Hz muhammedi yoksayan hristiyanlar cehenneme mi gidecek?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. Kur'an'a göre iman edip makbul işler işleyenler cennete gidecektir. İmanın şartları arasında Allah' ın bütün peygamberlerini (son peygamber Hz. Muhammed dahil) saymak ve kitaplarına iman etmek vardır. Yahudiler Hz. İsa, Hz. Muhammed ve kitaplarına, Hristiyanlar ise Hz. Muhammed ve Kur'an' a iman etmezler. Kur'an' a inanmayan cehenneme gidecektir : Kehf Suresi 106. Ayet: "İşte onların cezaları, küfrettikleri ve âyetlerimizi ve Peygamberlerimizi eğlence yerine tuttukları için cehennemdir."
Bununla birlikte tövbe ederek halini düzelten, iman eden her hristiyan, müslüman ve ateiste Allah'ın rahmeti ve cennet vardır: Bakara 62. ayet, Maide 69. ayet: "Mü'minler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Sabiiler arasından her kim Allah'a ve ahiret gününe iman edip makbul işler işlerse, onlara Rableri katında mükafatlar vardır. Onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir."
Allah, Güneş'ten yüzbinlerce kat büyük Antares' in, Betelgeuse' nin Rabbidir. Sayısız yıldızın da Rabbidir. Her bir yıldızın yüzey sıcaklığı 6000 derecedir. Sakın cehenneme nasıl sığacaklar diye düşünme. Kur'an' da belirtildiği üzere hiçbirşey her zaman göründüğü gibi değildir. En doğrusunu Allah bilir.
Elimdeki kaynakla her sorunu cevaplayabilirim, elimden geldiğince. Sorun varsa sorabilirsin, ya da beni arkadaş olarak ekleyip mesaj atabilirsin.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında şöyle hesap çıkarılabilir;
An itibari ile dünyada yaşayan insan sayısı
7.289.106.9.. kişi.
(Kaynak: https://www.worldometers.info/tr/ )
İslam dini mensubu kişi sayısı;
1,3 milyar
Kabaca bir hesapla
6 milyara yakın kişi islam dinine göre yanıyor.
Hristiyan kişi sayısı ise 2,2 milyar
onlara göreyse 5 milyara yakın insan yanıyor.
Hindu kişi sayısı 1 milyar onlara göre de 6 milyar insan yanıyor..
Özetle hangi dine mensup olursanız olun, dünyadaki 4000 bine yakın dine göre yanıyorsunuz.01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHafif bir bronzluk felan fena olmaz hani :)
Müslümanim diyipte yemedigi halt olmayan, yapmadığı kötülük kalmayan biri var düşün..
.. birde hristiyan veya ateist birini düşün ama içinde hiç bir kötülük olmayan ve elinden geldiği hertürlü iyiliği yapan..
Sence bunlardan hangisi cehennemliktir veya hangisi cennetliktir?01 Yorumla
Soran+1 yılKurana göre iman yoksa cehennem
Yav cennete gitmek için ugrasacagınıza oturmus hristiyanların nereye gidecegini merak ediyorsunuz. Valla bu saçma soruları soran kim cok merak ediyorum. Oturda ben nereye gidicem diye düşün.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen deistim cennet cehenneme inanmıyorum hanımefendi sadece ironi yaptım :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
52Cevap
Diğer konusunda 513 cevap paylaştı. Herkesin dini herkese göre kutsaldır ve özeldir ama burada şiimdi dinleri tartışmaya geçersekk oo ucu nereye gider kim bilir. Tüm dinlerde ruhun özgürleşmesi hedef alınıyor bazı dinlerde cennet cehennem (Bu Bizim Dinimizde geçerli) kavramları vardır aslında bakıldığı zaman bunu daha eski zamana döktüümüzde Din ler ortaya çıkmadan önceki insanlar nereye gittiğinide sorabiliriz kendimize ama bakıldığı zaman alimler hocalar papazlar ve rahipler diğer , din adamları bu soruya genellikle kendi inandıkları kitaplardan cevap verirler.. Ama işin tuhaf kısmı ise Aslında biz bu dünyada şu anda cennetdemiyiz cehennemdemi.. Herkes kendi cennetini kendi cehennemini kendi yaşantısında yaşıyor.. yani öldükden sonra nerye gideceğin önemli ama ölmeden önce geride ne bıraktın asıl önemli sorun bu..
00 Yorumla
+1 yılYazık yorumlara bakıyorumda, soran kişi bir şahsın yorumuna Cehennem varsa die şüpeli bir yorum yapmış. Öldüğünde cehennemi gördüğünde pişman olsan neye yarar? neyin kumarındasınız siz?, yaşıyacağınızı adam akıllı 34 40 sene yaşlanınca zaten bel bükülüyor hayat zorlaşıyor diyelim,34 40 seneyi ebedi hayata tercih ediyorsunuz tabi benim bunları yazmam bir şeyi değiştirmicek düşünce aynı dşünce aynı beyin aynı zihin. yahudi hristiyan cehenneme gidecek, İslamdan başkada din yoktur benim okuduğum KURAN'ı kerimde öyle yazıyor. herkez ne ederse kendine eder inansanda kendine inanmasanda.
00 YorumlaHz. Muhammed den sonra, yüzlerce peygamber ve yüzlerce kitap geldi, bu dinlere ve peygamberlere inananlarda var. Onlar için son peygamber de farklı mesela. Sen nasıl müslüman olup islam ın ogretilerine inaniyosan onlarda ayni inançla kendi dinlerine inaniyolar, onlar için de doğru olan o. Onlara göre müslümanlar cennete giremicek mesela
02 YorumlaEhehe tüm dinlere göre diğer dinlere mensup olanlar cehennemde yanacak zaten. sakat iş. e o dinden olupda günah işleyenlerde bir süre yanabilir. bu cennette 3-5 kişi ancak olur bu hesapla. :)
Dalay Lama'ya sormuşlar -En doğru din hangisidir? diye -En iyi din, seni Tanrı'ya en çok yaklaştırandır. Seni daha iyi bir insan yapan hangi dinse, en iyi din odur. demiş.
Takılmamak gerek yani hangi dine mensup olduğuna iyi insan olmak önemli...20 YorumlaCennet sadece müslümanların gidebileceği bir yer değildir. Ayrıca asırlar önce bir kaç kişinin değiştirdiği kitaba inanan insanların suçu ne? Mantık dahilinde yaklaşalım. Şimdi birisi size gelip sizin kutsal kitabınız yanlış asırlar önce değiştirilmiş doğrusu bizim kitabımız ve inancımız dese tepkiniz ne olurdu? Aynı şey onlar içinde geçerli.
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet neden sordun ki, dünyada Hz. Adem'den Peygamberimize kadar gelen dinin adı İslam'dır.
İslamın içini huraferler dolduran yahudiler, hristiyanlar o an ki İslam'ı mahvetmek için ellerinden geleni yapmışlardır.
Ne yazık ki hristiyanları bırak, yahudiler, ateistleri, şintoistler, budistler, taoistler, ve aklına gelen diğer dinlere inananların da gideceği yer.00 Yorumla Biz hristiyanların hakkında istediğiniz fetvayı verin istediğiniz söyleyin umurumuzda bile değilsiniz zzerre kadar siz daha bu konuları tartısın aranızda ne güzel bizler uzaya çıkarken sizlerde izlersiniz sonrad BU KURANDA YAZIYORDU RABBİM BİLDİRDİ dersiniz ve diyerek kendinizi avutursunuz
10 YorumlaMalesef ki Allahi ya da onun peygamberini Kurani Kerimi melekleri ahiret gununu bunlardan bir tanesini bile yok sayan kafirdir ve kafirler için ebedi cehennem vardır.
18 Yorumla
Soran+1 yılhmm 7 milyar insan 1 milyar müslüman var. 6 milyar insan cehenneme mi gidicek şimdi? gaddarlık gördüm
Soran+1 yılkendin söylüyorsun. Hristiyanlara aileleri dini aşılıyor yani onların hatası değil. Bir hristiyan sana gelip benim dinim doğru dese hristiyan olur musun? hayır olmazsın.
Diyelimki allah iyiliklerine göre onları cennete cehenneme koydu. o tuzun kurumu. sıradan bir müslüman günde 5 vakit namaz kıldı oruc tuttu cennete gitti ama o cavurda cennete gitti adelet mi bu?
Soran+1 yılBen giremeyecekler dedim zaten (kuran kitabina gore). Haa girerlerse eger diye ekleme yaptim
6 milyar insani cehenneme koyacak tanriniz :)
Aa ne tesaduf dunyanin. en zeki ırklari o 6 milyar icerisinde
Soran+1 yılAma zekasini kullanarak insanligi kolaylastiran icatlar yapan batılılar haketmiyor mu? :add
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılbu saygisiz bir düsünce olur kendini benimsemis olurssun benim görüsüm böyle diye bana uymiyan cehenememi gidicek hayir onlarin dini kitabi yokmudur? bende din dil insan irk ayrimi yoktur asla böyle bir düsünceye kapilmam
10 Yorumla Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Şu yorumlara bakınca 2 din arasında seçim yapmak zorundasın deseler hristiyanlığı seçerdim kesin.. Bu kadar cahille aynı paydada olmak çok rahatsız edici olurdu. Ama allaha şükür ki dinsizim yani..;)
00 Yorumla
+1 yılSon kitap kuran kerim son peygamber hz. muhammed sav son din islam aksine inananlar hesaba çekilecek Allah bilir cenneti cehennemi ama son din islam olduğu için herkes inanmak zorunda aksi olsaydı yani hiristiyanlık son din olmuş olsaydı herkes ona inanmak zorunda olucaktı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadasm her bozuk dönemi kurtaracak bir peygamber gelmistir. İslamda en son dindir yani bu zamanın olumsuzluklarnı pisliklerini düzeltmek icin. O yüzden hak dindir bu zamanda. Ama secmeyen biri yanacak diye bisey yok ALLAH bilir orasını. Hristiyan olup iyilerde var müslüman olup kötülerde
10 YorumlaDünya'da 6 Milyar insan yaşıyor varsayalım
Bunların sadece 1 Milyarı müslüman, geri kalan 5 milyar ise diğer dinlere ait
Yani Dünya'da 5 milyar adet odun bulunmaktadır04 Yorumla
Soran+1 yıldünyada 7 milyar insan 1 milyar müslüman var
Soran+1 yıltadellaa hayır 1.2 mi ne öyle bir şey
7,125 milyar (2013) dünyanın
1.5 milyar müslman harici herkes gidecek üstelik bu 1.5 milyarın içinde de Sapık Fıkalar Vahhabişler şiiler de gidecek Geri kalanlarımız eğer itikadi bir sorun yoksa Dindne çıkmadıysak Cennete Ama yanarak ama direk08 Yorumla
Soran+1 yılmüslümanlar 1.5 milyar değilki 1.2 gibi bir şey
Soran+1 yıl300 milyon demek istedin sanırım
Soran+1 yıldaha matematik büyük sayılarını bilmiyorsunuz gelip dini anlatıyorsunuz, hay ben sizi
Soran+1 yılBöyle bir hata da, afedersin yuh yani
Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır. Al-i İmran suresi 85
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılAslında üzerine Budistler ve diğerlerini de eklersek 4,5 milyar yapıyor ki o insanların bir çoğu sözde müslümanlardan çok daha iyi olmasına karşın cehenneme gidecek olması ürkütücü bir durum.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet dünyada 7 milyar insan 1 milyar müslüma var
Sadece hristiyan değil, 1 milyarlık müslüman nufus hariç tüm insanlık cehennem odunu..
00 YorumlaDiğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. herkez girmeyecek bunu biz bilemeyiz allahtan baskasi bilemez tek cevabini allah bilir
03 Yorumla
Soran+1 yılhz muhammedi peygamber saymayanlar giremezki imanın şartlarını bir okusana
- +1 yıl
ya kesin konusuyorsun ee onlara cehenemme giricek diyorsun ha halbuki seninc ennet ceheneme gidicegin bile belli degilken nasil diyebiliyorsun hazreti muhammede inanmayan cennete giremez diyorsun bunu allah bilir nede olsa allah bilmiyormu kimin cennet kimin ceheneme giricegini
Soran+1 yılbenim cennete gidiceğimi bilemeyiz ama şundan emin olabiliriz iman olmadan dünyanın en iyi insanı olsan dahi cennete gidemezsin çünkü allah kuranı yollamış ( islama göre konuştum)
hayır tabikide onlarda kendi dinlerine göre yargılanacak.
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır allah katında hz muhammedi peygamber kabul etmeyenler cennete giremiyor
Soran+1 yılimanın şartlarını okumanızı tavsiye ederim
- +1 yıl
bende cok merak edıyodum bu konuyu bı zamanlar araştırdım ve öğrendim şimdi şöyle düşünün biz müslümanız ama hristiyan olmayı kabul etmıyoruz e onlarda muslumanlıgı kabul etmıyolar hrıstıyan dogdukları ıcın cehennememi gidicekler? hristiyan olup müslümanlardan iyi kalpli günahsız insan yok mu yani? elbeet bazı şeylerin hesabını vericekler ama cehennemde sonsuza kadar kalmıcaklar ama yahudiler için durum böyle değil lanetlenmiştir yahudiler..
Diğer konusunda 424 cevap paylaştı. Günah işleyen müslümanlarda cennetten kombine aldığını düşünüyor komiksiniz :D
20 Yorumla
+1 yılHistiyan degilim ama bende yok sayiyorum.. Peygamberleri yok sayanlarin hepsi cehenneme gidecek... Bende dahil..
00 Yorumla
+1 yılO değil de ezici çoğunluktan devrimi gerceklestirebilir miyiz acaba..
11 Yorumla- +1 yıl
sen bizimlesin , o yeterli...
islama girmeyen herkes cehenneme gidecek. sadece onlar değil
00 Yorumla
+1 yılHer insana islamiyet için fırsat sunulur. Müslüman olan ya direk ya da cezasını çekip cennete gider. Gerisi cehennem
10 Yorumla
+1 yılSn müslmn olarak cennete gtcekmisn Pki bnu blyon mu
04 Yorumla
Soran+1 yılben deistim
- +1 yıl
Nasl yni anlmadım
Soran+1 yıldeist deist dinim yok yani
- +1 yıl
Pki sz nye inanırsınız
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle. Gerçk hristiyanlar haric tabikide. Gerçk hristiyanlar Hz muhammede inanlardır. Hz muhamede inananlar müslüman olandır
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=fGHwcKD6G58 Burdan bakabilirsin
Soran+1 yılhristiyanlığın doğuşu isanın oğul olmasıdır. ehli kitapmış yok şuymuş hepsi palavra. İncili aç ilk sayfasında isa oğuldur kurtarandır yazar
Cevap sahibi+1 yılGünümüzde incil değişmiştir. Kuran-ı Kerim 4 kitabın tamamıdır. İncili bırakta Kurana Bak Sana emredilen Kurandır. Kuranda aradığı her sey var zaten. İncilin doğuşunuda görebilirsin
Soran+1 yılAnlatamadim galiba. İncilin degistirildiginin iddaa edildigi yerler son kisimlari. İncilin temeli isanin ogul olmasidir yani muslumanlarin incili kabul etmesi sacma
Tarih ögretmeniyim fazla zorlamayin beyefendi
acı ama gerçek sevdiğiniz justin bieber de bu 2,5 milyarın içinde . D
10 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. sadece onlar degıl ınsanlara zulmeden muslumanlarda
00 Yorumla
+1 yılsadece onlarla kalsa yine iyi muslumanlarinda bir kismi gidecej
00 YorumlaYani şu an cehennemden rezervasyon almış bulunmaktalar. Ama yinede Allah bilir.
00 Yorumlaaslinda onlarinda sucu yok incil degistirilmis orta cagda
10 YorumlaTabii cehennem varsa :)
12 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef yok :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki hyr onlarda kendi dinine gore yargilanicak cunku hristiyan olmayi onlae seçmedi (:
03 Yorumla
Soran+1 yılhayır imanın şartlarında hz muhammedi peygamber kabul etmek var. hristiyanlarda hz muhammed peygamber değil
Cevap sahibi+1 yılAahaahhaha. d
2.5 milyar hristiyan beraber +1 olma yolunda senide azimli gördüm
00 Yorumlaallah bilir ama kotu insanlar cehenneme ıyıler cennete dunyada ne yaptıgına baglı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldesene çok kalabalık olucaz asgdasf
20 Yorumla
+1 yıltebliği duyupta dönmeyenin haline vay
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen kendim nereye gideceğimi bilmiyorum yahu.
00 Yorumla Diğer konusunda 517 cevap paylaştı. İslam dinine göre evet.
00 Yorumlahahaha tabi ne beklıyodun
01 Yorumla- +1 yıl
ben burdan islamı bılmeyen arkadaşlar var yorumlamış onlarda okursa iyi olur dünya yaratılmadan önce hz. adem ve ondan sonra gelen peygamberle hz musa hz isa hepsıne bı kıtap ınmıs tır ama Allah cenneti yarattıgında hz muhammed dogmadan önce cennetın kapısında la ilahe illallah muhammeden resulallah yazıyodu yanı islamıyet sonradan olan bır dın degıldır allahın duzenı nızamı uzerıne kurulan ve hz muhammed gelmeden önce onun gelecehını tum peygamberlerın soyledıgı bır dındır ve musluman olmayan hıc kımse cennete gıremez bunu kuran soyluyo bunu ınkar etmek allaha sırk kosmaktır ıster ınanın ıster ınanmayın islamıyet akıl işidir özgurluk sunmustur ama ınanmayan herkez cehenneme gıdecek
Yok cennetten kombine aldılar en ön sıralara.
00 YorumlaKuranda cehennem kapasitesinide yazsalardı keşke
00 YorumlaBen gitçek die biliyom ama ALLAH bilir
00 Yorumla
+1 yılCennet cehennem olayı takdir-i ilahi.
00 Yorumla
+1 yılNasil sigicak okadar insan oraya :)
00 YorumlaBen cennete gidersem onlarda gider bence :D
00 YorumlaDiğer konusunda 398 cevap paylaştı. cennet cehennem diye birşey yok
00 Yorumla
+1 yılNereye gitsinler?
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. evet
00 YorumlaEvet direk ve ebedi
00 Yorumlabunu bilemeyiz.
00 Yorumlaevet oyle dıyorlar
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle.
00 Yorumla
+1 yılallah bilir