1 yasinda cocugumuzda var ama mecbur kaldim bosadim esimi siddet, kötü huylar, calismamak bi cok sey vardi. Aslinda hicbirseyimi yasiyamadim ne balayi ne gezme dedimki maddiyat olur yine huzur olsun birbirimize sadik kalalim yeter. Olmadi hersey kötüye gitti cocugumuda aldirmaya cok düsündüm kiyamadim ilk gebeligim ya zaten hamile kaldigimda basladi bi cok huyu kötü arkadaslar iradesiz bir itmis 🤦 anliyamadim ya da tecrübesizdim cünkp ilk hayatima aldigim insandi gelip gecen cok oldu falan filan iste. 26 yasindayim nasil bir yol izlemeliyim erkek konusunda tabiki sorumluluk sahibiyim cocugumda var. Kimseye güvenmiyorum hickimseye. Birgün gercekren mutlu olurmuyum bilmiyorum cokta isterim:/?
Asagi yukarida böyle bir tip kizim jdjd merak edenler icin cok iyi niyetli biriyim insanlara cabuk kaniyordum ama bu insan bu düsünceleremin hepsini degistirdi her gecen sene fikirler degisiyor
Boşandım nasıl bir yol izlemeliyim, tekrar sever miyim?
yeni bir hayatın başladığını kabul edin, eskiye takılıp kalmayın. Murlu oşmak herkesin hakkı allah herzaman bir hadisinde şöyle der Eşinize, birlikte geçirdiğiniz yaşam için ona teşekkür edin. İçinizde ona karşı kızgınlık ve nefret besleme der senib yapacağın klasik ama Geleceğe dönük planlar yapın ve bunları kâğıda geçirin. Evinizde geçmişi hatırlatacak her şeyi değiştirin. Kendinizi işinize verin ve öncekinden daha çok çalışın. Unut ve çocuğunu iyi yetiştir yükşer ağırdır ama üstesinden gelinebilir sonuçda Hafta sonu tatillerinde boş kalmayın. Doğa yürüyüşleri, sinema, tiyatro gibi aktiviteler için mutlaka plan yapın. Her sabah spor yapmaya zaman ayırın. Sürekli negatif düşünen dedikodu üreten arkadaşlarınızdan bir süre uzak kalın. Eski eşinizle tek görüşmeniz gereken konunun sadece çocuklarla ilgili olması gerektiğini kabul edin. Ayrıldığınız eşinizin ne yaptığı, kiminle görüştüğü ile uğraşmayın. Onu halen eşiniz gibi görmekten vazgeçin. Bence gönlüne güzel olan iyi düşünce ler sahiplen dualar et namaz kıl edebiyat roman olu ve dini tefsirler oku ruhun yerine gelsin bacımİyimser olun ve zamanın her şeyin ilacı olduğuna inanın. Çocuklarınıza eski eşinizin aleyhinde hiçbir şey söylemeyin. Ne iyi nede kötü
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yazık çocuğa. Size hiçnir şey olmaz. Olan garibim sabiye olmuş. Bence artık daha çok çocuğunuzu düşünün. Onun için yaşayın. Onun üzerine bir dünya kurun. Siz böyle heba olmuşken bu hengame de onada yazık olmasın. Mutlaka birileri çıkar yine karşınıza önceliğiniz bunu düşünmek yerine çocuğunuz olsun bence. Krizi fırsat olarak gören ahmaklar çıkacaktır mutlaka. Bunlara karşı dikkatli olun. İstismara kadar gidebilir bu tiplerin davranışları. Onlara akılları yerine testesteron seviyesi hükmeder. Kendinizi daha fazla heba etmeyin bence. Çocuğunuzla da fazlasıyla mutlu olabilirsiniz. Siz kadın olmak istemişsiniz en doğal hakkınız ama maalesef bunun değeri bilinmemiş bu saatten sonra bence bu artık daha çok istismara uğrayabilir daha fazla yıpranmayın. Anneliğinizin keyfini yaşayın.
Hanımefendi size nacizane tavsiyem en az 2 yıl hayatınıza birisini almamanız ve kafayı dinlemeniz. Mesleğiniz var mı bilmiyorum ama bir iş bulup çalışmanız. Çocuğu imkanınız varsa ailenize bırakırsınız bakması için. Sizin evlenip ayrıldığınızı duyan erkeklerden size yazılan, ahlaksız tekliflerde bulunan çok olacak. Kusura bakmayın. Hatta bazıları adınızı bile çıkarmaya çalışacak. Onun için erkekli ortamlarda özellikle daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Her şey gönlünüzce olması dileği ile. MUTLULUKLAR.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tskler ama bu genelde böyle degilmi cok iliski yasayan kizlar da kasar derler
Senin önceliğin tekrar sevmekten tekrar bir ilişkiden önce çocuğun ve kendi hayarin olmalı. Kendi ayaklarının üzerinde durup çocuğuna hem. anne hem. baba olabilmek... Yaran varken tazeyken tekrardan sevmeyi sevilmeyi düşünmemek.. cunku artio tek bir insan değilsin canından canın parça da dünyada... Herşeyden öncesi o minnakin mutluluğu onun yüzündeki gülüş olmalı. biraz sular duruldu birazdaha kafan yerine gelsin zamin ne getireceği. hic belli olmaz o yüzden hiçbir zaman kendini şartlandırma. bu konuda...
Günümüzde bir çok insanın başına gelen durum bu.. Doğru insanla evlenememe sorunu kimse boşanmak için evlenmiyor nitekim ama bazen olmayınca olmuyor. Ondan sonrasında hele bir de çocuk varsa dikkatli olmakta fayda var İki kişilik düşünmeniz gerekiyor artık iki kişilik kararlarınız olmalı hayatınızda.
Birisini yeniden sevmeniz bu duruma engel değil ama severken ya da birisini hayatınıza alırken ince eleyip sık dokumanız lazım çünkü gerçekten artık tek bir kişi olmadığınızın bilincin de olmalısınız.
Şu gereksiz erkekleri anlamış değilim evlenmek için binbir takla atarlar kadını evlenmeye ikna etmek için daha sonra şiddet ve hakaretlere maruz bırakırlar insan dışı yaratık bunlar bence. Kendini üzme derim doğru bir karar vermişsin Allah çocuğunu sana bağışlasın derdini göstermesin. İmkanın varsa kendine bir ev kiralamanı tavsiye ederim. Kendini ve çocuğunu kimseye muhtaç etme ama imkanın yoksa ailenin yanında kalman doğru olur iti kopuğu çok var malesef. Elbette tekrar birini gün gelecek seveceksin kötü günler gelir geçer. Allah karşına helal süt emmiş birini denk getirsin.
Burada iyi erkekleri görmüyorsunuz diyenlere inanma. Onlar kendilerini iyi sanıyorlar, efendi sanıyorlar ama 5 kuruş etmeyecek insanlar. Böyle boş konuşanlara aldırma bu bir ikincisi hepimiz genciz, hatalarımız olabilir. Yanlış bir evlilik yapabiliriz. Bunlar her insanın başına gelebilecek şeyler. Sen bu saatten sonra çocuğunla kendine güzel bir yuva kur. Ayaklarının üstünde durup çalış. İlk başta zor gelebilir. Ama sonra alışacaksın. Sonra çocuğun da sana destek olacak. Evlilik düşünme. Sakın sakın. Bir erkeğe sırtını dayarsan en büyük hatayı yaparsın. O yüzden başarılı bir iş kadını ve iyi bir anne olmaya çalış sadece. Belki günün birinde adam gibi adam çıkarsa o zaman da evlenirsin.
Ben de boşandım 10 yaşında bir kızım var ve hayatımda harika bir erkek var. Boşanmış olmak yeniden sevmeye bir yuva kurmaya engel değildir. Ancak çok daha dikkatli olmak gerek çünkü artık bizden daha önemli biri var, evladımız. Ayrıca deneyimlerimiz kötü olduğundan bir sonraki ilişkide çok daha dikkatli oluyoruz bu da işin güzel tarafı. Hayatına alacağın adam senden daha olgun aklı başında olmalı ki mutluluk olabilisin. Artık hedefimiz aşk değil huzur
Önceliğin elbetre ki çocuğun ama kendini de düşünmelisin ve neden olmasın, güvene bileceğin kendini mutlu hissettiğin ve çocuğunu kabul eden biri çıkacaktır karşına. Karamsar olma hayatı sevmeye ve umud etmeye devam et. Mutlu olman dileğiyle.🌺
İltifat eden erkekleri iltifatı zor duyduğunuz efendi erkeklere tercih ederseniz böyle olur. Geçmiş olsun hayatın böyle devam eder artık çocuklu bir kadını da kolay kolay hiç bir olgun erkek kabul etmez kusura bakma.
Salak değilim ben. Sen bekar bir kadınsın diyelim çocuklu bir adamı tercih edermiydin? Çocugu olan birini bulursan o zaman denk olur işte.. Hayatına girecek kişide senin evladına ne kadar değer verecek? Ne kadar sevecek? Kendi evladı gibi görecekse ne ala..
kafa dengini bul calisan birisi olsun yeter sana ask mesk sevgi sonra olur ben hep kizlara vakarken karakterine sevdiyi seylere bakarim kafa dengimmi bualamadim hic ben. gorucu usuluna kaldi benimkisi.
Şimdi dostum öncelikle sevgi kalmamışsa ve şiddet varsa zaten pek önemli değil o ilişki o bebek sana emanetse sen ina bakabildiğin en iyi şekild3 bak başkasını sevme konusuna gelirsek kendini asla zorlama sevmek için akışına bırak olan olur benim fikrim bu bilmem artık
Tekrar mutlu olmak istiyorsanız birlerine şans vermeniz gerek, ama tabii ki edindiğiniz bu tecrübe doğrultusunda kolay kolay güvenmeyerek... İnşallah bundan sonraki hayatınızda hep mutlu olursunuz.
Boşanmakla iyi yapmışsın kötü huyları varsa şimdi sana düşen kendi ayaklarının üzerinde durmak evladına sıkıca sarılmak onun geleceği öncelin umarım karşına seni ve evladına deger veren birde çıkar gçlü olmalısın herşeyden önemlisi okadar kadın var boşanmış çok güçlü durabilen sende onlar gibi ol herşey gönlünüzce olsun
26 yaşındaymışsın da artık yani bi düzene oturman gerekiyor çocuk büyümeden. Yani gezeyim tozayım lisedeki gibi flört edeyim işine girersen seni gezdirirler azcık elden ele=)
Sen kendin bilirsin tabi senin hayatın dilediğin gibi yaşa 1 başarılı olmadın 2 evlilik te güzel olur hayat her zaman mutlu olmak için degerli bir armağan
Bu güzel 👍 hafta sonları babasında olursa kendine vakit ayırırsın ;) eğer evlilik yapacaksan çocuk küçükse bir an evvel evlenmen çocuk için daha iyi olur. Belli şeyleri anlayacak olgunluktaysa yavaş yavaş evleneceğin duygusuna alıştırıp öyle evlen ;)
Acele etme öncelikle kimseyi hayatına alma çocuğhnla düzenini kur eşinden tamamen diyaloğun kesilsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
daha gençsin insallah bulursun iyi bir insan ama biriyle bir ilişkiye girersen onun hareketleri davranışı herşeyini çok dikkatle izle ama o senin izledigi fark etmesin biraz garip olabilir
Bizi olgunlaştıran ve bize tecrübe kazandıran zaten karsımıza çikan insanlar ve yaşadıklarımızdan çıkardığımız derslerdir. Sen hiç doğru yoldan şasma sonunda mutlu olacağına inanıyorum
Yeni boşandıysan ve muslumansan 4 ay 10 gün iddet süresi beklemen gerekir... iddet süresinde kimse sana talip olamaz ve sende öyle. Evden mecbur kalmadıkça çıkmaman gerekir