Sorununu yazmak isteyenler sorununu ayrıntılı bir şekilde yazıp ruh hallerinden bahsederse ve ailesinin arkadaşlarının onun üzerindeki etkisinden bahsederse sevinirim:)
Cevabın nedir?
+1 yılYa benim bir sıkıntım yok ama işsiz olmak bana koyuyor. Bunu bırak bu dünya da herkes bir çalışırken ben üç çalıştığımı düşünüyorum. onu da bıraktım 98 yaşında babama bile bakmadan okudum. hala okuyorum şimdi annem okutuyor. onu da geçtim niye biz bu kadar emek harcarken adam 2 yıllık mezun iş buluyor. onu da bıraktım niye bize öncelik tanınmıyor. Ben bedava bitirmedim ki o üniversiteleri ailemde annem şeker hastesı. Bayramda bile iş bulup sağda solda çalışarak ekmek düşünürken benim arkadaşlrım ise hangi kızla yatacaklarını düşünüyor. onu da bıraktım saf ve temiz olmak suç bu devirde. iş bulamayınca birisi ilk okul mezunu ben ise çalışmamak bana koyuyor. Bunun sonucu ya devlete ya da Allaha isyan edeceksin. Devlet baki bizim geri kafamızda (bende öyle şahsen) isyan edemiyorsun Allaha isyan ediyorsun. neyse galenderlik ve farkın olmaması sınıfların oluşması, niye okumak eğitim almak isteyen insana devlet destek vermiyor. ben bu saate kadar bilgisyaar için sevdamı her şeyimi verdim. bil. müh. kazandım ama 2. sınıftan bıraktım. şimdi döndüm dolaştım matematik bilgisayar okuyorum. niçin bu ülkede biz üçüncü sınıfız. anlamsızlaşıyor. bir başbakanın oğlu istediği işi alırken niye ben alamıyorum. Allah varsa bunu görüyorsa niçin bu insanlardan hesap sormuyor. Niçin belediyelere alınan insanlar memur oluyor. Niçin bu ülkede islam var gibi görülüyor. varsa Allah niçin bu insnaları kahrı kazap etmiyor. Allah var mı kendimden süpheye düşüyorum. Günümüzde kızların derdi koca değil para ki kadın eşitlik ilkesi varmış niye Rusya diyorlar ya rus kadınları serbest ama rus erkekleri de serbest bizde ise hep baskı var ne yandan bakarsan bak. psikolog ihtiyaç çok. ama bir insan alt tabakadan geliyorsa korunmalıdır. herkes mağazaya giderken ben ekmek para düşünüyorsam yarin askere gidince gösteri için vatan koruma yapmam sıkarım ben bu devlette şunları yaşadım diye ki insanlar meydan da bneim gibi şerefsiz görsün. onu da geçtim askerlik diyorsunuz. ben günlük askerim. kız yok...
011 Yorumla
Soran+1 yılYazından da anlaşılacağı üzere çok fazla dolmuşsun ve isyan ediyorsun. Bunların bir suçlusu yok. Bizim devlet düzenimiz böyle. Senin ne suçun var veya bizim? Allaha asla isyan etme o en hayırlısını bilir. Sen Allaha dua etmeye devam et çünkü bir tek o sana yakın ve seni anlar. Sadece birazcık üstüne gelmiş her şey yaşadığın bu haksızlıklar. Elbette sen de hakettiğin değeri kazanacaksın. Yeterki güle ryüzlülüğünü koru ve kendine inan.
- +1 yıl
argadaş bende inanç da kamadı hayatta. her şey bitti gibi.
- +1 yıl
bitirildik bittim her şey bitiriliyor inşallah bir gün bu gnleri yaşamayan lar da anlamayanlar da biter. sabır ediyorum. nsıl olsa biizim dönememizide bitecek.
Soran+1 yılNeden bu kadar inançsın? Hiç bir şey imkansız değil. Oyle bir gün gelirki sen huzura kavuşursun. Nice insanlar tanıyorum temizlikçiydiler 4 5 sene sonra şirket müdürü oldular. Bu senin ne kadar inanlarla iyi ilişkiler kurabildiğine ve hayata pozitif bakmana bağlıdır :)
- +1 yıl
ben müdür olmam temizlikçi olmak da güzel ama ben benden geçerim olurum. acı çeken acı çektirir bunu unutma. acı acıyı doğurur. Benim çektiğim aynısın zamanı gelince çektireceğim. param olacak bir gün biliyorum Türkyeyi de satsanız sizin olsun deyip kaçacağım buralardan sizden o günü sabırla bekliyorum. bir sürü kız peşimden koşacak param var olacak. Ama o gün ben de hoşuma giden ingliz alman rus kızlarını isteyeeğim. O zaman bende inanç olmayacak. yavaş yavşa evrimleşiyorum sabret arkadaş. sorun değil bir inançsız insan ben miyim? Bri yanacak ben değlim evrimleşiyorum. beyinsel oarak.
Soran+1 yılBir psikoloğa görünmen gerekiyor arkadaşım
- +1 yıl
boş ver hayatın tadı neyse odur. görünsem neyle nasıl niçinlere cevap mı verecek? Sanmam onu bırak para arkadaş para. Bazı şeylere ölümle biter bunu anla kabul et artık. çeken çekriri bunu unutma. kadın erkek fark etmez.
- +1 yıl
sağol eskişehirde iş devam ederse denerim bir psikolog ama kim nasıl bilmem bulurum birini ya? ne fark eder ki?
Soran+1 yılÖğretmen olmuş birisini düşün. Gençliğinde hocaları tarafından hakarete uğramış ve ezilmiş olsun. O da bu yaşadığı şeyler yüzünden sence bunu öğrencilerine mi yansıtır o da o eski öğretmenleri gibi mi olmak ister yoksa bir zamanlar da kendisi öğrenci olduğu için onlara bu yaşadıklarını yaşatmaz. Demem o ki. Sen affetmedikçe bir şeylere yeniden başlamadıkça eskide kaldıkça mutlu olmazsın. Sal gitsin yaşanmışlıkları eskiyi. Artık mutlu olmaya çalış
- +1 yıl
ben öğretmenlikte yaptım anlıyorum 3 yıl hizmetim var tabi bıraktım şimdi ama biliyorum dediklerini zamana bıraktım olan olur en fazla ölüm var ucunda olursa olsun ne yapalım argadaş... boş ver.
En İyi Cevaplar
başkasına yazmıştım birde sana yazayım :D direkt ordan alıntı yapıyorum. kişi aşırı şizofrenim filan demiş. Ben:
Harbi diyorum seninki yinede iyi, ben yılda 1 kez parlarım. Parladığımda aşırı derecede sinirlenirim. kimseyi tanımam karşımda. en son 2-3 sene önce parladım. kuzeni istemişler, kız güzel allah var. aklımda kötü düşünce yok ama öteki teyzem, annem ve babam sadece kuzenimin annesinin üstüne yürüyünce yani 3'e 1 yürüyünce gözüm döndü. bende bağırdım dedim. istenmiyorsa istenmiyordur teker teker konuşun. kadın misafirlikte biraz insaf dedim. Annemde iyice sinirlenmiş. üstüme yürüdüm. İyikide annem üstüme yürümüş, babam yürüseydi belki babamla kavga ederdim. zaten o anda aklımı gram kullanıyorum, onunla odadan çıktım. ilk gördüğüm duvara koştum yumruğu bir koydum :D ilk 2-3 saat omzumdan kaburgalarıma, göğsüme kadar ağrısını hissediyordum. el desen 2-3 katı oldu normalin. sonraki 3 gün hareket ettiremedim. ondan sonraki 1 hafta boyuncada şişliği inmedi. doktora gidicektik ısrar ettiler ama izin vermedim. şuanda sağ elim yani yumruğu attığım elim öteki elimden daha şiş bir şekilde görülüyor. :D ayrıca bazen kendimi balkondan atasım oluyor balkonda otururken, ya da ders çalışırkene acaba boynumun altından kalemi bademcik tarafından beyine doğru soksam ölür müyüm? diye düşünüyorum. daha nelerrrr neler :D bizimkilere en ufak şekilde çıtlatsam konuyu ters ters bakarlar, doktora gidelim desem aman sen deli misin? felan filan. önüne geçemediğim bir düşünce, icraat yok ama :D
Dedim :D saygılar07 Yorumla
Soran+1 yılAhaahhah :d yazını okurken gülümsettin beni :) Ama tam olarak sorunun ne çözüm almak istediğin. d
Soran+1 yılVayy süpersin :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim iyi günler sana da. Sen de aynı şekilde buraya yazabilirsin :)
- +1 yıl
psikoterapide en önemli şey, hastanın doktoruna güvenmesi ve 1'e 1 görüşmelerdir :D sadece ihtiyaç olursa 1e1 dışında görüşmeler olur. :D sakinleştirilecek hasta ile sessiz, sakin yerlerde konuşmak daha iyidir. derim :D çünkü kişi sessiz yerde yabancı sesleri değil kalbinin ve aklının sesini duyar, insan duyduğu şeyi konuşur. :d inanmıyorsan rusyada büyüyen bebeğe arapça konuşturt :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılvar. zayıflama takıntım var. eskiden obezite hastasıydım boy 165 kilo 73 idi. yemek yemeyi severdim. sonra bişiler oldu. obezite ile yaşayamayacğma karar verdim. yemekten içmekten kesilip 50 kiloya düştüm. ancak 1 aydır bu kilodayım hala kiloluyum. herkes bana iltifat ediyo yalan söylüyolar zayıfsın iyisin diye onlara inanmıyorum. aynada kendimi dev gibi 150 kilo gibi görüyorum. zayıflamak için her şeyi yapıyorum. ailem benden bıktı her gün şunu yersem kilo alır mıyım sence almış gibi miyim diyorum. sevgilimi de dostlarımı da bıktırdım. demekki beni sevmiyolar. kiloluyum şişmanım diyorum 50 kilo az değil kii. çok üzülüyorum 1 aydır kilo veremiyorum hedefim 38 kilo olmak. aslında zayıflamanın sınırı yok. herkes kilo al diyo (salaklar). ancak dünyada hiç bir kimse kilo almak istemiyo herkes kilo vermek istiyo bence.
gerçekten artık zayf olmak istiyorum03 Yorumla
Soran+1 yıl50 kilo ne şişman ne zayıf senin boyun için konuşursak ideal bir kilo. Peki sen neden zayıflamak istiyorsun?
Cevap sahibi+1 yılhem güzel olmak için. hem benden zayıfları görünce kıskançlıktan çıldırmamak için. kıyafetlere girebilmek için (XS ya da 34 32 beden olanlar) . ve daha mutlu oluyorum zayıfladıkça herkes bana bakıp kıskanıyo. bide arkadaşım benden zayıf onu çok kıskanıyorum ondan zayıf olup onu kıskandırmak istiyorum. dünyanın en zayıf insanı olmak istiyorum. bilmiyorum bozdum kafayı işte yaaa :'((((((((
Soran+1 yılBence senin amacın güzel görünmek. Bence sen kişiliğinle güzel görün zayıflığınla ya da fiziğinle değil :) Yüzünün güzelliği yeter. Neden kıskanıyorsun ki kendini özel hissetmelisin. Senin gibi azimli bir kız herkesin hakkı değil :)
burdaki en sorunlu insan benim sanırım. O kadar ki buraya yazabilmek için üye oldum. Özetlemek gerekirse ailemde bulaşıcı olup olmadığını bilmediğim bir deri hastalığı var ben bundan kendimi korumak adına önce basit şeylerle başladım 3 yıl oldu ve o basit şeyler insanı yaşatamıcak dereceye geldi. örnek vermek gerekirse elimi günde en az 60-70 kez yıkıyorum. tabi kriz anları oluyo o zaman çok daha fazla hatta bir ara bu yuzden egzema olustu elimde. Evdeki herkesten kendimi soyutladim odamdayım surekli ailemle fiziksel olarak temas etmek bile çok büyük bir sorun. Anlicanız anneme sarılamıyorum bile. Bundan kurtulmayı çook istiyorum ama birinin yardımına ihtiyacım var. Psikolog parasıyla aileme yük olmak istemiyorum. Kısacası yaşamıyorum gibi bişey. tabi bu anlattiklarim hicbisey.
011 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir hastalık bu adı ne? ve tedavisi yok mu?
Soran+1 yılHmm bunun tedavi yolu olarak balık kompleksi yapıyorlar. Önce onlar için bu hastalığın çözümünü araştır. Ben böyle bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Bu arada ilaç filan kullanıyorlar mı
- +1 yıl
Zaten sedefse kesinlikle bulaşıcı değildir diyolar ama sedef olmadığını söylüyo ailem. Babam başı için kullanıyo arada cok kotu olunca. Diğeri de tüm vucudu icin bir krem suruyodu bir ara ama iki aydan cok surmedi. Pek umrunda degil onun. Araştrıdı. Çok ama hastalığı tam olarak bilmeden nası araştiririm ki.
Soran+1 yılBunu bir uzmana görüşmen lazım. Bu sorunu tam sen de bilmiyorsun ve kendini endişeye sokuyorsun. Git bir uzmanla konuş bu durumu ailenin durumunu. Sonuçları bir de ona göster ve ya fotoğraflarını çekip gösterebilirsin. Hastalığı öğrendiğinde çözüm yolunu aramalısın daha sonra kafan rahat eder şüphen kalmaz
Soran+1 yılTamam ama önce ailenin sağlığını da araştırmalısın sonra da bir psikoloğa görünmelisin
Soran+1 yılÖğrenciyim. Bu arada önce psikologdan bir terapi almalısın o eğer seni psikiyatriste gitmeni uygun görürse söyler zaten. Çünkü senin durumunu bilmiyorum.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
69Cevap
+1 yılÇok yalnız hissediyorum sanki dünyada hiçkimsem yokmuş gibi. Bazen diyorum ki annem babam arkadaşlarım var, sonra bir derdim oluyor anlatıyorum hiçbiri anlamıyor. Çevremdekilerin dediklerinin aksine kendimi de o kadar çirkin ve itici buluyorum ki. Bir işe kalkışsam sanki hep başarısız olacakmışım gibi hissediyorum. İşte bunlar yüzünden var psikoloğa ihtiyacım.
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden dünyanda kimseler yokmuş gibi hissediyorsun? seni daha önceden biri mi üzdü veya nelere üzüldü
- +1 yıl
İnsanları kırmamaya çok özen gösteririm kendimden çok onları düşünürüm ama en ufak şeyde onlar bana arkasını dönüyor. Hayır anlamıyorum yani tamam istemiyo olabilirler ama insanın ailesinin bile böyle yapması koyuyor.
Soran+1 yılAilenin azı dönemler de ciddi sorunları olabilir. Onlar çalışıyorlar çocukları var bir ev ona bakıyor kendilerinden başka bir de çocuklarını düşünmek zorundalar. Yani ailenin psikolojisi gerçekten bizlerden daha zordur. O yüzden bazen aileye karşı anlayışlı olmak gerekiyor. Her zaman yanımızda olan onlar sonuçta. 1 2 dönem yanımızda olamadıkları zaman böyle düşünmemeliyiz. Elbette mantıklı bir açıklaması vardır ve bunu sana hissettirmek istemiyorlardır. İnsanlara hoşlanmadığın şeyleri yaptırma lütfen. Kimsenin senin üstüne çıkmasına da izin verme. Ne demek kendini çirkin ve itici buluyorsun? Sen dünyadaki en tatlı en önemli şeysin. Sen bir bayansın ! Bunun farkında ol ve tüm kadınlar güzeldir bunu sakın unutma :) Sen kendini güzel hissedersen hiçbir sorun olmaz sen yeter ki güven. Kendini nasıl hissedersen öyle görünürsün dedikleri gerçekten doğru. Sen iyi bir insansın ve çok değerli ve özelsin böyle düşün. Senin kimseye ihtiyacın yok kendine güvenden başka :)
- +1 yıl
yazdıklarınız gülümsetti sağolun. Evet sorunları olabilir belki ama her zaman bunu bana yansıtarak beni de sinir stres altına sokuyorlar ki ben her zaman sabırlı sakin biriyimdir ama annem resmen beni deli ediyor. Aşağılamalarından bıktım artık. Kendisi çok iyidir ama şu sinirli halleri ve beni aşağılayıp küçümsemesi olmasa...
her olayda kendimi sucluyorum hatta aynadaki beni :) delimisin kizim sen diyo annem :) kendi kendimede cok konusurum uizun uzun dalarim sanki yasadigim kotu bir olayi tekrar yasarmiscasina gozlerim dolar... ayrica bir arkadasim gitmisti benden beterdi kizi yedi yirmidort uyutuyolar zombi gibi geziyo daha vahim bir durum :)
06 Yorumla
Soran+1 yılHmm. :) Peki seni mutsuz yapan sorun ne yani neden hep kendini suçluyorsun?
- +1 yıl
genel ya bugune kadar yaptigim iyi seyleri dusundum yok tam iyi seyler yapmak istiyorum hayatim talan oluyor hatayi herzaman kendimde buluyorum sanki ben hastalikliymisim bulasiciymista benden kaciyorlar sanki yakisikli sevgili buluyorsun yaninda ezik kaliyorsun orta duzeyde buluyorsun ne isin var bununla diyorlar faln filan :))
Soran+1 yılPeki sen çevrende havalı mısın veya çevrende seni sevmediğini düşündüğün insanlar var mı?
Soran+1 yılBence senin tek sorunun doğru insanlarla birlikte olmaman ve çevrenin etkisi. Hayat sadece güzel ve şık olmak pahalı kıyafetler yakışıklı çocuklar güzel kızlar değildir. Eğer bunun farkındaysan bence arkadaş ortamında bir düzenleme yapmalısın. Kendine çok fazla güveniyorsun ve bu güven bazılarını sinir ediyor. bence insanları ayırmadan herkese aynı seviyede davranırsan mutlu olursun :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşlarım tarafından hep itildim kakıldım ailem her gün okuldaydı ve artık onlarda beni pek sevmiyorlar sanki... Kızlar tarafından hep çirkin bulundum. Her zaman şamar oğlanıydım. Yani artık nasıl bir psikoloji oluşmuşsa en iyisine ulaşma ihtiyacım var. İnsanların beni hiçbir zaman sevmediği düşüncesine sahibim ama sevgiye o kadar açım ki... İlgi görmeyi çooook seviyorum ve takdir edilmeyi... Ezilmek çok kötü ama bu süreklilik gösterirse daha kötü... Babamın işleri kötü gidiyor diye babamdan hep laf yedim niye yanıma gelmiyorsun diyordu halbuki evi o terketti. Yalnız kalınca bana saldırdı. İyice duygusuzlaştım. Yani bütün dünya bana hayran olsada ben hala niye böyle kötü gidiyor niye sevilmiyorum diyeceğim yani... Böyle işte...
035 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani aslında tayyip erdoğana bazen kızmıyorum çünkü kişilik yapımız aynı...
Soran+1 yılHmm anladım.. Peki neden sence çevren sana böyle davranıyır sen ne yapıyorsun onlara karşı veya nasıl davranıyorsun da böyleler. ?
Cevap sahibi+1 yılSadece biraz değişik bir yapım var. Ne yapmam gerek acaba. Gak dediğim anda sus diyorlar dersi böldü diye idareye gidiyorlar, hiçbir zaman insanlara yaranamıyorsun iyi niyeti haketmiyor hiç kimse... Sonra diyorlar niye herkes bu kadar kötü... Herkes birbirine karşı soğuk. Şimdi de kalkmış bana çok duygusuz makine gibisin diyorlar. Yoldan geçerken beni kesen kızlara selam bile vermiyorum. Her zamanki asi sert bakışlarım ile devam ediyorum. Halbuki çocukluğumda daha güzel bakardım. Şimdilerde eser yok. İnsanlara iyi niyet göstermem için hiçbir neden yok. Hatta ailem bile bana bazen diyor ki neden böyle öküzsün. Sevgi ve ilgi açlığı ve takdir edilme isteği beni en yükseklerde gezdiriyor hep... Ve biliyor musun hava atmak için değil birgün birisine gidip sordum niye böylesiniz diye bana verdiği cevap aşırı zeki akıllı birisin. Seni kıskanıyorlar. Bunun dışında hep önyargılı oldular. Hayatın acımasızlığı...
Soran+1 yılÖncelikle gerçekten biraz sağlıklı düşünmen lazım bence. şu an her şey üstüne gelmiş gibi.. Biraz rahatlamaya sakinleşmeye 1 2 günlük tatile ihtiyacın var. Bu tatilde rahat bir nefes huzurlu bir ortamda bulunmalısın :) Kendini değerli hissetmelisin ki değerlisin. İnsanların davranışları seni biraz etkilemiş eskiden şöyleydim diyorsun ama eskisi gibi olabilirsin. İnsanın her dönemi aynı olmayabilir elbette. Bu soğukluğu giderecek olan sensin :) Gereksiz şeyleri kafana takma. Sen kendini değerli ve özel hissedersen kendine güvenirsen ve kendini seversen insanlar da seni sevecektir inan bana :)
İyi niyet göstermen için bir neden yok diyorsun fakat böyle giderse biraz daha üzülebilirsin. İnsanlar bazen hata yapar ve onları içinden affedersen daha huzurlu olabilirsin :) Eğer hoşlanmadığın huyların varsa bunu onları kırmadan sorunlarınızı kibarca konuşarak çözebilirsiniz. Ailenle bu konuyu konuşmalısın onlarla bu sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Cevap sahibi+1 yılama nasıl? hep ben üzüldüm. kendimi hiç değerli hissetmiyorum. tatile gittim fayda etmiyor daha yeni döndüm tatilden... orada da arkadaş yapmayı denedim olmadı... birçok kızla bakıştım ama hiçbirine yaklaşamadım yine yanlış anlaşılacağım diye...
Cevap sahibi+1 yılartık insanlara karşı hiçbir duygum yok... bitti. keşke herkes sizin gibi ilgili ve dinleyen birisi olsa... yalnız kalmaktan bir ara intihar etmeyi bile düşündüm ama yapmadım...
Soran+1 yılAsla hayat yaşanmaya değer :) Bence şöyle yap biraz ortalığı gözlemle ve kendini gözlemle acaba sen nerede yanlış yapıyorsun. Sana tavsiye kızlarla sadece arkadaş gibi konuş bakışların arkadaş gibi olsun :) Her gün yeni bir fıkra öğren ve bunu sevdiklerine anlat ve hep güleryüzlü ol gerçekten :) Hep sen üzülüyordun fakat artık hep sen gülebilirisn öyle değil mi? Ben kendine güvenmemenden başka engel göremiyorum açıkçası :)
Cevap sahibi+1 yılben biraz ciddiyim aslında yani duygusal olmamam gerektiğini düşünüyorum sanki insanlar bu durumu kullanıyor gibi. ama bunun öncesinde son derece duygusal ince düşünceli birisiydim ailem ve arkadaşlarım sağolsunlar bitirdiler o özelliklerimi. :( yazın hayat çooook sıkıcı geçiyor :( çünkü hiçkimse yok çoğu arkadaşım gezip tozarken ben onlarla gezemiyorum. çünkü onlara bunun teklifini etsem kabul etmiyorlar 1 kere sordum baktım olmuyor bir daha teklif etmedim. sonuç olarak 12 saatim bilgisayarın başında geçiyor ailem beni onun başından kaldırmaya çalışıyor ama insan sıkılıyor işte napsın onun başından kalksam ya ders çalışacağım ya televizyon izleyeceğim. ben bir yanlış göremedim davranışlarımda çünkü ben arkadaşlarımla yani kızlarla cinsel konulara girmiyorum naber nasılsın diye sırtına dokununca (kötü bir niyet değil sadece dokununca daha yakın birisiymiş gibi hissettiğim için) çok sert bir şekilde tersliyorlar. erkek kız farketmiyo
Cevap sahibi+1 yılinsanlardan duyunca tuhaf oluyorum neler söylüyorlarmış benim hakkımda biliyormusunuz
aaaa çocuk benim oğlumun kızımın sınıfında mı amaaaan alıyorum ben ordan çocuğumu. ve gerçekten de alıyorlar sonra çocuklarına ne öğretiyorlarsa artık... neyse bu olaylar ben 6 7 8 de iken oluyordu. Sanırım bende birde asperger sendromu vardı. Biraz da onun katkısı ama geçti artık o...
Soran+1 yılAnlamdım sen de o zaman onların hoşlanmadığı şeyleri yapmayabilirsin. Bu arada duygusalsın fakat bunu bence başkalarına belli edemiyorsun. Biraz daha ciddilikten çıkabilirsin mesela. Sana tavsiye bence hergün 1-2 saat sadece dışarıda yürüyüş yapabilirsin. Böylelikle insanların içinde olunca onları daha iyi gözlemlersin yakın olursun. Ama bence o evden dışarı çık. Hayat gezilmeye değer. Kütüphaneye gidebilirsin orada takılabilirsin yeni kitaplar alabilirsin yüzebilirsin. 1 2 hafta böyle yalnız takıl kafanı dinle sonradan kendine güvenin gelince güleryüzlü olmaya başladığında daha huzurlu ve mutlu olursun. İnsanlar da bunu farkeder :)
Cevap sahibi+1 yılBunları hep denedim. Ama olmadı. Zaten hep bu olaylardan dolayı hep bu hale düştüm. Gezerken beni görünce gülümsüyorlar bana ama alay mı ediyorlar belli değil. İnsanlarla karşılaşmak bana iyi gelmiyor özellikle tanıdıksa çok rahatsız oluyorum.
Soran+1 yılPeki bir psikologla görüştün mü
Cevap sahibi+1 yılHayır annemle babam ayrı. Babamın yanına gitmek istemiyorum çünkü hep sorun görüyorum o yüzden onla görüşmüyorum. Annem de bize bakmaktan yorgun düşmüş zaten öğretmen herkesle uğraşıyor birde bizimle mi uğraşsın? Zaten ona hiçbir şey anlatamıyorum çünkü cevapları çözüm odaklı değil ya alay ediyor ya da sende onu yapma filan oluyor. :(
Cevap sahibi+1 yılBirde durum biraz kötü. O yüzden pek ilgilenmediler o konuyla.
Cevap sahibi+1 yılZaten boşanmalılardı. Hep kavga gürültü vardı evde. Ama boşanmaları bile ayrı sorun oldu. İkisi birbirini maddi ve manevi anlamda linç etmeye çalışıyor.
Soran+1 yılPeki sen şu an nerdesin ayrı ev mi tuttun
Cevap sahibi+1 yılHayır nasıl tutayım benim yaşım küçük...
Cevap sahibi+1 yıl17.5 yaşındayım...
Cevap sahibi+1 yılÜniversiteye gidince rahatlar mıyım acaba diye düşünüyorum...
Soran+1 yılAnladım. Peki bir psikoloğa görünme şansın veya durumun var mı?
Cevap sahibi+1 yılYok maalesef... :(
Cevap sahibi+1 yılPeki siz psikolog musunuz?
Soran+1 yılpeki kardeşlerin var mı?
Cevap sahibi+1 yıl1 kız kardeşim var.
Soran+1 yılKız kardeşinle aran nasıl peki biraz onu anlat kaç yaşında o nasıl bu durumdan etkileniyor mu? annen nasıl onun psikolojisi nasıl biraz daha anlatırsan daha rahat yardımcı olabilirim. Yok ben psikoloji öğrencisiyim sadece size tavsiye verebilirim
Cevap sahibi+1 yılKardeşim daha küçük o bu durumdan çok etkilenmedi sanki... Arkadaşlık ilişkileri sağlam. Bana göre daha pozitif. En çok ben etkilendim. Annem çok yorulmuş durumda yani eşinden ayrı 3000 lira ile bize bakmaya çalışıyor. Lustral almadığında aşırı derecede sinirli oluyor. Yani bir gün almasın sabaha kadar korkudan uyuyamıyorum. Belki gece kalkıp birşeyler yapar diye. İnanın ya da inanmayın böyle... Lustral onu resmen rahatlatıyor. Ama sanki biraz uyuşturuyor insanı... Onun dışında çoğu kez kendimi kötü hissettiğim için (okulda derslerdeki başarısızlığım) evde derste çalışamıyorum. Sonra azar işitiyorum. Hemen herşeye kızabiliyor annem. Biraz panik atak birisi. Ben genetik olarak daha sakinim ve aslında anneme yıllar içerisinde sinirlenmemeyi öğrettim yani aslında alıştırdım. Eskiden daha çabuk parlıyordu şu aralar daha iyi sanki. Neyse sigaraya başlamıştım bir aralar ama beni sorunlardan geçici olarak uzaklaştırıyor diye ama hem paramı hemde ömrümü azalttığını farkedip bıraktım.
Cevap sahibi+1 yılBüyük ihtimalle dediklerime inanmayacaksınız ama zaten sorunum olmasa gelip kendimi burada rezil etmezdim.
Soran+1 yılBak işte bu ! Sende çok güzel bir ışık gördüm anneni artık sinirlenmemeye sen alıştırmışsın. Bak ne güzel. şu an son sınıf olmalısın. Bak sana bir tavsiye sen derslerine çok çalışırsan ve üniyi kazanırsan inan ki annen bundan çok ama çok mutlu olur ve kendi sorunlarını unutur. Sen şu an kendini böyle hissediyorsan annen nasıl hissedebilir onu biliyorsun. onu anlayabiliyorsun ki sen bunun farkındaysan her şey düzelebilir. Daha iyi olabilir aranız daha sıkı bağlar kurabilirsiniz. Öncelikle birbiriniz alttan almayı öğrenin. Kardeşinle daha fazla yakınlaşmalısın mesela onun arkadaşlarıyla takıl onlarla çocuk gibi oyun oyna inan ki çok ama çok iyi hissedeceksin kendini :) Bazen başkalarıyla takılmak kendi derdini kendi sıkıntını unutturur. Sen kardeşinle iyice yakınlaşınca annene sıra gelsin. Anneni güldür. Kadınlar gülmekten çok hoşlanırlar. Ve annen ayrı olduğu için ona erkeklik de yapmış olursun. Onu bol bol öp ona değerli oldugunu hissettir
Cevap sahibi+1 yılMesela geçenlerde anahtarımı kapının üstünde unutmuştum annem bana hiçbirşey demedi. Veya internet kotasını unutup aşmıştım canın sağolsun demişti. Çok şaşırmıştım. Bu benim annem mi demiştim. Sonraları gördüm ki bu annemin sakinleştirici ile birlikte ve benimle kalarak kazanmaya başladığı bir alışkanlıktı. Ve evet bir sorun olmazsa önümüzdeki yıl son sınıf olacağım. Kardeşimle çok sık çocukça oyunlar oynamasamda ara sıra oynadığım oluyor. :) Birlikte çok eğleniyoruz. Ama güldürmekten kastınız espri yapmak ise maalesef iyi değilim bu konuda. Onu zaten sık sık öpüyorum. Çünkü sarıldığım başka kimse yok. Bu arada kendime inanamıyorum Ben ilk defa birilerine kendimi bu kadar rahat bir şekilde anlattım. Normalde kimseye anlatmamda... İçimde kalmıştı...
Soran+1 yılYa sen ne kadar iyi ve sakin bir insansın böyle :) Gerçekten. Kardeşinle vakit geçirmeye devam et. Annen aslında çok sakin ve anlayışlı bir kadın anlattığın kadarıyla ama bazen yaşadığı şeyler üstüne gelip sinirli olabiliyor ona hak ver. Yaşadığı şeyler zor. Kardeşinin arkadaşlarıyla tanış gerçekten birlikte bir şeyler yapın onlara dondurma ısmarla birşkte oarka gidin ne bilim çocuk gibi eğlenin hayvanat bahçesine gidin bence. Annen sizi bu kadar mutlu görünce sizden enerji ve güç alıp o da mutlu olacaktır emin ol. Annenin tek değer verdiği erkek sensin.. Sen ve sizler onun için çok özel ve değerlisiniz :)
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim :) Dediklerinizi uygulayacağım. Herşeyin düzeldiğini görmek beni çok mutlu eder. Kardeşim 10 yaşında ama onunla birlikte bilgisayar oyunu oynadığım oluyor bazen çok çocuksu oyunlar oynadığım oluyor. Kendime inanamıyorum. Çok gülüyoruz tabi.. Ara sıra dışarı çıkınca ona da birşeyler alıyorum. Ve aslında bazen annemin benden sıkıldığını görüyorum. Çok sevdiği söylenemez. Ama yine de annem işte. :)
Soran+1 yılHmm :) bence annen seni çok seviyor ama bunu belli etme konusunda bazen zorlanabiliyor çünkü biraz stresli bir dönemde. Elbette herkesin düzelmesi senin elinde. İşe tabiiki kardeşinle başlayacaksın onla sırlarınızı paylaşın sana sorunlarını anlatsın arkadaşlarını okulunu anlatsın. İlk zamanlar sıkıcı gelicek ama sonra sen ona soracaksın naptın diye :) Çocukça oyunların pek zevkli olduğu söylenemez ama onları kardeşinle oynarken gülüp eğlenmek de paha biçilemez. Siz iyi bir ailesiniz sadece bunun törpülenmeye ihtiyacı var gibi geliyor bana :)
Cevap sahibi+1 yılStresi mi törpülemek gerekiyor? Çocuksu gelen oyunları bazen kardeşimi unuttuğum, ihmal ettiğim için onunla ilgilenmek amacıyla oynuyorum. Bu arada onunla iyi geçinmeye çalışacağım. Yani çoğu kez anlaşmazlığa düşüyoruz ama sonra ikimizde birbirimize karşı hiçbirşey olmamış gibi davranıyoruz. Bu arada gerçekten sizinle konuşmak çok iyi geldi. Bunun için çoooook teşekkür ederim. :)
Soran+1 yılYani ailenin biraz törpüye ihtiyacı var. Yani biraz daha birbirinize destek olmaya ve vakit geçirmeye anlamında :) Bu arada İyi hissetmene sevindim ben de Çoooooooooooooooooooook Rica ederim :)
Cevap sahibi+1 yıl:))
Kişilik & Karakter konusunda 693 cevap paylaştı. Her insana lazım olan birşey ama nedense insanlar hep erteliyor zamana bırakıyor zamanla düzelecek diye halbuki, zamanla dahada kırdığım olup dahada körü oluyor ama bir psikolojik destek alırsa daha az zamanda ve daha etkili olur ama nedense herkes kendi kendine çözmek pesinde onuda başaramayan var bazen insan bişey yapamaz biri yardım etmesi lazım iste insan önce kendini bilmeli nasıl ona göre davranmalı...
00 Yorumla
+1 yılBence her insanın desteğe ihtiyacı vardır. Bir sağlıkcı olarak psikologların '' deli doktoru'' olarak görülmesıne karşıyım. Bu bir yaşam desteğidir. Herkesin hayatı cok zor. hayatlarımız cok zor. ufacık bır destek hepımıze ıyı gelebilir :) heleki doktorunla herşeyi paylasıyorsan artık o senın doktorun değil sırdaşın olmustur.
00 YorumlaBenim psikolojik sorunum yok kendi kendime sorunumu mantıkla çözüyorum.
Nefs ve şeytani duygulara kapılmadan doğru ve düzgün ne ise onu yapmak güzeldir.
Her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır.
Olmazlarla kendimi paralayıp hayatımı kendime zehir etmem yanlış.01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın.
+1 yılBazen insanların tipine sinir olursam geberinceye kadar dövesim gelir bana ök*zün trene baktığı gibi bakan erkeklere zaten kafasını yerinden çıkartasım gelir ne bileyim yani daha çok şeylerim var bir anda durduk yere evdeyken falan duvarı yumruklar bağırırım v. b şeyler...
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden insanlar sana öyle bakıyor? Hiç bunu düşündün mü
- +1 yıl
bilmem hiç komik bir tipede sahip değilim ağır başlı sakin birisiyim :)
Soran+1 yılO zaman belki sen onlara tip tip bakıyorsundur? :)
- +1 yıl
yok hayır oda yok kendi yolma bakarım etrafa fln..
+1 yılbenim allaha şukur yok sorunu olan benim ablam o kpss yi 3 yildir kazanamiyor ve psikoljisi bozuldu rahatsiz oldugum sey ise surekli cocuk gibi davraniyor aramizda 8 yas fark var ama cocuk gibi davraniyor agliyor dovuy ben bile kendimi ondan dha byuk hossediyorum ben biktim artik keske su kpss yi kazansa defolup gitse diyorum baze
05 Yorumla
Soran+1 yılHmm. Bazen insanlar belli bir yaştan sonra direk hayata atılmak ve bir birey olmak ister ki ablandan istemiş bunu. Sınavı kazanamamasının stresini size de veriyor. Çünkü artık kendisi bunu kaldıracak durumda ve psikolojide değil. şu an onun pikolojisini kimse bilemez bu yüzden en iyi destek olacak kişi kardeşlerdir. Sen ablanla arkadaş gibi olabilirsin. Zaten sen de söylemişsin bazen abla gibiyim diye. Ne güzel işte ablanı kendin motive edebilirisin. Ona sınavın hiçbir şey olduğunu annesi babası hatta senin öldüğünde ona bu kadar ağlaması gerektiğini söyle yoksa bu kadar tılıvırı bir sınav için dert etmeye değmez. Bu arada sınava çalışıyor muydu ve hangi bölümü okuyor ve ne istiyor bu da çok önemli?
- +1 yıl
Sinav icin istanbuldaki abimin yanina gitti orada calisti ara vermedi van a geldi artik calisma flan kalmadi hep cocuk gibi davranmaya basladi kavga etmedigimiz gun yok su ana kadar sadece bunlarmi bide kendi parasiyla bna aldigi hediyeleri geri aldi esyalariyla tehdit ediyor surekli elbiseleri ile bize karsi sinif ogretmenligi nden mezun
Soran+1 yılAnlattığın kadarıyla ablan biraz psikolojik desteğe ihtiyacı var gibi görülüyor. Onu en yakın zamanda bir psikoloğa götürün ve onun yanında olun
- +1 yıl
Saol canım zaten psikologa gitmesini soyluyoruz onu bile sakaya aliyor
+1 yılben bayanlar tarafından kullanılmaya, aşağılanmaya ve sömürülmeye ihtiyaç duyuyorum. Biri beni maddi manevi kullanırsa, döverse vs kendimi iyi hissediyorum. Biri beni bu şekilde kullanmazsa da mutsuz oluyorum, biri beni kullandığı sürece sorun yok aslında, psikoloğa ihtiyacım olabilir mi acaba
118 Yorumla
Soran+1 yılEvet var. Bunlar küçükken sürekli aşağılandığın için mi
- +1 yıl
Yoo hep el üstünde tutuldum, hep beni beğendiler, hep öyle şeylere alıştım, hep herşeyi yapan kişi olmaya vs
Soran+1 yılEee nie ezilmek istiyorsun?
- +1 yıl
işte onu bilmiyorum içimde öyle bir duygu var ama sonuçta mutlu oluyorum
Soran+1 yılBir psikoloğa görünmelisin başka sebepler olabilir..
Soran+1 yılAaa peki bu arada sen başka insanaları hiç kullanıp ezdin ya da sömürdün mü
- +1 yıl
yok ben öyle şeyler yapamam ki
Soran+1 yılPeki nasıl bir insansın? anlat
- +1 yıl
böylee dışardan bakınca gülen, yardım etmeyi seven, nebilim arkadaşlarıyla birlikte olmak isteyen, hiç bu mesajda yazdıklarımı belli etmeyen standart bir insanım, işimde iyi biryerdeyim, hobilerim var, tek eksiğim kullanılmak
Soran+1 yılNeden kullanılınca kendini iyi hissediyorussun peki ayrıca kendini seviyomusun sevdiğin ve sevmediğin özelliklerin neler
- +1 yıl
kendimi seviyorum o yüzden mutlu olmamı istiyorum, kullanılınca mutlu oluyorum dolayısıyla kullanılmak istiyorum.
Soran+1 yılHmm psikoloğa görünmelisin
- +1 yıl
çözemedin =p
- +1 yıl
ama baya pratik olmuştur sana
Soran+1 yılÇünkü çelişkiler var. ayak fetişti falan mısın yoksa. p
- +1 yıl
psikoloji ile mi ilgilisin yoksa psikoloji öğrencisi misin ki =) Bence sen benim nasıl olduğumu biliyosun
- +1 yıl
esesu9 evet en azından nasıl mutlu olacağımı biliyorum =] psikoloğa ihtiyacım yok sanırım evet
acil hemde çok acil ihtiyacım var
aile şirketinde çalışıyorum patronum tam bir mal sanıyorum karısı da adet döneminde saldıracak yer arıyor kardeşi denen dalkavuk önüne gelen işi oraya buraya sallıyor bir yere görünmez isem alayının anasını s2cem o derece yani02 Yorumla
Soran+1 yılBiraz daha konuyu ayrıntısıyla anlat.. Galiba sinir kontrolü sorunun var?
o kadar psikoya gittim bir boka yaramadı insan kendi kendine çözebiliyo aslında sorununu psikolarda kazmanın teki biri diyo bipolar bozukluk başka biri sosyal fobi bir diğeriyse şizofreni * çocukları daha da hasta ettiler beni hele hele orospunun bir tanesi xeplion diye iğne verdi anamı skti adeta iğne resmen canımı alıyodu öldürüyodu beni
00 Yorumla
+1 yıl2 senedir ilac iciyorum. lustral paxera ve citol kullandim. Su anda cedrina ve citol kullaniyorum. Bir ara terapi almistim iyiysdm. simdi yine iyi gbiyim ama takintilarim var. yardimci olursaniz sevinirim
12 Yorumla
Soran+1 yılAma ben psikiyatris veya psikolog değilim. Bunu belirtmek isterim
- +1 yıl
Peki :)
Psikoloji dalında senin ne yetkinliğin var da , kopya psikolog edas ile insanlara soru sorup özellerini burada açmalarına çalışıyorsun ?
119 Yorumla- +1 yıl
İnsanlara zarar veriyorsun...
Kesinlikle birinci sınıfta anlatılan yasakladan birini yapmaya kalkıyorsun , o da eğer gerçekten bir psikoloji öğrencisi isen. Değilsen zaten senin sorunun vardır.
Bir uzman klinik psikolog ve psikoloji hocası olarak son kez uyarıyorum ! İnsanların derdini ortaya dökme, deşme. Onlar bundan daha sonra zarar göreceklerdir , yazdıklarını site silmeyecek ve öyle kalacaktır.
Soran+1 yılÖncelikle merhaba. Bu kadar tepki verilecek ve zararım dokunacak ne yaptım sizce insalara bunun mantıklı bir açıklamasını istiyorum?
Soran+1 yılEğer bir eğitimci gerçekten bir eğitimci olsaydınız şu an bunları bana söyleyecek kadar kendinizi deşifre etmezdiniz. İnsanlara bir çözüm getiremiyorsan demişsiniz fakat siz o insanlar mısınız da çözüm getirip getiremediğimi bileceksiniz? Ayrıca insanları suçsuz yere KOBAY lafına tabii tutuyorsanız kusura bakmayın ama ben sizin psikolojiden anlamadığınız kanısına varırım. Bize öğretilen : İnsanlarla ilişkilerinizle önyargılı olmamak empati kurmak ve sağlıklı konuşmaktır. Böyle vurucu laflarla karşıma geçmiş hesap sorar gibi laflar ediyorsunuz. Siz beni tanımıyorsunuz ben de sizi tanımıyorum. Ama konuşmalarınızdan belli olacağa üzere psikolog olmuşsunuz fakat sözleriniz bir psikologdan çok uzak.
- +1 yıl
Sen okulunu söyle ben de bölüm başkanınla bir konuşayım , çağrıldığında ikimize de söylersin ne yapmak istediğini.
Ben hiç kendimi saklamadım bugüne kadar, ancak sen nick kimliğini bile gizleme gereği duymuşsun, normalde yüksek lisansta bile supervizyon altında yapabileceğin bir şeyi daha klinik teorilerine bile gelmeden sermeye başlamışsın, senin yanlışın bu.
Etik kurallara göre , bir psikoloğa anlatılanın onda mezara kadar kalması gereği vardır ama sen hızlı joe gibi sen sen sen söyle hımmm diye sıradan muayeneye kalkışıyor , insanları açık ettikleri ile başbaşa bırakıyorsun.
Benim ise , eğitimci ya da psikolog olup olmadığımı bilen biliyor, cesursan bu kadar bölüm başkanının odasında da böyle diklenirsin yüzüme...
Soran+1 yılNe münasebet gelmiş karşıma bu lafları ediyorsunuz? Burası bir KS sitesi. Herkes burada derdini söyler ve derdini arar. Bu siteye girenler bunu bilerek gelirler. Bir sorunu olduğu zaman veya aklına takılan bir şeyler olduğu zaman cevap bulmak ve rahatlamak için girerler.
Lakin bana bir psikolog olduğunuzu söylediğiniz de o kadar çok sevinmiştim ki. Birisinden yardım alıcam ilgi alanım hakkında konuşacağız. Ama şu an bu şekilde önyargılı davranmanız açıkça beni biraz psikolojiden soğuttu.
Çevreye o kadar düz mantıkla bakıyorsunuz ki.. Sanki ben onların intiharına vesile olmuşum gözüyle bakıyorsunuz. Bu insanlara yapılacak en kötü şey. Onların hevesini çalmak umutlarını söndürmek. Burada herkes kendi özel hayatını elbette paylaşacak. Paylaşmazsa sorunlarına çözüm alamaz ki.. Buradaki insanlar dertleşmeye ihtiyacı olan insanlar ve benim niyetim onlara kobay gözüyle değil onlara bir dost gözüyle yardımda bulunmak.
Soran+1 yılElbette ben şu an bir psikolog değilim bunu etmiyorum ama insanlara faydan dokunabilmesi için bir diploma yeterli olmuyor. kimi psikologlar var ki sizde karşılaşmışsınızdır diplomasını aldıktan sonra asıl amaçları para oluyor. Benim böyle bir masumca amacım varken sizin ne hakla beni böyle yargıladığınızı bilmek isterim. Ben kesin derdinize devayım veya size vaatlerim var demedim.. Ben paylaşmak isteyenlere kendini kötü hissedenlerin yüzünü güldürmek acılarını hafifletmek istedim ki burası zaten sosyal bir site. Buradaki her şey gözle görülüyor zaten insanlara bunun farkında. Ama sizin bu tarz kendinizi büyük gören davranışlarınızı yadırgıyorum.
- +1 yıl
KS beni ben KS yi uzun yıllardır tanıyoruz. Yetkinliğin olmadan bu konularda insanlara dokunmanın , tehlikeli bir apseyi hımm çok şişmi hımm az şişmiş diyerek bırakıp gitmemenin o beyaz gömleğin kurallarından biri olduğunu biliyor olmalısın. Ya bilginle o apseyi açar insanı rahatlatırsın ya da senden daha yetkin birine sevkedersin.
Her sorun ortada paylaşılamaz , sen derin ve dikkatsizce elinde psikolog neşteri ile dolaşıyorsun ki bahsettiğin intihara da sen sürükleyebilirsin sırf deney yaptığın için. Genel hayatını isteyen paylaşır ama özel hayatı paylaşmaya ben psikoloğum itkisiyle zorlaman hic doğru değil. Ben bile açıktan buradan görüşen taleplerini ilke olarak reddederken , sen diplomanı almadan beyaz gömlekle dolaşıyorsun. Bu mesleğin öğrencilerinde hatalı taraflarından biri de bu , senin yaptığın...
Bu arada başka psk öğrencisi ve mezunu da var burada , görüşüyoruz da hastalar ve konuları hakkında.
Soran+1 yılAllahalla ya siz ne kadar abartuyorsunuz Allah aşkına. Biraz sağlıklı düşünün ve yorumlarımı okuyun. Ondan sonra şunu şunu yapıyorsun buna buna sebep olursun diyin bana. Somut örneklerle gelin ben de tamam haklısınız ben suçluyum diyim. Ancak burası KS burada yazılan her şey yorum yapılan her şey kendi insana özgü. Ben nice yorumlar gördüm psikolojisi bozuk olan birine bilinçsizce git kendini intihar et diyeni. Eğer böyle bir yerde böyle şeyler oluyorsa ben kendimi yanlış yaptığım kanısında düşünmüyorum ki eğer faydalı olamasaydım insanlar neden yorumlarda bunu belli etsinler? Benim buradaki amacım her KS üyesi gibi insanlara kendi fikrimi sunmak ve onlara yardımda bulunmak. Amacımı anlamayan düz mantıkla bakan birisine sırf esnek bakması için zorlamayacağım elbette.
- +1 yıl
Somut örnek :
Cevaplayan
(25-29)
6saat
Gizle
dr hasta gizliliğine ne oldu olaya adaysın dr adayı ama bunu bilmiyon ne iş
Soran
(18-24)
6saat
Gizle
Olma adayıyım. Buyur dinliyorum :)
Bundan 10 tane olması gerekmiyor , açık ve net sanırım. Ben de seni uyarmaya çalıştım, görmezden geldin. Bu meslek buradan başlamıyor, direk ilkelerden başlıyor gördüğün gibi..
Soran+1 yılAhahah :D gerçekten beni güldürdünüz bu düşünce açınızla. O zaman ben de fayda sağladığım 3 4 kişiyi bulayım buraya koyayım ve 100 tanesine gerek yok diyeyim :D Ya bırakın Allah aşkına :D
Soran+1 yılDaha demin insanlara bu şekilde yardım edilmez diyen siz değil miydiniz. ? Ahahah :D Bu çelişik cümleleriniz gerçekten çok komik. Gizli olup olmayacağım insanlara fayda sağlamayacağım anlamına gelmez. Bu şekilde fayda sağlıyorsam benim için o önemlidir. Yoksa bir amaca ulaştığımızda hangi yoldan gidersek gidelim önemli olan sonuç. :)
- +1 yıl
Psikoloğa ihtiyacı olanlar var mı? bu da senin soru başlığın... Biraz erken değil mi bunu kendine yapıştırman için? İnsanlara vaat vermedim derken , bu başlığın algı yanılgısı sen de biliyorsun aynı etkiyi gösterir. Yerinde olsaydım yönetimden başlığın şu şekilde düzeltilmesini isterdim..:
Psikoloji öğrencisine ihtiyacı olanlar var mı?
Daha net olurdu...
Soran+1 yılSenin bu yazdığın sorudan anlaşılacağı üzere bana yönelik. Eğer bana bu KOBAY gibi kullanıyorsun damgasını vurmadan önce keşke 2 kere düşünseydiniz. şu an iyiki sizinle tanışmışım ki böyle psikologların olduğunu da gördüm. Bana yeni bir bakış açısı kazandırdığınız için teşekkür ederim :) Bu alaycı ve önyargılı kişiliğinize umarım bir son verirsiniz ve hayata daha pozitif bakabilirsiniz.. Hayatta her şey sizin bildiğiniz gibi veya öğrendiğiniz gibi değildir. Biraz soyut biraz somut biraz da felsefi alanıyla ilgiliyseniz bu bakış açınızı genişletecektir. Benden size tavsiye :) Sağlıcakla kalmanız dileğiyle..
Soran+1 yılSonuçta dediğim gibi bu sorunlara yardımcı olan bir kişi ben psikologum diye de geçinebilirdi. Ben burada psikolog öğrencisi olduğumu bile belitmedim ki insanlar bunun zaten farkında yaşımdan da anlaşılacağı üzere. Burada bir ks üyesiyle aramda bir fark görmeden yazdım tüm cevapları lakin sizin bu bakış açınız kendinizi öven ve küçümseyen düşünce tarzınız aklımda sizinle ilgili bazı fikirlerin oluşmasını sağladı bile.. Neyse şu an beni anlamıyorsunuz ve bu duruma gerçekten üzüldüm. Uzman olan birisiniz :)
Soran+1 yılSize tavsiye : hayatta başarılı olabilmek ne kadar insanları anladığınıza ve ne kadar tatlı dilli ve önyargısız olduğunuza bağlıdır cems34 . İyi düşenceli esnek fikirli akşamlar diliyorum size :)
- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılben istediklerimi elde edemiyorum bir çok çabam oldu
ne ortamım var nede doğru dürüst arkadaşım
kız arkadaşım bile yok02 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden sence böyle düşündün mü
- +1 yıl
bak net herşey burada yazılı ben bulamıyorum...
www.kizlarsoruyor.com/.../q1184563-umutsuzlugum-gelecege-yonelik-kaygisizliklarim-nedendir
+1 yılsinir, sitres, depresyon ne varsa hepsi bende toplanmışş ve artık belli bir süreden sonra çok can sıkıcı olabiliyor hatta bazenn katlanıılmazz.
06 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle bunun hangi sorundan kaynaklığını bulman gerekiyor. Sence neden böylesin?
- +1 yıl
Bunun en basit örneği çevrem, ailem, arkadaşlarım, kısaca herkes bunaltıyo beni.
Soran+1 yılSenin üzerine mi gidiyorlar. Eğer gidiyorlarsa daha önce seni sarsan üzen şeyler mi oldu? Biraz daha anlatsan.
- +1 yıl
Ya aslına bakarsan ben normal şartlarda hiçbir şeyi kafama takmam, anlıyacağın polyanacılık oynarım. Ama su aralar ne biliyim biraz fazla üstüme gelmeye başladılar belkide ben biraz fazla abartıyorumdur olabilir yani ama bilmiyorum yaa.. :// karmaşık biraz.
Soran+1 yılPeki neden üstüne geliyorlar? mesela dışarı çıkmana izin mi vermiyorlar veya senden ev konusunda şikayetçiler mi nasıllar?
- +1 yıl
yok yaa herşeyim serbestt sorun o değil. Aslına bakarsan daha sorunun ne olduğunu ben bile bilmiyorum. Belkidee kendi kendimee sorun üretmeye çalışıyorumdur nasıl bir mantıksa artık. s her neysee yinede teşekkürlerr.
Uyuyamiyorum gozlerimi kapattigimda nefesim kesiliyor ustume bir seyler geliyor kabus uyurgezerlikde var ve sinirimi kontrol edemiyorum hemen sinirlenir ve zor sakinlesirim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 538 cevap paylaştı. sorun bende. Psikolog yerine elime kalem kağıt alır yazarım. Daha yararlı...
11 Yorumla
Soran+1 yılhmm güzel bir yol..
geçmişte yaşadığım bazı olaylar kafamın içini böcekler yiyo hissini uyandırıyor bende ve içimden geçen sadistçe düşücelere engel olamıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılgeçmişte ne gibi olaylar yaşadın peki?
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsan içine çıkınca kasılıyorum sanki herkesin gözü üstünde gibi geliyor bazen agresif hareketler yapıyorum istemeden aniden bakmalar ani hareketler felan.
06 Yorumla
Soran+1 yılkusura bakma gec cevap veriyorum. kendine guvensiz misin?
Cevap sahibi+1 yılkişisel görünümüm engel oluyor kendime güvenmeme
Soran+1 yılPeki kişilik olarak beğendiğin ve beğenmediğin yönler neler?
Cevap sahibi+1 yılgenelde uysalım sakinim karsıdaki kişi iyi olursa bende onun iyi olduğu ölçüde iyi oluyorum kötü ise bende ona göre tavır alıyorum.
Soran+1 yılİlk olarak rahatla ve karşındaki kişiyi sakın ha kendinden üstün görme. Bu arada iletişimin nasıl başkalarıyla?
Cevap sahibi+1 yılözgüvenim düşük olduğu için gidip konuşamıyorum maalesf aslında özümde hiç öyle biri değilim ama kişisel görünümümden dolayı insanlara yaklaşamıyorum. ya sen sıkılmadın mı benim gibi birine cevap yazmaktan kim ugraşırki zaten?
+1 yılvar çünkü artık düşüncelerim kalbimi acıtıyor ve düşünmek istediğimde başım ağrıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılKalbini acıtan düşünceler ne
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet hemde çok var, ama psikiyatriye ne zaman gitsem ağır ilaçlar veriyorlar ki öyle 10mg 20mg değil bir günde 750mg 1000g aldığım oluyordu. Neden ihtiyacım var cünkü ailemden ve erkek arkadaşımdan yoruldum artık. Sıkıldım.
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki seni sıkacak ne yapıyorlar bu kadar yoruldun
Cevap sahibi+1 yılherşey
+1 yılkimi insanlar istisna.. artık reelde pek dost bulamıyo insan. konusmak dertleşmek için para veriyoruz birilerine:)
00 Yorumla
+1 yılBen hiç ihtiyaç duymuyorum :) Elbet moralim bozuluyor, keyfim kaçıyor, ağır şeyler yaşadığım da oluyor ama bir şekilde üstesinden geliyorum. ;)
00 Yorumla
+1 yılSadece yalnızım ve bu sinir bozucu. En kötüsüde arkadaşlarımın yakışıklı olduğumu söylemesi beni daha kötü yapıyor.
09 Yorumla
Soran+1 yılNeden sinir bozucu olsun ki bu. Gayet normal ve herkesin karşılaşabileceği bir durum bu. Peki sen yalnızlıktan kurtulmak için neler yapıyorsun önce bunu düşün :)
- +1 yıl
Barlara falan gidiyorum. Çekimler yüzünden bir yerde sabit kalamadığım için sabit bir ilişkimde olamıyor. Bu can sıkıcı..
Soran+1 yılPeki işini daha az yoğunlukta yapamaz mısın
- +1 yıl
Bu benim sorumluluğum sonuçta yapamam
Soran+1 yılBazı şeyleri kazanmak istiyorsak bazı şeylerden fedakarlık yapmalıyız.. Ama sorumluluklarının bilincinde olucam diye mutsuz olacaksan bırak o sorumluluğu çünkü hiçbir işe yaramaz. İnsanlar bu dünyaya mutlu olmak için gelir. Sen mutlu olmak istiyorsan sorumluluk varsın gitsin hiçbir şey değil. Elbette buna ilgi duyabilirsin ilginden vazgeç demiyorum ama daha az yoğunlukta çalışabileceğin bir şeyler mutlaka olacaktır bu alanda
- +1 yıl
Haklısın ama kız arkadaşım olmuyor bu iş yüzünden. Yakışıklısın diyince iyice batıyorum. Hem yakışıklı hem kız arkadaşı yok diye saçma düşünüyorlar..
Soran+1 yılYa sanane insanlardan. Bak yakışıklısın bunu biliyorsun ve senin diğer kızlara ihtiyacın yok :) Önce kendine bir öz güvenini getir. Sen içinde ne hissedersen aslında osun. İçinden güven duy kendine ve eminim kızlar bu duruma karşılıksız kalamaz. Ve kızlarla sadece arkadaş olmak için konuştuğunu hissettir. Kızlar bunu hissetmemeli ilk başta onlarla arkadaş olmaya bak :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama neden arkadaş gibi konuş dediniz?
Soran+1 yılÇünkü genelde kızlar amacı sadece sevgili olmak isteyenlere pek sıcak bakmaz. Arkadaş olduğunu olacağını hissettirmen lazım :)
+1 yılvar. sosyal fobi var bende ve sadece içince geçiyor. örnek verirsek şu videoyu izle :D
https://www.youtube.com/watch?v=1DJ3-CPqsXo&feature=youtu.be01 Yorumla
Soran+1 yılAhaahaha :D :DSaçım yok kelim ben. d Başka boyle videolar var mı :)
Şöyle bir içimi dökesim var da parmaklarım ağrır o yüzden cesaret edemiyorum. :)
021 Yorumla
Soran+1 yılO kadar dolusun yani. Ben onu boşaltmana hazırım tabii parmakların da buna hazırsa..:)
Soran+1 yılYok henüz değilim :) Ama gizli olabilirsin?
Soran+1 yılGören gördü derken :D Kim seni aklında tutacak ki. d
Soran+1 yılbir imza alabilir miyim. p
Soran+1 yılYaklaşık 1 buçuk ay oldu :)
Soran+1 yılımmm evet bulamazsın çünkü konuşmuşluğumuz yok ve seni ilk kez görüyorum. Hoşgeldin buraya :)
Soran+1 yılımmmm bilmem ki senin bu konuda ne kadar dedektif gibi olduğuna bağlı. Sen beni bulmak için uğraşırsan neden olmasın di mi :))
Soran+1 yılTamam görürüm seni yarın.. :)
Soran+1 yılHhahaha :) Kimmiş bakalım onlar? :)
Soran+1 yılHhahaha :D Malesef hayır onlardan biri değilim :)
- +1 yıl
Ya ama hiçbirine uymuyorsun 1,5 ay olduğundan emin misin? :) Az daha ipucu verir misin burada hangi bölümde takılırsın? Gizli modu dışında attığın son cevabın tarihini istiyorum. Seni de fazla meşgul ettim milletin derdiyle ilgilenemedin k. bakma ama inat ettim bulmam lazım işte ne yapayım. :)
benim yok da onun bana ihtiyacı olabilir. benim sorunlarımı çözerse zaten bir kaç kademe atlayabilir.
010 Yorumla
Soran+1 yıl:) :)
Soran+1 yılO zaman ben de kademe atlamak istiyorummm :)
Soran+1 yılSaçma bir teklif :)
Soran+1 yılBen de merak ettim? :) Bu arada biz ne hakkında konuşuyoruz karıştı biraz kafam :)
Soran+1 yılHı evet teklif ettim sana sorununu anlatman için :)
Öfke kontrol sorunum var çekilmez ters bir insan olduğumu söylüyorlar. Ama sadece bunu hak edenlere karşı öyleyim..
015 Yorumla
Soran+1 yılPeki bunu hak edenler ne yapıyor ve nelere öfkelenirsin genelde..
Soran+1 yılHerkesin önemsenmemek hoşuna gitmez. İnsanlara fazla değer mi veriyorsun ya da fazla mı kullanılıyosun
Soran+1 yılBence de öyle oluyor. Çok fazla herkese değer verme. Değer vericeğin insanlar sınırlı olsun. Ve senin yanında çıkarsızca olan sana destek olan arkadaşlarının yanında olmalısın
Soran+1 yılSen insanların kusurlarını görmemeyi dene o zaman. Onlara sadece insan olduğu için değer verip sev onlardan bir şey beklemeden sev ve kendini pek kullandırtma
Soran+1 yılPeki sen nasıl bir arkadaş arıyosun ve çevrendeki insanlar nasıllar
Soran+1 yılYani her ikisi de hepsi. Çevrende nasıl insanlar var ve sen nasıl birisin?
- +1 yıl
Ben aslında iyi bir insan olduğumu düşünüyorum. Sevdiğim insanları mutlu etmeyi severim, birlikte keyifli vakit geçirmek için uğraşırım çekinmeden. Planlı bir insanım, hayatımdaki değişkenleri hep planlayarak yaşarım ama bu beni sıkıcı ya da inek birisi gibi göstermesin çünkü planlı olan şeylerin daha keyifli veya işe yarar olduğunu düşünüyorum. Onun dışında dürüst ve açık sözlüyüm. Benim için değerli olan insanlara yardımcı olmaktan çekinmem. Arkadaşlarımın da benim gibi olmasını istiyorum sadece. Kız arkadaş ise farklı bir konu.. Onu da bu mesajıma yorum yaptıktan sonra yazarım istiyorsan..
Soran+1 yılAnladım. Aslında sen değer verilmek seni önemsemelerini istiyorsun çünkü sen onları öenmsiyorsun. Eğer öenmsemeseydin onları mutlu etmeye çalışmazdın. Konulacak insanlar arayabilmen kaliteli arkadaşlıklar kurabilmen gayet doğal ama bunu kendine benzemeyen insanlarla da yapabilirsin. Önyargılı olmadan :) Ne demişler zıt kutuplar birbirini çeker. Bu da öyle bir şey olabilir senin için. Ayrıca espiri yapabilirsin fıkralar öğrenebilirisn ve biraz daha fazla gülümseyebilirsin. biraz daha planlılıktan çıkıp hayatın görünmeyen taraflarına hiç görmediğin yerlerine bir yolculuk yapabilirsin? Değişiklik iyi gelebilir :)
Soran+1 yılHmm bence şöyle yaoabilirsin : o senin çıkarcı bulduğun arkadaşlarına sizi takmıyorum der gibi bir hava hissettirebilirsin. Çünkü böyle sinirlenirsen bir zamandan sonra onlar seni sinir etmeye öfkelendirmeye çaloışabilir bu yüzden zayıf noktanı belli etmemeilisin. Sinir anında yapılacak en güzel şey ne biliyor musun onu yapan kişiye tip tip bakmak be kayıtsızca gülümsemektir.. :)
benim çok var ya bazen çok sorguluyorum ama burada anlatılmaz -_-
05 Yorumla
Soran+1 yılHmm. Üstü kapalı da anlatabilirsin yardımcı olabilirim. Veya gizli duruma girebilirsin *_*
Soran+1 yılAhahahh :D Yaz bakalım
10 aydir doguda askerim yasam sartlari rutbeli eziyetleri operasyonlar cok kotuyum bildiginiz gibi deil:(
012 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyorum asker psikolojisini. Benim en yakınımda askerdi o da doğudaydı. Seni böyle huzuzrsuz yapan etmenleri ısrala içini dök bana iyice istersen
- +1 yıl
Hepimizin bildigi gibi komutan pisikolojisi var ben babama hizmet etmemisken burada kani 5 para etmiyen adamlara hizmet ediyorum :( maglum dogudayiz bide komandoyum tamm baris sureci var ama insan yinede tedirgin oluyo kışın soğuğu pis yazin sicagi pis kmlerce intikal ediyoruz intikal dedigimde birlikten gorev bolgesine kat ettigimiz yol arabayla gitmememizin sebebide toplu hedef teskil etmemek bu yuzden intikaller hep yuruyerek oluyo intikal ederken tasidigim canta 45 kilo bu intikal dedigimde duz yolda yurumuyoruz resmen tirmaniyoruz bide sigara içiyorum oda çok zorluyo gurbet bir yandan batidaki askerler gibi hafta sonlari carsi izni yok burada sivil kiyafet giymeyi ozledim:) her memleketten insan geliyo buraya hirsizi ibnesi madde bağımlısı askerlikte caldirdigim para belkide besyuz lira vardir bide devrecilik var belki duymussundur eski asker yeni askeri hep ezer bulasigi var mintikasi var sabahin korunde kalkmasi var yatak yap dolabini duzelt sakal trasi igreniyorum artik
Soran+1 yılAz bir süren kalmış çok şükür. Eve doğuda yapılan askerlikler malum çarşı izni vs yok. Seni gerçekten anlıyorum senin bu yaşadıklarını ben en yakınım da yaşıyor ve anlatıyor. Herkes askere gittiği zaman bir olgunlaşma sürecine girer artık daha çok mantıklı düşüneceksin hayata karşı daha güçlü olacaksın. Tamam gerçirdiğin sorunlar olabilir ama bunlar zamanla geçicek. Mesela nasıl geçireceksin : Yaşadığın şeylerin sana bir şeyler kattığını düşüneceksin çok şükür sağ olduğunu düşün ve diğer arkadaşlarından daha iyi olduğunu hisset. Çünkü o kadar asker var ki geldikleri zaman her şeyden kopuk hiçbir şey hissetmiyorlar çatışmalara giriyorlar. Ve haberlerde görüyoruz şehit düşüyorlar.. Ama inan ki evine geldiğin zaman sanki uzun zamandır evdeymişsin de askere hi. gitmemişsin gibi olacak. Düşünsene bir de askerliğin sana kazandırdığını. İdare etmeyi öğreniyorsun yeri geldiği zaman ezilmeyi öğreniyorsun nice insanlarla karşılaşıyorsun. Bunları gerçek hayattan öğrenebilir miydin?
Soran+1 yılHer şeye çok çabuk sinirlenmen gayet her askerin başına gelir. Sen pozitif düşündüğün sürece yavaş yavaş eskiye döneceksin. Kafanı daha rahat ve huzurlu hissetmelisin ve gülümsemeyi unutma. Yavaş yavaş her şey düzelicek inşallah :)
- +1 yıl
Ben okul hayatim boyunca disipline gitmis biriyim ama burada tam 14 tane tutangim var onlarda nasi kapnicak bilmiyorum ama :D dedigim gibi cok agresifllestim insanlar bana olumlu bisey soylese bile ben olumsuz anliyorum sence pisikologluk bir durumum var mı gitmelimiyim sence?
Soran+1 yılElbette gitmelisin. Olumlu sözcükleri yanlış anlayabiliyorsun. En iyisi bir psikoloğa gitmen. Onun tavsiyeleri senin için daha uygun olur :)
Soran+1 yılOlucam :) Henüz değilim
Soran+1 yılinşallah teşekkür ederim :)
Benim ihtiyacım var. yüzücüyüm yarıştan önce strese giriyorum sonra saçma sapan bir dereceyle karşılaşıyorum
08 Yorumla
Soran+1 yılPeki stresinin sebebi ne? Yarışı kazanamamak mı herkesin senden beklentisi mi yoksa başka sorunlar mı
Soran+1 yılBence sen rakiplerini gözünde fazlaca büyütüyorsun. Önce bunda kurtulman lazım. Öğrenmenin yaşı yoktur öğrenmenin süresi vardır. Sen eğer bu yaşta başlayıp kısa sürede bir şeyler katedebiliyorsan senden 20 sene önce öğrenip de aynı seviyede olan insanlardan pek fark göremiyorum ben. Bence sen de böyle düşünebilirsen rahatlıkla rakiplerini geçebilirisn. Bu sporu eğlenmek için yap hobi olarak yap yoksa aptal bir yarıştan ibaret olmasın senin içi :)
Soran+1 yılTamam bak işte dediğim bu. Ünlü gitarist adı aklıma gelmiyor 30 yaşlında başladı ve şu an en ünlü gitarcı. Yine mesela türklerden NEV 20 yaşında gitara başladı ve 5 ay kursa gidip ünlü oldu ama sorsan herkes 5 yaşında gitara başlamış :) Bırak bu lafları bunlar boş işler. Ben mesela desem ki üniye 4 yıldır kesintisiz çalışıyorum desem diğer bir insan beni son sene çalışarak geçemez mi? var böyle tipler yok değil. Bence sen de çalış ve bu örneği aklına getir :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılFazlsıyla ihtiyaç var sanırım.. Özgüven eksikliği, çekingenlik, aşırı uyum sağlama, yüz kızarması, titreme ve daha fazlası ama artık beni canımdan bezdirdiler...
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılneden hayırdır : D
her insana 1 psikolog, her psikologa da 2 psikolog lazımdır..
01 Yorumla
Soran+1 yılAhahah :) Bu güzeldi.
Panik atak ve sinir krizi denen olay var psikolog desteği işe yaramadı :D
08 Yorumla
Soran+1 yılHmm :D peki hangi durumlarda sinir krizi yaşıyorsun :)
Soran+1 yılPek de kavgacı birine benzemiyorsun aslında. p
Soran+1 yılbir yerden tanıdığım yok :D Şuanki konuşmalarımızdan farkettim :D
Soran+1 yılEn güzeli :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılVar arkadaşım konuşmaya ihtiyacım var çok doldum ve çevremde kimseye birşey anlatamıyorum istersen takip edim seni özelden yaz anlatim herşeyi gerçekten ihtiyacım var buna
03 Yorumla
Soran+1 yılBuradan gizli kullanıcı olup anlat istersen tatlım. Ben seni dinleyebilirim
Cevap sahibi+1 yılBurdan anlatacağım şeyler değil canım istersen özelden konuşalım sonra engelle beni önemli değil
Soran+1 yılCanım herkes burdan anlatıyor çekinmene gerek yok lütfen. İstersen gizli kullanıcı olabilirsin?
- Kişilik & Karakter konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılMillet dökmüş derdini valla işin zor kizlarsoruyorda manyak tan ve abazadan bol birşey yok sen psikolog luk olmada bunlarla uğraşırken
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim var sanırım. Saçlarımı yoluyorum. Dün gecede bir sürü hap içerek intihara teşebbüs ettim.
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki.
Cevap sahibi+1 yılAile sorunları
Soran+1 yılNasıl sorunlar bunlar peki
Gizli Üye(30-35)+1 yılEsimden ayriyim ve bosanmaya karar verdim bucok bir surec cok sci cekiyorum bana yaptiklarindan dolayi ve psikolajik yardim almak isiyorum
013 Yorumla
Soran+1 yılNeler yaptı ve çocuk var mı
Cevap sahibi+1 yılAldatti ben yine iki evladim icin affettim geldi uzur diledi pismanim dedi yine gitti iyi niyetimi hep kullandi
Soran+1 yılAnladım. Aslında sen boşanmaya karar vermekle iyi yapmışsın. Çocuklarını düşeneyim derken kendin mutsuz olacaktın ve çocukların da bundan etkilenecekti. şu an ne yapmak istersin yani kafana takılan sorular neler
Cevap sahibi+1 yılBu karari cok zor verdim bir kere actim yine gidip vazgectim sabretmek istedim cunku sevdim belki kucuk yasts evlendim ondandir sanki onunla dogdun buyudum okadar cok sevdim ki ama şu an tek istegim kac yil gecerse gecsin pisman olsun onu bir ekmege muhtac gorum gelip yalvarsim ama bana geldiginde beni biraktigi yerde gormesin tek istegim bu Allahimdan issallah olur
Soran+1 yılBöyle düşünmemelisin. Sadece Allahtan kendini mutlu hissetmeyi ve güçlü olmayı istemelisin. Eminim onun psikolojisi de senin gibi. Çünkü o da vicdan azabı çekicek. Sen allahtan hayırlısını dile ve onu Allaha havale et. İçin rahat olsun. Kendini ibadete ver.
Cevap sahibi+1 yılNamazimi kiliyorum allah yolunda yuruyorum sadece ALlahima siginiyorum hergece 2 rekat namazazla kiliyorum allahimin benim icin hangisi hayirlisiysa onu nasip etsin ama tek istegim kac yil gecerse pisman oldugunu gormek ben ona karsi cok iyiydim ama bunu secti sence pisman olurmu kac til gecerce gecsin
Soran+1 yılElbette pişman olmuştur. 2 çocuğun var 1 karın var. Belliki şeytana uymuş. İnan ki onun psikolojisi de çok zor. Sen yine çocuklarınla vakit geçirirsin yanında onlar var peki onun yanında neyi vardı? Bunları düşün. Sen güçlü bir kadınsın. Artık değer verene değer vermeyene yol vereceksin. O bunu istedi çünkü. Sen çocuklarını en güzel şekilde yetiştirmeye bak. Onların senin en değerli varkığın o ayrıldığın eşin senin için sadece bir yabancı. Ama çocukların senin kanından canından ! Sen namazına ibadetne devam et ve içten her gece Allahla konuş. Ona derdini anlat ne istediğini anlat ama gerçekten konuşun. Rahat bir yürüyüşe çık Duşunu al süslen püslen çocuklarını da tak koluna oh ne ala valla :) Onsuz da yaşayabileceğini onsuz da mutlu olduğunu görsün. Sen onsuz mutlu olursan ve kayıtsız gülersen emin ol bu ona çok ağır bir darbe koyar hem de çok ağrç Eskisi gibi güçlü bir kız ol genöliğindeki gibi kıpır kıpır. Kendine bak özen göster. Evde dans et çocuklarınla.:) İyi mutlu ol :)
Cevap sahibi+1 yılCoook tskr ederim inan okadar iyi geldiki bu soylediklerin cok sagol Allah razi olsun inan elimdengelse eis yapababilirim insanin bazen sorunlarini anlatmasi icini dokmesi okadar ii geliyor ki tekrar cok tskrlr
Soran+1 yılRica ederim birtanem bunlar gerçekler.. Senin kimseye ihtiyacın yok çocuklarından ve Allahtan başka bunu unutma :) Sen güçlü bir kadınsın :)
Cevap sahibi+1 yılCok tskr edrim ama keske guclu olsam ona karsi duygusalligim kin tutmamak hep cok uzuyor beni... ben ne kadar iyi dusunsem hep uzulen ben oluyorum
Soran+1 yılO hatalar yaptı ve seni kaybetti. O seni kaybetti sen onu değil. Onun s ana ihtiyacı var asıl senin ona değil. O sensiz yapamaz ama sen onsuz elbette yaparsın. Çünkü sen bir kadınsın. Erkekler her zaman kadınlara muhtaçtır tatlım bu bir gerçek ve o da sana muhtaç. Ve şu an eminim çok pişmandır ama haketti. Sen ona şans verdin ama o aynısını yaptı. Bir daha ona nasıl güvenebilirsin ki? Elbette güçlüsün çünkü güçlü olduğun eşine kendini ezdirmeden ayrılmak olmuş. çocukların da yanında. Güçlüsün çünkü hala inanıyorsun Allaha. Güçlüsün çünkü çocuklarını düşünüyorsun. Güçlüsün çünkü onsuz da yaşayabilirsin. Güçlü olman için o kadar sebep varken bunları görmezden gelme. Çünkü sen özelsin değerlisin bu değerli kalbi kimsenin kırmaya hakkı olamaz ! :)
Cevap sahibi+1 yılCok sagol ya eger gercekten psikoloji okumuyorsan oku derim
Soran+1 yılRica ederim canım sen de sağol. Kendine iyi bak. Bebekleri öp benim yerime :)
+1 yılPsikologa ihtiyaci olmayanin bu sitede isi ne. O yuzden, en iyisi uyelere toplu terapi yapmak ;)
11 Yorumlaihtiyaç olmaz bir dostla dertleşince de rahatlayabiliyor insan
00 Yorumla
+1 yılBen özgüven 0. Kiz arkadasim yok ama isin kötüsü asagi disari xiktigimda bana bakiolar saniom :) güzel kizlar felan bide
00 YorumlaYaa neden bilmiyorum ama nefret dolu bir insanım ofkemi hic kontrol edemiyom
06 Yorumla
Soran+1 yılEn fazla neleri öfkelenirsin ve nelerden nefret edersin
Soran+1 yılbudan hoşlanmadığını onlara söylemeyi dene?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşırı sinirliyim. Bu yüzden küçük bir sözden, davranıştan bile etkilenip kavga çıkartabiliyorum. Kendimi değersiz görüyorum. Dış görünüş vs. yüzünden. Çok içime kapanığım. Yeter mi bu kadar :D
08 Yorumla
Soran+1 yılHmm peki sinirli olduğun hassas konular neler :)
Cevap sahibi+1 yılHerhangi bir konu olabilir. Kendimle kavgalı olduğum için işte değer vermediğim için insanlara karşı tepkiliyim
Soran+1 yılKendinle neden kavgalısın ve değer vermiyorsun?
Cevap sahibi+1 yıldış görünüşümü pek beğenmiyorum. Arkadaşlarımla felan da fazla iletişim kurmuyorum
Soran+1 yılBak dış görünüşünü sen kendin beğenmezsen insanlar da beğenmez ama sen kendini beğenirsen güzel ve özel hissedersen başkaları da böyle hisseder. Her bayan her kız güzeldir.. Güven problemin var. Kendine güvenemiyorsun ve bu yüzden insanlarla ilişkillerinde biraz çekincelisin sağlıklı iletişim kuramayabiliyorsun. Senin tek sorunun güven sorunu. Kendini değerli ve güzel hissetmelisin. Kendine değer ver kendine bakım yap. Banyo yap sonra çık dışarı gez kendine olan güvenin ve o harika gülümseyişinle.. :) Seni değerli kılacak ve mutlu yapacak yine sensin ! :)
Cevap sahibi+1 yılevet tşkler ama tam kendime güvendiğim anda biri gelip güvenimi yerle bir ediyor
Soran+1 yılNeden izin veriyorsun senin güvenin sallanan bir temel olmamalı. Sağlam temellerle inşaa etmelisin. Şimdi onu boz ve yeni bir temel yap. Sana bir tavsiye : İnsanlardan fazla bir beklentin olmasın her an süprizle karşılaşabilirsin ve insanlara güvenirken iyice düşün. Her zaman fazla güven ve aşırı inanç iyi değildir :)
Cevap sahibi+1 yılsaol tavsiyelerin için denicem:)
en büyük sorunum iş güç yüzünden kız bulamamak panpa artık delirecem :D
016 Yorumla
Soran+1 yılAhahah :D Panpa sana tavsiye kızlar arkadaşça konuşan dertleşen erkekleri sever bir dene :D
Soran+1 yılahah :D Biraz iradeni kullan ve arkadaşça düşünmek için kendini planla :)
Soran+1 yılAhaha :D Bu tatlılığa ve sempatikliğe rağmen kız bulamamana şaşırdım :)
Soran+1 yılahaahh :D Maşallah diyelim o zaman. p
Soran+1 yılBenim adım nazar boncuğu seninki ne. d?
Soran+1 yılgenel ortamlardan takılanlardanım peder :)
Soran+1 yılAhahah :D Ramazan ramazan katolik yapma beni peder. d
Soran+1 yılBu fotonu beğendim panpa :) Uzaylıyım
Benim de gidesim var psikoloğu kandırabilir miyim diye denemk istiyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılhahah :D
+1 yılVar. Gittim hiçbi faydası olmadı 4. seanstan sonra bıraktım.
04 Yorumla
Soran+1 yılNe için gitmiştin peki?
- +1 yıl
Geçmişe takılı kalmıştım, kendime vucuduma zarar veriyodum
+1 yılpsikoloğa değil tanımadığım bir yabancıya çok ihityacım var.
03 Yorumla
Soran+1 yılTabii. Ben sana yardımcı olmak isterim. Sorun nedir
Soran+1 yılAma özelden yazarsam herkese haksızlık olur. Bu yüzden burada paylaşırsan memnun olurum :) İstersen gizli kullanıcı ol
- +1 yıl
o zaman teşekkür ederim. ben özel konuşacağım bir yabancı idi:) buradan paylaşmak olmaz. gizli kullanıcı olacaksam neden anlatayım. ben gerçekçi yanayım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikologa degil de beni anlayacak birine cok ihtiyacim var
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPardon da siz kimsiniz?
Cok isyankarim. Hep damar dinliyorum ama bn halimden memnunm. Ailem memnun degl Titrek kirali dinlerken donup kaliyorum... Azer Babaaa kalbimzdesin
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden isyankarsın peki?
Orta dereceli düzen takıntım var. Bunun için ihtiyacım olabilir.
00 Yorumla
+1 yılPsikologun bana ihtiyaci var para kazanmak istiyorsa ^^
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVar çok asabiyim az kendime güvensizliğim var bazı ortamlarda sebepsiz terliyorum çalışmaktan utanıyorum vs vs
013 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmaktan neden utanıyorsun? hangi konularda asabi ve güvensizsin mesela
Cevap sahibi+1 yılÜniversite okudum kalkıp sağda solda çalışmak zoruma gider. Artı biri beni eleştirince veya dediğim birleye itiraz ederse deli olurum :) ya da deliyim
Soran+1 yılHmm hangi bölümü okudun ve atanma ihtimalin yok mu o okuduğun bölüme? :)
Cevap sahibi+1 yılİşletme adı üniversite sadece :) bide baba parası ve malına güveniyorum ondan heralde ya da kendimi öyle avutuyorum :)
Soran+1 yılHmm işletme için çok iyi ingilizce gerekiyor ingilizce kursuna gitmeyi dene?
Cevap sahibi+1 yılOturup kpss bile çalışmıyorum ing kursuna gidecem bide :)
Soran+1 yılAma istemen gerekiyor yoksa ileride pişman oldum deme :) Zevkli hale getirip bir an önce çalışmaya başla. Veya yapamıyorsan bir psikoloğa git ve sana plan yapıp nasıl çalışma hevesinin artacağını neler yapabileceğini söylesin :)
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle yanlış anlamayın sorunlarımla ilgilenicek beni gazlayacak bir hayat yoldaşı yok :) sizin psikolojiye bu merakınız neden?
Soran+1 yılHmm bulmayı dene. Psikoloji öğrencisiyim :)
Cevap sahibi+1 yılHmm ahaha :) o yüzden desenize en yakın arkadaşım oda psikoloji okuyacak bu sene sırf kpss ataması var diye hele bir atanmayın kendinizi tedavi edemezsiniz :) yanlız arkadaşıma diyor senin psikolojin bozuk ne edecen o bölümde diyor ben şizofrenim :)
Soran+1 yılHhahahhahha:D
Cevap sahibi+1 yılSunum mu var tez ödevimi var inş bizi kobay olarak kullanmıyorsunuz :) neyse hayırlı günler
Soran+1 yılHayır tabiiki ne kobayı :) Size de hayırlı günler :)
Kişilik & Karakter konusunda 337 cevap paylaştı. psikoloğa değilde şöyle serin bir yerde tatil yapmak isterimm
00 YorumlaHangimizin ihtiyacı yokki buna ☺ aşk, akrabalar, okul her anlamda isterdim yardım almayi ahahh.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsosyal fobi diyorlar gitmedim ama hayatım 4 bilgisayar ve mesleğimden ibaret insanın hiç arkadaşı olmaz mı benim yok işte :D
00 YorumlaPsikiyatrik intihar etmiş ve mektubunda beni suçlamış ayaaaa :))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok sinirliyim ya bunun yok mu çaresi bir ara antidepresan kullandım bıraktım salak gibi oluyordum. :/
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGecmiate ailemin yaptigi psikolojik baskilar yuzunden kizlarla rahat bir sekilde konusamiyorum
06 Yorumla
Soran+1 yılMesela ne gibi baskılar yaptılar
Cevap sahibi+1 yılMahalleden diaari cikmama. Daha ucuncu siniftayim kizi sevdigim duyulmus sanki kizla yatmisim gibi oglum bir daha duymiuim boyle bisey, bu nedemek git dersine calis. Yirmi kusur yasindayim arkadaslarla gezicrm o kim neyin nesi kimin fesi. Yani normal olarak sormuyolar. Ne yer ne icer. Ne yapacaksiniz felan fisman iste. Kucuk kiz cocugu muamelesi goruyom. zaten gecmiste hic biaey yapmadan cikarsigim sesler yizunden yedigim fayaklari saymiyorum bile :/
Cevap sahibi+1 yılArkadaslar dedigim hem cinslerim bide :/
Soran+1 yılAnlıyorum. Bunun sebebi ailenin senin yaşlarındayken yaşadıkları veya ailesinin onlara yaşattıkları olabilir. Annen ve baban bunun farkında değil sadece geçmişten nasıl birikim alıyorlarsa onu sana uyguluyorlar. Sırf seni korumak senin mutluluğunu düşünmek için. Ama bilmeden senin böyle kendini baskıda hissetmende biraz etkili olmuşlar. Ailesni sakın suçlama çünkü onlar seni düşünüyor sen onların evladısın. Kötülük görmeni arkadaş kurbanı olmanı istemiyorlar. Onların da görüp geçirdiği şeyler var. Hak vermek gerek :) Sen ayrıca bu durumu onların anlayacağı bir dille konuş. Otur karşına aileni al ve ben napıyorum bu kadar baskı kurulacak de. Onları dinle. Onlara da hak ver ama sana güvenebileceklerini göster ona :)
Cevap sahibi+1 yılbabama dediğimde aldığım cevap senin psikolojik sıkıntın var oldu. Bende seninde ihityacın var dedim. evet var herkesin ihtiyacı var dedi kestirip attı. :) Amcam bulundugu konumda oldukça nufus sahibi ve oda öyle söyluyor. Kuçük bir kız cocugu gibi yetiştirdiğini ancak bana değil babama tabii. Bunu da zaten yakın arkadaşımdan duymustum. amcamla konuşurlarken. amcam ben onun babasına hep dyorum beni hiç dinlemiyor ki demiş. :/
Cevap sahibi+1 yılSaol teşekkür ediyorum tavsiyelerin için. Kendimi olabildiğince uzak tutuyorum bir arkadaş tavsiyesiydi. :) . Zaten ne zaman konuşsak kavga ediyoruz beni dinlmiyor illa dediği olacak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnızlıktan geberiyorum sevip sevilmeye ihtiyacım var :/
06 Yorumla
Soran+1 yılHmm. Peki neden sevmek sevilmek istiyorsun? :)
Cevap sahibi+1 yılSorduğunda soru neden nefes aliyosun la eşdeğer bence.
Soran+1 yılBen mesela yalnızlıktan dolayı sevmek sevilmek isterim başkası kendini güvende hissetmek korunup kollanmak için ister başkası maddi durumu kötüdür bu yüzden ister başkası mutlu olmak için ister.. Sen hangisisin
Cevap sahibi+1 yılYalnızlıktan dolayı mutlu olmak ve edebilmek için.. şu an kendimi evden ise isten eve gidip gelen bir et parçası olarak görüyorum hic birşey için isteğim yok zorunda olmasam yemek bile yemecegim
Soran+1 yılPeki hiç sen bir çaba harcadın mı? bir yerlere gitmek gezmek mutlu olmak kendini mutlu etmek için?
Cevap sahibi+1 yılMm şey hayır denemedim.
Panik atak ve anksiyete yüzünden :))))
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladım. Psikoloğa göründün mü :)
- Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem