OKB hastalığım var (doktor tanı koydu). Bunun için zamanında 2.5 sene kadar antidepresan kullandım ve ilaç kullanırken büyük oranda iyileşmiştim ancak hem ilaçlar beni iyice ruhsuz biri yaptığından hem de büyük konuşmayim ama daha bu yaşta yıllar boyunca belki ömür boyu ilaç kullanmak istemediğimden (ve aynı zamanda ilaçlar bana kilo aldırıyordu), ilaç kullanmayı bıraktım. Ancak ilaçları bıraktıktan sonra hastalığım neyse ki ilk baştaki kadar çok olmasa da tekrardan nüksetti.
Asıl sık olarak, aynı soruları ve cümleleri tekrar tekrar söyleme-sorma, bana denilen şeyleri ve verilen cevapları aslında ilkinde anlasam bile tekrar tekrar sorup onaylatma, bazı şeyleri tekrar tekrar kontrol etme (evden çıkarken cüzdanı telefonu aldım mı gibi), bazen aşırı kuşkucu ve şüpheci olma ve insanlara çok zor güvenme ve güvenimin çok kolay kırılabilmesi gibi şu an aklıma gelen takıntı ve sorunlarım var. Başka da olabilir ama sanırım şu an en çok belirgin olanlardan bunlar aklıma geliyor sadece.
Açıkçası tekrar uzun yıllarca veya belki ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum. Sadece psikoloğa gitsem bu hastalıktan %100 kurtulmama yardımcı olabilir mi psikolog? Eğer olabilirse bu çok uzun zaman sürer mi? Ayrıca öğrenciyim ve o yüzden aşırı fazla da para veremem ne yazık ki malum, yani iyi bir psikoloğun seans ücretleri aşağı yukarı ne kadar olur?
Ne yazık ki öz iradesi genel anlamda zayıf biriyim ve OKB dışında daha tanısı konulmayan ve/veya benim bilmediğim başka psikolojik hastalıklarım da olabilir ama en azından OKB'den kurtulmak çok faydalı olurdu. Zira özellikle insan ilişkilerinde sorun yaşayabiliyorum yani çevremdeki insanlar tekrar tekrar soru sormamdan vs baya rahatsız olabiliyorlar haklı olarak.
Buraya kadar okuyanlara ve yorum yapacaklara şimdiden sonsuz teşekkürler.
Asıl sık olarak, aynı soruları ve cümleleri tekrar tekrar söyleme-sorma, bana denilen şeyleri ve verilen cevapları aslında ilkinde anlasam bile tekrar tekrar sorup onaylatma, bazı şeyleri tekrar tekrar kontrol etme (evden çıkarken cüzdanı telefonu aldım mı gibi), bazen aşırı kuşkucu ve şüpheci olma ve insanlara çok zor güvenme ve güvenimin çok kolay kırılabilmesi gibi şu an aklıma gelen takıntı ve sorunlarım var. Başka da olabilir ama sanırım şu an en çok belirgin olanlardan bunlar aklıma geliyor sadece.
Açıkçası tekrar uzun yıllarca veya belki ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum. Sadece psikoloğa gitsem bu hastalıktan %100 kurtulmama yardımcı olabilir mi psikolog? Eğer olabilirse bu çok uzun zaman sürer mi? Ayrıca öğrenciyim ve o yüzden aşırı fazla da para veremem ne yazık ki malum, yani iyi bir psikoloğun seans ücretleri aşağı yukarı ne kadar olur?
Ne yazık ki öz iradesi genel anlamda zayıf biriyim ve OKB dışında daha tanısı konulmayan ve/veya benim bilmediğim başka psikolojik hastalıklarım da olabilir ama en azından OKB'den kurtulmak çok faydalı olurdu. Zira özellikle insan ilişkilerinde sorun yaşayabiliyorum yani çevremdeki insanlar tekrar tekrar soru sormamdan vs baya rahatsız olabiliyorlar haklı olarak.
Buraya kadar okuyanlara ve yorum yapacaklara şimdiden sonsuz teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet ilacsiz mumkun. Benimde okb'm var ben hipnoz tedavisi aldim. Gercekten işe yariyor.
Psikoloktan mı aldınız bu tedaviyi yoksa psikiyatristten mi? Ve tedavi ne kadar sürdü ya da hala devam ediyor mu? Ayrıca %100 iyileşme yaşadınız mı yoksa hala biraz var mı ve okb'niz çok ağır mıydı acaba?
Bu arada teşekkürler yorumunuz için.
Uzun suren işim vardi kusura bakmayin. Psikologdan aldim tedaviyi. Her gun tedavi seklini kendime uygulamazsam geri geliyor. Hipnoz kaydini telefonuma kaydettim. Her gece dinliyorum.
Benimki psikolojik tramvalarimdan dolayi 3 ay sürdü. Daha oncesinde psikiyatri ve cesitli psikologlara da gittim. Bana ilac alerji yaptigi icin kullanamiyorum
Öncelikle estağfurullah önemli değil ve teşekkürler bilgilendirmeniz için. Yalnız mazur görün tam anlayamadım da, hipnoz tedavisini uyguladığınız sürece %100 iyileşme oluyor mu yoksa hala bir miktar da olsa hastalığınız kalıyor mu hipnozu uyguladığınız halde? Ve bu hipnoz tedavisinin ne kadar süreceği hakkında psikoloğunuz size bir bilgi veriyor mu? Ve sormamın sakıncası yoksa psikoloğun ücreti nedir acaba? Yani seans başı ücreti veya başka şekilde ödüyorsanız o şekilde de olur. Şimdiden teşekkürler.
Kadir Demirbuken iin yonlendirdigi bir psikologa yaptirdim. Sayfasinda ayrintilar mevcut oraya bakmanizi tavsiye edebilirim. Tedavi olduktan sonra psikologsuz sekilde kendi kendimize tedavi olunuyor. Ses kaydina aliniyor ve her gun dinlenmesi gerek. Yani beyne hatirlatmalar telkinler yapilmasi gerek.
Anladım teşekkürler yorumunuz için :)
Rica ederim :)
izzet gülluyu tavsiye ederim kesin izle
O adamın adını çok duydum ama yalan yok daha hiç açıp bakmamıştım.
izle
tamamdır teşekkür ederim.
Ayni durumdayim. Seni anliyorum.