İnsanız olur olmadık şeylere bazen kızabilir, tahriklere gelebiliriz. Böyle zamanlarda birinin bizi yatıştırması gerçekten güç olabilir. Keza tam tersi durumlarda birini böyle durumda sakinleştirmekte öyle.. Peki, sizin için hangisi kolay, birini kışkırtmak mı yoksa yatıştırmak mı?
Kışkırtmak daha kolay, yatıştırmak biraz benim için zor elime yüzüme bulaştırım yatıştırmaktan çok insanın cinnet geçirmesine sebep olma ihtimalim var farkında olmadan.
İnsanların içinde bir grup var, o grup insanları tahrik edip kışkırtmak için gelmişler dünyaya. O kadar korkunç bir sahne ki onları '' iş başında '' görmek. Vallahi, Allah şahittir, o tip insanlara denk geldiğimde karşıdaki insanları kışkırttıktan sonra yüzlerinde olan sinsi gülüş şeytanın izlerini taşıyor. Şeytanın zincirlerinde, nefslerinin kölesi olmuşdur o tip insanlar. Kesinlikle aynı ortamda olmam, arkadaş da olmam.
Sorunuza gelecek olursak, birilerini yatıştırmak, birilerine moral vermek ve anlayışlı davranmak erdemdir, meziyettir. Edinebilenlerden oluruz inşaAllah ve elbette yatıştırmak her zaman daha zordur. Neden bilir misiniz? Güzel olan her şey zordur çünkü.
3
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şu ifadelerin inan ki feyz veriyor insana. Yüreğine sağlık. Rabbimin razı olduğu kullardan olasın inşaallah.
Estağfurullah, samimiyetiniz, bana olan ilginiz ve sorularınızın benim zihnimde cevaplarının olması burada bulunmama sebeptir. Amin inşaAllah, nail olabilmek dileğiyle o mertebeye. Bilmukabele ^^
Birilerini kışkırtmak sanırım benim yapabileceğim bir şey değil. Ben kendi yaşamımda dahi fevri değilken birilerini kışkırtmak ne tercihimdir ne de meziyetim...
Hayatım boyunca dingin bir liman olmayı tercih ettim. İnsanların derdini dinleyen, onları öfkelendiklerinde sakinleştiren bir yapıya sahibim. O yüzden birilerini yatıştırmak benim daha kolayca yapabildiğim bir şey. Bu halimden de son derece memnunum, Elhamdülillah.
Samimî arkadaşımsa ruh halim iyiyse çok güzel kışkırtırırım ama morali bozuk birini çok iyi motive ederim konuşurum eylendiririm iyi geliyorsun sesin huzur veriyor derler🤗💃