OKB hastalığım var. Bunun için psikoloğa gitsem -ilaç kullanmadan- faydası olur mu, tamamen iyileşebilir miyim?

OKB hastalığım var (doktor tanı koydu). Bunun için zamanında 2.5 sene kadar antidepresan kullandım ve ilaç kullanırken büyük oranda iyileşmiştim ancak hem ilaçlar beni iyice ruhsuz biri yaptığından hem de büyük konuşmayim ama daha bu yaşta yıllar boyunca belki ömür boyu ilaç kullanmak istemediğimden (ve aynı zamanda ilaçlar bana kilo aldırıyordu), ilaç kullanmayı bıraktım. Ancak ilaçları bıraktıktan sonra hastalığım neyse ki ilk baştaki kadar çok olmasa da tekrardan nüksetti.

Asıl sık olarak, aynı soruları ve cümleleri tekrar tekrar söyleme-sorma, bana denilen şeyleri ve verilen cevapları aslında ilkinde anlasam bile tekrar tekrar sorup onaylatma, bazı şeyleri tekrar tekrar kontrol etme (evden çıkarken cüzdanı telefonu aldım mı gibi), bazen aşırı kuşkucu ve şüpheci olma ve insanlara çok zor güvenme ve güvenimin çok kolay kırılabilmesi gibi şu an aklıma gelen takıntı ve sorunlarım var. Başka da olabilir ama sanırım şu an en çok belirgin olanlardan bunlar aklıma geliyor sadece.

Açıkçası tekrar uzun yıllarca veya belki ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum. Sadece psikoloğa gitsem bu hastalıktan %100 kurtulmama yardımcı olabilir mi psikolog? Eğer olabilirse bu çok uzun zaman sürer mi? Ayrıca öğrenciyim ve o yüzden aşırı fazla da para veremem ne yazık ki malum, yani iyi bir psikoloğun seans ücretleri aşağı yukarı ne kadar olur?

Ne yazık ki öz iradesi genel anlamda zayıf biriyim ve OKB dışında daha tanısı konulmayan ve/veya benim bilmediğim başka psikolojik hastalıklarım da olabilir ama en azından OKB'den kurtulmak çok faydalı olurdu. Zira özellikle insan ilişkilerinde sorun yaşayabiliyorum yani çevremdeki insanlar tekrar tekrar soru sormamdan vs baya rahatsız olabiliyorlar haklı olarak.

Buraya kadar okuyanlara ve yorum yapacaklara şimdiden sonsuz teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
OKB hastalığım var. Bunun için psikoloğa gitsem -ilaç kullanmadan- faydası olur mu, tamamen iyileşebilir miyim?