https://youtu.be/VXYX53R_A3E
İstediğiniz şeye ulaşınca hevesiniz kaçıyor mu?
https://youtu.be/VXYX53R_A3E

Çünkü o kişiyi biz gözümüzde büyütüyoruz çok fazla değer biçiyoruz aslında o kişinin bizim onu düşündüğümüz kişilikle alakası bile olmuyor. Ben mesela küçükken bile annem bana toka alırmış bu benim güzel kullan diye takarmış çok güzel bakarmışım ne zaman ki bana al kızım sen artık büyüdün bu senin tıkan dediyse o gün o tokayı ya kaybeder ya kırar ya da başına bişey getirirmişim bilmem anlatabildim mi ndjfjddjdk
Kolay ulaştıysam ve kendi emeğimle yapmadıysam evet kaçıyor atıyorum kendi paramla aldığım telefonun, bilgisayarın değeriyle zamanında annemin babamın bana aldıklarına aynı değeri vermedim ya da birisinden hoşlanınca ve karşı tarafın hoşlanmadığını bildiğim zaman daha bir cezbedici, ilgi çekici, heyecanlı geliyor sonra çocukta senden hoşlanıyor flörtleşiyorsunuz ve eski hevesin kaçıyor. Diğer bir örnekte İngilizceyi öğrenmek adına çok çaba gösterdim, düz İngilizceden bahsetmiyorum British ve C2 seviyesi o zamanlar çok hevesliydim şimdi öğrendim eskisi kadar değerli değil gözümde. Çok güzel bir elbise görürsün, alırsın, 1 kez giyip dolabının en ücra köşesine atarsın aklına bile gelmez bir daha ama almadan önce rüyalarına girer...
Bu ergenlerde çok olan bişeydir
Ergen ve çoçuklar da...
Neden dicek olursanız. Olgun yapıya sahip birisi ne istediğini. Ve onu neden istediğini. Gerçekten ihtiyaç duyduğu için ister. Ve ona ulaşmak için de harcadığı çabayı göz önünde bulundurarak asla o şeyden vaz geçmez... Önemli olan heves ettiğin şeyi ne kadar isteyip istemediğini bilmek. Ve bunu çoçuklar ergenler kesitremez.
Bir şeyi istiyorsam o hevesten ötesidir
Sözü beğendim o sebepten dolayı eig 👍
Cevap
42Cevap
Bunun sebebi
istediğimiz şeyin beklediğimiz gibi çıkmaması olabilir..
şahsen ben çok istediğim şeylere ulaştığımda genelde mutlu oldum
ama birkaç defa beklediğim gibi bir durum oluşmadı
bu mutsuz etti işte
Hayır aksine daha hırslı oluyorum onu elimde tutmak için
Şarki yazıyorum ve söylüyorum. 16 yaşında 2 bin tl lik stüdyom olsa birden bire gelse öyle çok ďeğer verirdim ki. 18 yasimda 2 bin tl ye ideal bi stüdyo kurdum pek bi anlamı kalmamıştı ama seviyordum. Şimdi ise 20 bin küsür tl lik stüdyom var piyanosundan elektro gitarına rode mikrofonlardan steinberg behringer ses kartlarına. Ama bıktım. Heves gitti. Ve zerre kadar değer vermiyorum... ben dersimi aldim.
İnsanın ulaşamadığı birşey olursa hırs yapar ve artık hırsı yüzünden hareket eder. Ben birşeyi çok istediğimde ve ulaşamayınca hırs yapmıyorum tabiki, ama ulaşınca hevesim kaçıyor 🙂
Kaçıyor ya. Komşumuzun dediği söz gelir damadına. her gün siyah zeytin yenmez yeşil de yemek gereklidir diye 😅😁🤣
Eskiden öyleydi şimdi hevesim kaçmıyor. Zaten çabuk sıkılan biri değilim. Çok kaybettiğim oldu ondan anladım sanırım değer bilmeyi.
Hayır. Ps5'ime ulaşınca hevesim kaçmaz eminim. Sabırsızlıkla bekliyorum sevgilimin kargoya verilmesini.
Evet.. sahip olunan herşey zaman içinde önemini yetirir..
Ulaşmak için daha çok çabalıyorum çabuk pes eden biri değilim
İnsan ulaşamadığın delisidir demişler.. Hoş bazen ulaşınca da deliriyoruz ama neyse 😂
Bazen bende de oluyor olmadığı da oluyor fazla takmiyorum
Çok uğraştırırsa bir insan o ara kinleniyorum heves kaçmasından ziyade tiksinme oluyor.
ben ters adamım ıstedıgıme ulasamayınca hevesım kacar, elimdekinin değerini bilirim..
Kaçmayan tek hevesim motosiklet olabilir. Eşya kişi istek hepsinin hevesi geçti
Genelde bunu bende yaşıyorum. Elde ettikten sonra hevesim kaçıyor nedense.
o yüzden isteklerin maksimum seviyede olması lazım, yani ben öyle yapıyorum.
Değerini bilirim. Kaybettiğimde nelerin olacağını. Özellikle insanlar
Hayir kacmaz.
Ben ulasirsam o isteklerime cevremide mutlu ederim zaten.
maalesef evet... Ulaşmaya çalıştığım zamanlar daha iyi
Benim öyle çok heveslerim olmaz. Bir konuya karşı ilgiliysem onu gerçekten isterim, heves uğruna değil. Ulaşınca da elimde tutmak için elimden gelen çabayı gösteririm.
İnsan zaten ulaşamadığının delisi, ulaştıgının nankörü oluyor..
Hayır o bende yok istediğim şeye ulaşınca mutlu olanlardanım ben 😊
Zoru elde edince değerli olur kolaysa hevesim kacar
Bencede öyle. Hep imkansızlar ulaşılmayan şeyler cazip gelir insanlara. Hedefine ulaştığında başka hedefler belirler kendine.
Hayır bu bana Daha güç cesaret veriyor çok mutlu oluyorum istediğim şeyleri ulaşınca örnek verelim 15 milyarlık bilgisayar vardı biraz pahalıydı ama alıcam dedim hırs yaptım ve aldım çok mutlu oldum
kaybetmeden kıymet bilenlerdenim ve asla nankör olmadım !!!
En daha çok hırs yapıyorum burcumdan kaynaklı herhalde
Evet kesinlikle oyle oluyor insanoğlu ulaşamadığı seyin delisi ulaştığı seyinde nankördür...
Hayır orgazm etkisi yaratıyor dünyayı fethetmiş gibi hissediyorum
Maalesef ki kaçıyor 😢
Önemini yitiriyor evet
Ulaşmayı değil uğraşmayı seviyorum o yüzden.
Seviniyorum kiymet biliyorum..
Hayır tam tersi detaya iner geliştirmeye bakarım
Kaçmaz ama yeni şeyler çıkıyor heveslenecek
istediğime göre değişir
İnsansa evet
Eşya ise hayır
Kaçmaz daha çok isterim
Yok kaçmaz neden kaçsın
Hayır bağımlısı oluyorum
evet. gözümdeki çekiciliği yavaş yavaş kaybolur
Kaçmazdı benim ama terkedıldım
Kolay ulaştıysam kaçıyor