Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Ben konuşurken kibar ve saygılı konuşmaya çok özen gösteririm bir kelimeyi kulanırken aklımdan 2 defa düşünürüm acaba karşı taraf kırılır mı incinirmi diyerekten nezaket benim için çok önemlidir. Aslında konuşma sanatı çok önemli bir konudur, çünkü konuşma en iyi iletişim ve kendini ifade edebilme yöntemidir. Yani zaten insan olarak bizi diğer canlılardan ayıran en önemli belirgin özelliğimizdir. Bu yüzden de konuşma sanatını çok iyi idrak etmemizin gerekli olduğunu düşünenlerdenim, özellikle anneler ve babalara bu konuda çok iş düşüyor çünkü çocuklarınız siz ne yaparsanız onu alır ve ona özenirler bundan dolayı sadece çevremizde değil aile ortamımızda da yani sizin yaptığınız gibi konuşma üslubuna dikkat ederek konuşursak çocuğumuzu hem bu şekilde eğitiriz hem de konuşma sanatını kullanmış ve uygulamış oluruz. İnanın sağlıklı nesillere ihtiyaç var bu yüzden aile eğitimi çok çok önemli.
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Üslup, sözcükleri seçme ve kullanma sanatıdır. Yazar burada ne anlatıyor? Hangi söz sanatlarını kullanarak karşı tarafa derdini, tasasını, mutluluğunu, hikayesini anlatıyor kısmında elbette en tatlı sözcükleri peşi sıra sıralamak ve ardı ardına gelen söz sanatlarını elit bir şekilde karşısında bulunan latife dolu ve ince ruhlu bir insana anlatmak kişiyi büyük bir şevke getirir. Anlatım tarzının şeker kız Candy tadında olması kişinin varlık dokümanında yer alması gereken yegane kavramdır. Duygu ve düşünceleri her zaman yalın, duru, doğru bir şekilde anlatım karşı tarafın anlayabilme ve anlatıcının ise anlatımının kavranabilmesi açısından oldukça yerli yerinde bir hareket içinde olup bunun karşılığını saygı ve tevazu ile almasını elverişli bir hale getirir. Kısacası, ne ekersen onu biçersin :)
Aslında kişisine göre muamele dedikleri olay kesinlikle bu noktada gerçekleşiyor saygı çerçevesinde konuşan bir insana her zaman saygı çerçevesinde ve üslubuna göre konuşurum ama eğer karşımdaki kişi ne konuşma adabı biliyorsa veyahut da yalancı asla saygıyı hak etmeyecek biriyse kesinlikle hiçbir usube dikkat etmem çünkü o üstübü hak etmiyordur
Karşı taraf kurduğum cümleyi anmaz ise saygı duyarım, sonuçta gerrrizekalılar da saygıyı hak eder bir yerde ama anladığı halde anlamamış gibi yaparsa onun ben o niteliksiz beynine, bana bulaşmadan mesafe koymalıyım
Dikkat ederim sakince konuşmayı seven insanım karşımdaki saldırsada ben çok konuşup kendimi yormam kendimi toparlarım ona göre cevabımı veririm sonradan çünkü kişi kendini bilmez ne söylediğini kendini kaybetmişse yapacak bisey yok
Eskiden her lafın sonuna mk derdim karşımda ki kişi de farketmezdi :D şu an küfürü sadece futbol musabakaların da ve trafikte kullanıyorum yendim bu huyumu :D
Kişiye göre konuşmakla birlikte, belli bir üslubum, bana has bir konuşmam vardır. Gizli sorduğum sorularda dahi, beni tanıyanlar çıkıyor ilginç şekilde :)) İnsanın parmak izi dili olmalıdır.
Çoğunlukla karşımdaki insana göre değişir. Ancak ne kadar rahat olsam da sınırları aşmamaya dikkat ederim. Zaten üslubumun da rahatsız edici olduğunu düşünmüyorum.