Yahudiler hakkında Kur'an-ı Kerimdeki bazı ayetler :
1- Tevrat’ı değiştirdiler. (Bekara 79)
2- Peygamberleri öldürdüler. (Âl-i İmran 183)
3- Hazret-i İsa’yı öldüremediler. (Nisa 157)
4- Fesat çıkardılar. Allah’a cimri dediler. (Maide 64)
5- Hazret-i Meryem’e iftira ettiler. (Nisa 156)
6- İman edenlere en şiddetli düşmanlık edenler Yahudi ve müşriklerdir. (Maide 82)
7- Üzeyir Allah’ın oğlu dediler. (Tevbe 30)
8- Kıskançlık ve maddi çıkar yüzünden Kur’ana inanmadılar. (Bekara 146)
9- Çoğu iman etmeyecektir. (Bekara 100; Nisa 155)
10-Allah’ı inkârlarından dolayı lanete uğradılar. (Bekara 88-89)
Kur’ana göre Hristiyanlar:
1- Meryem oğlu Mesihe, Allah diyenler, kafir olmuştur. (Maide 72)
2- Allah üç ilahtan biridir diyenler kâfir olmuştur. (Maide 73)
3- Meryem oğlu Mesih bir Peygamber, anası da sadık bir kadındır. (Maide 75)
4- İsa Mesihe Allah’ın oğlu dediler. (Tevbe 30)
Yahudiler Tevratı değiştirdiler. Hazret-i Musa’nın dini değişince Allahü teala, İncil ile Hazret-i İsa’yı gönderdi. Hazret-i İsa’nın dini de bozulunca, İncil, İnciller haline gelince, Allahü teala, İslamiyet’i göndermiştir.
5- Yahudilere göre, Hıristiyanlar Müslümanlara daha yakındır. (Maide 82)54 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun çok iyi oldu bu.
- +1 yıl
AMA ONU YAPANLAR GIRMRDIN YENILERİN GUNAHI NE YARGISIZ İNFAZ OLMUYOR MU BİR BAKIMA
En İyi Cevaplar
Son din olarak müslümanlik geldigi andan itibaren yahudilik ve hristiyanlık miladını doldurmuştur inandiklari sey baska oldugu icin elbetteki girmyecekler ALLAH ve hz MUHAMMED e inancı olmayan inkar eden herkes cehennemliktir,
106 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum sana gizemm
Kişilik & Karakter konusunda 424 cevap paylaştı. Allah tarafından tebliğ edilen son ilahi din Müslümanlıktır. Burada mesele müslüman doğup doğmamak değildir. Allah herkese düşünsün diye akıl vermiş. Herkesin alacağı nefes belliyken ömrü belliyken, bu süreç içinde insanı özgür bırakmış ve kendi iradesine göre, düşünmesi için verdiği akıla göre yaşamasını mümkün kılmıştır. Musevi olarak doğmak, hristiyan olarak doğmak, müslüman olarak doğmak mesele değil. Müslüman olarak doğup ta dinin gereklerini yerine getirmeyen milyonlarca insan varken, hristiyan olarak doğup, islamiyete dönen ve en imanlı benim diyenden bile daha imanlı olan insanlar yok mu? Var. Adaletsizlik değil bu. Hele hele şu zamanda herşey elinin altındayken, her bilgiye istediğin zaman ulaşabiliyorken.
Birisi de demişki ilk insanlara adaletsizlik. Maymundan geldiğine inanırsan zaten, müslümanım desen bile dinden çıkmış olursun. İlk insan Hz. Adem'dir. İlk peygamberde o'dur. İnsanlık Hz. Adem ve Havva'dan türemiştir.20 Yorumla
+1 yılinsanlar maymundan geldiyse kontenjana giremeyen maymunlar bile cennete gidebilir, yeter ki insan olsunlar. müslümanlar çok saf, sadece kendilerinin gideceklerini sanıyorlar, yok öyle bi dünya, tüm inançlara bizim bile saygımız varsa tanrının neden olmasın ki. fakat cennet ahıra dönebilir, endişelerim yok değil
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılBence gidebilirler.Hep savunuyorum,Allah'a inanıyorsa,Allah'ın gönderdiği tüm peygamberlere inanıyorsa gider ve tabii ki sevapları daha fazlaysa.Hıristiyanlar veya Yahudiler başlığı altında genelleme yapmamalıyız onlar da birbirinden farklı bireyler sonuçta.Ben Hz Muhammed'i kabul eden çok Hıristiyan tanıdım.Ne yani katil bir Müslüman cennete gidecek adeta iyilik meleği olan başka dine mensup biri cehenneme mi gidecek? Dinde adalete inanırım,ve kesinlikle benim düşünceme göre şekilleceneğini düşünüyorum.Sonuçta ha deyince din değiştirmek kolay değil,Allah o kişileri o dine mensup olan aileye evlat olarak vermiş.
33 Yorumla- +1 yıl
sen olayı kavrayamamışsın çok tekdüze bakıyorsun...aç tefsiri oku bak , katil olan zaten ebediyen cehenneme gidecek...
ayrıca senin allah'a karşı sorumluluklarında var ve bunun biri de namazdır...bunu yapmıyorsa zaten namazın affı yoktur çünkü islamın şartlarındandır..yani senin dediğin gibi kabul etmekle olmuyor.zaten ortada hz muhamedin yaşadığına dair izler varken yok saymak saçma olur. - +1 yıl
Bu benim düşünce tarzım sonuçta hiçbirimiz kesin olarak ne olacağını bilmiyoruz değil mi? Fakat ortada bir gerçek var ki şu anda Hıristiyan veya Musevi bir aileden doğan çocuk doğal olarak o dine bağlı olarak yetişir.Din değiştirmek öyle kolay bir şey değil arkadaşlar.O evladı da o dine mensup kişilere yine Allah veriyor.
Gerçekten bunu anlatmak çok acı tabi ki gitmezler gidecek olsalar bizim müslüman olmamızın ne anlamı var? O zaman şimdiki hristiyanlık basit din, namaz yok niyaz yok onu olur herkes ondanda cennete gidiliyorsa.
Arkadaşlar yani müslümansanız bu konularda en azından üç beş kitap okuyun.Müslümanlık gelmeden önce, hak din olduğu zamanlarda yahudiliğin ya da hristiyanlığın o zaman ki yahudiler ve hristiyanlar cennete gidecek fakat şimdi gidemez.İyi insansa da bu dünyada karşılığını alır ama düşünün Hz. Muhammed'i reddediyorlar Allah'ın resulunü reddeden nasıl cennete girebilir ki?
Tabi ki giremezler.
@soran bence bir güncelleştirme yaparsan en azından herkes bilgi sahibi olur.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı. şu amazon ormanlarında yasayan yerlıler nereye gıdecekler acaba?
elektrık yok,tv yok,internet yok,cami yok,kilise yok,imam yok,rahip yok...adamlar geyık vurayım,aslandan kacayım derdındeyken acaba Müslümanlıgı arastırıp bulmadıkları ıcın cehenneme mı gıdecekler?
çok bılgılı arkadaslar cevap beklıyorum,rıca ederım benı aydınlatır mısınız?10 Yorumla
+1 yılİslam inancına göre hükümleri kaldırılmış dinlere tabi olanlar asla cennete giremiycektir. İslamda teslis üçlem yoktur. Allah baba değildir onun evladı yoktur meleklerde onun kızları değildir. İsa peygamber tanrı değildir, o çarmıha gerilmedi. Hz Meryemin hikayeside Meryem suresinde anlatılır..
10 YorumlaKuran-ı Kerim'de ve hadislerde en büyük günah olarak Allah'a ortak koşmak tanımlanıyor ve Allah'a ortak koşan kimsenin sonunun ne olacağı da açıklanıyor.Bu koşullar altında inançlarının temeli Allah'a ortak koşmaya dayanan hristiyanların cennete girip giremeyeceğinin takdirini size bırakırım yanlış anlaşılmasın hristiyan ya da yahudi düşmanlığı yapmam asla ama sorulan soruya da kıvırmadan cevap vermezsem rahat edemem
00 Yorumla
+1 yılAllah-u Teala: "Şüphesiz Allah katında din İslam'dır…" [Âl-i İmran 3/19] ve yine: "Kim İslam'dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır."[Âl-i İmran, 3/85] ifadeleriyle ilahî vahyin son halkası, gerçek ve geçerli hak dinin İslam olduğunu bütün insanlığa bildirmiştir. bu yüzden gidemezler
30 YorumlaYahudi bir irk adidir,sen musevilik demek istedin galiba..Yahudilikte zaten cehennem kavrami yoktur zaten direkt cennete giderler..Hiristiyanlar da gider Muslumanlar da Budistler de her irktan her dinden insanlar,eger cennet'e inaniyorlarsa gidebilir..
asil soru;Cennet gercekten var mi?21 Yorumla
+1 yılAllah her şeyi hakkıyla bilendir dostum bilemeyiz biz bunu... ben müslüman bi ailede dünyaya geldim müslümanım ve şanslıyım bunun için. ama insan nerde doğar nasıl yetişirse genelde o yönde şekilleniyor. keşke herkes müslüman olsa... herkes islamın en mükemmel din olduğunun farkına varsa... ama elden ne gelir... Allah a inanıp iyi kalpli olduktan sonra her şey yolunu bulur diyorum ben... zaten Allah biliyor gerisini
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı. herkes o kadar bilgili ki bu konuda sorma gitsin...
keşke bırseylere köru korune baglı olmasak,arastırsak,baskalarının hoşumuza gıden fıkırlerının,arastırmalarının ustune konmasak...32 Yorumla- +1 yıl
Herkes biliyor bir ben bir sen bir de birkaç kişi cahil kalmışız...Gider gidemez..Kim bilebilir ki?
Allah a ve Resulu A.S.V a iman edenler ancak cennete girerler
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. onu Allah bilir.
şimdi bi doktor var diyelim, her yıl en az 10 kişinin duran kalbini çalıştırıyor, tekrar hayata döndürüyor, ama hıristiyan. şimdi bu kadar iyilik boşa mı gidicek o doktor hıristiyan diye?
kimin nereye gideceğini bi tek Allah bilir.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hz. Musa ve Hz.İsa dönemlerinde inanan müminler cennete gidecekler şüphesiz
42 Yorumla- +1 yıl
Onlar müslümandı zaten.
"Şüphesiz Allah katında din islamdır." (Hangi ayetin meali hatırlamıyorum ama her cuma ilk hutbenin sonunda okunur)
+1 yılbende gitmez diye biliyodum ama bes yasinda bi cocuk komadayken sanirim cenneti Hz. Isayi ve olmus olan akrabalarini gormus diye bi haber okumustum americada, demekki hristiyanlarda gidiyo yada cocuk oldugu icinmi O_o
02 Yorumla- +1 yıl
hmm evet
aklı yerinde düşünebilen ve yaşı uygun olan kişi gerçek dini aramıyorsa o kişi gidemez. çünkü cennete sadece müslüman olan gider diyi biliyom
30 Yorumla
+1 yıleger islam dini ve hz.Muhammed s.a.v gelmese idi,o kitaplar biat etmiş olsa idik belki..ama son din islam ve ve kainatın peygaberi olan hz.Muhammed s.a.v islam dinini yaydı .inanan ve inancını yaşayan allahu alem cennete yaşamayan diger tarafa.
21 Yorumla- +1 yıl
+1
Neye inandığına bağlı. Sen Müslümansın cennete, sen de iyi birisin ama Hristiyansın cehenneme diye bir şey olursa çok gülerim.
50 YorumlaAllahtan başka hiç kimse bilemez kimin nereye gideceğini..
33 Yorumla- +1 yıl
Bilen çok baksana
- +1 yıl
bilir bilir kendine müslüman diyen türk toplumu maşallah ki Allahın velileridir biliyolar bak yorumları eksilemişler şirkçiler :D
- +1 yıl
herkesin ibadeti de, inancı da, dini de kendine..nereye giderse gider sana ne, bize ne?! Yahudi ve Hıristiyanların kitabında da Kur'an da yazılanların benzerleri yazmakta, ve herkese kendi dinine inanıp ibadetini yerine getirebilir, herkesin işi gücü kendini ilgilendirir..ha ayrıca şunu da söylemeden edemeyecğim: Allaha İnanıp, Hz Peygamber Muhammed'e inanıp, Kur'anı hatmemiş bir kimse de sadece bu vasıflara sahip olmakla cennete gidemez!
Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. müslüman olmayan kesinlikle cennete giremez ayet var diğer dinlerin süresi islamın gelmesiiyle bitmiştir hakikat din islamdır ve islamı kabul etmeyen cennete giremez.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılonun bi önemi yok . önemli olan senin ne hissettiğin. insan kendisi bilir cennete mi gidecek cehenneme mi.
20 Yorumla
+1 yılHerşeyi ALLAH bilir kafasını yormasın kimse yoksa şirke girer
10 Yorumla
+1 yılBu soruya cevap veren şirk'e bulaşır ne yapmaya çalışıyorsunuz . Allah bilir ne bilelim
11 Yorumla- +1 yıl
Biliyorlarmış demek...:D Ben de bilmiyorum...
+1 yılCennet Cehennem bütün insalık için
Eğerki hak dine vakıf olan olursa..Allah bilir10 Yorumlaislamiyet gelmeden önceki hıristiyanlar ewt girer.. hıristiyanlık gelmeden önce yahudiler...
islam geldikten sonra kim kabul etmezse nar-ı cehennemde cayır cayır yanacaklar...20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. son din islamdır..
müslüman olmayanlar giremez..
bebekler ve çocuklar hariç..10 Yorumla
+1 yılallah müslümanlığı icad ederek diğer dinlere ayıp etmiştir, eğer cennet konusunda öyle bir mevzuat uygularsa daha da ayıp edecektir. ilk çağdaki insanların durumları da hala muamma, bi açıklama bekliyoruz
11 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir konuyu inanmasan dahi dalgaya alman hiç hoş olmamış. Din konusu alaya alınacak bir şey değildir. İnsanlık Adem peygamberle varoldu ve ilk peygamberde odur. Kendisine hiç tebliğ yapılmamış insanda kendisine verilen akıl ile bir yaratıcının olduğunu tastik etmesi gerekir yoksa sorumludur
Kişilik & Karakter konusunda 566 cevap paylaştı. Bu soruya cevap vermek Allaha şirk kosmak olur..ondan baskasi bilemez kimin cennete kimin cehenneme gidecegini
32 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle bir en iyi cevap daha...
kendilerine yollanmış kitap ve dinlerinin gerektirdiği şekilde yaşayanlar girerler
20 Yorumla
+1 yılevt tabik ki gider de şuan ki yahudi ve hristiyanlar degil
çünkü şu zaman ki inandıgı incil tevrat zebur da bozulmuş
gercekligini yitirmiştir
tabi ki tam olarak bunu ALLAH bilir00 Yorumla
+1 yılgidemez ve ayrıyetten yahudiler(israiloğulları)lanetlenmiştir.onlar asla affolunmayacaklar,pişman olma şansı bile verilmeyecek...
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılozaman tek kitap gelir herkes ona inanırdı kutsal kitap degil mi bunlar bende bunu anlamıyorum birader
01 Yorumla- +1 yıl
anlamıyoruz çünkü araştırmıyoruz buna bende dahilim. Ancak biz zaten sonuçta hepsine inanmak zorundayız. Mesela sen şimdi bilinçli olarak desenki hristiyanlık diye bir din yoktur ve bu inanç üzere ölsen ebediyen kurtuluşun yok. Çünkü imanın şartlarının tamamına inanmamış olursun. Veya Kuran da açık olarak hüküm altına alınmış birşeyi inkar etsen yine aynı. Ama inandığın halde bir günah işliyosan sadece günahkar olursun
- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAmele bakılır şüphesiz.Gaybı Allah bilir.Konuşmak ne kadar doğru olur bilinmez.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Dinler arası diyalogla fetullah gülen cennete sokmak için zorluyor bakem sokabilecekmi
00 Yorumla- 00 Yorumla
niye gidemesin ki. adam haram hak yemediyse. kendince ibadetlerini yerine getirdiyse yani yaşamın hakkını verip dogru insan olduysa gidebilir derim
20 Yorumla
+1 yılHayır gidemezler.Hatta cehennemde onlar için ayrı bir yer olduğunu biliyorum
20 Yorumlakimsenin doğarken din seçme şansı yok.herkesin dini kendince doğru.gitmeleri gerekiyor bence
00 YorumlaBenim inancıma göre gitmez.
30 Yorumla
+1 yılAllahın rahmeti geniştir ama mümin müslüman olana
20 Yorumlaallahı müslüman mı sanıyosun
29 Yorumla- +1 yıl
diger dinelrde ALLAH tarafından gönderil di
yalnız gercekligini yitirmiş bozulmuş olan kitaplardan bahsediyoruz
ne kadar dogruyu aksediyor ki sence şuan ki inanilan tevrad ve incil
bizzat benim bildiğim var birkaç kişi
00 Yorumla
+1 yılGider
11 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim şirk üzere ölen hiç kimse cennete giremez. Bunu allah söylüyor açık hüküm bulunan bir konuda senin tam tersine gider demen ve diğer insanlarında buna inanması sana çok zarar verir. Şuanki diğer dinleri araştırırsan kendi dinini daha iyi anlarsın.
allah cennette mi?
13 Yorumla
+1 yılBunun kararını veya cevabını biz veremeyiz.
23 Yorumla- +1 yıl
Ayakta alkışlıyorum ...Soru benim olsaydı en iyi cevap senindi..
- +1 yıl
Neden Allahı ilgilendiren konulara sen burnunu sokuyorsun.Sen misin bu işlerden sorumlu? Sen mi karar veriyorsun? Müslüman olunca iş bitiyor mu yani? Madem okumayı biliyorsun o zaman iyi okuda insanları sınıflandıramayacağını öğren.Zaten bir müslüman bunu yapmaz.Oku da nasıl müslüman olunurmuş öğren.Ben seni cahilliğimle yerle bir ederim.
+1 yılkendin gider misin?
00 YorumlaBize ne
00 YorumlaGiderler herhalde.
20 YorumlaGider, gider.
210 Yorumla- +1 yıl
Ona benzer örnekler çok verdi peygamberimiz a.s, çünkü ona Cebrail a.s eski ümmetlerle ilgili bilgiler veriyordu. Hadiste geçen kadının durumuda bu şekilde işte. Kısacası eski peygamberlerin ümmetlerinden ona tabi olmuş ve o şekilde inanarak ölmüş.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar