Güncellemeler
+1 yıl
Yok var ve evet meşgul tutuyorum kendimi zaten ama hep beynimin arkasında bu olay var yani. Aile sonuçta dilemiyorsun arkadaş veya sevgili gibi değil ki zaman geçince unut. Anne ve baba izleri ömür boyu kalır. Evet ama ben babama direk sormadım. Sohbet arasında çocukluğunu açsam bile kaçıyor. Asla o tehlikeli sulara girmiyor. Ha ayrıca terapiye inanılmaz karşı biri. Bir arkadaşı intihar etmiş sanırım filan. Ya da bahane ediyor. Terapiye hiç inanmıyor ve aşağılıyor hep zaten.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu bir kişilik bozukluğu cevrindeki etkenler bunu tetiker büyük ihtimal ile sonradan böyle oluştur ya da küçük yaslarda geçirdiği bir travmadan dolayı tedavi olamyi denedim ya da teklif ettinizmi yoksa redmiediyor?
Ya küçüklüğü çok tramvatik. Anne ve babası 2 yaşında boşanmış. Üvey anne büyütmüş o da hep aç bırakmış ve dövmüş zaten. Yok terapiye inanılmaz karşı. Asla gitmiyor. Kaç kere dedik, kıyamet kopardı.
Tahmin ettiğim gibi doğuştan da görülür ama çok nadirdir söylediğiniz çocukluğunun getirdiği bir travma eğer piskolaga gitmiyorsa piskolog eve gelebilir devlet bu konuda yardımcı oluyor düzenli terapiler uygular duruma göre size bir yol haritası sunar oda olmaz ise siz gidin piskologa bilgi alın ne yapılması gerektiğini sorun bununda faydası olur diye düşünüyorum yani tedavi edilmez ise düzelmez sonuçta buda bir rahatsizlik çözümü ise ilaç değil terapi tabi birazda babanızın iradesine bağlı yasinada
Valla ben gittim psikoloğa hep dediler babanın gelmesi lazım ama adam inatla gitmedi. Öyle eve gelmesini veya hiçbir şeklini de kabul etmez. Çok güçlü ve manipüle ediyor herkesi. Asla istemediği bir şey yaptıramazsın. Annem anti depresan kullanıyor yıllardır ve depresyonda. O da gitti arada psikoloğa ama babamı istiyorlar tabii. Yani biz gidiyoruz da adam asla gitmiyor bizi öldürecek manyak adam.
O zaman hastalığı ciddi bir seviyeye ulaşmış krizleri falan oluyorsa hastaneye yatması gerek ceviz kabugunu doldurmayacak olaylara kukruyorsa sizinde can guvenliginiz yok anlattiginiza göre bu rahatsızlığı ileri seviyeye ulaşmış bunu nereden biliyorum aynısı amcamda vardı hastaneye yatırdılar yengemi boguyordu çıktı hastaneden şimdi sağlıklı babanizda eğer o konumda ise bu dediğimi bir düşünün derim
Aynen bizimki eskiden ben televizyon izliyorum ya da müzik dinliyorum diye bile benim üstüme saldırmaya çalışırdı. Ya da eve gelirdi canı sıkkın diye eşyaları kırardı filan. Ama annem hep sustururdu beni işte hep içine atardı. Millete rezil olmayalım filan diye. Ama hiç fiziksel şiddet uygulamadı. Ben jandarma çağırdım bir kere eve. Ama adamlar telefonda dedi yapabileceğimiz bir şey yok ancak sözlü uyarabiliriz. Bir şey yapamayız filan dediler. Gelmediler yani.
Yine bir kere kriz çıktı evde. Bu fanı çerçeveyi indirdi. Ben akrabalara filan video foto filan attım. Görün işte adamın yaptıklarını diye. Onlar da hiçbir şey yapmadı. Olur öyle boşver sen odana gir dediler. Yani herkesi manipüle etmiş adam. Kendini kabul ettirmiş herkese şerefsiz. Bi de kendisi de doktor ya. Çevresi var. Maddi olarak. Statü olarak filan güçlü pislik herif.
Hep mesela illegal işler filan yapar. Merdiven altı şeyler. Uyuşturucu filan da satıyordur eminim. Vergi kıçırıyor zaten. Bana da bir kuruş para vermez. Zorla ancak annem kavga ederse okul parasını filan verirdi ama kendi deli gibi zengin. Bizden hep parasını saklar.
Bu anlattıkların ve ruh halinden çok net anlaşılıyor ki yaşanan olaylar sizi çok feci bir şekilde etkiliyor ve sizinde onun konumuna gelmemize zemin hazırlıyor bunun farkındasınız sanırım sorulması gereken soru bu duruma ne zamana kdr ses çıkarmayın onlem almayackaisniz
İşte ben kaçtım evden. Bir ailem yok gibi şu an tek başımayım. Çünkü tüm akrabalar bu adamı böyle kabul etmiş. Daha bin tane psikopatlığı var zaten adamın sırf bu da değil. Ama bana destek olan yok ki. Herkes bunu normalleştirmiş. Bana da dayatmaya çalışıyorlar. Olan bu. Kimse elini taşın altına koymuyor. Olan bana oluyor evet çocuk olarak asıl. Ondan ben kendi sağlığım için eve de gitmiyor, olabildiğince az iletişime geçiyorum.
Yani şunu soruyorum iyiye gitmicek dahada kötü olacak bu aşikar hadi annen bir umut düzelir ümidi ile katlanıyor önlem almıyor peki ya siz sizin konumunuz daha farklı bunun bilincinde olmanızı istiyorum
Evet ben zaten tamamen engelledim ve iletişimimi kestim ama hayatta bir baba eksiği yaşıyorum.
Bu eksikliği yaşaman çok normal çünkü babanin piskolojik rahatsizligi var ve tedavi olmayı reddediyor o reddediyorsa sizin adım atmanız lazım dediğim gibi daha kötüsü olacak iyi olmayacak yaşı kaç bilmiyorum ama bı sureden sonra tedaviye cevapta vermeyebilir çünkü vücut alışkanlığı değişecek bunuda belli bir yaştan sonra vücut kabul etmiyor tedavi yöntemini söylüyorum tabiki
Ve tamamen engellemen sorunu ortadan kaldirmiyor sorunu sadece uyutuyor ve o dev uykudan uyanırsa daha enerjik ve dinç kalkar Didem evden gidin çözüm değil annenle git oda bir yere kadar sürer gelir sizi gene bulur bosanmiyorda diyorsun tam bir muamma yani
Aynen öyle işte ağrı kesici almak gibş sadece uyuşturuyot ama sorunu çözmüyor. Annem dediğim gibi hasta ve ezik. Asla ama asla bir mücadele hırsı yok. Ben tamamen tekim bu savaşta. Kimse yanımda değil arkadaşlarım dışında veya beni sevenler vs. Psikolog bile dedi kaç hiç arkadaşa bakma. Boşver baş edemezsin daha çok yıpranırsın dedi. Ama dediğin gibi sorun çözülmeden ne kadar kafanı dağıtırsan dağat ya da uzağa gidersen git. O sorun içerde. Ben çok denedim babamla konuşmayı onu anlamaya çalışmayı. Hatta kendim psikoloji okudum. Adamın çocukluğunu sordum vs vs adam hep reddetti kaçtı. Kavga etti anlatmamak ve konuşmamak için. Bildiklerimi bilr hep başkalarından öğrendim. şu an 68 yaşında adam.
Konuşmayı denemende doğru değil enazindan bir anda bu soruyu sorman doğru değil empati yap başında çok kötü bir olay geçse buda sana bir anda sorulsa ne hissedersin konuşmayı tamamen reddeder ve ustelirse cildirirsin babanda ayni durum o soruyu sorduğun anda çocuklu aklına geliyor ve konuşmayı net bir dil ile reddediyor sorunun kendisi aslında bunu yapması gerek ama dediğim gibi hasta birine kendi kendini ilestir demek gibi abez birsey olur mutlaka bir terapi görmeli yoksa o kendini bir ateşe atıyor ve siziide o ateşe çekiyor bunu cümlelerin çok bariz belli ediyor etkileniyorsun bu süreçte piskolojini sağlam tutmak için yalnız kalmamalı sürekli kendini birrseylerle meşgul etmelisin yoksa bu işler mini depresyon ile başlar ve sonra kendi hergun antidepresyon hapları içerek bulursun hiç arkadaşın yok mu ya da bir yakinin çevrende vs
Var tabii ki
Çok dolusun zihnini boşaltman gerek kendini birine dökmen rahatlaman gerek sana bu kadar yakın kimse yok mu
Var döküyorum ama boşalmıyor.
İki ihtimal ya karşındaki seni anlamıyor ya da sen anlatamiyorsun
Yani anlatıyorum da bunun çözümümü yok ki boşver diyorlar. Unut diyorlar
O zaman doğru kişi ile konuşmuyorsun doğru kişi seni savsaklamaz yardımcı olamiyorsa bile seni yönlendirir bu kadar basit
Evet demek ki hiçkimse doğru değil işte...
Sana dediğim gibi sadece karamsarsin olaylara pozitif değilde negatif açıdan bakiyorsun bedel ödemeden hiç birşey kazansmazsin zafere giden yolda çiçekli bahçelerden geçmez pesmi edeceksin yani yoksa mucadelemi edeceksin yoksa böyle yaşamaya devam mı edeceksin hangisi?
Ya yok haklısın işte mücadele ediyorum sadece son 2 haftadır çok şey üst üste geldi ondan böyle depresyona girdim ama iyiyim şu an yani. Daha iyiye gidiyorum. Kendime iyi gelen şeyler yapıyorum.
İyiysen sorun yok
😇
Rica ederim ne demek 😎😎
Umursama bu kadar şiddetli değildi ama benim babamda böyle beni sevgisinden zarar verir umursama geçiyor zamanla
Biz zaten yıllardır doğru düzgün konuşmuyoruz bile ama adam bana pislik gibi davranıyor hep.
Kaç yaşındasın üniversiteyi kazan başka şehire git
Yok yok gittim ben zaten ayrı şehirdeyim ama yine de anneme de bana da zararı devam ediyor psikolojik. Annem de ayrı evde yaşıyor şu an ama kadını hasta etti yıllardır.
Çok üzücü 😤
Tedavi ettirin
Yok işte asla olmuyor. Bi de geldi nerdeyse 70 yaşına. Asla bir eleştri veya değişim kabul etmiyor. Böyle ölür gider herhalde manyak adam.
Çok üzüldüm gerçekten. Dedemde tam böyle. Eski lafa değişmiyor yapacak bir şey yok onu unutmaya çalış ama ah izlerinin hayatındaki etkisini ben biliyorum 🥺
Ya anne veya baba yeri doldurulamayacak izler. Yani bilmiyorum nasıl olacak. Evet çoğu insanın belki hiç olmuyor ama işte bu hep yara oluyor. İlerde güzel evlilik yapsan bile hep bir eksik oluyor. Zaten erkeklerle olan ilişkilerime bile zararlı etkisi oldu bence ilk erkek figürü olarak.
🥺😭anlıyorum çok haklısın
❤️❤️❤️ neyse ben terapiye başladım şimdi hani kendi bakış açımı düzeltmek için. Çünkü ben de hep böyle güvenilmez ve yanlış erkekleri çektiğimi hissediyorum hayatıma.
❣️ne zaman istersen konuşabiliriz yaşın benden biraz büyük ben 19 yaşındayım ama beni bir kardeşin gibi görebilirsin umarım doğru erkeği bulursun hayatında ❣️😊
❤️ ya çok teşekkür ederim. Tamam konuşalım 🤗
Yazabilirsin bana :)
Yazamıyorum :/
Sana takip isteği attım
Tamam
Gelmedi istek 🥺
Aynı sizin durumları yaşıyorum, yillardir icim icimi yiyor ne sorun var diye , meger babam narsistmis, en cok koyanda "ulan yillardir babam bildigim adamda empati , sevgi sayamadigim diger insani duygular yok, maddi manevi şiddet. Bende evden ayrilicam ama durumu yediremiyorum kendime ya. Babam=Şeytan
Uzun zamandır evden ayriyim. Çogu seyi atlattim sukur. Ayni evde yasamayin sakın.