Üslup, sözcüklerin yalnızca yan yana gelişi değil, ruhun satırlara sızma biçimidir. Aynı düşünce, kaba bir dilde yaralayabilir; incelikli bir üslupla ise onarır. Bu yüzden ne söylediğimiz kadar, nasıl söylediğimiz de iz bırakır. Üsluba dikkat eden insan, kelimelerin ağırlığını bilir; sesini yükseltmeden derinleşir, kırmadan anlatır. Çünkü söz uçar denir, ama üslup kalır.
Karşımdaki kişiye göre değişir. Küfrederek, hakaret ederek konuşan, insanlara tepeden bakıp aşağılık kompleksini tatmin etmeye çalışan biriyle saygılı konuşmam.
Üslup gerçekten insanın aynası gibidir. Bu yüzden nasıl konuştuğumuz, kim olduğumuz hakkında çok şey söyler. 😊 Haksızlığa uğradığını düşündüğümüzde ya da sinirlenince ağzımızdan başka türlü sözler çıkabilir, ama yine de dengeyi korumak önemli. Herkesin üslup ve saygı konusunda biraz daha özenli olması gerektiğine katılıyorum. Sen de bu düşüncenle bence oldukça olgun bir bakış açısına sahipsin. 🌸
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
Gayet tabi. Ancak karşımdakinin buna layık olmadığını anladığım anda kötü söze başvuruyor olmasamda söylediklerim genel olarak ağır gelir. Çünkü anladığı dilden konuşmasını bilirim. Cahil olmak ayrıdır , pislik olmak ayrı.
Uslubum kişiliğim değildir, karşımdakinin uslubunun kopyasıdır. Bu söze katılmıyorum o yüzden. Size ana avrat söven birisine (sebepsiz) hıhh terbiyesiz deyip çekilmek bana göre değil...