Hristiyanlar ve Yahudiler de cehennemden sonra cennete girebilecek mi?

Gece gece ne alaka tauron demeyin lütfen. :D Biliyorsunuz sitede dini konularda konuşmayı pek sevmem ama bir arkadaşımın hatrını kıramadım.İddiaya girdik de kendisiyle.

İnanmayanlar ve affedilemez günahlar dışında günahları ağır basan her kulun cehennemde cezasını tamamladıktan sonra bir tür damga ile cennete girebileceğinden bahsedilmişti bize ortaokulda.Yani cezası biten herkes sonunda inanmasının mükafatını alacak denmişti.

Arkadaşım koyu bir müslümandır ve Kur'an'a göre Hristiyanlar ve Yahudilerin cezalarını çekseler bile cennete alınmazlar yanarlar sonsuza dek diyor.Bense sonuçta Allah'a inanıyorlar ve inançlarından dolayı cezalarından sonra cennete girerler bence diyorum.

Hadis ve Ayet yoluyla yorum yapabilecek bilgisi olanlardan OBJEKTİF yorum istiyorum.Dalgaya tahammülüm yok ciddi bir şey sordum ilk defa.Bizi bilgilendirin: Hristiyan ve Yahudi olanlar affedilemez midir?
Güncellemeler
+1 yıl
Şirk denilmiş güzel örneklendirilmiş teşekkür ettim.Bana şunu da açıklar mısınız ek olarak:

Madem İslam dışındaki her din başarısız denemeler olarak kalacaktı neden kalınmasına izin verildi? İslam dini Araplar gibi bunu yaymada bana göre oldukça başarısız olan bir gruba neden verildi? Vatikan'a verilse tüm Avrupa Müslümandı şu an mesela.Yani neden herşeyin en mükemmeli olan yaratıcımız eski dinlerine bağlı insanların bu mentaliteyle yaşamasına izin verdi?
Güncellemeler
+1 yıl
Yazılanlara göre başka dinden olanlar cehennemde yanacaklar gibi gözüküyor.Hadissel objektif yorumlardan sonra arkadaşımın kazandığını ilan ediyorum ve açıklama zahmeti gösteren herkese sabah sabah teşekkür ediyorum. :)

Ama şu da var: Çok mu düşünüyorum bilinmez ama nedense onlara da hoşgörü olacağına inanıyor halen bir parçam.Belki de beni yaratan sonsuz gücün bendeki hoşgörünün sonsuz versiyonuna sahip olmasını bilmemden kaynaklı bir yanılsamadır.Belki de deistim.
Güncellemeler
+1 yıl
Neyse sabah ezanı okunur ben kaçar iyi uykular herkese :)
Hristiyanlar ve Yahudiler de cehennemden sonra cennete girebilecek mi?