Yanlış üslup doğru sözün katilidir diyor" Şirazlı Sadi. Bu böyledir ne soylediginizden çok nasıl söylediğiniz önemlidir. Kötü bir üslupla güzel şeyler söyleyip insanları rahatsız edebilir güzel bir üslupla hakaret edip insanların hoşuna gidebilirsiniz üslup kimligidir insanın...
konuşurken üslubuma dikkat ediyorum genelde arada çok sinirliyken bazen patavatsızlık ettiğim olmuştu geçmişte şimdi sinirlendiğimde susmayı tercih ediyorum onu da öğrenmiş oldum
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Konuşma tarzıma da yazım kurallarına da dikkat ederim. Alışkanlık haline geldi. Hatta burada biriyle ufaktan tartışırken demişti ki 'Ne kadar dikkatli konuşup özenli yazıyorsun. Tartışmayı kavgaya çeviremiyorum!' 🤭 Konuşmayı da yazmayı da severim. Yeter ki doğru ve dozunda olsun 🌺
İkili sohbetlerde, arkadaş ortamında hatta işte bile yeri geliyor farkediyor tabi... Her zaman kibarca anlatmak işi kolaylastiriyor 😂 kaba bir şekilde söylediğin zaman kabul edilmiyor... Ben de bu dönemde farkına vardım çok faydası var...
biraz insan tanırım kiminle nasıl konuşacağımada boylelıkle karar verırım uslubu ben degıl karsımdakı belırler ben o sevıyeyede ınebılırım o sevıyeyede cıkabılırım, egrı basla mutevazılıkte yarısa gırebılecegım gıbı bır hadsize capsıza ukalaya aslında ne oldugunu gosterebılecek kadar kapasıteye sahıbım.. olay bende değil karşımda biter..