Hiçbir şeye katkısı olmayan, faydasız biri olduğunuzu hiç düşündünüz mü? Bana bu aralar çok sık oluyor. Neden bu dünyada olduğumu, ne işe yaradığımı sorgulayıp duruyorum.
Bazenleri işe yaramaz olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Bir insan bunu kedi kendine düşünmez. Çervremiz yüzünden kendi kendimize yazık ederiz. Küçükken babam bana hep işe yaramaz birisi olduğumu söylüyordu. Elimden hiçbirşey gelmiyen, zararlı, faydası dokunmıyan birisiydim ona göre. Sırf onun yüzünden özgüvensiz bir çocukluk geçirdim. Bir işe atıldığımda başaramıyıcağımı düşünürdüm. Ama şimdi? Öyle değilim ve öyle olmadığımıda iyi biliyorum. Hiçbir insan işe yarmaz değildir aslında... Birisi iyi düşündüğü emek verdiği her işi dört dörtlük yapar. Sende öyle düşünme. Öyle düşünmelerini istiyenlerede izin verme. Unutmaki sen çok becerikli birisin! Kendine iyi bak!
Bana göre dünya nüfusu max. 1 milyar olmalı. Düşünsene ben niye varım ki. Kendim çalıp kendim oynuyorum. İnsanlığa katkım yok. Fiziki olmayan bir para kazanıp, ardından fiziki olarak harcıyorum. Yaşamak bu değil ki hacı. Oksijen için vergi veriyorum, su içmek için para veriyorum. Bizim köyde dağlardan geliyor. Bedava ! Yani demem o ki , 8 milyar insan içinde ben kimim ki.
Herkesin hayatının belli dönemlerinde böyle hissettiği anlar oluyor.. Bunun en güzel çözümü uğraşacak bişeyler bulmaktan geçiyor. Özellikle hayatta kötü bir dönemden geçiyorsak kendimizi mutlu hissedebileceğimiz bir hobi ya da bir meşgale bulmamız gerekiyor..
Sen bir alet edevat değilsin ki illa bir faydan olsun. Sen özgür bir bireysin. Nasıl mutlu olup, nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşar velhasıl bedelinide öyle ödersin. Bazen faydasızlık faydadan daha faydalıdır.