Bir insanın sergilediği hangi davranışlar size değer verdiğini gösterir? Bunu nasıl anlarsınız?

Hata yaptığınızda sizi uyarıyor ama tüm kötü yanlarınızı da kucaklıyorsa bu kesinlikle size değer verdiğini gösterir. Eğer kişiler birbirine karşı dürüst olabiliyorsa size değer verdiğinin bir başka göşterme şeklidir. Sizin için küçük ya da büyük fark etmeksizin her hangi bir konuda yardım ediyorsa ve üstüne bir de karşılık beklemeden yapıyor ise değer verdiği anlamına gelir.
Mesela bu sitedeki üyelerin bana değer verdiğini bu şekilde anlarım:
1. Görüşlerime bakıyor
2. Sorularıma görüş yazıyor
3. Görüşlerimin altına yorum yazıyor
4. Benimle geçirdiği vaktin uzun olmasından
5. Derin konular konuşulması
6. Aktif olduğunda ilk bana yazması
7. Benimle konuşurken başkalarıyla da konuşmaması. Belki bi iki olabilir ama sık sık değil.
Yani ilgili olması, merak etmesi, bana zamanı olmadığı zamanlar da bile zaman ayırması, işine bi ara verip bana yazması. Dertlerimi hatırlayıp “nasıl oldun” sorması.
Üzülmemi istemiyorsa, her zaman iyiliğimi istiyorsa, yardım etmekten çekinmiyorsa, zor zamanlarımda hep yanımdaysa bana değer veriyor demektir.
Merhaba,
Sizi kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın ve soru gayet hoş.
Başlıktaki bu soruyu bana sordurmuyorsa eğer o insan doğru ve benim onun için olduğum kadar, o da benim için değerlidir. Genelde bu tür sorular meşgul eder beni eğer bir çelişki yaşıyorsam ve sormam bile o insandan uzak durmam gerektiğini işaret eder bana.
Cevap
5Cevap
Bana vakit ayırıp Benle konuşurken sadece biz olabiliyorsak başkalarını konuşmak ya da başka şeylerle ilgilenmiyorsak işte değerli hissederim...
“Sana değer veriyorum ve önemsiyorum” gibi cümleler sadece sözde kalmayıp, eylemlere, hâl ve tutumlarına yansıyınca değer verdiğini anlayabilirim. Buna ek olarak ise o samimiyeti ve içtenliği bana yansıtması da etkilidir.
Zamanla anlaşılır. Seni olduğun gibi kabul ederek, yanında olmaya devam ettikçe.. olaydan olaya davranışlarından belli olur. Ama dediğim gibi zamanla..
Beni kırmamak için elinden geleni yapıyorsa, beni olduğum gibi seviyorsa ve bunları hissetmemi sağlıyorsa.
Umursamaz tavır sergilemiyorsa, derdime ortak oluyorsa, ilgilendiğini belli ediyorsa değer veriyor diye düşünürüm.
İlgisinden, beni dikkatle dinlemesinden, benimle ilgili her şeyi merak etmesinden, saygısından anlarım
Veren kız değer veriyordur. Süründürüyorsa sevmiyodur.
Hediyeler alır, halimi hatrımı sorar, mutlu olmam için elinden geleni yapar. Çok şey var daha
Merhaba,
Kötü günlerimde hep yanımdaysa, yüzümü güldürmek için uğraşıyor ve mutlu etmeye çalışıyor ise bana değer verdiğini düşünürüm.
Herkesten farklı davraniyosa öyledir tabii farklı olurken kibar olcak kaba değil
Sürekli ilgilenir 7 24
Sürekli ilgisinden...
Anlamam çünkü öyle biri yok
Davranış hal hatır sorması
Empati yapabilmesi en önemli şey
Zaman ayıran insan değer veriyor demektir.
Beni benden daha çok düşünür üzülmemi istemez.
Sana iyi davranırlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?