Düşünen primatların içgüdüsel benimsenmişliklerinde "menfaat" diye bir yaptırım daima barınır. Bu duruma göre herkes potansiyel olarak zarar getirisi gibi gözükebilir; bakın abartmaya gerek yok ama unutmamak gerekiyor. Bana kalırsa "zarar gelmeyecek insan" diye bir tür bulunmamaktadır. Size "benden sana zarar gelmez, bana güven" diyen birinin doğru söyleyip söylemediğini asla anlayamazsınız. Mülayim gördüğünüz tipleri aklınıza getirin "hiçbir suretle zararı dokunmaz, zararsızdır" dediğiniz insanların size daha çok hasar verdiğini göreceksiniz. Kimseyi gerçekten tanıyabileceğimizi sanmıyorum; kediyi köşeye sıkıştırınca sizi tırmalar, birinin anlık sinirle ne yapacağını kestirmeniz güçtür. İnsan daha kendi benliğini bile yeni keşfediyor, başkasını tam anlamıyla tanımak akıl karı olmasa gerek.Zararsız insan var mıdır; bir insanın size zarar verip vermeyeceğini anlayabilir misiniz?
"Benden sana zarar gelmez" diyen insanlara güveniyor musunuz?
''Benden zarar gelmez'' diyen kim olduysa , hep onlardan zarar gördüm. Artık bir şey söylemesine gerek yok karşımdakinin , suyun sıcaklığını dokunmadan anlayabiliyorum.
Benden sana zarar gelmez, derler. En çok zararı onlar verirler. Bu sözü genelde zararı dokunacak kişilikteki insanlar kullanmayı tercih eder. Güven aşılamaya çalışırlar ama başarılı olamazlar. En azından benim üzerimde etkisiz eleman görevi görüyor bu taktik...
Kimin amacına ne kadar hizmet ediyorsan o kadar sevilir ve güvende olursun. Herkes herkese zarar verebilir. Bilinçli ya da bilinçsiz yaparlar belki mutlaka azda olsa zarar verirler.
Hayır güvenmiyorum en çok öyle diyenler zarar verir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bitileri tutup da dursuk yere "benden sana zarar gelmez" diyorsa bi yerlerse sikinti vardir yahu. Bayram degil, seyran degil; enistem beni niye optu 🤦♂️