Selâmlar!!
Konuşurken üslubunuza dikkat eder misiniz, yoksa nasıl rahatsanız öyle mi konuşursunuz...✔

#Acid_Qeenn.🌺
Selâmlar!!
Konuşurken üslubunuza dikkat eder misiniz, yoksa nasıl rahatsanız öyle mi konuşursunuz...✔

#Acid_Qeenn.🌺
Evet. Kiminle konuşursam konuşayım kırmamaya dikkat ederim. Karşımdaki kişi hakaret dahi etse onun seviyesine inmem. Küfre de karşılık vermem ¢
Eyw bibot
Güle güle kullan. 😄
Sağolasıın 🍃
Evet olduğunca dikkat ederim. Hele ki bir tartışma falan yaşıyorsam o an daha fazla dikkat ederim. Kelimelerimi seçerek kullanırım, kırıcı olmamak adına ama ben böyle dikkat ederken karşımdaki dikkat etmiyorsa o zaman bende üslup falan kalmaz.
Cevap
38Cevap
Ben bu konuda belki biraz düşük olabilirim. Normal şartlarda çok düzgün konuşurum çok sabırlıyımdır. Ne söylediğime ne dediğime çok dikkat ederim. Hani karıncayı öperim belini incitmem o derece. Argo da var ben de kimseden de saklamam yeri geldiği zaman harika oluyor. Amaaa benim sabır taşı çatlarsa şahsi olarak etmem ama cümlelerimin içinde küfür barındırırım. Küfürlü laflarımı iğne deliğinden sokarım o insana. Çok şükür hem ağzım hem karakterim bozuk 😂
Kişiye göre değişiyor kesinlikle. Karşımda yakın olduğum biri varsa en doğal halimle konuşurum. Anlık ağzıma ne gelirse şeklinde. Aka
Ama karşımda yabancı olduğum biri varsa üslup ilk kuralım olur ve saygımı bozmadan düşünerek konuşmayı tercih ederim yorum devamında yanlışlıkla gönder tuşuna bastım 😅
Karşımdaki kisiye göre değişir. Üslubuna dikkat ederim. Fakat karşımdaki anlamazsa anladığı dilden konuşurum.
Üslubum dostlarıma tatlı, düşmanlarıma ölümcül ok kurbağası gibidir
Evet tabi ki konuşurken Üslubuma dikkat ediyorum. çünkü benim için insanlar ile nazik konuşmak ve sağlıklı iletişim kurmak önemlidir. saygı duyduğum gibi aynı saygıyı karşımda ki insandan da bekliyorum her zaman.
Üslup çok önemli. Üslubuna dikkat etmeyen insan sevmem. İş yerinde hoşlandığım biri var, yanındaki kıza s alak, lan vb kaba konuşuyor. Kız da onun neyi oluyor tam emin değilim. Belki de herkesten saklı bir ilişki içindeler.. Anneme anlattım, buna mı gönül vereceksin dedi. Annelerimiz için herhangi birine gönül veremeyecek kadar değerliyiz. O yüzden kendi değerimizi bilelim, çevremizdeki kadınlarla nasıl konuşacağını, üslubunu bilmeyen erkeklerden uzak duralım. O da biraz gözümden düştü açıkçası. İşyerinde bana ilgi duyan başka biri daha varmış, bir sürü insan var kısacası. Kaba erkeklere kalmadık kıro. Bir de beni görüyor tanıdığı halde selam vermiyor yüzüme bakmıyor. Sen kimsin?
Evet dikkat ediyorum diksiyon ve sarf edilen sözcüklere dikkat ederim
Ukala ukala ve argo kelimeler kullananları sevmiyorum Özellikle toplum içinde
bazıları giyimimizden bize özgü saf cilvemizden dolayı kadını sadece cinsel anlamda değerlendiriyor. pitbul vahşi bir köpek değil nasıl yetiştiriyorsan öyle oluyor !. hiç kusura bakmasınlar bu konuda kadınlar açık ara üstün tabiki anlayana. bunu anlamayana sürekli sosyal medyada bir kadına iç çamaşırı ve rengini niye soruyorsunuz demem yeterli olur herhalde. bunun adınada uslup arsızı diyelim.
Ben dikkat ederim. Kimseyi incitmek için özel bir tavır takınmam. Gençlikte yapardım yalan yok. Sevmediğim insanlara laf sokardım, gıcık davranırdım... Geçti gitti o günler. Gerek yok.
Ama ne kadar mütevazı olursam, ne kadar hassas davranırsam, o kadar ezmek için kırmak için hak sahibi sanıyorlar. Bu durumda en iyi yöntem, uzak durmak
herkes konuşuyor.. düşünmeden konuşuyor ama konuşuyor
düşünmeyi herkese öğütleyerek..
konuşurken uslubuma dikkat ediyorum..
Tabii ki ediyorum. Çizgiyi, sınırları aşmamaya dikkat ediyorum. Üslup, her şeydir.
Çok dikkat ederim, aşırı dikkat ederim. Hatta üslubumum bu kadar nazik olmasından rahatsız olan arkadaşlarım bile var. Azcık kükre, küfret diyorlar. 😕
Üslub cahillerin, hadsizlerin, elit magandaların ve a. talların sığınağıdır. Karşıdakinin argümanlarına cevap bulamayanlar "uslubunuz yalnış" der.
Biri sitenin girişine araba çeker.50 kere yalvarırım. Sonra kafasını kırdığımda üslubum yanlış olur.😇
Bulunduğum yere göre konuşurum. Yer farketmeksizin mümkün olduğunca da küfürden uzak dururum. Bazı kelimelerin ucunun nereye kaçacağı belli olmuyor çünkü.
Her zaman dikkat ederim. Önemli insanlarla konuşurken ''sen'' demek yerine ''siz'' derim. Biz böyle büyüdük. Her zaman görgü kurallarına dikkat ederim. Umarım yeni nesilde böyle olur
Tabii ki ediyorum ve karşımdaki kişinin de dikkat etmesini isterim. Özellikle toplum içinde ukala ukala ve argo kelimeler kullananları sevmiyorum.
Herzaman konuşma üslubuma dikkat ederim karşımdaki insandan da aynı şeyi beklerim çünkü nerde nasıl konuşacağını bilmeyen insan hiç bir şey bilmiyor demektir
Yerleşmiş bir kişilik ve karakter sahibi olunca insan.
Dikkat etmeye çalışmıyor.
Denemek onda bitmiş oluyor.
Zaten olması gerektiği ortaya çıkıyor istesede, İstemesede.
Üslubuna dikkat etmeyene insan bile demem. Bizi hayvanlardan ayıran özellik konuşmak, onu da düzgün yapmalıyız. Seviyeli konuşmak mümkün bir şey, gereksiz yükselmeler olmamalı.
Fazlasiıyla ederim! karşımdaki insandan da aynını beklerim ha ûslubunu bozarsa bende bozarım etkiye tepki saygıda kusur etmem ama edersemde vardır sebebi mutlaka...
Karşımdaki terbiye sınırlarını aşmadığı sürece nezaketle yaklaşırım, sınırı aştığında sonuçlarına katlanır...
Evet ederim ama bu karşımdaki kişiye de bağlı eğer sinirlenirsem veya öfkelenirsem kendimi aştığım oluyor ister istemez.
Karşımdaki kişi benimle nasıl konuşuyorsa aynı şekilde yaklaşırım ona saygısıza saygi göstermem
Yürekte merhamet, kişiliğinde ahlak yoksa üslubu yansıtmaz..
Uslub aslında bu ikisinin karışımının dile vurmuş halidir..
O kadar haklı o kadar doğru bir yazı ki gerçekten de herkes de çok büyük bir üslupsuzluk sorunu var kimse kimle nasıl konuşacağını bilmiyo
Evet ses tonuma ve üslubuma çok ozen gösteririm de anlayan yok ki , cazgir olursan üslupsüz davranirsan daha cok kulak kabartıyorlar😄🤭
Dikkat etmezsem rahatsız olurum. O yüzden dan dan konuşan insanlara hayret ediyorum. Sizin neyiniz var diyesim gelir.
dikkat ederim doğal konuşurum ama saygısiz ya da kaba konuşmam
karşımdakine göre değişiyor artık. herkese incelik nezaket yaramıyor
Hayır. Yeni tanıştığım birisi ise fazla konusmam zaten.
Doğru üslupla her şeyin söylenebileceğine inanıyorum. Çok dikkat ederek konuşurum.
Karşımdaki insanı samimi buluyorsam dikkat etmiyorum
Evet üslup çok önemli. Ne söylediğimizden ziyade nasıl söylediğimiz önemli.
Her zaman. Üslup kişinin kimliğidir, kartvizidir
Ederim. Dikkat etmeyeni de haddini aşanı da sevmem. Burada onlardan çok var maalesef
Genelde evet. Karşıdaki kişiye bağlı aşırı sinirlendirirse hak ettiğini söylemekten geri durmam.
dilbilgisi eğitimi çok önemli almayanlara tavsiyemdir
Karşımdaki kişiye bağlı bu rahat ise rahatın kralını gösteririm 😂
Kesinlikle dikkat ederim lakin karşımdaki dikkat edilmeye değer biri ise.
Bencede bide karakter ve kişilik dersi verilse tamamdır
ya değişiyor arkadaş ortamım da veya sevdiklerimin yanında nasıl rahatsam öyle konuşuyorum ama yeni tanıştığım veya resmi bir ortam da İstanbul beyfendisi moduna geçiyorum
Evet fazlasıyla naif bir insanım
Üslubuma dikkat ederim her zaman. Karşımdakinin de üslubuna dikkat etmesini isterim.
herkes karekterini oynar bu hayatda hayatda film sahnesidir
Tabiki sonuçta dağda büyümedik ❗️
Her kelime, her harf, her duruş çok önemlidir ve olayın akışını tamamen değiştirebilir.
Yalan yok eğer o an sinirliysem ağzımdan çıkacak laflar çok kötü oluyor :|
Ediyorum, kibar nazik oluyorum☺️
Genellikle dikkat ederim.
Bir insanın üslubu kimligidur 👍
Çok Dikkat ederim Kibar kırmadan konuşurum
Bazen sinirliyken edemiyorum maalesef
Dikkat etmeye çalışıyorum.
Karşımdaki kişiye göre değişebilir
Ederim tabii ki.
Evet her zaman, çoğunlukla.
Kişiden, kişiye değişir.
Kiminle konuştuğuma bağlı