Ya şimdi ben ortaokuldayken Türkçe öğretmenim beni her zaman sınıfa örnek gösterirdi İstanbul türkçesi budur diye hatta bu yüzden metinleri hep bana okuturdu ama emin olamadım 🤷♀️
Muhtemelen Türkçe öğretmenin tam Türkçe eğitim almadan Türkçe öģretmeni olanlardan. Basit şekilde 2-3 kural söylebilir misin aklında kalan bir şey varsa?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Yüzünde tebessüm olsun hep, sakin konuş , az konuş , yavaş hareket et ,
Benim lakabım İstanbul hanımefendisiydi ksgxkagxkahdlah
Etrafındaki insanlar seni öyle gördüğü için mi yoksa farklı bi sebep mi?
Yani ben dedirtmiyordum kendileri diyorlardı
bağcılar da istanbulun içinde :D
neyse öncelikle diksiyon şartt
Tarabya da yaşıyorum bağcılar bana ters 😄 diksiyonumu beğenirler evet
beğenmeleri değil şaşırmaları lazım
Onun için tam bir İstanbul hanımefendisinden ders Alman lazım burada yok ondan.
Bulamaz mıyım bi yerlerde?
Hiç bilgim yok bence çok zor..
İstanbul neresi ben bakirkoy
bu arada İstanbul toplu tasima guzergahlarina yetenegim var nereye gitmek istersen bana sorabilirsin
cok paran olması sart gıyım konusma tarz olman gerek
Bu konuda yardimci olabilirim
Dinliyorum lütfen
Oncelikle İstanbul turkcesinj konusman gerekiyor , giyimine kusamina bakacan ciddi ve agir basli giyineceksin. Saçini filan yapacaksin :) sormak istedikleri sorabilirsi
İstanbul türkçemi çok beğenirler 😄 kibarımdır da 😊 peki ciddi ve ağırbaşlı giyim nasıl olur? Mesala bi İstanbul hanımefendisi nasıl parçalar giyer?
Is insani gibi elbiseler giyebilirsi veya sik bir pantalon neden olmak istiyorsub. Birde sacini ya ombre ya da sombre yaptirirsan daha iyi olur
Bana ulaşma sansinuz var mi
Cevabinizi ogrenebilir miyim
Bir cevap alabilir miyim
Düzgün Türkçe konuşabiliyor musun?
Diksiyonumu beğenirler. Bence daha akıcı konuşabilirim ama
Kibar konuşmakla doğru konuşmak farklı ama.
Hmm kafam karıştı
Türkçe pek yazıldığı gibi okunan bir dil değil. İstanbul hanımefendisi diyorsan İstanbul Türkçesi'ni bilmen gerek.
Ya şimdi ben ortaokuldayken Türkçe öğretmenim beni her zaman sınıfa örnek gösterirdi İstanbul türkçesi budur diye hatta bu yüzden metinleri hep bana okuturdu ama emin olamadım 🤷♀️
Muhtemelen Türkçe öğretmenin tam Türkçe eğitim almadan Türkçe öģretmeni olanlardan. Basit şekilde 2-3 kural söylebilir misin aklında kalan bir şey varsa?
Mesala yazarken değil diye yazarız ama “diğil” diye okuruz. Yine örnek olarak göreceğiz diye yazarız “görücez” diye okuruz. Şu an bunlar geldi aklıma
Evet doğru şekilde tebrik ederim.
Birsürü detayı var. Anlatsak uzun olur şimdi
Lütfen anlatabilir misiniz? Fikir edinmek istiyorum
Cezmiye Hanım Hanımefendilik kursuna git
Waaooww teşekkür ederim 😄🙏
Ehehehe rica ederim 😊💁🏻♀️😅
Çıplak gez İstanbul hanımefendileri gibi
Ne alaka çıplaklık?
Bilmem burada genelde öyle giyinenler ağırdan satıyorlar kendilerini
İstanbul hanımefendisi olarak
kendin olbaşkası değil
Belki öylesindir
Kibar ve zarif olduğumu söylerler ama tam olarak İstanbul hanımefendisi tabiri değilim
Olunmaz doğulur
Bence biraz çaba bende ki olayı çözer
❤Kibar olabilirsin ❤
Onda sorun yok bence
🙏🙏🙏
Sosyal bakımlı
olamazsın
Olamazdı