şahit oldum ve ölüm anında gerçekten bişeyler görüyorlar çok etkiledi beni
Anlatır mısın bana? Ben de anlatabilirim böyle nrş şey
Gizliden çıkarsan
Boşver böyle şeyleri konuşmayalım
Ya konuşsak ya ne olur
Gel çıktım
İstek attım
Sonuna kadar hak tabiki odunu bol olsun cehennemde
Reis sakin
Kusura bakmayın sözüm meclisten dışarı ama herşeyin bir yaradılış sebebi ve yaratıcısı vardır buda büyük bir gerçektir inkar edilemez
Ben de inkar edemiyorum. İnancım çok düşük %5 inançsız ölürsem ben de maalesef yanacağım insanlar, bunu dalga sanıyor.
Çok üzücü bir durum bu senin için üzüldüm inşallah bu düşüncen değişir
Amin inşallah. Düzelir gibi geliyor inşallah en azından inkarda ısrar etmiyorum. Kabullenmeye çalışıyorum
Amin diyebiliyorsan içinde azda olsa iman vardır demektir
Bu bir sarmaşık dalları gibi bütün ruhunu düşüncelerini hayatını sarıp sarmalar merak etme sen
Sakın inkarı düşünme kardeşim
Araştır bunun için birçok kaynak var İnternet çağında yaşıyoruz herşeyi öğrenebilirsin yeterki interneti doğru şeyleri araştırmakta kullan
Odunumu bol atın
Cehennem dediğin, dal odun yoktur, Herkes ateşini kendi götürür.
(Pir Sultan Abdal)
O zaman daha çok alkol zina kumara bulaşayım sağol
Haktır
Bazıları cinler büyü bile reddediyor. Ben gerçek imanını arttırmak istiyorum inşallah başarılı olurum
İnşallah