Her zaman karşılık bekle karşılıksız hiç bir şey yapma, bir şeye karar verirken sadece kendini düşün tek düşündüğün kendi menfaatin olsun, insanları kandırabilirsin mesela yalan söyle, vicdanını ve merhametini aldırman lazım bunun ama bunu nasıl yaparsın bilmiyorum
Dünyaya karşı mı insanlara karşı mı? Dünyaya karşı kötü olamam ben mesela; sokağa çöp atamam, denizleri kirletemem, yeşillikleri koparamam. Ama insanlara karşı iyilik kotamı doldurdum. Ben yine kötü olamam, içimdeki merhameti kaybetmedim. Ama karşılıksız fedakarlık, vefakarlık, sevgi konusuna noktayı koydum. Hislerimi, insaniyetimi, vicdanımı kimsenin sömürmesine müsaade edemem artık. Bu yüzden de insanlara soğuk davranırım, güvenmem, inanmam; bu da onlara yaptığım kötülük olur. En büyük kötülük de bu aslında, yaşanmışlıklarımızın içindeki kötü insanların yaptıklarının faturasını, karşımıza çıkan tüm insanlara kesmek.
Ben de eskiden böyle bir insandım. Emin ol bu sana zarar veriyor. Sana dokunmayana dokunma ama sana zarar verene ebediyen kinle yaşa. Karakterini değiştirmek senin elinde birçoğu değişmez der ama yaşayıp, duyup gördüklerin değiştiriyor şeytana bile dönebilirsin. Kısacası, şeytanlık dersi 10 tl gel vatandaş gel 😂
İnsanın karakteri ergenlikte şekillenir sen bunları ergenlikte yapmışsan kötülük senin içine yerleşir. Kötü olunması da iyi birşey değil. Keskin sirke küpüne zarar derler ya ondan işte. Kin ve nefret insanı aşağı çeken duygular. Böyle tavsiye vermek hoş olmayabilir.
Hani diyorlar ya yok iyiler bilmem ne tamamen saf salak insanlar ya. Bugün varya görüşlerime bir bak şok olursun ama çok eğlenceli benim için fena eğleniyorum. Tavsiye ederim benden bu kadar kötü niyetli olmak yeter.
O iş azıcık olmaz Olacaksa tam olsun ;) Yaz bunları kenara :)
Ekmek kırıntısı üstünde tango yap! Hacca giden uçağı kaçırıp amsterdam'a indir! bir 'yakınız vefat ettiğinde mevlüdün de dj tiesto'yu çaldır! Anana babana el mi kaldır!
Bunları yap asrın kötüsü ünvanını al, Olacaksan bari kötünün En kötüsü ol :D
Kalbini kıracak seni aldatacak birini sev. Çok sev. Ama inanma bunu yapacağına. Yaptıklarının farkına var ama bırakama. En son zar zor ayril. Ama o hala seni sevdiğini söylesin yüzsüz gibi. Zamanla sen de şerefsiz ruhlu bir insan olursun biraz. Denendi onaylandı.
Bilsem ben olurdum. Yalnız kendini düşünerek baslayabilirsin belki, gerisi gelir. Önce bencil olmalısın. Varsa yoksa "sen" olmalı. Başkalarının mutsuzlugundan zevk almalısın falan filan , başla gerisi gelir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Başkasının mutsuzluğundan mutlu olarak, Menfaatleriniz doğrultusunda oscarlık oyunculuklar sergileyerek, Nabza göre şerbet vererek, Ben merkezli davranarak..
Olunmaz ki karakter bu. 30 yaşına kadar karakter tam anlamıyla oturuyor. Ergenlik döneminde kötü değilsen. Daha da olamazsın. Karakterin şekillendiği dönem ergenliktir. Kaç. yaşındasın bilmiyorum ama.
Oturmuş bir karaktere sahipsin demek. Aslında karakterini bilmek bile karakterli olduğunu gösteriyor. Hiiiiiiiç kendini değiştirme herkes seni bu şekilde kabul edecek. Sende diğerlerini kötü olsalar bile o şekilde kabul edeceksin. Kötülük gördüğünde uyanık ol ancak kötülüğe kötülükle karşılık verme. Sadece sınır çiz. Sana diyeyim iyi insanların karşısında hep iyi insanlar oluyor. Kötü insanlar iyi insanlarla yapamıyor👍🏻
İstesen de uzaklasamassin bazen ailende vardır cevrende hersey istediğimiz gibi olmaz işte bizde cok meraklisi değiliz herkes uzaklasmak ister eminim ki
Ben kimseye kendimi ispatlamak, güvensin diye bir şey yapmam, insanlar beni tanır anlar o yüzden sana kendimi ispatlamak zorunda hissetmiyorum inandığını yazabilirsin ama beni kötülemeye kalkarsan sana saygı duymam :)