Ne olursa olsun ayakta durabilmeyi öğretti desem yalan olmaz. Küçükken her daim kendime hep şunu derdim; "Sabret. Bir gün istediğin hayata kavuşacaksın." ama yanlışmış. Aslında yapman gereken tek şey ileriye yürümekmiş. Elbet yeri geldiğinde canımız yanacak, üzüleceğiz, bağıra çağıra ağlamak istesek de o an güçsüz görünmemek için gözyaşlarımızı geri iteceğiz. Haykırmak isteyeceğiz, ama 'karşımızdaki de insan ona da yazık' diyerek sadece gülümseyeceğiz. Özellikle karantina döneminde vaktimi yeşillik bir alanda sürekli düşünerek geçirdim. Oradayken doğayı dinledim ve sürekli kötü anılarımdan kaçtım. Sonrasındaysa bunların benim suçum olmadığı kanısına vararak geçmişle yüzleştim. Kısacası hayat bana; olgunlaşmayı ama aynı zamanda da içimizdeki çocuğun saklandığını, onu saklandığı yerden çıkarıp eğlenmemiz gerektiğini hatırlatmamı öğretti.
Samimi niyeti olmayıp samimi şekilde konuşmaya çalışan, cıvık tavırlara sahip avam insanlardan uzak dur. Hiç bir zaman kendini büyük görme, ahlaki değerini yitirmiş sadece bir konuya odaklanmış at gözlüklü insanlara karşı mesafeli ol. Her insanın dediklerine kanma, inanma, güvenme... Başkasının hayatını değil kendi öz hayatını yaşa, çünkü hayat bir başkasının hayatını yaşayamacak kadar kısa o yüzden kendi hayatında güzel anılar biriktir kaliteli yaşa... Her insandan alacağın ders vardır önemli olan kendin fazla tevazu gösterip vasat ve cahil insandan nasihat almaman kendi kendini rezil etmemendir...
Hayatın ne kadar ciddi bir sınav olduğununun her zaman bilincinde bir insandım. Hiç bir zaman yaşadığım kötü olaylara karşı zayıf durmadım. Hep savaştım ve kazandım. Hayattan öğrendiğim tek şey , karşısında güçlü durabilecek kadar cesur olmaktır. Ve ben gerçekten çok cesurum, hayat beni kolay kolay yenemez, hodri meydan🙆🏼♀️
İnsanlar konusunda seçici davranmamı, insanlara çok cabuk güvenmemeyi, insanları hemen hayatıma dahil etmemeyi. Kocasından şiddet görmüş biri olarak diyorum bunları. Sevdiğiniz insanı tanıyor sanıyorsunuz ama 10 yıl bile geçse onu elinizin avucu kadar tanıyamazsınız hata nerde biliyomusunuz hani o yapmaz etmez dediğimiz anda hata ediyoruz tam olarak. Yapıyolar arkadaş acıma duygusu yok kanı bozuk insanlar İnsanların çoğu karaktersiz, çirkef, çıkarcı bu hayat böyle herkes kendine müslüman bu yüzden insanlardan uzaklaştım tabiki iyi insanlar var bu hayatta ama benim karşıma hep kötüler çıktı. Düştüm elimi tutan tek ailem oldu zor gunumde baktim kim var yanimda kim yok yok olanlari sildim hayatimdan kotu gunumde yanimda olmayan mutlu gunumde yanimda olmasin. Yikilmadim ayakta durdum
☆ Ailen hariç ( Anne ve Baba ) kimseye güvenilmeyeveğini , ☆ Herkesten önce ilk kendini düşünmen gerektiğini , ☆ Paranın bir araç olduğunu ( her anlamda ) , ☆ Hata yapanı affetmemek , affetsen bile tedbirli davranmam gerektiğini öğretti. Dahası var elbet ama uzatmak istemiyorum daha fazla
Okumamış insan her an kendini gelistirebilir ve iyileştirir Sosyal insan asosyal insandan daha sağlıklıdır Meşguliyet fiziksel yorulma herşeye ilaçtır Çocuklarla dost olunmaz anne baba hiyerarşi olmalı Hiç kimseden fazla bekleme çünkü sen de o insanlar gibi çoğu zaman alakalı ve ilgili değilsin istisnalar hariç Kin beddua tutmak boş ülke veya aile düşmanı hariç hayatı zehirleniyor
Daha 20 yaşındayım. Tecrübe edinmek için önümde upuzun bir yol var gibi ancak şöyle bir dönüp geriye baktığımda; insanlara gereksiz değer verişim artık yok gibi. Kapımı hep aralık bırakıyorum. Gitmek isteyen kendi gidiyor ve kapıyı kilitleyip içeride kalmasını sağlamıyorum. Bu zamana kadar ki olan tecrübem bu sanırım. Gereksiz değer vermeyi bıraktım.
Kimseye güvenmemek gerektiğini öğretti. Hayatta da her şeyin gelip geçici olduğunu üzülmeye değmeyeceğini hatta bazen üzülmekten bile zevk almayı öğretti. Aşk diye bir şey olmadığını öğretti. Gercek arkadasligi cok az insanin %98 insanin bulamadigini ogretti. Ailenin bir ise yaramadığını ve yaramayacağını öğretti. Kendimi kurtarmazsam kimsenin beni kurtarmyacagini öğretti. Kimseyi memnun edemeyecegimi öğretti.
Farklı görüşlerde insanların zamanla kendi doğrularına ulaşacağını, çünkü herkesin eninde sonunda bir arayış içinde olduğunu gösterdi. İmanın ne kadar önemli olduğunu, Allaha, Peygamber Efendimize ve Kurana köle olmamız gerektiğini, Namazın vazgeçilmez ve telafisi olmayan bir ibadet olduğunu sindire sindire öğretti.
Kendimin ayakta durmazsam kimsenin beni ayakta tutmayacağını babam bile olsa kimseye güvenmeyeceğimi ne yazıkki her taşın altından bir şey arıyorum fazla bilinçli kalmak hastalıktır biraz kırıcan kafayı öyle ilerleyeceksin.
Acıya direnç. Her yolun bir çıkışı olduğunu Her zaman kazanamayacağımı bazen ipleri sıkmayı bırakmam gerektiğini. Yaşamak için tonlarca neden varken küçük bir mutsuzluğun beni yıkmaması gerektiğini.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Herşey karşılıklıdır. Ne kadar sunarsan o kadar iste, ne kadar sunulursa o kadar karşılık ver. Saygı göster ve saygı gör. Saygı göstermek kabul etmek değildir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayatı öğretti ve devamda ediyor daha kapsamlı tecrübe yok
Kendimden başka kimseye güvenmemem gerektiğini, birine haddinden fazla değer vermenin ilk olarak beni değersizleştireceğini, insanların nankör olduğunu ve hiçbir şey hak etmediklerini.
Onsuz yaşayamam ölürüm dediğim ne varsa kendi başıma yaşamayı öğrendim. Daha gamsız daha umursamaz olmayı , iyi olmamayı , kendi başına ayakta durmayı öğrendim.
Kimseye açığımı vermemem gerektiğini, insanların güçlünün tarafında olduğunu, düşenin dostu olmadığını ve kimsenin göründüğü gibi olmadığını öğrendim. Hayat bana bu tecrübeleri kazandırdı 🌺
insanlara merhametli davranmamayı sevgi ve bütün duygularını yok etmeyi ve hiçbir zaman sırlarını kimseyle paylaşmamayi kimse için fedakarlık yapmamayı kendi menfaatinden başka kimseyi düşünmemeyi öğretti
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne kadar çok insan tanirsan kazik çeşidini artirirsin