Bir hint masalında, bir fare, kedi korkusu sebebiyle devamlı endişe içinde yaşamaktadır. Büyücünün biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür. Ama fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kez de, köpekten korkmaya başlar. Büyücü onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare sevineceği yerde, bu kez de avcıdan korkmaya başlar. Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkân yoktur. Böyle onu eski hâline dönüştürür ve der ki : "Sana yardım edemem, çünkü senin korkun, cinsinden değil, yüreğinin küçüklüğünden kaynaklanıyor."Korku, bilince ve yüreğe kettir aslında.Her korkunun olumsuzluk getirmeyeceğini düşünüyorum aslında ben. Dünyevî öğelerden korkmak bize ne katar, tartışılır. Yürekte Allah korkusu taşımak ise, sanırım her adımda temkin, her nefeste zikir demektir. Nelerden korkuyoruz sahi?
Korkuyu nasıl tanımlarsınız, nelerden korkarsınız?
Korku fıtri bir duygudur... İnsanlar, kaybedeceği şeyler için korkar... Bu canı, yakını, hayvanı, işi, güzelliği, eşyası,... En büyük korkuda sanırım canını kaybetme (ölüm) korkusu sanırım... Benim de korkularım yok diyemem... Belki iman zaafiyetinden olsa gerek diyorum, (Öncesinde kardeşimizin sorusunda da dile getirmişdim); Alzheimer hastası olmak istemem... (Aklımı ve şuurumu yitirirek ne bir kimseye yük ne de biliniçsiz bir şekilde ölmek isterim)... Bir de "Allah'ın razı olduğu kul olmadan" ölmekten korkarım... Bu sanırım inanıpta inandığı gibi yaşamayanların genel sorunu... Allah, ölümünde-hayatında hayırlısını versin...
Allah sıhhatle, kimseye yük olmadan, imanla hayırlı bir şekilde Hak'ka yürümeyi nasip etsin. Hakikaten , Allah ölümün de hayırlısını versin, çok güzel söyledin abi.
Bir yolculuk işte süregiden, bizler de yolcuları...
Şu an öyle bir işin içindeyim ki hakkımdaki iftiradan dolayı karşımda olsalar bir kaşık suda onları neyse işte o derece..
Vallahi de billahi de and olsun ki bozgunculardan ve yalancıların şerrinden Rabbime sığınır ve ancak ondan medet umarım. Ve onların bu yaftalamalarından sakınır ve yine korkum bundandır. Bu gibi insan suretlerinin yaptıklarını ancak Allah misliyle onlara ödetir. Hakkımda söylenene inanıp ve beni karalayan insanların o hesspçısı olsun.
Ve yine dost bildiklerim, onları bana anlatırken verdiğim fikirleri gidip tekrar onlarla paylaşıp, sadece yaranmak ve dünya menfaatleri için beni satanlarında hesspçısı olsun.
Çok üzüldüm adınıza :/ Yani ne denir ki bu durumda? Allah'tan zerrece korkuları yok herhalde insanların.
Yıllar evvel ufak bir durum olmuştu, alakam dahi yokken bir iftira atılmıştı. Sonrasında elbette gerçek ortaya çıktı ama ne dikkatimi çekti biliyor musunuz? O durumda kim geri çekilde, kim taşın altına elini koydu, kim gülümseyerek şeytanı yüzüyle izledi ve kim yanımda olmaya gayret etti? Bunları tek tek kazıdım zihnime. Devran dönmez mi?
Bakın kin bize yakışmaz, asla. O şeytandandır. Öfke ve celallenip de '' onlar gibi '' olmak da bize yaraşmaz. Ama bizler duruşuyla etki bırakacak insanlarız. Kaliteli duruş her daim O'nun izniyle kazanan olacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun, inşaAllah tez vakitte bu beladan kurtulur, harekete geçeni de geçmeyeni de bilir, onlara da hak ettiği gibi davranırsınız inşaAllah.
Amin inşaAllah. Dünya ne garip. Fitne, fesat ve iftira ile hiçbir şey elde edemeyeceklerini insanlar bilmezler de, şeytana uşaklık ederler. Bilmiyorlar şeytan ardlarında kıs kıs gülüyor onlara, kölelerine bakarak. Allah ırak etsin böylelerinden. Siz de asla üzülmeyin, eden bulmaz mı hiç? Elhamdülillah.
Korku insanın çoğu zaman kendini güvende hissetmediği ortam ve durumlarda meydana gelir. Ya da müdahale edemeyeceği, kendini koruyamayacağı zamanlarda olur.
Elbetteki her insan gibi benim de korkularım var. Ama korkularımı büyütmüyorum, korkularımı dahi akışına bıraktım. O yüzden biraz daha rahat, biraz daha tereddütlerim az...
Sizin de dediğiniz gibi her korku kötü değildir. Misal Allah korkusu ve hesap korkusu bizi, bu dünya hayatını amacına göre yaşamaya sevk eder. Bu da nimettir zaten bu açıdan bakıldığında. Elhamdülillah...
Teslimiyet kokuyor ilk iki paragraf, maşaAllah. Belki de ne kadar teslimiyet girerse kalbe, o kadar korkular azalır, bir tek O'na olan bağlılık ile layık olup olamama korkusu sarar her yeri, değil mi?
Amin amin inşaAllâh, ne güzel dediniz, inşaAllah olabiliriz ve gözümüzün gördüğünden de çekinmeyiz mümkün mertebe.
Estağfurullah, aslen sizi görmek bilmukabele benim için, çok kıymetli iştirakınız için ben teşekkür ederim 🍃
Korku, insanın kendinde göremediği ve bulamadığı şeyleri başkasında gördüğünde hissettikleri, o şeye ulaşmak ister ama kendinde olmadığı için hep geri durur, cesaret edemez bence korku bu insanın kendinde bulamadıkları