hristiyanlar ya da islam harici bütün dinlerin mensupları...onlar sizce cehenneme mi gidecek? cehenneme gitmeyeceklerse nereye gidecekler?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Bu işin sencesi bencesi yok. Olay şu, hak dinlerden ilki, yani Musevilik. Daha Hz.İsa gelmeden, yani Musevilik bloke olmadan Tevrat'a göre yaşayan ve ölen ona göre yargılanır. Cennet veya Cehennem'e gider. Hz.İsa ve Hristiyanlık geldiği halde Musevilik'te kalan, yeni dini tanımamıştır ve cehennemliktir. Hristiyanlık aktifken Hristiyan ölen yani İslamiyet gelmeden Hristiyanlığın emir yasaklarına uyanlar İncil'den mesuldür, ona göre yargılanır. Cennet veya Cehennem'e giderler, onu Allah bilir. Fakat İslam geldikten sonra diğer dinlerde kalmaya devam eden, İslam'ı seçmeyen, bloke olmuş dinlere veya dinsizliğe devam edenler Cehennem'liktir. Allah ve Resulüne itaat şart Cennet için. Yani olay şu, Museviliği bloke eden, hükümsüz kılan Hristiyanlık, Hristiyanlığı hükümsüz kılan, son ve Allah katında geçerli olan din İslamiyet'tir.
08 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl''selçuk2'' a REDDİYE.Arkadaş Kuran mealini okumadan bu konuda bilgisi olmadığı halde.Müslüman olan sonsuza kadar cehennemde durmaz yorumlarına bu ayeti yazıyor.Ama bu ayet müslümanlar için değildir.Lütfen bilgimizin olmadığı konularda ayeti yanlış yorumlarayarak ve öğreterek günaha girmeyelim.Bilmediğimiz konularda SUSALIM!
(O yahudiler:)'' Bize ateş sayılı günler(atalarımızın buzağıya taptığı kırk gün) dışında asla dokunmayacak.'' dediler.De ki:Allah'dan(bu hususta) bir söz mü aldınız?(Böyle ise)Allah verdiği sözden asla dönmez.Yoksa Allah hakkında,bilmediğimiz şeyleri mi söylüyorsunuz?
(Yahudiler,kendilerini Allah yanında imtiyazlı,üstün bir ırk olarak görüyorlardı.Yüce Allah, onların kutsayıp put haline dönüştürdüğü üstün ırk anlayısını ve ırkçılığı incil ve Kuran ile reddetmiştir.)00 Yorumla
Diğer konusunda 513 cevap paylaştı. kâfirlerin dünyada yaptıkları iyi işler, çölde görünen serâba benzer. susuz kalan adam onu uzaktan su sanır. fakat, yanına varınca, umduğunu bulamaz. kâfirler de, kıyamette, dünyada yaptıkları iyilikleri serap gibi yapan, yani yok eden allah’ı bulur ve hesabını ona verir.
(bkz: nur 39) Bunu Sadece Allah bilir..10 Yorumla
+1 yılŞöyle bir ayet var bu konuda:
Bakara 62: Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sabiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler için Rableri katında mükafatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir.66 Yorumla- +1 yıl
Ayet eksilenir mi çarpılacaksınız şimdi
- +1 yıl
Mayhem ayeti kendince yorumlama lütfen.O ayette bahsedilen İslam daha yeryüzüne inmeden.Yahudilik indiğinde yahudi olanlar daha sonra Hırıstiyanlık hak din olduğunda hristiyan olanlar en son İslam indiğinde müslüman olanların cennete gireceğinden bahseder.
Senin çarpıttığın gibi şuanki hristiyanlar ve yahudiler ve islam harici diğer düşünce ve dinlere inanlar İslamı kabul edip müslüman olmadığı sürece cennete GİREMEZ.! - +1 yıl
@donsuzadam1 bu konuda birsürü farklı görüş var fakat cennete girebilme esasları arasında islam değil iman esası var diye düşünüyorum. Bakara 62 maide 81-85 mesela buna delalet. Allahın kelamını islam ayetlerini yalanlamadığı şirk koşmadigi ve iyi amellerde bulunduğu sürece cennete girilebileceginden bahsediyor bazı kaynaklar
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
16Cevap
+1 yılBakara 62: Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sabiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler için Rableri katında mükafatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir.
islamın ilk yıllarında bu gibi ayetler yazılıydı ama sonradan yahudi ve hristiyanları islama davet ettiklerinde kabul etmeyince onlara kin ve nefret soluyan ayetler ortaya çıktı cehennemlik oldukları iddia eden vs vs bu nedenle bu ayetlerle çelişki içinde
ne kdar ısrar ederse etsin hristiyanlık incil tevrat değiştirilmedi müslümanlar bu iddialarını kanıtlayacak bir belge ibra edemezler
çürük temeller üzerinde bu konu üzerinde değinmektedirler. islamdan sonrada bir sürü din ortaya çıktı günümüzde yaşayan o zaman onlarda hak din ?13 Yorumla- +1 yıl
Katııyorum
- +1 yıl
Hristiyan Kurandan örnek verirse bu olur işte.
Allah bu ayette der ki:
Şüphesiz (bütün) iman edenlerle yahudiler, hıristiyanlar ve sabi�lerden(son din İslama göre veya İslam'dan önce) Allah'a ve ahiret gününe inanıp da salih amel işleyenler var ya,artık onların mükafatı Rableri katındadır.Onlar için hiçbir korku yoktur,onlar üzüntütü de çekmeyeceklerdir.
Buradada bizim dediklerimizle aynı şeyden bahsediliyor.Hırıstiyanlık hak din iken hristiyan olan Yahudilik hak din iken yahudi olanların - +1 yıl
cennete girebileceğinden bahsediliyor.İslam indikten sonra müslüman olmayan cennete giremeyecek.Ayetlerde bu apacık ortada.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
“ALLAH indinde hak din ancak İslâmdır.” (A. İmran 19)
“İslâmdan başka din arayan, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.” (A. İmran 85) buyuruluyor.
“Resule itaat eden, ALLAHa itaat etmiş olur” (Nisa 80)
“Deki, “ALLAHa ve Peygambere itaat edin! Eğer itaat etmeyip yüz çevirirlerse, (kafir olurlar) Elbette ALLAH kafirleri sevmez.” (Ali imran 32)
“ALLAH ve Resulüne itaat eden Cennete, etmeyen Cehenneme gider” ( Feth 13)
“Bana iman etmeyen Yahudi ve Hıristiyan, mutlaka Cehenneme girecektir.” (Hakim)24 Yorumla- +1 yıl
Müslümanlık görevlerini yerine getirmeyen müslümanda cehenneme gider elbette ama sonsuza kadar cehennemde durmaz müslümanlıkdan çıkmadı ise.Bütün günahlarının bedelini öder sonra cennete girer.
Ama müslüman olmayan sonsuza kadar cehennemde kalır.
Cevap sahibi+1 yılbu vasıftakiler yukarıda belirtiliyor.
Cevap sahibi+1 yılOnlar: "Ateş bize sadece sayılı günler dokunacaktır." derler. Deki: "Böyle olacağına dair Allah'tan bir söz mü aldınız -ki Allah sözün den caymaz- Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?(bakara-80)
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. İman etmemiş olan herkes cehenneme gidecek bir Hristiyan'ın cennete gidebilmesi için önce Allah'ın tek olduğuna ve Hz İsanın onun oğlu değil peygamberi olduğuna inanması gerekli sonra
Allah'ın varlığına ve birliğine
Hz Muhammed dahil bütün peygamberlere
Kuran'ı Kerim ve bütün kitaplara
Meleklere
Kadere
Ve ahirete iman etmesi gerekir10 Yorumla
+1 yılMaide Suresi, 69: Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hristiyanlardan Allah’a ve ahiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur. Tasalanmayacaklardır onlar.
İlgili ayet açıktır. Tabi girer ya da giremez diye bir iddiada bulunamayız. Cennet ve Cehennem Hz. Allah'ın mülküdür. Kimin girip girmeyeceğini hakkıyla o bilir.00 YorumlaHıristiyanlık ve Musevilikte Allah'ın gönderdiği dinlerdi ama bozulmuş dinler. İslam gelinceye kadar Hıristiyan ya da Musevi olanlar için af söz konusu diye biliyorum ancak İslam geldikten sonra Hıristiyan ve Musevi olanlar sonsuz cehennemde kalacaklar.
10 Yorumla
+1 yılAvrupa'da doğsalar Müslüman olacaklardı sanki aksini iddia edenler.İnsanların suçu ne?
21.Yüzyılda yaşamsal sorumluluklar zaten had safhada,bir de ''Acaba İslam nasıldır,Müslüman olsam mı?'' diyecek vakitleri yok emin olun arkadaşlar.Suçları ne o zaman? Allah kul mu kayırır? Hayır mı? O halde?
Semavi dinlere inanan herkesi cennetine kabul eder benim yaratıcım.Çünkü yobazların %99'u dini zorbalıklarla dolu beyinlerinden çok daha üstün bir hoşgörüye sahiptir.Sizin yaratıcınız başkaysa bilemem08 Yorumla- +1 yıl
faizlobisi kardeşim.Din sadece mantık değildir.Kafanda oturtduğun mantıkla böyle konusamazsın.Neye göre konusuyorsun senin dediğini doğrulayan hiçbir ayet ve hadis yoktur.Ayetlerde ve hadislerde İslam indikten sonra islamı kabul etmeyenin ebediyen cehennemde kalacağı söyleniyor.Haşa Allah'ın ayetini inkar eden müslüman olamaz.Dindar çıkar.
- +1 yıl
Dinden çıkar
- +1 yıl
Hop deyince dinden çıkmıyorum ben.Mantık dinin temelidir.Allah bana düşünüp dinden çıkayım diye vermedi bu beyni.Sorgulayıp yozlaşmaktan sakınmam için verdi.Ahiret gününde görürüz.İstersen deist de bana ama benim İslam'ım bu.
- +1 yıl
Allahın dediklerini inkar edersen nasıl müslüman olursun.Bu nasıl kulluk faizlobisi?
İtaat etmeden kulluk olur mu? - +1 yıl
Sen mantığı dinden çıkmak olarak değerlendirirken nasıl Müslüman oluyorsan ben de Rabbimi afedersin otu b.ku dinden çıkmak olarak algılayan insani bir aciz varlık olarak değerlendirmeyi reddederek Müslüman oluyorum...
- +1 yıl
Bak kafanı kemiren sorular olabilir çok doğaldır ama böyle soruları sadece mantığınla cevaplayarak müslüman olamazsın.Arastıracaksın,soracaksın doğrusunu öğreneceksin.Burada da İslamda yanlış olan birşeyi doğru gibi yazarak mantığıma göre doğru diyemezsin.
Yanlış bir bilgiyi burada doğru gibi paylasmak müslümanlığa sığarmı?
Haşa Allah'ın emirlerine uymayıp dediklerine inanmayıp benim mantığım bu demek ne demektir?
Böyle müslüman olunur mu? - +1 yıl
Ayeti gördüm ve ne anlama geldiğini araştırdım.Cezaysa ceza ama cennet kapıları asla kapalı değildir onlara.Ateistler ve intihar edenlere kapalıdır sadece.Haksız mıyım?
- +1 yıl
Haksızsın kardeşim.İslam indirildikten sonra İslamı seçmeyen cennete giremeyecek.
+1 yılALLAH(C.C) buyuruyor ki benim son peygamber olan HZ.MUHAMMED (S.A.V) in dininden olmayna her kimse onlar cehenemlik olacak HZ.MUHAMMED(S.A.V)in dinninden olan günahları varsa cehennemlik ve günahları son bulduğunda cennete gönderilecektir buyurmuştur .
00 Yorumla- Diğer konusunda 946 cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman olmayan herkes cehenneme gidecektir,ne kadar iyilik yapmışlarsa yapsınlar bu değişmez.Elbette ki müslümanlarda cehenneme gidecektir ama günahlarının bedelini ödedikleri taktirde cennete gideceklerdir.Müslüman olmayan kişilerin neden cehenneme gideceğine gelirsek '' Allah'ın elçisini '' yok saydıkları için
00 Yorumla link bunu okumalısın (iman etmedikçe cennete giremezsiniz.)
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyanlık hak din iken hristiyan olan o zaman ki günahlarını ödeyene kadar durur cehennemde veya cennetlikdir cennete gider.
Ama suanki hristiyanlar müslüman olmadıkları takdirde elbette ki cehenneme gidecekler.12 Yorumla- +1 yıl
İçinizde Cehenneme uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin hükmüdür. Allah’tan sakınanları oradan kurtarır; zalimleri [k�firleri] de dizüstü çökmüş olarak orada bırakırız. [Meryem 71, 72]
İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebed� kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur [En’am 82]
Kalbinde zerre kadar imanı olan Cehennemde sonsuz olarak kalmayacak, Cehennemden çıkarılacaktır. [Buhari, Müslim]
Ayetlere farklı anlamlar yüklemeyin.
Hristiyan oranı Müslüman oranının iki katına yakın.
Müslüman insan oranı %17-18 civarında.Ve bir sürü din var.
İslamiyetin dediklerinin hepsinin doğru olduğuna inanmıyorum.10 YorumlaAllaha inananlar günahlarının bedelini ödeyip cennete gidecekler ama ateistler cehennemde kalacaklar hep.
03 Yorumla- +1 yıl
Selçuk okumadan etmeden kuranın meyalini boş konusma yapma kafa bulandırma.Senin dediğin ayette ateş bize sayılı günler dokunacaktır diyen YAHUDİLER dir.Müslümanlar değil.
Bilmiyorsanız yazmayın kardeşim ya.
+1 yılCennete sadece musluman olanlar giricek.Günahkar olan muslumanlar ise gunahlarının suresi kadar cehenemde kalıcak tekrar Allah affedıcek onları cennete gırıcekler.
Müslüman olmayan her kimse yani kafirler sonsuz cehennemde kalıcaklar..00 Yorumlaİnneddine ınd'Allah-il İslâm
Allah katında tek din İslam'dır..
"Benim inancımda" evet cehenneme gidecekler.10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkimin nereye gideceği hükmünü asla mümin olan verme cüretinde bulunmaz
fakat Allah'a şirk koşan cehenneme gideceğini açıkça belirten ayetler var
buna göre hristiyanlar İsa a.s ye tanrı sıfatını vererek şirk koşmuşlardır00 Yorumlaallah bılır tabıkıde ama... bu dünyada allaha hiç ibadet etmeden Müslüman olarak ölmedıklerı için muhtemelen cehenneme gıdecekler..
00 YorumlaKim cennete kim cehenneme gidecek hiç kimse bilemez
00 YorumlaZaten 3 şansımız var , Cehennem araf cennet :D illaki hesap ödendikten sonra cennete giderler :PP
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. bilmiyorum ama ola bilir cunki 1 tane din var o da islam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkapali olmayan kadinlar cennetin kokusunu bile alamazlar diye duydum :/
10 YorumlaAllaha inanan herkes er ya da gec cennete girecek.simdi gelir ateist ergenler tanri yok der :)
00 Yorumla
+1 yılDin gitmemiş olanlar
İslam dininin bilincinde olmayanlar muaf tutulacak
yinede Allah bilir00 Yorumlahayır kardeşim Allah kuran da onlardan da şirk koşmayan ve samimi olan ları cennete alıcağını söylüyo Allahualem diyeyim yinede ben
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Diğer bütün dinlere göre müslimlerde cehennemlik
10 Yorumla
+1 yılsirat köprüsünde maraton kosusu yapicaklar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılönemli olan din degil nasil yasadigindir...
119 Yorumla- +1 yıl
Din önemli olmaz olur mu hiç ya.Bu sözleri nereden buluyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılMüslüman bir anne babanin oglu oldugun icin diger dinler sana ters geliyor onlari yargiliyorsun, ayni sekilde batililar bizleri yargiliyor. onlarca din var bir insan ömrü yetmez bunlar arasinda mantikli bir tercih yapmaya...heralde bunu Tanri da biliyordur.
- +1 yıl
Şunu anlamıyorsun.Hristiyanlık da bir ilahi dindir İslam bunu zaten kabul ediyor.Ama zamanla insan tarafından bozulmuş ve ilahi vasıfını kaybetmiştir.
Son hak din İslamdir ve bozulmamıstır bozulamazda.İslami seçmeyen cennete de giremez.
İstediği kadar iyilik yapsada.
- +1 yıl
Biz bütün Peygamberleri kabul ederiz.
Cevap sahibi+1 yılkendine on tanede din sec garanti olsun o zaman..
- +1 yıl
Ne saçmalıyon ki ya ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?
Cevap sahibi+1 yılbegenmiyorsan yorum yapma, mantikli bu bence..
- +1 yıl
mantık ve sen...:)
Siyah beyaz bile daha yakın geldi bana :D
Cevap sahibi+1 yılyas 23 donun yok beni elestiriyorsun..
- +1 yıl
E donsuz geldik bu dünyaya donsuzda gidecez.
Bir don bile getiremeyeceğiz öbür dünyaya.
Cevap sahibi+1 yılöbür dünya diye bisey yok sacmalik..
- +1 yıl
Günahlarımız ve sevaplarımızdan baska götüreceğimiz ne var.
Neyinize güveniyorsunuz hala.
Bırakın bu kibiri bu büyüklenmeyi.Allah'ın merhametine sığının ve töbe edin.
Vallaha Allahtan baska ilah yoktur.Tek kurtulusunuz hak din islamdır. - +1 yıl
Bunlar çok saçma yanılmadığımı adım kadar iyi biliyorum :D
Beylik laflara gerek yok içimde en küçük bir şüphe dahi yok yani bende bu işin ''ya'' sı yok.
Cevap sahibi+1 yılGüney Amerikada ki bir Hristiyanada sorsan, Pekin deki Budistede sorsan oda adi kadar iyi biliyordur yanilmiyordur.
- +1 yıl
Tek söylediğin cümle bu farkında mısın?
Biraz araştır gözünü seveyim sorularının cevabını bulursun.
Cevap sahibi+1 yılneyini arastiracagim hangi birini arastirayim, o kadar cok yalan var ki...
Cevap sahibi+1 yılarastiracak misim , senden cok yasadim. ögrenecegimi ögrendim.
+1 yılEvet evet evet
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih