korku, yenilmesi gereken bir düşman mıdır? Yoksa kendisi ile bütünleştiğimizde kullanışlı hale gelen bir silah mıdır?

korku, yenilmesi gereken bir düşman mıdır? Yoksa kendisi ile bütünleştiğimizde kullanışlı hale gelen bir silah mıdır?

Korkularının üstüne gitmelisin sen gitmesen o senin üzerine gelir karabasan gibi çöker tüm hayatını alt üst eder benim en büyük korkum sevdiklerimi ailemi kaybetmekti düşüncesi bile deli ediyordu ve annemi babamı aileyi aile yapanlarimi kaybetim sonuç ne geride kalan harabe enkaz altında kalan ben ama şunu anladım bu dünyada korkacak hiçbirsey yok asıl korkmamiz gereken ahiret hayatı onun içinde bu dünyada dinimize uygun olanı yapmak
Çok geçmiş olsun, başın sağolsun.
Güzel soru.
Korkularımın konuya göre değişmekle birlikte çoğu an üstüne girmeye çalışıyorum.
İnsanız yani, hepimizin korkuları vardır. Bir olay kaynaklı bir korkuysa üstüne giderim. Bir hayvandan korkuyorsam dokunmaya çalışırım. Hiç alakası olmayan bir insana geçmiş tecrübeler yüzünden oluşan ön yargılarım yüzünden şüpheden kaynaklı bir korku geliştirmişsem üstüne giderim ama onun da beni zamana bırakması lazım. Yoksa hepten elinden pırrrr diye uçup gidebilirim. Geçmişte kazık atmış ve pişman olduğunu diyen bir insana geçmişte yüklediğim anlam yüzünden ikinci şansı da veriyorum ama hep bir şüphe, şüphenin verdiği korku ile yaklaşım gösteriyorum. Çoğu an ne onlar benden ne ben kuşkularımdan vazgeçiyorum. Zaten onlar da değişmiyor, ben haklı çıkıyorum. Aslında boşa kürek çekiyorum ama ikincisi şansın üçüncüsü, dördüncüsü ve uzayan birçok şansı olmuyor. Gerçi pek nadir düzelen de oluyor ama binde bir. Bir söz vardı bir masalda "Kalp sırça köşktür. Kırıldıktan sonra onarılması çok zordur." Bu da o hesap ama iş karşı tarafta bitiyor. Kırdığını onarmak da iyice delik deşik etmek de onun elinde.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Korkunun psikolojik cevabı savaş ya da kaç durumudur korku aslında içimizde beyler bayanlar korkudan kaçmıyoruz aslında kendimizden kaçıyoruz eskiden karanlıktan korkardım şimdi korkmuyorum sebebi karanlıktan daha korkunç şeylerin var olduğunun farkındayım artık korku bir zorba gibidir aslında bir bakıma
Korku dediğimiz şey başa çıkamayacağımızı düşündüğümüz bir şeydir.
Başa çıkabildiğimiz zamanda bize güven veren bir şeydir.
İlk etapta çoğumuz korkudan kaçarız ve bizi genelde yener
Cevap
3Cevap
Ben kokuları severim özellikle de yağmur ve kahve kokusunu seviyorum.
Kanka korkudan bahsediyoruz yalnız ama o da iyiymiş :D
Yanlış okumuşum. sevdiklerimi kaybetmekten korkarım sadece
Olur öyle şeyler. Tamamdır :)
Korkular silahtir ancak kendine doğrulttugun bir silah ve onu farkedenlere seni öldürebilme firsati tanimis olursun. Bu yüzden böyle bir silahi yaninda taşimaman her zaman için daha güvenlidir.
korku iyidir ya sağlam dinç tutar onunla bütünleşmeli üstüne gidilmeli ama yenmektense kabul edilmeli diye düşünüyorum.
Korku, aslında bir düşman değil. Kendisiyle yüzleşmek, güçlenmek ve kendi potansiyelimize ulaşmak için bir fırsat olabilir.
Kontrol altına alınması gereken Bi canavardan farksız.
üzerine gideceğim bir durum
Yenmek isterdim ama benim için bu imkansız
Korkarım ama gözü de kara biriyim
İkisi de kullanmasını bilene
İyidir ayakta tutar.
Silah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?