Bir tartışma anında dile gelen ve bazen gerçekten kırıcı olan o sözler gerçek niyeti gösterir mi? Sizce doğruları mı yansıtır söylenenler, yoksa öfkesine yenik düşen birinin ağzından çıkanı kulağı duymaz mı?
Tartışma anında söylenen sözler gerçek düşünceler midir?
Ben gerçek düşüncesi olduğunu düşünüyorum hele ki bu sözcükleri bir çok kez kavgalarda söylemeye devam ederse kesinlikle gerçek düşüncesidir örneğin ben 15 yaşındayım ve annemle birçok kez kavga ediyoruz evt kısa kısa küçük küçük sebeplerden aslında kavga biraz abartılı gelebilir ama öyle ben 13 yaşında bı hata yaptım öyle basit bir hata değildi annem bu hatayı asla ve asla unutmuyo her kavgamizda yaptığım bu hatadan konu acıyo ve beni susturuyo ve beni sevmedigini hissediyorum sadece hissetmiyorum annem her bir olayda beni sevmediğinden bahsediyor mesela bı şaka yapiyorum oda guluyo ve bı anda "evlat olsan sevilmessin "diyor gülerek bende sevme diyorum oda sevmiyorum ztn diyor evt kalbim kırılıyor sonrasında genç teyzemle pek anlasamiyrm kavga ediyorum ben haklı oluyorum çünkü o benimle ugrasiyo ne kadar rahatsız olduğumu söylesem de her seferinde yapıyor ve kavga çıkıyor annem tabiki onu koruyo bende ben senin kızının diyorum beni koru diyorum oda benim kardeşim diyo bende anne benmi o mu diyorum ben senin kızınim diyorum oda tabiki o diyo ve çoğu kavgada beni sevmediğini hatta benden nefret ettiğini sadce insan olduğum için sevdiğini söylüyor bu benim zoruma gidiyor üzülüyrm kırılıyorm ama onun umrunds degil evt beni sevmiyor farkındayım ama bu kelimelerin hepsini kavgada söylüyor ve beni ağlatmayi başarıyor o yüzden bir kişi kavgada sizin hakkınızda ne derse o kişinin sixin hakkinizdaki gerçek görüşleridir.
Aslında içimizde savuşturduğumuz, çoğu zaman aklımıza gelmeyecek gerçekleri dışa vururuz. Bazen olaydan sapar olmayacak şeyleri de söyleyebiliriz. Bazen yediremeyip misliyle cevap vermek isteyebiliriz. Bir nevi kaos her şey olabilir. Soruya cevap verirsek evet gerçek düşünceler de olabilir, olmayadabilir.
Gerçek olmasa bile ben tartışma anında tartışma sebebinin dışına çıkma gereği bile duymazken karşımdaki beni yaralama çabasına girdiğinde gözümde o kadar küçülüyor ki
Ağzından çıkanı kulağı duymayan ve karşısındakine baskın olmaya çalışanlar yapar genelde ve sonrasn pisaman olurlar ama puan olup özür dileme nezaketini bile göstermezler utançlarından ya da yenik düsmeyi hazmedemiceklerinden
allah kımseye yaptıklarından soyledıklerınden utanılası bır ömür vermesin.. kısılık var dogrudur kısılık var kuyruk acsından bagırıyordur ama netıce degısmez.. söz agızdan cıktımmı esıri olursunuz..
Genel olarak icimden gecip de daha once soyleyemedigim seyleri soylerim. Ama bazen sinirle cikanlar oluyor. Sinirle cikanlar icin tartisma konusunda hakli olsam dahi soylediklerim icin ozur dilerim
Tartışma anında gergin ve sınırlı olacağımız için maalesef ağzımızdan çıkanı o an kulagimiz duymayabililiyor. Bence tartışma anında söylenen çoğu söz öfke anında söylenen ve karsimizdakini kırma amaçlı sözlerdir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence evet. Cunku tartisma esnasinda insan karsisindakinin canini acitmak icin normalde gormezden geldigi ne varsa hepsini kullaniyor.
Gerçek tabiki düşünsene doluyorsun doluyorsun bir anda patlayınca acaba yalan mı söylesem diye düşünebilir misin ben düşünemem direk doğruyu söylerim 😂