Bir dükkana girsem rahatça kendimi ifade edemiyorum. Rahatça derdimi anlatamıyorum. Sürekli kafamda değişik düşünceler var. Rahat konuşamıyorum. Hareketlerim , yürüyüşüm bile biraz değişik. 20 yaşındayım ama yaşamaktan soğudum.
Kendimi insanların arasında rahat hissetmiyorum. Ne yapmalıyım?
Cevapla
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevapla
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Her insanda olur bu ama bence ama farklı düzeylerde. Mesela bende yüzde 60 sa sende yüzde 85 oluyodur mesela. Bunun sebebi de çocukluğundan başlar ve bu yaşına kadar olan çevren nasıl hissettirdikleriyle alakalıdır. Yani sana burdan kimse kimsenin umrunda değil kimse kimseden üstün değil rahat diyemem çünkü biliyorum öyle kolay olmadığını. Her şey beyinde biter. Beynin seni alıkoyar. Artık otomatik olarak böyle anlarda istemeyerek de olsa bu şekilde davranırsın. Ve bir şeyi söyleyip söylememeyi 5 sn den fazla düşünürsen o an çoğunlukla söylemezsin veya yapmazsın. Kendini geliştirebilirsin. Psikologlardan yardım alabilirsin yol katedersin.
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kusura bakma çok fazla anlam hatalı cümle yazmışım beynimde kurduğum cümlelere bazen öyle bi dalıyorum ki hdlahd
Görüşün için teşekkür ederim. Anlattığın şeyler doğru aslında. Çocukken hep günah keçisi olmuştum. Büyüyünce bunu kapatmak için numara yaptım. Ozguvenliymiş gibi mutluymuş gibi davranmaya çalıştım. Bazen benden birkaç yaş ufak çocuklar abi keşke bende büyüyünce senin gibi olsam deyince o kelimeler beni baya düşündürüyor. Çok önemli şeyler başardım ama olmuyor işte.
Bu sorunun geçmişte insanlar ile yaşadığın olumsuz duygulardan kaynaklı olabilir. Sorun insanlar çünkü. İnsanın geçmişte yaşadığı şeyler, şahit olduğu şeyler eşek kadar olsa da peşini bırakmıyor olabilir. Bunu aşmak tamamen beyinde geçiyor. Beynine "karşımda benim gibi iki kaşı, iki gözü olan bir insan var ben neden kasıyorum. Bir yanlış yapacak olsam da bir daha görmeyeceğim o kişiyi" tarzı beyninle konuşman gerekir. Tanıdığın kişi de olabilir bu. En fazla dalga geçerler, biraz konuşurlar bu kadar. O mükemmel sandığın insanlar geçmişte kim bilir ne hatalar, ne yanlışlar, ne rezil oluşlar yaşadı kim bilir. Beynine rahat olmam konusunda telkinlerde bulun dostum.
Insanlara hakettiklerinden fazla degler veriyoz ama onlarda bizim gibi insan cekinmemize korkmamiza gerek yok. Onlarin yuzunden rahatsiz olma rahat ol dünya onlarin degil hepimizin