Baskıyla büyümek?

Merhaba soruya cevap gelmesi ya da çözüm bulunmasından medet unduğumdan yazmıyorum sadece içimi dökmek istediğimi fark ettim.. 18 yaşındayım öncelikle nereden başlasam ailemde hep baskıyla büyüdüm küçükken gerçekten kişiliğimi yansıtan ve kendimi seven biriydim zaman geçtikçe her şey daha kötü olmaya başladı ailem muhafazakar biri 7. Sınıfta falan zorla kapatıldım aslında bundan şikayetçi değilim belki de kendi isteğimle de kapanırdım sadece biraz zamana ihtiyacım vardı o yüzden ilk darbemi herhalde o zaman aldım 8. Sınıfta dış görünüşüm yüzünden zorbalığa uğradım daha çok içime kapanmaya özgüvensiz hissetmeye başladım onun dışında 7-8-9. Sınıfta asla arkadaşlarımla bir yere gideyim diye vs asla izin verilmedi o yüzden asosyalim ben baskıyla yetişebilen birisi değilim -kişiliğim gereği- yıllar geçti hâla aynı zihniyet var ailemde şimdi baktım da çok şey yaşamamış gibi duruyorum ama aralarda anlatmadığım o kadar şey var ki yani yıprandım içime kapandım üniversite sınavına hazırlanıyorum özgüvensizim yeteneklerime muhafazakarlık yüzünden ulaşamıyorum göremiyorum mesela buz patenine çok ilgim var çok istiyorum ama kapalıyım yani sürekli üstümde bir baskı var her şeyi geçtim günlük içimdeki o baskıyı atamıyorum kendimi sevemiyorum bir tavsiyesi olan var mı :(
Baskıyla büyümek?